Для мамусь і татусів (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів (2)

Я іграшки частково спаковую і переховую. але за три роки "нагадувань-вимагань", максимум-то розкидані три-чотири, потім складається і береться інше. Правда тепре знову повна хата брязкалець де-не-попадя, і чистоти як і не було - там кріселко, там коврик, там одіялко, - прибирай не прибирай, все одно враження, що все розкидано.

2. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Ага) І в мене так. Називаю це "творчий безпорядок" :). В нас іграшки лежать в манежі. Зранку я манеж перекидаю на бік і він собі бере що хоче. А попри те він витягає весь свій одяг з комоду і взуття з тумбочки (барахольщик:girl_haha:). Правда такі забавки я складаю відразу.
    Чесно кажучи я вже звикла до того, що малий бавить всім зразу, головне, що бавиться ;)

3. Анютка

Анютка Well-Known Member

Дівчата, маю останнім часом таку проблему - мала (2,2) вже 4 дні каткгорично відмовляється спати вдень! Щось розказую, співаю, імітую ніби сплю - нічого не допомагає,і кричить так, що просто капець!! Взагалі вредна якась стала, таке враження, що назло все робить: прошу поскладати - розкидає, причому видно, що свідомо, не робити того чи не йти туди - не слухає, і ті її крики - то шось страшне
    Чи в мені проблема, щось десь упустила, чи то в дитини якийсь "переломний" період???

щодо іграшок, то в нас в дитячій теж вони постійно порозкидані, враховуючи книжки, вже пройти нема де, прошу давай поскладаємо, тобі вже бавитись нема де - ноль на масу, така враження, що їй побавитись дорівнює все порозкидати(((

4. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

а мене він абсолютно не напрягає, мені іграшки по хаті, яка є чистою і прибраною виглядають нормально, як свідчення того що тут живе дитинка:). На днях купили конструктор ото трохи жесть, бо по всій кімнаті частинки розкидані, ввечері або я або муж складаємо в коробку, а вранці поки готується сніданок малий знов їх розкидає. Покищо не бачу в тому проблеми, єдине, що іграшки мають бути тільки в одній кімнаті, отака в мене вимога:) Зараз чекаємо ікеївську корзину для іграшок, а покищо вони стоять в одному з кутів кімнати. Коли жили в батьків іграшки були в дитячій і ми разом з малим після того як бавились складали їх до корзини:)

5. zetta

zetta Well-Known Member

Настюха моя то така капарна дитина... вона попри іграшки ше купу всього може порозкидати, але їй того всього і не шкода, викидати то викидати... без проблем, але і збирати то все її було заставити годі) зараз вже не бавиться ...тепер витинанки , клеяння, і тд... то армагедець тільки на її столі, який вона під час натхнення сама і прибирає.
    а про денний сон, вона в мене з 3х років в день і не спить, ніяк.

Останнє редагування: 31 Жовтень 2011
  6. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Для того, щоб ділитись, треба чимось володіти. Тобто одноосібно вирішувати чи дати, і , якщо дати, то кому. Я б казала для початку для себе визначити чого саме ти хочеш - уникнути суперечок на майданчику, навчити (тобто показати своїм прикладом) ділитись ?

7. veronka

veronka зла друзя

вона знає, що вона власниця тієї або іншої іграшки, що це її і тільки їй вирішувати чи ділитися, пояснюю, що ніхто не відбере, дай подивитися... на моєму прикладі щось вона не дуже вчиться...

8. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

На все свій час.

Игрушки свои-чужие

9. veronka

veronka зла друзя

Марго як почала ходити. то її часом до чужих возиків тягнуло, але я їй пояснила, що це не наше і без дозволу брати не можна. Те саме з іграшками - вона завжди запитує чи можна перед тим як взяти чуже, коли приходить час повернути - повертає без проблем. Я вже різні приклади ї наводжу, моделюю ситуації, але поки не допомагає.

10. Katrine

Katrine Member

в нас наразі така ситуація з журналами. ми наскладуємо Маркіянку цілу гору українського тижня, і він зі страшенним завзяттям його з книжкової шафки скидає, а потім може 10-15 хв "читати" :). фотодоказ
    але така ситуація тільки з журналами, бо в вітальні в нас на нижніх поличках фоторамки, всілякі сувеніри, то до них малюк підходить, протягує ручку, хитає голівкою, що не можна, сміється і йде собі дальше:girl_claping:

11. Holly

Holly Moderator

а я на то спокійно не можу дивитись :sad: Може тому що у нас не тільки іграшки розкидані. Ярина має ляльки, то по всій хаті ляльчин одяг, постіль, якісь куски тканин і баааагато іграшок. Якось сфоткаю, то покажу. Мене реально то нервує. Ще якби бавилилась.... а то порозкидає, а в іншій кімнаті сидить і малює.

12. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

В нас дома трохи все зоновано, але звичайно то при наявності місця, іграшки з дрібними деталями, типу хатки всякі, плеймобіль, і всяка єрундєнь, пупси з одягом - все в дитячій, там купа коробочок-шафок-підвісок то все порозпихати, малюємо-вирізаємо-ліпимо в коридорчику, там маємо стелаж, столик і мольберт і відсутність коарів, правда складати там доводиться найчастіше :sad:, ріжимо і клеємо ми без упину, то атас :), а у вітальні в нас в основному всі настольні ігри, в шафці по коробках-витягаємо по одній, ну і решта іграшок, але всі мають місце.
    Проте коли в нас маленькі гості-то все і всюди, одна радість, Іринка іграшок своїх нікому не шкодує і всі приходять до нас радо.

13. vernata

vernata New Member

У нас іграшки лише в одній кімнаті (суміш вітальні і дитячої). Але Сашко полюбляє приносити їх в спальню, і в кухню, і, що найгірше, там і залишати. Іграшки на кухні мене страшно нервують. Вчимо синульку іграшки збирати, але він то робить під настрій.

14. Златка

Златка Well-Known Member

Я якось пройшла від одного стану
    до зовсім протилежного :girl_cool:
    Ідеальними порядками в нас зараз і далі навіть не пахне :girl_blush2:, але принаймні усі ті іграшки, що були в коробках і які Злата періодично знаходила і знову все зносила в одну кімнату, тепер є в такому місці, куди вона фізично добратись не може і про яке вона ще не знає. То стало трохи спокійніше, бо принаймні прибрати ввечері можна набагато швидше. Звичайно, за умови, що обидвоє, а особливо Юстина, сплять, бо інакше я складаю - хтось автоматично з іншого боку розкладає-розкидує щось інше :girl_haha:
    Теж трохи допомагає зонування. І ще одне правило є в нас таке: іграшки типу конструктори чи великі пазли розкладаємо тільки за умови, що нічого іншого в полі зору немає.

15. kvVItKA

думаю , що таке мене б теж нервувало
    маю на увазі шматки тканини чи якісь відірвані деталі, не терплю коли розкидані поламані деталі або якісь баночки-коробочки-кульки, а якщо просто іграшки то мені нормально. Може тому, що в нас то справді в одній кімнаті і головний нюанс- іграшок в нас напевно небагато:) надумала теж якось сфоткати і показати:)

16. geregala

geregala Member

о вона в нас давно є і дуже виручає, малий як має настрій то сам закидує туда всі іграшки, дуже любить нею бавитись, возити, зараз думаю взяти ще одну до пари-бо вже не поміщаються всі іграшки, а може відразу дві...

17. kvVItKA

в нас була "халявна" ліберо, залишили її в батьків (разом з половиною іграшок:girl_haha:), то Домчик умудрявся в неї залазити, і також любив спочатку її перевертати щоб все висипати, а потім закидати все назад:)

18. kati

kati Well-Known Member

і в мене так. Терпіти не можу знаходити їграшки в туалеті, на кухонному столі, в коридорі. В дитячій до хаос цілий день, бо йому треба все і нараз, а потім йдем гуляти і ніхто не хоче вже складати. В саші дуже багато іграшок, реально антошка в мініатюрі,але всі ми трмаєм сховані , спеціально так планувала дитячу. Маємо велику шафу-купе. То я одну частину відвела для одягу, а інша для іграшок. На полицях стоять ріхні настольні ігри, конструктори в коробках. А всяка мєлочовка в трьох контейнерах ікеївських. Дуже зручно, все з килима позгрібав, закинув в ящики і в шафу.На виду в нас буквально прау ходових забавок. Раз на пару місяців робим ревізію з ним разом, все гарненько перескладуємо, сортуємо, прламані викидаємо, якусь частину в садок відносим

19. Dobra

Dobra Well-Known Member

У мене так. Вовтузяться в тому всьому, і постійно бються за одну іграшку з тієї купи. Старша бере в руки, молодша кусається і видирає. Бійка, затишшя, потім знову. Маю настрій - прибираю з ними, пояснюю, тільки вийду на годинку-другу з дому, в хаті сміттєзвалище.

20. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

В нас наразі вся тусня в основному відбувається у вітальні, то іграшки щоденно кочують дитяча-вітальня-дитяча.
    Частково габаритні іграшки стоять у вітальні, бо в нішах меблів вони ще раніше стояли, і малій там зручно, а в дитячій поки меблів немає.
    А так, в Юлькіній кімнаті розкладена палатка - домік і там таке твориться, що мені деколи аж страшно, але то все її, вона туда все зносить, там сидить бавиться, то суто її територія.
    А так маєм 5 контейнерів, в які поокремо посортовані і поскладені відповідно: кубіки великі, конструктор, посудка+ляльки, іграшки тіпа брязкальця/шуршалки/розвивалки, і всяка всячина яка до інших ящиків не підходить.
    Викидати, вивозити, віддавати іграшки я наразі не планую, поламаних ми здається і не маєм.
    Але як вже писали дівчата, мала може бардак зробити в себе в кімнаті такий що ступити місця не буде, і там їй стане затісно, і вона прийде і ще у вітальні вивалить пару ящиків.
    Останнім часом пре нас мозаіка і пазелки, то в нас все вперемішку, причому одночасно хоче і то складати і інше, страшно нервується що одночасно не виходить. І прибрати не дає, бо треба все і одразу.
    А на погрози згрести все і викинути навіть не ведеться :girl_cool:

а ще, є одна річ яка впевнено змушує мої нерви тремтіти... пластилін :girl_crazy:
    Мала як починає з нього робити ковбаски, а потім їх на пластерка різати, і ходити за нами по квартирі з іграшкової тарілкою на який вона для нас вечерю принесла... і тих вечерь по 10 на раз, і десь щось завжди звалиться з тарілки і втопчеться як не в килим то до плитки.
    Мене від пластиліну на підлозі просто підкидає...

Статус теми:
Закрита.