Для мамусь і татусів (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

1. glasses

glasses Member

Відповідь: Для мамусь і татусів (3)

Дівчата, чи є в когось така ситуація як в нас.
    Є на голові кірочка, така як після народження.
    Я б може її вимила давним, давном.
    Але справа в тому, що малий взагалі не дає доторкнутись до голови. Тільки торкаюсь, закатує істерику і все. Чоловік разом зі мною миє його. Каже, що він (малий) залишає там півнервової системи у ванні, бо так сильно верещить. Реально аж страшно. Вмовляння, показування,самим помитись, іграшки помити - нічого не допомагає.
    І от мали в пятницю знову істерику, і з чоловіком сварку, бо то якесь жахіття. Що робити?

2. МАСЯ

МАСЯ Well-Known Member

і в мого малого також є, ми з довгим волоссям родились, коли пробувала вимивати то з волоссям знімалось. Коли вкладаю спати, то часом гладжу по голові і трішки нігтем(те що саме дається), так ніби пошкрябую ті кірочки знімаю. Але їх ще багатенько на голові.

3. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Малий боїться ванни (ємкості) чи води? Бо в нас було схоже - десь злякався води і все... миття під душем, навіть не купання, то "вирвані роки", дитина милась за 3 хв. і весь той час несамовито верещала. Я вже і з ним в ванну лазила, і іграшки видавала всі, і тюбики - нівкакую. Вереск, сльози, мамині нерви...
    Але додивилась, що йому подобається плюськатись в ковшику маленькому, то з ним трошки легше купались, наступний етап - тазік в ванній, а потім і в воду попробую посадити...
    Або швидко-швидко голівку намазати репяховою олійкою, вдягти шапочку і через годинку, намотавши нерви н акулак, а вуха запхнувши беруші - йти мити дитину :).
    Або, якщо ті кірочки турбують тільки маму, а не дитину - лишитись того ровера, колись само пройде.

4. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

і в нас схоже
    боїться води, і що характерно - теплої
    якщо вода літня - не кричить, хоча і вся в "гусячій шкірі"
    трохи мене непокоїть те все, бо ж зима на носі, ще й з опаленням невідомо що буде, але якось переживемо

5. Osya

Osya Active Member

Я малій вже пізніше розчісувала проти росту волося і вони відходили.

6. glasses

glasses Member

проблем не було, чого він налякався я не знаю. Були літом в селі, то купались в дитячій ванній, зараз приїхали сюди, то перше не хотів йти митись, але пішов, звісно тільки зі мною. Але пішов.
    Він взагалі не даю доторкатись до його голови, ні розчесатись, то дуже рідко можу щось там почесати, за стрижку, то ля нас просто щось нереальне. Ми з чоловіком його так по шматочку підстригаємо, то зачіска в нього просто супер)))Зараз відновимо похід на заняття, то аж стидно)))))
    Та хочеться позабирати то вже в нього, але навіть намастити олійкою, тож треба торкатись голови. То я вже просто не можу, інколи буває так, що нам з чоловіком просто не вистачає терпіння, бо той аж заходиться і ми виходимо з намиленою головою, витираємо і все:girl_cray:

7. invisible

invisible Well-Known Member

Оль, у нас те саме. Я жартую, що мала як Самсон - до волосся торкатися не можна! Зазвичай ходимо нечесані, тільки на вихід робимо хвостик, бо чесати не дає. Голову миємо рідко дуже, бо мала як тільки бачить пляшку зі своїм шампунем, то починає верещати. Коли миєм голову, то таке враження, що хочемо її втопити. Кричить, б'ється, виривається... Стриглися ми цієї суботи вперше в житті, в перукарні, то було щось! Такі крики, стригли її з плачами в мене на руках. Кірочки ще трохи є, я періодично швидко мащу олійкою, а коли міцно засинає після миття, то трохи ще пошкрабую :)

8. Fast

Fast Well-Known Member

А як часто дитині голову миєте? Може не рухайте ту голову взагалі, так тижнів зо три. Тим-більше не жарко зараз. А опосля підіть в магазин, дайте дитині самостійно вибрати шампунь, але повністю самомтійно. І спробуйте знову. І поки лишіться тих лушпайок. Та й не рухайте ту голову.

9. glasses

glasses Member

Раз в тиждень, але з нашими успіхами якщо раз виходить в місяць помити, то добре.

10. Nana11

Nana11 аспіранточка

На на ту шкірочку виписували мазь, я один раз помазала-помила голову і воно все зійшло. Бо пробувала шкрябати то мала тільки нервувалася.
    Ну, але для того шоб малий дав Вам помити голову.

11. glasses

glasses Member

Оль, а яку мазь?

12. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А що за мазь, можете написати? В Романа вжн рік та кірочка і ніякими олійками від неї не позбудешся. Вже і аналізи їздили здавати - все в нормі, ніяких грибків і т.д. , а кірочка рясніє.

13. Kandya

Kandya Well-Known Member

Ми теж так робили, але звичайною дитячою олійкою

14. Nana11

Nana11 аспіранточка

Не напишу, нажаль, бо ми замовляли її в рецептурному на Симоненка. Наша лікарка давала рецепт.

Ми теж здавали, а тут один раз помазала і воно пропало і більше не зявляється.
    Може зверунтися до когось в поліклінці(дерматолога якогось), думаю вони мали б знати яку мазь в рецептурному на то діло виписати, бо я дійсно не памятаю шо там входить, то вже рік пройшов.

15. Yavoryna

Yavoryna Member

В сина теж були оті кірочки, десь до 2,6р. Ми їх легко позбулись за допомогою реп'яхової олійки нашої житомирської. Я нею щиро намазала, 15 хв почекали а потім вичесали гребінцем (робили "їжачка" перед дзеркалом, син тепер просить їжачка повторити). Миття голови нам на кірочки не допомагало, нігтями це робити не мою думку неефективно і не зовсім безпечно. Голову мити у ванні вдома теж не хоче, істерика, а от в басейні під душем давався. Я думаю, він це переросте і з часом у формі гри ми будем спокійно мити голову.

16. Nana11

Nana11 аспіранточка

Власне нашій малый олія не допомагала.Таке враження шо ше гірше забивала ті шкірочки.

17. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

Я щось тепер навіть не заглядаю на ті кірочки, волосся вже довге, то навіть не видно, малого ніколи то не турбувало. А ми дуже любимо купатися і навіть мити голову:) Як лию на нього з душу чи з черпачка воду, то так класно затримує подих, а потім довольний) І носик чистити не треба, видуває все)

18. silvia

silvia Well-Known Member

сьогодні на майданчику................
    Мама з 1,5 дитиною і мама з хлопчиком 3-х років. Менший хоче забрати у старшого іграшку, той не дає. Менший в плач. Мама забирає меншого зі словами "відіш, мальчік нє дайот ігрушку, мальчік жадіна!" На тому пояснення дитині, чого йому не дали чужу іграшку закінчились)))

19. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

дівчата, а ви даєте своїм дітям перекуси на майданчику? типу яблуко\банан\якесь пюре чи шо...?

бо сьогодні на майданчику деякі мами почали витягати своє добро і годувати дітей. решта на то все дивляться. моя поки ще не звертує на то уваги, але мені такі годування в місці, де стільки дітей не подобаються. чому інші діти мають дивитися голодними очима як хтось їсть? ну і негігієнічно отак серед піску їсти...

я своїм малечі можу дати печиво чи яблуко, але десь як в сторонці ходимо/у візочку як їдемо

яке ваше ставлення?

20. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

В нас більшість мам дають перекус на майданчику. Я як коли. Деколи даю пюрешку в пакетику. Просто з пакета в рот видавлюю :) або банан. Щось таке, щоб руками не брати. А як йдемо додому, то мию руки і даю печиво, щоб їла у візку по дорозі додому. Але також не завжди.