Для мамусь і татусів (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Mаrsela

Mаrsela New Member

Відповідь: Для мамусь і татусів (2)

Як я вас розмію з тим пластиліном:girl_mad: деколи враження складається що він ВСЮДИ:girl_cray: Але ми недавно були в Ашані і купили пластилін(імпортний,ковбасками такими,дуже кольоровий),то виявилось що він дуже легко відходе від будь якої поверхні і не липне до ворсу ковра, то трохи стало менше клопоту з віддиранням його:girl_haha: Фірми не памятаю(вже викинули упакування)

2. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Віка, то минає) в нас то тривало декілька місяців, потіс їй набридло, зрештою допомогла інша забава - ксериш на принтері або купуєш розмальовку для самих маленьких, де одне велике зображення на листку і вчиш ковбаски з пластиліну наклеювати на ті ображення, притискати і розтирати по площі пальцями, також цікава забава, і менше сміття.
    До речі, треба купити пластелін, бо давно закінчився)
    От суттєво "веселіше" - то картинки з піску, я той пісок тиждень пилесошу, але дитина просто в захоплені.

3. Galya

Galya Well-Known Member

В моєї Юлі проявляється педантизм - вся в мене в принципі:) Мусить все бути на місцях, причому так, як вона то поклала і не інакше. Але то трохи напряжно, бо ше є Леся, яка цього всього не розуміє. В своїй кімнаті Юля складає все по-своєму, в неї порядок (я б звичайно трохи не так це складала, але в неї свої поняття про те, як буде гарно - її кімната, я не заважаю, хай "творить") - і от - заходить Лесюня:) і ідеальний порядок, який Юля пів дня наводила може пропасти за секунди. Крик, плач, розборки. І як Лесі пояснити, шо не треба в Юліній кімнаті нічого переносити з місця на місця, чи тим більше виносити з кімнати?

4. Tsokotukha

Tsokotukha Well-Known Member

На прохання товаришки прошу Вашої поради.
    Чи може мама дитини, якій виповнюється 3 роки продовжити собі можливість не виходити на роботу (перебувати по догляду за дитиною) ще із пів року, але й дитина в той же час відвідувати часом садочок.
    Річ в тім, що дитина вже із літа ходить в садочок. Психологічно ніби й адаптувалась, але від початку осені почала інтенсивно хворіти. Тиждень в садочку, тиждень вдома.
    Товаришка ж має вже до кінця листопада виходити на роботу, але ж і за здоров"я дитини переживає.
    Може хтось мав із таким справу. Чи є якісь законодавчі нюанси, які дозволяють і мамі ще залишатись вдома й дитині часом садочок відвідувати?

5. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

по законодавству ні
    тільки "напівправильно" - домовитись, щоб дитина в садок ходила, але списково не рахувалась, а рахувалась з моменту виходу мами на роботу

6. kati

kati Well-Known Member

та ну.. все набагато простіше. В дільничого лікаря береш довідку( за певну суму) на продовження декр. відпустки і все. Нікого не хвилює чи ходить дитина в садок чи ні. В довідці пишуть, що дитина часто хворіє на орз, і.т.д. і потребує догляду матері. Про те, що дитина не повинна відвідувати садок ні слова.

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

якщо я не піду на роботу, то ми теж підем цим шляхом. Наша лікарка вже попереджена.

8. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А якщо дитина до того моменту по суті на орз не хворіла і записів про це в карточці нема. То все-таки можуть видати таку довідку? Чи в нас про все можна домовитись?

і ще одне. Якщо дитина йде в садок до трьох років. Відповідно в період коли мама в декреті. Потім мама декрет продовжує. Дитину з садка ніхто не забирає, чи автоматично дитину з садка виключають?

9. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

наша дільничка зразу питає чи буде ходити дитина в садок? бо для садка теж тре довідка, тоді 2 разом видавати вони не мають права. Ніби-то. Як є насправді не знаю, бо Софія не ходить в садок і найближчий рік не піде.

10. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Мене то питання теж цікавить.. І в принципі підстави в мене ніби і є для продовження декрету, але чи ті мої підстави будуть підставами для дохторів, які ту довідку видають? В садочку мене попередили, щоб я була готова до того, що , можливо, прийдеться продовжувати декрет (бо невідомо в яку групу нас переведуть на наступний рік, не виключено, що відвідуватимемо і далі короткотривалу).

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

просто переписуються останні сторінки карточки наново.
    так і є
    якщот ви збираєтесь продовжувати декрет офіційно і по-правильному, то варто вже цим питанням поцікавитись. щоб лікарі робили відповідні заключення, якісь записи в карточці і т.д.
    які саме 2 довідки разом?

---------- Додано в 09:50 ---------- Попередній допис був написаний в 09:49 ----------

ні.
    садочку все рівно чому мама вдома

12. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

та власне хочеться, офіційно. і по-правильному, але не знаю наскільки то реально, бо не впевнена чи "потреба дитини в корекційному вихованні" підпаде під ті категорії, за якими продовжують декретну відпустку. З іншого боку,якщо не підпаде, тоді треба буде думати про те, аби перейти на пів ставки (але тоді буде реально скажений ритм життя і чи воно мені треба?)

13. kati

kati Well-Known Member

допишуть))

ніхто нікого не виключає.

3 рази продовжувала декрет, жодного разу не давали ніякої довідки для садка. тільки на роботу

14. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Я так розумію, що оптимально дати дитину до садка до закінчення декрету. А потім вже продовжувати декрет? Бо якщо мамі видали довідку, що дитина потребує домашнього догляду, а вона хоче віддати її в садок, то можуть бути нюанси в поліклініці. Чи я все ускладнюю?

15. veronka

veronka зла друзя

якщо продовжувати декрет, то місце на роботі зберігається за мною?

16. kati

kati Well-Known Member

ні. На ваше місце можуть оформити нового працівника, а вм, коли повернетесь на роботу мають запропонувати( якщо буде) іншу посаду, або вам може пощастити і ваше додекретне місце буде вільним. Але звільнити вас не мають права, тільки у випадку реорганізаціі чи ліквідування підприємства

17. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Кать, а я в себе на фірмі на перспективу взнавала. Так от та дівчина яка працює на моєму місці зараз. вважається на декретному місці, і якщо я продовжу декрет то вона так і вважатиметься на декретному місці, на постійне замість мене її не оформлять. Якщо я продовживши декрет, через кілька місяців зберусь вийти на роботу, то я вийду на своє місце а її звільнять.

18. kati

kati Well-Known Member

файно. В нас в банку не так. дівчину, що була на декретному місці, тобто мому, після того як я продовжила декрет,її оформили на постійне...правда вона вже також спригнула у декрет, тому що і як там зараз я не вкурсє, бо в принципі не збираюсь повертатись на роботу

19. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

чому? законнодавство то однакове. Що в тебе в банку, що в мене на приватному підприємстві, що в держустановах.
    І в мене коліжанка нач.відділу кадрів одного з львівських концернів - то також казала що місце своє я не втрачаю полюбому.

20. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

ну, думаю, що ту дівчину оформили на постіне,коли катя взяла довідку до 4 р.(продовжила на рік)..то йде без збереження місця

Статус теми:
Закрита.