Для мамусь і татусів (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

1. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Відповідь: Для мамусь і татусів (3)

ну то не зі всіма дітьми таке можливо
    моїй Ані пояснити, що треба лягати спати раніше, поки неможливо
    я-то планую Аню в ерго і гуляти десь біля під*їзду, якщо вже темно буде, або гуляти в прямому сенсі (ніжками), якщо світло буде
    більше ідей немає
    а може ж бути й дощ...

2. Raven

Raven Мама малятка

гра в слова, монополія при свічці - найкращий спогад дитинства

3. Almariel

Almariel Well-Known Member

так коли вимикатимуть світло?
    ми вже по троху переходимо на раннє лягання. в 20:30-21:00 вже спить. це вийшло лише завдяки тому, що на вулиці в цей час не світло вже. звичайно, що лягаємо в ліжко всі разом, але як діти заснули - можна вставати.

4. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Я думаю вимикати електроенергію будуть не зразу у всіх, а періодично по певних районах. Тому ходити в гості один до одного, як варіант :)

5. Натуля

Натуля Well-Known Member

У вихвалялках форумлянка показувала лед-лампу. У мене подібна, тільки настільна і менше лампочок. Вже мали нагоду випробувати. Освітлює кімнату дуже добре - можна спокійно читати/малювати/бавитись. Ну і
    В нас о 8-й вечора може хіба старший заснути якщо йому дуже активний день влаштувати.

6. invisible

invisible Well-Known Member

2 години? Висидить в ерго? Чи вигуляє ніжками взимку ввечері? Ой, щось я сумніваюся, бо теж думала за гуляння, але як? То ж взимку вже рано темніє, відповідно як виключать світло в районі, то буде тємєнь на вулиці...

---------- Додано в 23:18 ---------- Попередній допис був написаний в 23:15 ----------

А для зовсім малявок що придумати? :sad:
    Хованки в темноті навряд чи зможе бавитися, ми наразі лише вдень доганялки освоюєм, мультики дивиться хвилин 5-10, казку теж хіба одну дослухає до кінця. Капець, треба терміново ту лампу шукати. Хто знає, де купити?

7. raspberry

raspberry Well-Known Member

Я через нет кілька ламп купила, але вони на батарейках. Хочу ще щось на акамуляторі взяти, але як тільки вони десь з'являються, іх як гарячі пиріжки розбирають:girl_sad:

8. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

в нас зуби вже з місяць, вдома робить мерву
    що буде без світла вдома - боюсь подумати
    на вулиці в ерго з цицями по черзі годину он позавчора всиділа (треба мені було одну жіночку чекати, а вона страшно запізнилась), єдине, що непокоїть -

9. Nana11

Nana11 аспіранточка

Треба зарядити ноут, і ми накупили малій різних фонариків дитячих, з різними насадками(з мультика Губка Боб), будемо якось так розважатися. Хоча теж дуже сильно сподіваюся шо відключення не будуть кожен день. Бо то можна сказитися.

10. Milady

Milady Well-Known Member

Темнота, то дрібниця в порівнянні, скільки злодіїв і т.д. з'явиться( Я боюсь, як чоловік повертатиметься з роботи, а тут гуляти з дитиною... імхо, то не дуже варіант(

11. La esposa

La esposa Moderator

Дівчата, а що означає, коли дитина ніби ловить невидимих мух? то він так бавиться?
    може з якоюсь іграшкою в руці пацати по підлозі, або так ніби муху в повітрі зловити хоче - що це?

12. Raven

Raven Мама малятка

координацію тренує, відчуття відстань-рух

13. oksumoron

oksumoron Active Member

Відповідь: Re: Для мамусь і татусів (3)

Не може ще правильно сфокусуватись на предметах, які хоче взяти в ручку, тому ще так розмахує! То пройде за місяць, другий!

14. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

Дівчата, хочу якоїсь поради чи бачення збоку. Склалася така ситуація - лишила на подругу малого на 10 хвилин і стався дуже неприємний трафунок - моя дитина впала десь з метрової висоти. Але розкажу все по порядку. Дружимо ми з однією дівчинкою десь більше року, гуляємо час від часу разом, якщо вони є у Львові (бо вони часто до бабусі їздять). В нас склалися нормальні, дружні відносини, діти теж дружать. Дитина подруги така активна дитина, яка всюди лізе (на паркан, огорожу, всякі підвищення), вибігає на дорогу, летить по сходах. Мій малий теж активний трохи, але у нас є певні правила, які встановлені задля його безпеки і при звичайних обставинах він їх не порушить ніколи, а от коли подруги дитина щось таке робить, то він неодмінно лізе за нею повторювати, вона якби в їхній парі лідер. Але суть в тому, що на днях я залишила на подругу свою дитину (оскільки ми дружимо, то вона сміливо на мене малу залишала на півгодинки і я так само),сама побігла в банк, вони гралися під банком. За 5 хвилин прибігає подруга з моїм малим плачущим - з губи кров тече, ніс поцарапаний, знімаю шапку - на чолі гуля росте прямо на очах. До мене не зразу дійшло, що сталося, спершу я спокійно поставилась, почала малого зампокоювати, подруга в той час розказує - що малий поліз за її малою на таке підвищення (типу підмурівок) і вони почали по тому бігати; в один момент він оглянувся за нею,втратив рівновагу і впав з метрової висоти прямо головою (не тілом, а якраз головою) об асфальт. коли я зрозуміла, що він не просто біг і впав, я полетіла у лікарню (малий ніяк не міг заспокоїтися з плачів і я признаюсь теж з того всього ледве стримувалася від хвилювання). У лікарні нам наклали повязку на голову, нас перевірив хірург та невропатолог, чи всі рефлекси в нормі і чи малий нормально реагує. Слава Богу, надіюсь, що все обійшлось (хоча я ще не можу без хвилювання дивитись на сина, бо тільки два дні пройшло і в нього на лиці ще все кольорове), але в мене якийсь такий осад лишився. Я не можу сказати, що я звинувачую подругу (хоча я не можу зрозуміти, навіщо вона пустила дітей по тому підмурівку бігати, бо то насправді було небезпечно, моя дитина би послухала її, бо він знає слово "не можна" та "небезпечно"), я виню себе, що залишила синочка, а не взяла з собою у ту чергу в банк. Просто мене ще досі в жар кидає, коли уявляю, чим могла ця травма для сина закінчитися. І я не знаю, як подолати отой осад в собі, щоб знову з людиною спілкуватися і забути це все.

15. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

колись мама читала книгу, (якусь дурнувату, типа Донцової детективчики) і там фельдшер-героїня якогось хлопчика оглядала після того, як він впав з висоти, то казала, що спостерігати за ним треба ще десь рік-півтора, бо то голова..Це з книги таке.
    Взагалі розумію вас, бо одне діло, коли сам наглядаєш і знаєш, що до чого, а то, коли інша людина невгледить. В самої осад би лишився. Але то життя, таке і в садочку могло бути, і на катку (наприклад). Пам`ятаю, як колись нам водили дитину гледіти, певно роки 2 водили, потім мама повернулася з Італії, і тато припинив водити сина, але ми пішли до них в гості, малому було десь 3,5-4, і я пішла з ним пройтися в парк культури. Все би нічого, але після дощу було слизько, малий дурів, і впав і проїхався лицем по асфальті. Під оком спухло, подряпини були. Пам`ятаю, як прийшла з ним, і мама косила на мене, типу "ото напевно гледіли мені дитину..". Хоча тато його інколи приводив до нас взагалі то з синцями, то з гулями. Ну але ж то свій, а то інша людина.
    Старайтесь спостерігати зараз за малим, ну і застерігайте коли лишаєте, типу "я на висоту не пускаю, знімай".

16. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Я боюся сина з кимось чужим лишити навіть на 5 хв, він такий швидкий і необережний, що й сама собі не довіряю. Свої то вже знають, як і +- те, що дозволено, а що ні, але все одно переживаю.
    А про осад - думаю, він мине, трошки пізніше, ніж синці на любому личку:) зараз навряд чи з тим щось можна зробити, занадто все свіже, а з часом його витіснять нові емоції і враження. Нема сенсу вже зараз шукати винних, думати, що могло статися (але не сталося).
    Так, то страшно, я от тільки що уявила нас в такій ситуації... Бррр... Ну але назад не перемотаєте, просто надалі будете обережніші, та й все.

17. raspberry

raspberry Well-Known Member

Мій малюк вже кілька днів видає такий звук, ніби щось сьорбає. Слина, соплі не течуть. Що б то могло бути?

18. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Не знаю куди, тому тут.
    Хочу порадитись про дитяче взуття. В малого ніжка 14 см. Хочу купувати зимове взуття, і яке брати? Демари йдуть 14-15см 22-23 розмір) і 15-16см (24-25 розмір). Ще приглядаюсь до термочобітків B&G Little Deer, там 24 розмір має десь +-15,5 см. От і я не знаю. що обрати. Страшно брати впритик, але і не хочеться, щоб хляпав ними і перечіплявся. А ви як вибираєте взуття?

19. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

я коли зараз замовляла взуття то запас розраховувала у півтора см. чому так? прикидала можливий виріст ніжки за місяць-два до зими десь у 0,5 см і лишається 1 см запасу, щоб виходити зиму. більше півтора см, думаю, не варто брати, так само як і би не брала впритик - запас у менше 1 см.

20. Kandya

Kandya Well-Known Member

я теж. Садочок, бабусі, рідні тьоті-дяді -- то так. але ж із чужими, навіть із подругами -- ні. Впринципі можна було б іще залишити із знайомою, але коли вона без дітей. Бо та, що з дитиною буде хіба своє глядіти. Слава Богу і на мене ніхто не лишає. Але якби хтось попросив пару хвилин пивитись, то я б тупо тримала за руку. Хочеш бавитись -- мама зараз прийде і з нею скільки влізе. А біля мене прошу стояти спокійно