Для мамусь і татусів (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

1. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: Для мамусь і татусів (3)

ну що носіння в дуже незручній для нього позі вам в поміч. На диво ми не дуже довго так і поносились. Це коли вже вийшло і йому і вам з моци.
    ну і
    і собі не забудьте нагадати хто тут головний.

Варіант з фіксацією у візку мені виглядає гірший, бо тілесний контакт якось краще на дитину впливає - ви буквально "тримаєте його в руках".

2. katysik

katysik Well-Known Member

Виключили вже з раціону все, що тільки можна (каші, м'ясо, сир, жовток), а малого далі кріпить... :sad: Може бути така реакція на зубки (у нас якраз почали знову лізти повним ходом) чи на зубки швидше б був пронос?!

3. invisible

invisible Well-Known Member

Як боротися з дитячими страхами в нашому віці? (1,3 р). У малої це почалося десь в 10-11 міс. і триває досі, причому лише посилюється. Вона дуже боїться будь-яких незнайомих обставин і найбільше що мене турбує - боїться малих дітей (причому що ми з нею з 2 міс. активно всюди виїжджаємо). Коли була велика слінгофорумівка в Стрийському, ми реально кілька годин сиділи на траві з цицею в зубах. Будь-яке наближення до неї дитини плюс-мінус її віку більш ніж на півметра або голосний крик - одразу страшна істерика. Реально проблематично бавитися в пісочниці чи спілкуватися з мамами з малими дітьми. Ще вона боїться мух, папуг, звуку блендера і т.д. Нині пробували піти в басейн - 40 хв просто з мене не злазила, а коли помочили ніжки нарешті, то знов була істерика. Ну і багато таких прикладів можна навести (пробували одягати жилеточку для плавання - сльози, чистити зуби - сльози, бабця підстиглася - сльози). Як діяти? Обмежити спілкування, не виїжджати за рамки знайомого подвір'я чи навпаки більше її "виводити в люди"?

4. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Дитина ці страхи переросте, таке, мабуть, є у кожної дитини в меншому віці. І в нас таке було ( діти, салюти, порохотяг, мухи, комахи), все переросли само собою, просто доросли до розуміння, що це таке і що воно не страшне. Але я би обмежила такі речі на деякий час.

5. Людок

Людок New Member

У нас було схожа ситуація.
    Щось переросли, щось змінилось.
    Моя, наприклад, панічно боїться порохотяга.
    Вона навіть відкривати тумбочку боїться, де він стоїть.
    Тобто, навіть, не так, відкриваєш дверку, де стоїть порохотяг, кітка дуже бисто( дуже:)) біжить за диван, а доня на руки. Одним, словом, маю спокій, пилососить чоловік.
    Багато речей, я пояснювала, говорила доні. Вони хоч не говорять, но розуміють.
    На деякі речі відпустила ситуацію і не помітила, як проблема сама зникла.
    Також, важливо, щоб мама була спокійна, а не думала, наприклад, ой там діти, моя зараз нервуватиме.
    Но до нічого я б не стала силувати.
    І дуже часто буває в нас таке на вулиці- руки, циця. Але моя підозріло-сУрйозно ставиться і до нових речей дома, тому на вулиці не дивуюсь.
    Но баби мозок мені їли, що треба щось з тим робити:), натякали на нервопатолога. Можливо, і нічого страшного в тому лікарю нема, но ми не ходили.

Перечитала, ще раз, твій допис, Мирось.
    Виглядає, що боїться нових речей для неї.
    Я б по трохи водила кудись, показувала, пояснювала. Але в міру. Тобто, до діток, але не зразу дуже багатьох.
    Басейн- багато теж всього нараз, можливо перед тим посидіти просто подивитись, попробувати на зуб жилетку.
    Можливо, ти все так і робмш, просто я висловила свою думку, як би я робила.

6. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Дівчата, а які тоді каші ви даєте дітям після 2-х років? Чи вже не даєте? Моя мала їсть кашу кожного дня і я ще не планувала її відміняти.

7. Nana11

Nana11 аспіранточка

Ми їмо гречку, рис, кукурудзянку, пшоно.

8. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Варите на молоці? Моя пшоно їсти не буде і гречку не дуже сприймає((.

9. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

може. в коліжанки в малої так було. мусите то перебути...

10. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Моя донечка теж боялась порохотяга, сушки для волосся. Іграшку-слоника:), кататись на качелі на дитячому майданчику. Подолали це все разом. Наприклад, я сушила голову і брала її на руки, дала порухати сушку, роздивитись, що то за дивна штука, але то все в мене на руках. Так само з пилососом. Зараз вже не боїться. А ще бувають корисні страхи:) в нас вдома в кімнаті килимове покриття, а в кухні плитка, то вона боялась в кухню заповзати і нам це було дуже на руку. Але дуже швидко в неї цей страх минув...Згадала, ще має страх повзати по траві і піску :)

11. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

моя під таке все танцює
    як тільки чує, що щось гуде - хоч міксер, хоч пилосос, хоч кавомолка - танцює, аж гай шумить
    раз злякалась в моїх батьків килимка в ванній, але пройшло саме, ми ніхто нічого не робили, навпаки, закривали ванну, щоб він їй очі не муляв, а потім вона чи забула, чи що... пройшло

12. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

а по моїй аві шо скажеш? ))
    маю питання. Приблизно два місяці тому Лук'яна наче підмінили - став набагато емоційніший, енергійніший, частіше вередує, погано спить - вночі крутиться, при чому не тому що пісяти хоче, а хз чому. Був момент що почав більше вимовляти і повторювати слів, але тепер знову в нього все "мама". Думала що може зуби, бо ще й тоді почав знову слинитись і пальці до рота пхати. Зараз вже не пхає і не слиниться, але спить погано все одно, ну і істерить - сьогодні пів години ревів бо кубики не вміщались на кришку від горшечка. Це що? стрибок розвитку, перші дзвіночки кризи якогось там віку? то минеться чи буде по наростаючій? чого можна чекати?

13. natorella

natorella Well-Known Member

ти не переш, ти тупо викидаєш і купуєш нову)

14. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

хотілось би, але ти явно переоцінюєш мої фінансові можливості))
    ех, мала я надію що нажаліюся тут і раптом все стане краще, але ні - сьогодні з 3ї ночі не спала майже - малий крутився, хникав, і так вже 2 місяці... чи є світло в кінці тунелю? розрадьте((

15. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

ага, коли буде під ранок приходити:)

16. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Крім всього іншого - глисти.

17. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Теж про таке подумала.. Можливо таке? Здайте аналіз на всяк...

18. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

якось ніби і не проблемка, але мушу поговорити, може взнаю, коли то мине, і чим нам допомогти :girl_in_dreams:
    навіть вагалась, щоб писати в "ручну дитину", але по віку вже ми туди мабуть не пасуємо))), ну і суть трохи інша.
    отже, як заохотити дитину ходити ногами - з пункту "а" в пункт "б"? в нас є візок, який в 99% виручає, але він вже скоро буде замалий :girl_crazy:, ну і бувають моменти, що йдемо без візка, перших 50м, далі "на ручки, не можу йти". і щоб хтось не подумав, вона не з лінивих дітей, рухлива дуже, на майданчиках-стадіонах льотає в горизонтальній і вертикальній площині, а от власне на переміщення в просторі більшому за подвір"я чи той же майданчик, її вже не вистачає. навіть з ліфта до дверей маю її нести. мені і не шкода, але вже важко, ну і часом буває, несу сумку, самокат-ровер, і ще доню зверху. лишала її, щоб йшла ногами - плач доходить до істерики.
    в мене така банальна мрія - йти з Катруською за ручку - коли то здійсниться?

19. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

в мого малого теж таке іноді буває. отака підвищена дратівливість і нервозність, коли будь-яка дурниця (кубики впали, машина не їде, щось кудись не влазить) викликає бурю негативних, плаксивих емоцій, наче кінець світу стався. деколи можу це пов'язати з якимось хворобливим чи постхворобливим станом, деколи із зубами, які ще всі не вилізли, а деколи ну певне сонце не в тому місці стало:)))

20. Натуля

Натуля Well-Known Member

А скільки малявці? Мій Антон до сих пір би із задоволенням на руках носився. З татом/бабусею пішки гуляв, а зі мною тільки на руках хотів. І коли Діма з"явився то Антон в кошику візка їздив в 3 роки. І зараз при кожній можливості залазить у візок, то нічого, що колінками вуха закриває:girl_blum:. А от Дімулік навпаки частіше хоче ногами топати. У візку дуже рідко їздить, в рюкзаку носитись не хоче.
    Так, так, от зі старшим в мене таке до сих пір буває.
    ГГ, ну то типу я так втішила:girl_wink: