Для мамусь і татусів (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: Для мамусь і татусів (2)

а лягти і хай би лазила - це в нас тато так бавиться

а де ви живете?
    ну то всьо, значить переемоційнився - в мене на все таке заспокоєння якщо дитина очевидно здорова і є якийсь один прояв

2. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

може кокі фрукти сечогінні пішли в хід?
    деколи діти вовтузяться в сні, крутяться, навіть хникають, не прокидаючись - такий дискомфорт передує "аварії", у вас не було такого? і ще, просите перед сном попісяти?

3. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

В нас новий девіз: робимо те, що мама! Не уявляєш навіть, який помічний:) Замітаю - даю їй мітлу, чищу картоплю - вона мені подає, печу щось - вимішує зі мною тісто. Я встигаю купу всього і дитина щаслива. Правда то робиться деколи дуууже довго, але краще так, ніж цілий день втикати, як вона по мені повзає і сидіти голодному в брудній хаті.

Те саме, якщо моя увага концентрується на чомусь, крім неї:sad: І то відразу з істерикою. А я теж по натурі істеричка ще та, та ще й мене за таке в дитинстві вже би давно вилупили, от і виходить, що маю виховувати і дитину, і себе. Часом зриваюся, накричу на неї, а толку? Реве дико, беру все одно на руки і пів години заспокоюю( Не вихід, коротше.

А тут пораджу тобі трохи розслабитися. Повір, твоїй дитині фіолетово, забирати іграшку в грудничка зі слінга чи в дитини з дураком в роті:girl_yes2: Тебе ніхто не примушує дружити з іншими мамами. Приходиш на майданчик, дитину до компанії, раз їй так хочеться, сама нейтрально-мило усміхаєшся і тілько ділов:) Є в нас такі мами, їхні діти від того увагою "цяцькозабиральників" не обділені:)

4. natorella

natorella Well-Known Member

я з юрком така стала спокійніша
    з сашкою - як оля - не мала про шо говорити
    а зараз приходимо - саша впірьод і вйо погнав до ровесників і не дуже
    а я юрка попасом випущу на травку і помалу довколишні діти+баби+мами+тати залучаються до гурту

5. Nana11

Nana11 аспіранточка

О, те саме хотіла писати, як тільки я шось роблю, а мала не приділах, то хапається за ноги і ниє:girl_smile: То нормально, дитина хоче мами! я всьо кидаю і починаю як Марічка:
    Чищу картоплю, вона сидить на тумбі і з баняка собі дістає і їсть, мию посуду, рядом на тумбі сидить і мені воду розхлюпує, вчора навіть швабру по дому таскала, 30 хв тишини і щастя, речі в пралку разом загружаємо і вигружаємо, потім йдемо на балкон і те все вішаємо. Так, так довше, НАБАГАТО довше(особливо кухню від води повитерати), але дитьо не ниє, моя нервова ситема не страждає(бо я...тойво,трохи нєрвна).
    О, то тоже, я спочатку як новенька в дворі, якось було не по собі, а тепер розслабилася, випустила малу, вона побігла до гурту діток, і я собі підстроїлася. Тепер тусимо зі всіма, подружилися.

6. napoleona

napoleona Well-Known Member

ваші вже бігають а ми повзаємо але хочемо тусувати зі всіма не виходть трохи
    Про спільне роблення у нас теж так, але наприклад миємо ванну то даю розпилювач тримат то потім всі і всьо мокре, і тільки бачить що я маю щітку треба зразу то, і так зі всім що маю в руках про спільне чищення чогось нема мови, бо у нас саме головне скинути на підлогу), а як йду в туалет, то такі плачі, що вчора аж сусіди стукали в батарею:)
    складаю речі в шафу а її пре одним ривком все шафи, теж не прикольно цілий день прибирати по колу, короче:hang1:

7. natorella

ну ти даєш
    в мене навіть коли всі в хаті, то деколи такі рики - маманєгорюй
    коли нікого нема - відкриті двері шоб знав шо всі на базі

перфекціонізм треба лікувати
    складати стільки разів скільки дитина розкине
    перестати розкидати/витягати не перестане, але колись почне автоматично складати за собою

8. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

ми разом ходимо в туалет :), моя дитина дуже любить розмотувати кілометри туалетного паперу і рвати його.
    а ще купаємось разом, і поки я чищу зуби, то мала трошки довше хляпається у ванній, в нас ванна - то взагалі рятунок від всіх бід, добре заспокоює і відволікає.
    а от робити хатню роботу з нею перестала, бо я не витримую такого, краще я за годину ввечері все пороблю, поки чоловік з доцькою бавиться, ніж ми будемо цілий день щось довго робити, а потім ще я цілий вечір прибирати "поля бою". щось термінове роблю в денний сон,

9. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Аналогічно, хоч може і не дуже гігієнічно :) але мені спокійніше, коли дитя біля мене і я бачу чим вона займається, а не верещить чи щосб не надто безпечне робить.
    Крім туалетного паперу маєм там ще іграшки з якими купаємось, то дитину потім з туалету виманювати тре :)

10. napoleona

а я проти того щоб вона залазила руками в туалет і лапала все що хочеться
    і їсти його теж любить і взагалі повзає по хаті і пальчиками шурає по всіх доріжках і щоб щось знайти і в рот
    короче тяжкий випадок:)

---------- Додано в 18:08 ---------- Попередній допис був написаний в 18:04 ----------

у нас те саме, бо вона розбомблює, трощить, кидає, розсипає/розливає ввсе що бачить, тому вечером я швиденько сама

11. Haidee

Оль, та то є нормально все. В туалет разом, чистити зуби разом, митися теж. То є навіть дуже корисно, дитина повторює за мамою, вчиться. Моя Юстина он як зуби не почистить, то не заспокоїться, бо мама то робить, а вона ні. В шафі в мене на нижніх полицях переважно погром, половина речей на підлозі. Поскладаю в обід, потім ввечері і всі щасливі. Діти в тому віці не розуміють поняття повної акуратності, ну в прикол їм розкидати все:)
    А те, що не ходить, не біда. Моя пішла в 10,5 місяців, і трохи певне тому, що копіювала діток з двору. А до того сиділа на асфальті (коли тепло) чи повзала, чи присідала біля когось, чи з візка діставалася.

Я теж. Тому за таке строгим голосом сварю і забираю.

12. nattsol

nattsol Well-Known Member

я цього теж боялась, тому часто брала доню на руки. зараз вона просто стоїть і спостерігає за процесом :girl_crazy: часом може ще й прокоментувати.
    до речі, зараз вона як хоче пісяти, бере горщик і сама на нього сідає, гадаю тут відіграло роль те, що вона бачить, що хтось іде в туалет і сідає на "горщик", себто унітаз
    в мене теж був такий пилососик :) от тільки зараз все, що знайде, чемно іде викидати у відро :) особливо любить як я на кухні "ненароком" розкидаю щось, а вона потім все піднімає і викидає

13. natorella

ти маєш на увазі туалет як приміщення чи унітаз?
    бо ногами ви ж в хаті ходите по всій квартирі не перевзуваючись? то яка різниця? про унітаз - да, варто ноно*кати

14. napoleona

так то все, але туалет у нас табу, тому що вона не хоче розуміти, що не можна лапати все підряд, а сидіти на колінах вона теж не може, тому,коли не порозумнішає туди ні, то мій такий пункт і все, а то що купаємося разом, і зуби і ноги і руки і т.д :)
    вона любить облизувати плитку на стіні, унітаз, отака вона є, коли купаєть то тупо запихає голову у воду і пє поки не захлинається)

---------- Додано в 18:32 ---------- Попередній допис був написаний в 18:30 ----------

саме так, бо в туалеті вона теж буває на екскурсії вчиться там пісяти і т. д але має дитина пристрасть все облизувати і то з таким захоплення я реально не знаю як її відівчити, а туалет тягне бо один раз я не побачила то вона його там обожнювала:) а тепер реве бо її туди не пускають)

15. Haidee

В твоєї дитини твій характер, то шо ти хоч:) я собі думаю, якби ти хотіла облизувати плитку, тебе б ніц не спинило, от і вона така:) попробуй на деяких речах не акцентувати увагу. Наприклад, унітаз ми не лижемо, а тумбочку в хаті най си лиже. Не провокуй її, словом. Може то в неї такий протест проти чогось. Взагалі, мудра я радити, бо за поодинокими випадками в мене ідеальна дитина, але наприклад з розкиданням я б собі проблеми не робила. Тримайся, словом;)

16. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Дівчата, а як ваші малявки поводяться на дитячому майданчику з іншими дітьми? Бо чомусь мені наша поведінка аля "чемна і нікого не чіпаю" не дуже подобається. Дитина не надто йде на контакт, тобто вона бавиться, але біля дітей, а не з ними, хіба з такими ж дуууже чемними/тихими. Моя дитина ніколи ні в кого не піде і не видере з рук іграшку, перш, ніж взяти якусь цяцьку, часто гляне на мене, покаже ручкою - тобто спитає, чи можна. І оте постійне "спитаю" мене теж непокоїть. Чи то такий період, чи то вже такий характер Підійде стараша трохи итина - візьме видере цяцьку або ще гірше штовхне - то та в такий плач може кинутись, а з чемними дітками може помінятись іграшками.
    Загалом ми не є такі спокійні - ми хвилини не висиджуємо на місці, постійно щось носимо/розкидаємо, але власне те що дозволено мною, хоча я не є такою категоричною в заборонах - не говорю "не можна" на кожному кроці, дозволяю робити збитки, які не зашкодять її здоров'ю. Але навіть при цьому дитина і вдома часто показує на щось, питаючи дозволу, в іншу кімнату без когось теж часто не йде, чекає, поки хтось встане і піде за нею. Мушу бути постійно в полі зору, хоча ще кілька місяці тому такого не було.

17. Hanny

Hanny Active Member

Моя Софійка трошки старша, але як тільки почали бавитись в пісочку то ідентична була поведінка, хоча вона дуже шустра!!! Зараз бавиться зі всіма дітками, іграшки не відбирає з рук, але чужі може взяти побавитись, коли прошу віддати - віддає без плачів, обмінюється, якщо їй дають щось на обмін, але як видирають чи штовхають також плаче дико і тікає з тої пісочниці! Також так просить дозволу, але не з іграшками, а наприклад : походити по калюжках, залізти на нову гірку, ну і в гостях будь що взяти!!! Не бачу в тому проблеми, дітки всі різні, а бавитись з дітками ще навчиться! Моя Софійка ще дуже мамина, чужих боїться, але з дітками вже гарно бавиться!!!

18. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Оль, то пройде чесно, донедавно, в Артема була любима забавка, все що не бере до рук, одразу в рот! І неважно де, вулиця, дім...йому все одно було, але ось вже з місяць дитина почала біль уважно розглядати предмети, які бере до рук, тепер не все попадає в рот, далеко не все. І пальці майже вже не облизує. Потерпи трошки, то пройде!

19. natorella

інтерес до компанії проявляється пізніше
    навіть якшо взяти в кімнаті посадити 2-3-4-5 дітей одного віку, то кожен буде бавитись біля себе і скоса дивитись на іншу дитину

20. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Наш малий трохи старший (1р 2 міс), вже впевнено ходить.
    Але, мені теж інколи кришу рве) /думаю, у всіх мамів це буває/
    Не скажу, що моя дитина не вміє чи не хоче бавитись, просто йому потрібно постійно змінювати обстановку. Книжки "читає" з задоволенням, машинки обожнює, "дорослі" предмети теж, особливо кухонні. Але все це - недовго. Благо, живемо за містом в будинку з подвірям. Тобто і в хаті можна обстановку поміняти, по кімнатам пройтись :), і двір виручає. При чому не залежно від погоди - сьогодні бавився в піску, ледь витягнула :girl_impossible: /пісок був мокрим, падав дощ/
    При чому він із зовсім малого любив зміну "декорацій"
    Також любить товариство дітей, маємо сусідських старших дівчат (5-6 років), вони деколи прибігають. Не можу сказати, що малий повноцінно з ними бавиться, але, як на мене, це нормально в його віці.
    Також любить мені типу допомагати - замітати і таке всяке.
    Одним словом, чим би дитя не бавилось :)

Задумалась, чи можна в такому віці вже грати з дитиною в якісь ігри чи розвиваючі заняття?
    А, малювати може малий під настрій. Правда, даю тільки ручку/олівець наразі.

---------- Додано в 20:38 ---------- Попередній допис був написаний в 20:30 ----------

Вже писала, як на мене - нічого страшного в тому не бачу. Наші дітки ще малі. Бавитись з іншими навчаться.
    Хоча теж зауважила за своїм мальком останнім часом прояви страху (?) Наприклад, коли голосно загавкає собака за вікном, чи я щось голосно скажу (при тому, що не кричу на дитину і так само стараюсь не одьоргувати, не забороняти, наскільки це можливо). Буває, рідко, злякається, аж трясеться.
    І ще "фішка" - почав боятись води, хоча з 4 місяців ходимо в басейн, в душі мився раніше без жодних проблем, так само, як на озері. А зараз помити задницю - ціла катастрофа.

Статус теми:
Закрита.