Для мамусь і татусів (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. airy_cat

airy_cat New Member

Відповідь: Для мамусь і татусів (2)

У нас так было. Ужас ужасный, пока падать не научился. Приходилось по любому страховать - он валился чуть-ли не плашмя сначала, пока падать нормально не научился)

2. Neverland

Neverland Well-Known Member

І я не можу не страхувати, в нас камін і гострі кути, а це його облюбоване місце "обчопування"... Ніби знаю, що страхуувати зле, але не можу лишити самого там

3. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

то як? в нас цілим тілом , як мішок.

4. Leila

Leila Well-Known Member

а чого аж так зле? деколи й треба, не все так однозначно.

5. Neverland

Neverland Well-Known Member

Коли починаю страхувати, малий розслабляється, і валиться потім, як попаде, а коли перестаю, то пищить, злиться, але страється впасти-спуститися нормально.

6. airy_cat

airy_cat New Member

типа того еще и головой об пол пытался стукнуться(( особенно жесть, если на спину заваливался! зрелище еще то)
    а еще прикол - у нас несколько порогов, тот что пониже - где-то до 5 сантиметров уже сам научился проходить, а те что повыше - не всегда выходит, так он теперь меня зовет, чтобы я ему помогала)) переползать - принципы видно уже не позволяют)

7. Уляночка

та наш взагалі не ходить попри опору. стоїть. сяде.встане. обертається і баць,бо рівновагу не вміє тримати. жєсть просто!

8. Natalochka

Natalochka Well-Known Member

Мені теж напівжартома кажуть що лінивий. Були в педіатра тиждень тому на огляді, то вона сказала що все нормально, не бачить потреби малого показувати хірургу і так далі... Його як посадити, то впринципі сидить, але якось вперід нахилений, спина ніби не кругла. Але далі не саджу, хіба собі на руки коли він повністю до мене спирається, і в калясці напівлежаче положення. А сам бажання сідати не виявляє.

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

А мому вже ото на днях рочок, а сам ще не ходить. Попри опору вже давніше чемчекує, сам стоїть, але сам не іде. Точніше пару кроків іде і падає. Бачу рівноваги у нього ще немає. Свекруха кожного разу по телефоні питає, чи Святослав ще не пішов, бо то не є нормально. Гм, але я знаю діток, які пізніше року почали самі ходити. Та навіть я б сказала більшість так.

10. natorella

natorella Well-Known Member

правильно - мама ж поможе, нашо самому шось робити
    отак мене коись садили, водили, возили - і остеохондроз в 13 років
    ну впаде, ну буде знати - шо страшного

деколи - то коли? коли дитина намагається піти а тілу ше рано - вона буде падати. в той момент головне - шоб мозок зрозумів - РАНО!!! а він не може зрозуміти, бо мама - бац і зловила

11. Leila

Leila Well-Known Member

12. natorella

ну з висоти 70 см як же треба впасти шоб аж голову розбити
    розхоче - значить не дуже й хотілось
    моя дитина голову ніколи не розбивала, скільки б не падала

от власне гірка, драбина, сходи - страхуваємо
    а на рівній поверхні - то ведмежа послуга
    правильне страхування для мене - це коли мама сидить на підлозі біля дитини і якшо бачить шо зараз буде отой ГУП, підкладє руку/руки на те місце, де дитина впаде.
    неправильне, в ході падіння ловити і не давати впасти
    ну і звичайно - коли дити на крутиться на пеленальнику і звідти летить - то такі приклади я навіть не розглядую

ІМНО - мама пом*якшує удар, але той удар має бути. він не буде такий шоб аж голову розбити. діти - міцні створіння.

в питання життя з дитиною мені дуже імпонує фільм BABIES
    подивитись на африканських дітей - біля них все хтось є, але падати, гулі бити ніхто їм не заважає. ну не реально обкладати подушками постійно

13. Іруня

Іруня Well-Known Member

Мої дівчата обоє не вміли ходити "попри щось". Інші діти, чую, попри диван-крісло-шафу-стіну ходять, і так можуть всю хату обійти :). Мої так не робили.

---------- Додано в 07:45 ---------- Попередній допис був написаний в 07:43 ----------

Раз повзає, то все - супер. За пару днів/тижнів сяде. Не переживайте. От якби не пробував ні сідати, ні повзати, то це вже гірше. Але одне питання: як він сам встає? Чи "стоїть біля опори", то означає, що ви поставите, а він стоїть?

14. Leila

Leila Well-Known Member

Мені реально не подобається в тому фільмі життя з дитиною в Азії (не пам"ятаю зараз точно Казахстан чи яка там країна). моя мала така швидка, що умудряється вдаритися головою і причому сильно з висоти крісла.

15. olerusya

olerusya sweet candy ;)

і в нас так було, абсолютно не ходила по при опору, а відразу розверталась і кудись бігла, попри опору хіба по дивані, але і то розкладеному, бо в будь який момент відривалась і знов летіла... ох, і намучилась я з нею поки почала нормально ходити!:girl_impossible: і так тривало поки пару раз нормально не гепнулась - то вже почала трохи боятись!
    все дивувалась мамам які розказують що закривать дитину саму в кімнаті, забирають все небезпечне, і дитина так собі годинами ходить-сяде-встане і т.д., а самі наприклад на кухні готують... в нас все життя так - мама має бути щосекунди поруч з дитиною!:girl_in_dreams:

16. natorella

отам якраз дитина прив*язана, примотана, застрахована
    а дай волю - і буде здорова
    оль, багато дітей таких
    то твій страх, а їй дай не боятись боятись

17. Leila

Leila Well-Known Member

мала якраз не боїться аж занадто, а я так, боюся, бо коли вона вилазить, стіл, підвіконник, чи на шведську стінку на самий верхній щабель і хоче робити стриб а ти мамо відійди, я ж не можу кожен раз її ловити, і падала не раз і далі не боїться, а робить те саме. я не хочу щоб вона зламала щось собі, а це не так вже і важко зробити. ясно що я їй шолом не одягала як вона починала ходити і часто головою об стіни, двері билася, поки навчилася рівновагу тримати, просто доросла і зараз і на вулиці обережніше ходить.

18. airy_cat

airy_cat New Member

а никто не говорит что он не падает - даже если я его держу за руку - я смягчаю падение, но все равно даю ему упасть. За последний месяц он искусство падать уже весьма неплохо освоил) я так не умею) так шо нинада!

да он как бы не злоупотребляет) все от настроения и цели зависит - Тимофей вобще парень даже чересчур самостоятельный как для своих 11 месяцев)) ну и попросить - не значит, что он стоит и рыдает пока я не подойду - нормально цивилизовано зовет маму или приходит за штанину тянет))

эм... не знаю, что с тобой делали, но остеохондроз может с тем же успехом быть наследственным (тем более в 13 лет) ну или у тебя действительно было совсем малоподвижное детство и не очень хороший обмен веществ) но имхо "садили, водили, возили " - это отнюдь не основные причины

19. Уляночка

во. нині наш хлопака вирішив "почати ходити"- зробив перші 4 самостійні кроки. я не страхувала. він гепнувся головою до підлоги. файно ревів.

20. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

А ми боїмося ходити. Раніше міг 5-7 кроків сам ходити, а зараз то йде тільки тримаючися за мого пальця, і то я не веду, а він сам іде, але тримати пальця мусить. Як тільки почує що я забираю пальця відразу сідяє на підлогу і все. А деколи як кажу "топай сам", то махає головою "нє". Ну, але йому певно і не дуже хочеться ходити, крім того, що боїться, бо якби дуже захотів то пішов. А так, нащо? як він реактивно повзає і всі і вся відкриває і йде де йому треба (одного разу зловила його на сходах на вулиці:girl_impossible::ed4d70def841dc74b57)

---------- Додано в 12:20 ---------- Попередній допис був написаний в 11:17 ----------

Оце я тут писала, а моя дитина протопала чсама 7 крочків, і тішиться з того неймовірно!!!!!!!!!! А як я тішуся!!!!!!!!!!!!!!!!

Статус теми:
Закрита.