Для мамусь і татусів (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

1. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

Про "відлучення" від візочку я ніц порадити не можу, бо малий і їхав і баагато ходив а от
    це ми пройшли... наздоганяла-лапала-тримала міцно -на істерики не зважала. Потім пояснювала- як то страшно для мами, коли дитинку можна загубити.. З машинами- все якось легше, він ще мені може волати , що машина їде(це коли ми не в місті).
    А от "нирнути в толпу" десь у центрі--- було його улюбленною забавкою, десь +- у вашому віці. Перейшло приблизно за 2міс. Тут я також була непохитна, якщо не погоджувався йти за руку, то або несла, або твердо йшли з прогулянки(якщо це було гуляння).

• Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  2. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Моя в таких випадках затихає хвилини на 2, а потім вдвічі інтенсивніше верещить.
    мені здається, само собою внормується

я не можу навіть сказати, коли саме дитина почала ходити туди, куди треба, і з тою швидкістю, з якою треба, якось так плавно ми до цього прийшли і без жодних зусиль з мого боку
    мені здається, варто робити так, щоб мамі було менш напряжно (якщо Вам не важко і цілком зручно із візочком - нехай буде візочок, байдуже, до якого віку; якщо візочок дістав - відставляйте і придумайте спосіб, який буде для Вас найлегшим із можливих)

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

Живемо в смт, мене з малою знає багато хто, навіть, якщо я цю людину вперше бачу. І дуже поширена штука в нашого народу, це хапанути мою дитину за руку і тягнути її за собою, приговорюючи "все, дай мамі па-па, ми з тобою йдем". Моя мала таких жартиків не розуміє, розгублюється і навіть похникувати може почати. То ж в дитячій голові жах - "мене від мами крадуть!".
    Легко пояснювати що "так не робіть" пробувала... Ну, як з гуся вода... От, думаю, зразу гавкати на таких "добреньких тітоньок?".
    П.с. дитина дууууже мамина, залишається тільки на годинку з татом

4. Ubuntik

Мійка відмовилась від візочка і ровера сама в 2,1 роки. В якісь далекі поїздки по селі чи коли я матиму важкі сумки ми беремо якийсь транспорт, але їй не надто зручно. На руки деколи проситься, але фізично не можу нести 25 кілограм малої.
    Вона хотіла ходити сама ще з 1,11 міс, але досить неадекватно себе поводила на дорозі. Потім був момент, коли дууууже боялась машин і навіть вилізти з візка не хотіла. З часом той страх перейшов в розумну обережність і тепер адекватно і спокійно гуляємо і ходимо по справах)

• Подобається Подобається x 3
  5. nibysh

навіть якщо "не дуже мамина", то є просто капець! Я так одного "доброго" дядечка культурненько перепитала - "Ви дійсно маєте намір малого забрвати?"..звичайно він відповів, що - ні. тоді я перепитала ще раз - !"нащо свідомо брешете?"
    вуйко певно був у ауті, але моє дитя було в більшому ауті. І якщо той чолов*яга не думав про реакцію моєї дитини, то чому я мала би думати про його ?

• Зе бест! Зе бест! x 1
  6. Ubuntik

Я в такій ситуації кажу " Не робіть такого будь ласка, бо вона боятиметься і плакатиме, Мія замаленька, щоб піти без мами чи розуміти жартики". У відповідь "хіхі хаха" від тітоньки і дитина ледь не в сльозах.

7. svoybox

svoybox Well-Known Member

@Dominika нам дуже допомогли іграшки для двору. Спочатку мали метелика на патичку, він крилами махав і дзеленчав на всю вулицю, мала всім прохожим його показувала. Потім гуляли з ляльковим візочком, а потім до пісочниці везли велику машину і на кузові лопатки-граблі. Якщо що, то спеціально я не вчила ходити ногами, завжди брала візок для підстраховки, а потім, як народився малий, то двох в люльці везла, а тепер вже нормально йде сама. Але я кілометри не мотаю, в нас до пісочниці десь 500 м, до пошти трошки далі, то йде за руку без проблем, на дорогу не летить

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Havronia

Havronia Well-Known Member

В мене така реакція, що я перехоплю руку. Бувало, що силою відводила руку від дитини. Поображаються і більше не чіпають.
    Вголос кажу, що тітоньку забере поліція, і що людей, які намагаються забрати/вкрасти чужих дітей, садять в тюрму. І роблю вигляд, що я жартів не розумію.

• Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  9. vakyolka

vakyolka Well-Known Member

@Dominika Просто ходитли за будинком. Спочатку 50 метрів, назад трошки несли, трошки йшли... Потім довша дистанція. Правда ми з 1,3 почали пробувати ходити без візка.

10. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Дівчата, а який у вас поріг витривалості в складні періоди - зуби/істерики/скачки/кризи? Я щось останніми днями в розгублених почуттях: з одного боку, я вперше реально подумала про прийом якогось заспокійливого засобу, з іншого - я собі докоряю, що всього лише 6 днів нон-стоп мамкання і ниття+тиждень перед тим підвищеної вимогливості з боку дитини (ну це ще було ок, носи на руках і спокій), а я просто не витримую. От минає пів години від підйому зранку, і вже караул. В складні перші місяці сина я якось трималась стійкіше, якось більше приймала то як належне, а тепер от щось не знаю - може то я така надміру дратівлива? Чесно, мучить мене, що мама така не має бути....:girl_sad:

11. Raven

Raven Мама малятка

В нас так стрибки розвитку. Я на стінку лізла. Ще тиждень терпіла, а довше ниття - мене крило не гірше малої.

12. Dominika

Dominika Well-Known Member

Розкажіть мені хтось про розвиваючі заняття для нашого віку...Нам 1,10. Що дітки роблять на таких заняттях? Я щось собі складно уявляю, що ми прийдемо, сядемо і мій малий буде тихо сидіти і щось там шпортатись в папірчиках-пластилінах-і тд. Я більше уявляю, що він порозкидає то по столу, потім рознесе пів кімнати. Вистачає його на хвилину максимум, коли ми малюємо олівцями або читаємо-дивимось малюнки. Ну невже всі дітки отако чемно сидять на колінках в мами і слухають її? Бо мій мене зовсім не слухає...Чи не дозрів ще чи характер такий. Як йому нецікаво, то відштовхує мене і йде собі робити своє.

13. silvia

silvia Well-Known Member

@Dominika я недавно прочитала, що такі заняття скоріш для мами, щоб десь вигулятись) в такому віці цікаво погасати, погуляти, побавитись з однолітками, поганяти голубів, назбирати каштанів, помалювати крейдою на асфальті......досліджувати все довкола. На заняттях ви будете виконувати все за викладачем- побавились 5 хв чимось, поспівали-потанцювали, сіли поліпили-помалювали ( то мами роблять)...але хтось з діток хоче довше побавитись, хтось не хоче танцювати і т.д. Трошки підростіть.
    А зрештою, можете сходити на пробне заняття і побачити піде вам чи ні.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  14. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Ми ходимо на плавання і в школу Монтессорі. На плавання почали ходити дуже рано. Так, то було великою мірою важливо для мами кудись піти :) Ми спробували і малюку також сподобалось, дуже тішився у воді. Ходимо і по сьогодні. Вже зараз синок цілком розуміє, що йдемо на плавання, дуже любить ходити у басейн і вже практично сам пливе :)
    У школу Монтессорі ходимо лише раз у тиждень, бо важко нам туди добиратись, а загалом такий формат розвивайок доволі цікавий. Там дітки самі собі обирають чим хочуть бавитись (ліпити, бавитись крупами, дерев'яними забавками тощо). Сідають за столик і бавляться, часом не зовсім за призначенням, часом лише півхвилини :) Вихователі можуть показати, як бавитись, але не змушують ні до чого. Коли дитина набавилась, йде і вибирає собі щось інше. Єдине, спонукають ставити попередню іграшку на місце. Повторють, що треба зробити порядочок, але так без напрягу. Звісно, малюк може погнати і нічого на місце не поставити :) Ще є частина заняття, де дітки танцюють і дивляться мультик на 2 хв. з виконанням рухів під нього (наприклад, колеса автобуса крутяться). Діти не завжди то роблять, але то не мус сидіти у мами на колінах, часто ходять по кімнаті, десь собі заглядають. Є ще частина заняття - чаювання з печивом, її, зазвичай, всі люблять :) І на останок є ще аплікація, тут діти теж часто мацьнуть клеєм і біжать :) Хочу сказати, що така ненапружена обстановка, не змушування дають свої результати. Здавалось би, що дітки лиш гонять, але з часом вони самі починають ставити іграшки за собою на місце, засувати за собою кріселко, виконувати рухи під пісеньку.

Поміж тим якось нас подруга закликала з собою в Кузю. То так, там так і є: зараз робимо те, а за кілька хвилин - інше. Дітки не встигають переключатись. Але ми там були, як мали рочок, може біля двох рочків буде цікавіше.
    Також були на відкритті сімейного клубу від А до Я. Там за принципом Кузі. Діти в батьків на колінах, по черзі дають якусь іграшку, щось приговорюють, співають, потім іграшку забирають. Хтось віддає, хтось ні :) Словом, нам не сподобалось.
    І зовсім недавно, ми були у Хелен Дорон. Я думала, що, можливо, буде цікаво, будуть танцювати під англійські пісеньки. Але теж нам не сподобалось, бігати не можна, кидатись м'ячиком теж, потрібно сидіти з мамою і слухати.

Отакий наш досвід :) Але то лише наш, бо всі дітки різні і підозрюю, що є діти, яким цікаві ті заклади, які нам не підійшли. То ж мусите собі почитати про то все і спробувати піти.

• Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  15. Багіра

Багіра Well-Known Member

скажіть по-доброму щось типу " не робіть так, бо наша знайома-сусідка-подружка так зробила і доня дуже налякалася і плакала")

16. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

У нас період "дивись, мама, я тобі трюк покажу" (х.з. де він то побачив) - стрибання з усього підряд: дивану і на диван "навзніч", з столика, перестрибування зі стільця на стілець і т.д.
    Перед тим був період навмисного падання без перестанку (коли якесь мінімальне спотикання навмисно збільшувалося щоб впасти і повалятися) - я собі вирішила що так Влад тренував падіння бо то було абсолютно без крику, істерик і т.д. а так "поміж ділом", отак рази 2-3 як мінімум за прогулянку. А тепер от ті "трюки". Поки, наче, з шафи чи підвіконня прямо не стрибає, а як десь зі столика то собі подушки перед тим підстеляє :girl_haha:але щось воно мене троха напрягає (враховуючи що Влад не дуже "зграбний" загалом, а трохи як ведмідь іноді - чи то він вирішив виправляти ситуацію? :) ) . Не робити нічого (бо я зараз так і роблю)? Хай лупнеться пару разів кудись головою? Чи обмежувати те стрибання? Чи то у всіх 3-річних так? :)

• Зе бест! Зе бест! x 1
  17. nibysh

@Akina, я казала і кажу---"ага, бачу, але будь обережний, бо можеш....."
    Поки все нормально. Але в нас ті "трюки" ще десь в 2роки почались... тому зараз вони "усовєршенствуюцца".

• Креативно Креативно x 1
  18. Dominika

Dominika Well-Known Member

Дівчата, що ви робите, коли дитина відмовляється їсти? Малий вже третій день не хоче снідати, вчора зовсім не снідав, відвертався, викручувався. Сьогодні їв дві ложки каші і все...Ось тільки зараз дала банан, то їв із задоволенням. Позавчора відмовився від вечері. Ліг спати майже голодний.
    Обідає і після сну в обід їсть норм.. Виходить, що вже третій день має лиш повноцінні два прийоми їжі. До того проблем не було. На вигляд дитина почувається добре. Я звичайно не силую, ні то ні. Розкажіть щось з цієї нагоди.

19. svoybox

svoybox Well-Known Member

Не заставляю. Стараюсь зварити те, що любить або годую зі своєї тарілки, їй так цікавіше

20. Isa

Isa Well-Known Member

Мені здається,що в такиму разі ще важливо не давати перекуси всякими печеньками...