Для мамусь і татусів (3)

Discussion in 'Діти-квіти' started by Zoryanazirka, May 11, 2007.

1. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів (3)

він себе досліджує так само як і ноги до рота колись , що в цьому поганого? ну і профілактика фімозу і плавне витягання головки

2. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

поганого нічого, але в нас пухнастий кіт, його шерсть всюди, і я підозрюю що малий часто ліз руками до пісюна бо туди чіплялась шерсть, чи просто пилючка і його лоскотало. Труси цьому запобігали, можливо тому нам допомогло. Я не проти щоб хлопчик досліджував своє тіло, але якщо видно що він це робить не з цікавості, а через дискомфорт - це інше діло

3. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

ех, шкода що нам така профілактика сильно не допомогла.
    Хоча активно профілактив від дуже довго. Теж вважаю, що то цілком нормально і обмежувати - пристиджувати - забороняти не варто.

4. glasses

glasses Member

От єдине, що більш менш допомагає - трусики
    Але нервує, коли я йому то діло перебиваю.

5. Redvisitor

Redvisitor Active Member

А в чому проблема? Мене то якось не напрягає :). Ну досліджує свої тіло, то хай досліджує. І так, якшо в трусах, то не лізе туди. А він в нас переважно в трусах, бо на підлозі постійно товчеться, а я не фанат надто частого прибирання :), і не сильно комфортно, як на мене, голою дупою на паркеті сидіти :)

6. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

Мої обидві ходили (11років і 3рочки) - задоволення море, але Ріо 1 вже бачили.

7. Neverland

Neverland Well-Known Member

Капець як я стомилась. Не знаю вже що робити... Мій малий (4 р) урорно не хоче какати... Нікуди крім трусів в кутку, поки я не бачу :sad: В нас цей какальний маразм триває вже 2 роки. Спочатку думала - переросте, потім пробувала зацікавити грощиком/унітазом, потім пробувала заохочення... Кажу, пояснюю, все розуміє, але як діло доходить до какання на горщик не загнати. :sad: В когось таке було? Що з тим зробити? Ну хоч щось порадьте, я вже синьо-зелена з того. Може якогось психолога в пп, перевіреного. Депресняк повний((((

8. Nana11

Nana11 аспіранточка

В нас таке є. І в сусідів таке було, дуже багато зараз чую таке від мам, якась розповсюджена проблема. Може його в садочок віддати, ну або десь де б він побачив як діти то роблять? В наших сусідів так перейшло...Я теж тільки на то і надіюся.

9. Натуля

Натуля Well-Known Member

Я б це пов"язала з психологією. Він не може розслабитись напевно. Чи не було раптом в дитини, наприклад, запору і тепер він боїться какати?

10. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Я колись писала тут про таке в нас. Шукала допомоги чи поради. І то реально була проблема. Роман какав два рази в місяць іто з таким криком, бо від того що постійно терпів той процес був страшенно болючий. Плакала разом з ним. Виходило замкнуте коло. Я вже не знала як ті муки припинити. Протягом півтора року дитину треба було силою всаджувати на горшок і силою тримати. Ну і від тих всіх накопичень в організмі - висипи нашкірі і т.д.
    Нам допомогла кардинальна зміна обстановки. Місяць в Криму вирішив цю проблему. Я аж не могла повірити. Думала по поверненні до Львова знов повернеться таж проблема, але на щастя все минулось.
    А той жах тривав з півтора рочку до трьох років.

11. Neverland

Neverland Well-Known Member

Він ходить в садок, але це не допомагає ні разу. Раз навіть там обкакався і по тому я його туди майже не водила, бо проблема ще в дітях, які сміються з того, і, щоб не усугубити проблему просто 2 місяці не водила в садок.

Запору не було, але психологічний запор був і досі трохи є. Він, як Флешка пише, теж не какав тижнями, я тримала над горщиком і була біда, бо підмазував труси і затискав то в собі. Зараз він теж "затискає", але менше, тобто просто какає в труси порційно. Іноді какає в душі... Короч всюди, крім горщика. При тому кал нормальний, це не фізіологічний запор... І головне все розуміє, погоджується, що треба в горщик ходити, каже, що піде, як какати схоче, а потім "мама я покакав в труси". Ну добре, що хоч каже...

12. katysik

katysik Well-Known Member

А у нас вже 3 дні запорчики і ніяк не можу визначити від чого... :sad: З каш їмо вівсянку, манку, гречку і таку дитячу з печеньком і фруктами, на обід суп-пюре (овочі+м'ясо чи овочі+жовток), підвечірок йогурт чи сир домашній з йогуртом, або пюре фруктове. Ніби нічого такого, щоб могло кріпити, п'є багато. Уявлення не маю від чого....

13. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

в мене малий на м'ясо так реагував коли я спробувала збільшити об'єм

14. Clementina

Clementina Well-Known Member

Не знаю чи це впливає на стілець дитини, але манку не радять давати дітям до 1,5 року , тому що в ній міститься фітин, який запобігає всмоктуванню кальцію і вітаміну Д. Також не варто давати ячмінну, пшеничну і вівсяну каші. Я вівсяну даю раз в два тижні і то почала після 1.3р.
    Також кампот з сушки, якщо там є груші трохи скріплює.
    Може дайте трохи бурячка вареного, дуже помічний при запорах.

15. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

З кашами треба обережніше. Манна каша для дітей шкідлива, вона на 2/3 складвється з крохмалю, який маленький організм дуже погано перетравлює, і не дає засвоюватися кальцію. А ще містить глютен, який перешкоджає засвоєнню корисних речовин.
    І з вівсяною кашею теж обережніше, вона теж не є оптимальною їжею для дітей до року точно.

16. natorella

natorella Well-Known Member

а як у вас з сімейними говореннями? бабусі-дідусі?

17. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Дівчата... Заспокойте мене трошки.
    Моє гуляння з дитиною перетворюється на якийсь жах. Як треба кудись дійти (наприклад на базар чи дальній але гарний майданчик), В вчиняє істерику і я нервуюсь разом з ним. У візку викручується хоче злізти; на руках викручується ледь не впускаю з рук; за руку не піде + обов'язково шмигне не дорогу :sad:
    Те саме будь-де в приміщенні (пошта, банк, магазин, соцзахист і тд). На руках нє, мушу спустити. Все б нічого, але ж відкриває двері і йде собі!
    З малим говорю, пояснюю, стараюсь тримати свою лінію, але... Ті істерики то капець якийсь. З жаком чекаю настання дня, бо треба з ним кудись йти...
    Сподіваюсь така його поведінка тимчасова.

18. natorella

natorella Well-Known Member

емммм, ну воно трохи зміниться
    я стою на своєму - я головна, мені треба йти і я не йду за тобою, бо - див. пункт 1
    можеш кричати, можеш падати на землю - іззінітє
    то він вивчає межі, ти собі сама визнач доки його *відпускати* а коли *гальмувати*
    вчора так верещала на вулиці за тим малим велосипедистом, шо думала шо не буду нині говорит

19. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Дякую :)
    та ясно, в таких випадках...
    мені вже соромно було, що я так нервуюсь. Адже адекватні мами так не нервуються...
    Ну бо то крик з плачем аж зі всхлипуванням і викручування такі, що не втримую . І ніякі пояснення не діють.
    Коли є можливість - пускаю і йду за ним. Але ж він 100% піде в сторону доріг, навіть як до них йти метрів 300...

20. Redvisitor

Redvisitor Active Member

В нас ше не в таких масштабах, але намічається :).
    Як треба йти, то саджу в візок на мус, прив'язую і їду, паралельно пояснюю, що нам треба йти, ітд... В нашому випадку малий хвилинку покричить і заспокоюється, переважно відволікаю його увагу на щось цікаве. Інколи даю в руку шось погризти, але стараюся таким не зловживати.