Для мамусь і татусів (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. kati

kati Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів (2)

ніколь, ти говориш про збереження декр. місця до 3 рокі. А я пишу про продовження декрету,а після 3 років посада не зберігається, це по законодавству

2. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

дитині хіба не треба довідку при вступі в ДНЗ?

3. kati

kati Well-Known Member

Треба, а при чому тут одна довідка до іншої?
    Довідку в садок дає дільнича. Один раз при вступі. Довідку ж на роботу не обов"язково у дільничої брати:girl_wink:. А в моєму випадку, Саша пішов в садок у 2, а продовжувала я декрети після 3, до 4.5, потім вже офоіційно довідка про другий декрет. Так от , коли я продовжувала декрет, ніхто навіть і не питав чи моя дитина відвідує садок і тим більше ніяких довідок для садка не видають, лише один папірець на роботу

4. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

пів року, то максимальний термін на який продовжують, я правильно розумію? зразу на рік нізя?

5. kati

kati Well-Known Member

деякі лікарі пишуть..але більшість не хоче.

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну а власне за це і питала на роботі, тепер ще раз перепитаю....

7. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

можна..я так робила

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

я тут подумала що якщо продовження декрету ( тіпа через хворобливість дитини і т.п.) не гарантує збереження за жінкою її робочого місця. То напевно безперервні лікарняні збережуть. З одної сторони жінка і не в декреті, тобто на своєму робочому місці, а з іншої сторони не на роботі бо постійно тіпа хворіє, чи дитина хворіє. Стаж іде, робоче місце зберігається, лікарняні виплачуються...
    Правда при наявності постійних лікарняних жінку можуть просто звільнити. Але то вже як домовитись на фірмі.

9. kati

kati Well-Known Member

наскільки я пам"ятаю, максимальний термін перебування на лікарняному складає 4 місяці і якщо періодично (не рідше ніж через 3 місяці) виходити на якийсь час на роботу, а потім знову на лікарняний, то з точки зору закону таку особу достатньо складно звільнити.Але в реалі я таке собі слабо уявляю))) бо

на якому ж вона місці, коли весь час на лікарняних. Навряд керівники підприємств будуть раді таким працівникам

10. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

на рік і продовжують, ми власне зараз цим питанням займаємося, коли нам підпишуть усі папери, то я вже точно знатиму, але попередньо йшлося про рік.

11. vitek

vitek Member

Koly prodovzujut dekret pislia 3 rokiv po dogliadu za dytynoju v zviazku zi stanom zdorovia (bo tilky taku pruchynu pyshut v dovidci), dytyna ne maje hodyty v sadok.
    V znajomych byla sytuacija,koly dzvonyly z polikliniky z perevirkoju dodomu, telefon pidniav cholovik i skazav sho malyj v sadiku, ti kulturno rozpytaly v jakomu
    potim zadzvonyly v sadik.
    To dilnychna potim mala problemy, vydzvonjuvala do nych z pretenzijamy. Pomoglo sho kolizanka skazala, sho vodyt dytynu v sadik dlia zanjat z logopedom
    ( bo to buv jakyjs spec.sadik).

Останнє редагування: 2 Листопад 2011
  12. zabawa

zabawa Member

Можна, ми робимо так вже 3й рік. Просто чую, про різні суми в різних лікарів.

13. Натуля

Натуля Well-Known Member

Читаю останні кілька сторінок теми і втіхаря тішуся. Бо моя дитина не хоче "чемно" вести себе в торгових центрах і кафешках, жадіна, і ще в нас постійно розкидані іграшки і т.д.. А то виявляється всьо в нормі і в мене нормальна дитина і я нормальна мама:girl_haha:.

14. Katrine

Katrine Member

наш малюк останні дні зробився страшенно марудним, причому раніше такого за ним не помічали. коли щось хоче, а йому не дають, починає страшенно верещати, чуть не до посиніння, поки не отримає що хоче:girl_cray:. окей, коли йдеться про сидіння на підвіконнику, бо то в нас улюблене діло, але коли він вивертає весь одяг з шафи або облизує кола від коляски я просто не витримую:girl_mad:. найгірше, що відволікти його від того діла важко... не знаю, чи то я щось вже прохлопала в вихованні, чи то так буває?...

Останнє редагування: 6 Листопад 2011
  15. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

сподіваюсь, що буває
    наш старший, але теж так поводитись почав. Поки не дістане те, що хоче - вереск. Іноді лягає на підлогу і лежить, мовчки лежить, іноді нервується і починає шукати щось щоб взяти в руки і кинути. Зараз боремось з його "попрошайністю", стане під поличкою, де цукати і укає, а як кажу, що не дам то спочатку жалісно укає, потім сідає на підлогу і плаче, відволікти важко, бо точно знає чого хоче

16. Talya

Talya Well-Known Member

і я сподіваюся... нам 1 рік і міс., але те саме - переключити на щось інше вже важче стає. знає чого хоче. забираю - крик, або сідає так жалібно починає плакати, що іноді просто не витримую - віддаю (розумію, що тоді пропадає весь педагогічний ефект, але не можу витримати). тішить, що діє поняття заборони - "но-но" (сама вже тепер підходить до чогось, що недозволено, махає собі пальчиком, каже "ньо-ньо" і йде)

17. Dobra

Dobra Well-Known Member

Народ, в кого 2 дітей - у вас також такий жах вдома - писки, крики, бійки? В мене старша покусана, подерта, менша так нападає, я цілими днями як "рефері", на кухню вийти не можу...У мене дві дівчинки, взимку 2 і 6 років. День з ними на каторгу схожий:girl_cray:. Я знаю що це такий період, але все ж таки.

---------- Додано в 00:41 ---------- Попередній допис був написаний в 00:38 ----------

Старша просто переросла після трох років, деякі діти швидше. Це більше нормально, ніж ненормально, просто батьків дратує...

18. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

оо..то я не одна в дурдомі живу...в нас крики,писки постійно..різняця між дітьми аналогічна у віці...бавитися зовсім не сміють..Любко Макра тягає, носить,прижимає,що дитині очі на лоба лізуть,а той хоче вар"яцій...коли я підключаю "свій арсенал",то Марек його захищає....плаче,бо хоче дуріти...мої нерви здають..а свекри прозрівають..:d23:

19. MILITARIYA

MILITARIYA Well-Known Member

Я думала, що то в мене тільки так, бо кого не запитаюся з знайомих, у всіх діти чемні, а мої товчуться як коні.... І то вже Софія навчилася здачу давати і як шось Володя забирає зразу починає тим бити його: по голові, по плечах, куда попало. В мене останній тиждень дні на дурдом похожі, я не маю як вийти на кухню чи в туалет, зразу за щось зчіпляться. В Володі ще зараз дурний період жадності, нічого не дає Софії, понаскладує на своє ліжко всі свої іграшки і сидить біля них і боронь Боже, щоб Софійка підійшла до нього і щось собі взяла.... Їй також треба суто того, що в нього в руках.... Отак і живемо.....
    В мене вже опускаються руки, чуть що, зразу істерять....
    Я вже інколи задумуюся над тим, що я ПОГАНА МАМА....

20. olena

olena New Member

О, то все про нас. Можуть правда і побавитись трохи чемно, але обов'язково щось не поділять і тоді починається армагедон.
    Старша дуже любить командувати, а менший не дуже дається до того командування, от і находить коса на камінь. Боюсь навіть подумати що буде як підросте найменшенька, бо наразі вона лише з цікавістю спосерігає за їхніми войнами.
    Коли залишається хтось з них і наймолодша, то в хаті спокій і тишина.

Статус теми:
Закрита.