Для мамусь і татусів (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. sofka08

sofka08 kasperjonoks

Відповідь: Для мамусь і татусів (2)

хм ну як скажете дівчата...
    з мамою так з мамою...певно в голові неправильні стереотипи сидять....

2. natorella

natorella Well-Known Member

казали вам - читайте сірзів!!!
    так руки чухаються шось написати - аж язик пече

3. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Софія, ви мама, а то потребує певної праці. Як маєте бажання вірити в бздури про привчання до рук, то справа ваша. Дитинці раптом місяць. Вона потребує мами і це НОРМАЛЬНО. Купіть собі слінга і матимете щастя. "відівчання " ж від рук це стрес для дитини, яка тільки адаптовується до світу. Хочете йому того? Думаю ні. Зараз ваш пріоритет малюк. Потім захочете поноситись, а не зловите, бо все сам. Зараз дуже важливий період для вас обох. Тут на ДП писано переписано про то, ви ж тут не перший день.
    А щодо хатніх справ, то важливі можна робити коли чоловік вдома. А менш важливі трохи посунути в часі.
    І ще додам. То більшість діток такі, вони хочуть отримати мамине тепло, бо воно їм життєво необхідне. Не вірте в бздури, а слухайте свою дитину.

4. nattsol

nattsol Well-Known Member

гг, а моя доня як "привчена" до рук))) не знаю, коли її вдаватиметься перекласти кудись без циці, бо моментально відкриває оченята або мацає, чи хтось є поряд)) але то таке: зате маю можливість зо 2 годинки подрімати біля неї, щось почитати, повисіти на посиденьках... або мотаю в слінг і йду на кухню готувати вечерю.

5. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

та нє
    то просто фізична втома, відсутність підтримки з боку, а її хочеться мати на початку багато (живем самі - в курсі як то)
    крім того ваш організм ще після пологів в процесі приходу до норми
    а ще весна почалася, погода фе - не сприяє позитиву взагалі, крім того авітаміноз
    такщо лягайте коло дитини і відсипайтесь - то ж золотий час

6. marianast

marianast Well-Known Member

Нашому вже за пів року перевалило, а без мене не спить. Теж перший місяць-півтора не могла змиритись, намагалась відкласти, а він зі мною спав 2 год., без мене 10хв :). Спить (вдень) на руках, рідше в слінгу, іноді лягаю з ним в ліжко. І тільки зараз, і то дуже рідко, відпускає цицю і може годинку поспати сам.
    Мені здається, що не привчили, просто дітки дуже різні, вам треба прилаштуватись, звикнути і отримувати задоволення. Потім буде легше. А хатня робота з часом теж впишеться у ваш розпорядок дня. Ми живемо окремо, чоловік зранку до вечора на роботі, більша частина хатніх клопотів на мені, якось справляємся. Не скажу,що в хаті блиск і чистота, бувало чистіше, але ніхто не скаржиться :)
    В знайомих, з інтервалом у місяць, народились дітки, сплять постійно, ніхто їх не колише, біля циці не присипляє. Дівчинку будять кожних півтора години,щоб погодувати, сама не прокидається. Ніхто ж їх не вчив. Мій малий більш вимогливий, засипає тільки з цицею, гойдаю руках. Я категорично не згідна з отим "навчила" (чую від усіх), я просто підлаштувалась під свою дитину. А що було робити коли він по іншому не спав навіть в пологовому? Мені радили покласти в ліжечко, покричить і засне, завтра кричатиме менше, післязавтра ще менше і т.д. Ноу коментс.

7. natorella

natorella Well-Known Member

не факт. не всі хочуть носити. як казала знайома - я вам внука вродила, бавте

---------- Додано в 13:51 ---------- Попередній допис був написаний в 13:49 ----------

отакого не знаю. або соска, або шо
    ну дууууууууууууже рідко таке буває

про хатні клопоти - нашо прасувати дитячі речі? якшо їх по 2-3 рази на день міняєте
    то лишнє

8. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

На 100% згідна з Богданкою.Знаєм, плавали)).
    Єдине, що б хотілось, щоб про догляд за дитинкою і всякі такі нюанси майбутні мамочки читали до народження дитинки, щоб впевнено не крокувати по традиційних граблях.

9. marianast

marianast Well-Known Member

В обох випадках повністю ГВ. Такі сплюхи. Біля дітей хотять, балакають ,гудять - нуль реакції. Сама в шоці була.

10. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Софія, згадала себе на вашому місці, можук сказати що неспроста багато дівчат пишуть що згадали як їх звуть через пів року після народження дитини ))).
    Деякі дітки дають мамі робити всі справи, але більшість напевно таки не дає.
    Коли мала народилась, в перші місяці, чоловік перед тим як йти на роботу готвував мені сніданок, все на тарілочку викладав, чай заварював, мене будив і йшов. Мені лишалось лише в мікрохвильовці підігріті і поїсти, поїсти однією рукою, бо другою тримала малу. Ні про які миття посуду, прибирання, прасування, прання, готування не йшлось допоки тато наш не повертався з роботи.
    І далі, прибирала я раз на тиждень, реально, їсти готувала щось найпростіше і чим пошвидше, багато домашньої роботи взяв на себе чоловік.
    Розслабтесь і дивіться простіше на все. Посуд можна помити і раз в день, а можна і рідше. Непопрасована білизна також не помре, чоловік мусить розуміти що тепер у вас обмаль часу і на гарячу вечерю до його приходу з роботи не варто розраховувати.

11. napoleona

napoleona Well-Known Member

нда....
    нащо вам то прасованя? ми нічо не прасуємся, ну хіба чоловіку щось там на роботу
    і вообще, чого все хочете взяти на себе? маєте чоловіка хай вам помагає по хаті, поспіть собі з малявкою вдень або полежіть і почитайте ДП, хіба то погано відпочити біля дитини?
    хочете кухню?! то беріть візок, коврик, крісло-гойдалку і впірьод
    чи ви хочете, щоб воно собі півдня бавилося саме, а ви тусувалися по хатніх справах? нє будєт, забудьте:girl_crazy:

12. Люша

Люша Well-Known Member

Cофія у мене не було слінга, перший місяць - півтора - це тільки руки, і спав на мені (і Денис і Данило). Про Дениса писати не варто - бо жили з мамою перші місяці - нічого робити не треба було особливого, а з Данилом перший місяць нічого майже не робила, а потім потроху він став злазити з рук. Спав на руках до двох місяців точно - тоді робила все коли не спить, у мене замість слінгу - автолюлька, в якій таскала за собою по хаті, кухня, душ - так досі і таскаю. Вдень спить у колясці, мені так зручно - і зараз може спати без мене годину- півтори - і за той час можу щось робити. Потім я багато можу з ним на руках - навіть млинці пекти))))). Ну і от тиждень-другий тішуся Поньє. У ньому прибираю хату, готую щось їсти - масю подобається, коли пилосошу він засинає у поньє прям.
    До рук не можна привчити - це здорова необхідність масіка. Навпаки - потім, коли йму буде рочок-другий - і ви з якихось причин не зможете взяти його на руці, то "ношеній" дитинці легше пояснити що мама зараз не може - бо він звик, що мама коли може - завжди бере.
    Ну і забула написати, що на чоловіка треба якісь обов'язки перекласти - інакше, пардон, загнетесь)) На моєму -посуд, збирання зранку малого до школи, сніданок - та й бували дні вечерю теж сам собі готував.

13. Iryna

Iryna Well-Known Member

а як ви в цей період гуляли?, бо ми й на вулицю толком вийти не можемо...15 хв. і женемо до хати, бо трулі чуть мокрі...хоть бери і вдівай памперс, бо ще холодно((((

14. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

мабуть одягала б багаторазовий
    він вбирає - мокрого нема при "підпісюванні"

15. Iryna

Iryna Well-Known Member

якщо маєте в цьому досвід, то порадьте які? і як з розмірами? бачила в мазеркеа, але нашого розміру не було(((

16. SoLana

SoLana Well-Known Member

Чесно, мені серце розривається як так пишуть. Поставте себе на місце малятка, 9 місяців він був з мамою, чув її голос, тепло, серцебиття. А тут поклали в якесь ліжко, самого... Народження це в деякій мірі стрес, дайте дитині адаптуватися до навколишнього світу з Вами. В мене сестра народила, так от спочатку теж хотіла до рук не привчати, мій чоловік сказав, що забере лялю до нас, і буде з нами спати:girl_haha:

17. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

По суті - нічого не прасую, яка в тому потреба? всі хатні роботи зводила до мінімуму і робила, коли чоловік приходив додому (то якраз добре переключити свою увагу і морально відпочити). слінга нема чого боятись, бо то супер зручно, я намотала з першого разу по інструкції, все вийшло.
    то не ви дитину до рук привчили, то дитина вас вчить, як правильно! це природна потреба малючка, він вимагає того, що йому належить, бо в такому ранньому віці себе ще не усвідомлює без мами. і мама має час на відпочинок і відновлення після пологів.
    для мене тих перших 3 місяці були такими кльовими, я свою крихітку з рук не хотіла відпускати, насолоджувалась тим періодом по повній, бо маляточка дуже скоро виростають, а в період новонародженості вони такі солоденькі і безпорадні :girl_in_love:.

18. SoLana

SoLana Well-Known Member

19. Fast

Fast Well-Known Member

Я вдіваю, що ж робити коли попроситься, не факт, що до кафе добіжимо з повністю сухими трусиками. Я перестраховуюсь, хоча щодалі то все важче домовитись одіти памперси. Раніше спрацьовувало таке - коли прийдемо туди-то, то одразу знімемо.

20. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

вдягайте якісь підштаники, щоб не мерзла. А з другого боку, може дати трохи відчути, що то не так добре в мокрих трусах ходити?

Софка, вам вже стільки понаписували :) Насправді то все від мам і більшості з оточення. Дитина у вас нормальна, поведінка в неї теж нормальна. Тобто це є нормою. Раніше (зовсім раніше, ще до наших бабусь), а в "нецивілізованих" суспільствах і досі так є - мама новонародженої дитини займається тільки дитиною. А її годують, їй перуть і прибирають. В нас , нажаль, такого майже не практикують. Але ви сама собі господиня ;) Спробуйте пояснити чоловіку, що тепер ви не можете робити вигляд, що нічого не змінилось, і вам обом тепер треба звикнути до змін і навчитись жити, враховуючи інтереси дитини, але не забуваючи про себе. Відпочивайте, читайте, дивіться фільми , і слінг вам в допомогу. Щодо носіння, привчання - читайте.
    АПД. Ось ще про лежання на рівному твердому ;)

Статус теми:
Закрита.