Для мамусь і татусів (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. irushka

irushka Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів (2)

Дівчата,скажіть мені щось заспокійливе, чи що, бо вже не маю сили. Чого мій малий постійно ниє? До 3 місяців ми навіть не знали який в Матвія голос, дитина спокійна, постійно усміхнений, багато в слінгу і на руках, жодних проблем. Зараз вже майже повноцінно повзає, має інтерес до забавок і предметів, сам собі може сісти,підпершись рукою, але при тому постійно злегка плаче, тобто підниває. От зараз поклала його на підлогу, понакладала всього цікавого, в очах інтерес, в руках цяцька, лізе собі до тумбочки, але то все супроводжується ниттям. Чи то він хоче скоріше повзти,а ще не може, чи щось його турбує, але виспаний і ситий, підгузник зняла, щоб ніц не заваджало, що ще? Зі сторони всі так і хочуть тикнути, що то я до рук привчила і мені дійсно постійно хочеться вхопити на руки, щоб не плакав, але бачу, що він таки зайнятий і про руки не думає, то не беру, але з того ниття голова вже як баняк, нерви не витримують :sad:. В когось таке було?

2. kljysochka

kljysochka New Member

в нас було, але то був живіт. мучив нас з 2 до 7-8 місяців:sad: а у вас можливі ще зуби! старший мій у 5,5 вже мав 2 :girl_crazy: загляньте на ясна, може шось прояснится?

3. irushka

irushka Well-Known Member

Ясна трохи розпухли, але ще не виглядає що то от-от, так можна і ще 2 місяці тих зубів чекати, але може бути, що вони його турбують. В Каті 2 зуба вилізли в 7,5 міс., то я щось раніше і не чекаю в Матвійка. З животиком все ок.
    Я от малого щойно в слінг запхала, то вже спить, може то він так швидко втомлюється? Бо спить по 15-20хв, але ще досить часто, буває, що й 6-7 разів за день.

4. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Ну що вам сказати......ото нажалілася мама на дитину, він то ніби прочитав:) і........ось уже півдня ходить сам потрошки, півкімнати переходить спокійно, і з кожним разом все впевненіше і впевненіше. Навіть на вулиці сам топав! Я така щаслива!!!! То так приємно дивитися на своє дитя, як воно навчається чогось нового і робить такі успіхи!
    До речі сьогодні снилося мені, що Дмитрик сам почав ходити, спочатку так трошки, а потім все більше і більше. Так і сталося:) Віщі сни бувають:)

---------- Додано в 14:25 ---------- Попередній допис був написаний в 14:19 ----------

Можливо він просто не висипається? Він ніби передрімає, але ж то не є повноцінний сон, може воно його так мучить, що він ніби і бавитися хоче але й невиспаний і сонний такий, безсилий. Знаєте як то буває як не доспиш.....Навіть не знаю....А може спробувати виробити йому якийсь режим на сон (хоч я не є прихильницею того, бо ніколи свому такого не робила, але мій і спав довго і "як книжка пише"), може забавляти його довше, трохи шоб "помучився" сонним, а потім довше буде спати і сил набереться. І таким чином пробувати скоротити к-ть сну але збільшити його довжину, бо ж видно що дитині некомфортно. Не знаю.....то те що спадає на думку, може ще хтось щось підкаже....

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

Порівняно з моїм терористом ваша дитинка ще просто янголятко. На руки не проситься, не плаче... Мій від народження до трьох місяців тільки те й робив, що плакав і їв. Я падала з ніг. Цілими ночами дитя проводило на руках. Ходили до невропатолога. Єдине, що було, то трошки тонус м"язів. Робили масажі.
    Потім характер проявився ще більше і вже стало менш більш зрозуміло, що в дитини не легкий характер. Радилася з дитячим психологом, отримала ряд порад. Допомогло мало. Іграшками дитина не цікавиться. Єдиний інтерес проявляється в перші 2-3 хв коли бачить нову іграшку, а потім кидає і все, навіть не дивиться. Увесь час кричить так, що в вухах дзвенить. Вимагає того, що не можна і не інакше. Те що можна не цікавить зовсім. Коли говорю "не можна" кричить, закатує істерики і нічим увагу не відволікти, хоч скачи перед ним на голові. Коли беру на руки і стараюсь заспокоїти нервово тягне мене за волосся і продовжує кричати. Часто в таких випадках я зриваюся і плачу сама...
    Коли бачу, як де-які дітки на вулиці лягають на землю і кричуть, вимагаючи того, що не можна, то уявляю собі свого Святослава. Напевно мене чекає те саме...

6. Лідочка

Може спробуйте не намагатися заспокоїти, а лишити самого і дати час йому заспокоїтися самому. Бо мені здається що він вчиться так маніпулювати вами...ІМХО

А ще по можливості дати те чого не можна. Маю на увазі таке, напр. коли не можна до чогось гарячого, чи напр. запальничка...я малому так робила, не можна чашку з гарячим чаєм, а він все одно тягнеться і кричить - дала - попікся, більше ніколи не бере, якщо я кажу гаряче, те саме з запальничкою. Звісно, то до всього не застосуєш, але по можливості.

7. Ная

Ная Well-Known Member

Нормальна поведінка новонародженої дитини.
    І у всьому решта описаному вами моя Таюся точно така сама,а як інакше дитина визначить собі те шо можна і не можна?,дітям цікаво все) А от з істериками справлятися,то вже в кожного свій підхід,я їх просто ігнорую і звертаю увагу дитини на шось інше.
    Дитина хоче бавитися тим чим і ви)

---------- Додано в 19:37 ---------- Попередній допис був написаний в 19:31 ----------

а то можливо з річною дитиною?...Я б так з меншою ше не робила. Софійка аж тепер доросла до віку,коли їй шоб справитися з емоціями треба побути самій,ховається собі в куток і плаче,чи просто сидить,а до того їй була необхідна моя участь в її проблемах,заспокоїти,поговорити,пообнімати...

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, їсти я розумію, що то нормально, а от плакати увесь час, то я б не сказала. Хоча невропатолог серйозних відхилень не знайшла.
    В нього чомусь через це починається істерика ще більша.
    Цілком можливо. Коли дитина залишається на одинці з татом (це буває дуже-дуже рідко) він веде себе зовсім по іншому. Один раз в житті залишила його з свекрухою, теж було все супер. За годину моєї відсутності дитина з ліжечка не вилазила сидів собі і навіть бавився.
    Цілком можливо, я вже таке практикувала. Правда виходити не виходила, а просто ховалася в кімнаті і спостерігала. Але в нашому випадку це не допомогло. Ну, по-перше в своїй засідці я довго не витримувала, по-друге за той час малий або плакав так само, або й навіть більше. Не можу я спокійно спостерігати, коли дитина заходиться.

9. Лідочка

Сьогоднішня ситуація - я мила підлогу. він лізе у відро з водою, кажу: "не можна!" - він не лізе більше але починає дуже ображено плакати, я кажу "ну мама ж тобі казала що то не можна і т.д." але не йду до нього просто сиджу на дивані. він трошки ще похникав і сам прийшов до мене ше трохи хникаючи жалітися, попросився на руки, я взяла, пообнімала заспокоїла, пішли дивитися в віконечко:) Просто зауважила, що як зразу біжу його заспокоювати, то плаче і істерить ще більше і заспокоюється набагато довше, а так розуміє, що плач і крик не діють і приходить дол мене щоб я просто пожаліла.

---------- Додано в 19:41 ---------- Попередній допис був написаний в 19:39 ----------

Власне я не ховаюся і не йду в іншу кімнату, я біля нього в кімнаті і він мене бачить і бачить що я спокійно реагую на крик. Думаю йти в іншу кімнату, то вже таке можна практикувати з старшими дітьми, мол, заспокоїшся, прийдеш і скажеш що ти хочеш, ну, якось так.

10. jalla

jalla Прогрес року 2013

Моя кума, мама двох маленьких діток, каже, що я щось упустила в вихованні. Хоча я не зовсім розумію коли то був час вже щось упустити.
    От для прикладу ситуація сьогодні. Чоловік дома, я варю їсти. Все спокійно ну, більш-менш без дуже гучних істерик. Я підходжу блище до ліжечка, бо мені треба щось взяти, все, він бачить мене і зразу починає нити і кричати. Кажу до чоловіка, щоб взяв його на руки, бо я не маю часу. Чоловік до нього руки, той відвертається, кричить. тоді я до нього руки Святослав каже "так-так-так..." і зразу ж опиняється у мене на руках.

11. olerusya

olerusya sweet candy ;)

не згідна з такою занадто категоричною фразою! моя дитина до трьох місяців практично ніколи не плакала, а до пів року спала цілу ніч, і лише один раз їла в 6 год, а потім почалися зуби...:girl_in_dreams: -- то що це, ненормальна поведінка? ні! просто дитину нічого не турбувало, дякувати Богу!

12. Іруня

Іруня Well-Known Member

Хоче до мами, що тут скажеш... В мене з тим взагалі завал! Без малих ні кроку не зробиш! Тільки я з кімнати, Єва що би не робила, все кидає з криком "мама". Настя теж не відстає :). Йду на другий поверх, наприклад, загрузити пралку. Вони все покидали, лізуть за мною. Я вже сваруся з Настею. Кажу: "Ну чого ви йдете! Я на одну хвилинку". А Настя : " А ми тебе хочем!"
    Бавляться в кімнаті. В йду в низ принести їм пити. Вже летять по сходах з криками за мною:girl_impossible:.
    Коли варю їсти, то взагалі торба! Присувають собі два крісла до кухні і стоять біля мене. А я тільки встигаю відсувати всі горячі/сипучі/скляні предмети:girl_emo:.
    Замітаю кухню. Якби не дала Єві після того віника, щоб і вона могла позамітати, то була би обіда на півдня :).
    Про ванну і туалет я взагалі мовчу. Коли я там була сама, навіть пригадати не зможу:girl_crazy:.

13. olerusya

olerusya sweet candy ;)

:xaxa::xaxa::xaxa: і в мене те ж саме!

14. Лідочка

Ніц страшного втому не бачу, просто хоче вашої уваги, як на мене, нормальна поведінка для дитини такого віку ІМХО.

А то шо кума сказала, то бздури, то можна казати як дитині 5 років, що щось ти не те робиш, а коли дитині й року нема, то навіть мови не може бути.

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та те, що на руки проситься - ясна річ нормальна поведінка кожної маленької дитинки. Мене більше дивує те, що малий при мому вигляді зразу ж починає вередувати. А коли залишаємось сам на сам взагалі "на голову вилазить", показує характер, а при інших цього не робить. Зрештою, думаю все трохи проясниться, коли дитина почне добре говорити, може трохи озвучить свої думки...

16. olerusya

olerusya sweet candy ;)

ну а в нас навпаки - коли ми лише вдвох, доця переважно дуже чемна, адекватно себе поводить, а як тільки є ще хтось - відразу починають дурні капризи без причини, причому сила капризів прямопропорційна кількості глядачів!:girl_in_dreams:

17. natorella

natorella Well-Known Member

чоловік собі окремо, ви на кухні, а дитина в ліжечку шо робить? бавиться? тобто всі в одній квартирі і водночас всі окремо???
    і ви питаєте чого дитина хоче на руки?
    мда
    мій малий аж хіба зараз (3 роки) може собі сам бавитись іграшками а я в той час на кухні шось роблю.
    і то періодично він приходить і каже - мама, дєм тюдя. (мама, йдем туда)
    я йду, посиджу з ним, допоможу шо там треба і назад до плити
    річній дитині ж треба більше уваги

18. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Аналогічно) а в рік на руки і на кухню :)

19. natorella

natorella Well-Known Member

та й не в рік
    веронка колись прийшла за чимось до мене. я варила суп, саша за спиною сидів. поки ми з нею балакали, і суп варився - саша заснув
    ділов -пішла, поклала на ліжко, спав ше 2 год
    при тому шо ми з свекрухою живемо
    тобто вона могла його розважити, але він хотів до мами. тому мама його взяла і разом з ним закінчувала справи
    то настільки логічно, шо питати чому дитина в такому віці проситься на руки просто дивно

20. talja

talja Member

А от у нас поганий досвід кухні, нікому такого не побажаєш. Любила іноді також малого в кошик або на руки і на кухню, та все закінчилось швидкою опіковим відділом і восьмою лікарнею, просто зализався чайник (хоч не щойно кипівший) і на ніжку дитини що була в калготках зняли із шкірою. Я тоді стрес мала напевне більший ніж дитина! Бо малий плакав коли саме обпекла а я мабуть ще тиждень що не вберегла. Та дякую Богу що обійшлося так, в нас опік 3% як тоді долонька дитини була, та всім розказую після того як там у лікарні надивилась, дитина і кухня несумісні! Такі опіки що дітям в вісім місяців імплантують шкіру вирізають донорки бо свині шкірки не всім приживаються, це страшно! По необережності, незнанні діти виливають на себе борщ чи молоко гаряче чи чай опіки по всьому тілу на все життя. У нас це було на першому році життя, зараз малому три з половиною та він добре знає що якщо я на кухні коло плити він у кімнаті, а якщо і на плиті є щось гаряче то воно споїть у самому крайньому куті недосяжному для малого, біда навчила!
    Не думайте що лякаю, просто застерігаю, це страшно!

Статус теми:
Закрита.