Для мамусь і татусів (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів (2)

А може в Болгарію літаком? Чи так не можна?
    Я щось не ризикую цього року їхати з малим в Одесу чи щось тому подібне. За брудно там як для такої манюні мені здається. Хіба за кордон. А за кордон не вийде бо паспортів немає((

2. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Чому всі думають, раз малий, то моря не зрозуміє??? Ну що за підхід??? Чистий егоїзм по-моєму. Скажу з власного досвіду - все вони розуміють, радіють не менше за нас. А бігати раком не треба...Ну впаде на пісочок, і що? встане, то ж не асфальт. Ромко весь пляж обчопав, причому там була дрібна галька, масаж зразу))). Я лише контролювала, щоб в воду не біг, зразу руку подавала, але для того раком бігати не треба. Звичайно годинами не поваляєшся бестурботно, як колись, але при наявності татка відпочити, оздоровитись і позасмагати цілком реально.

---------- Додано в 14:31 ---------- Попередній допис був написаний в 14:26 ----------

Літаком - не небезпечніше ніж автомобілем...то вже чисто фобії дорослих і відмазки...
    А на рахунок "не витримає дороги" - то чисто індивідуально. Переважно дітки такого віку ще й при наявності циці чудово переносять такі поїздки.

Останнє редагування: 26 Травень 2011
  3. Orman

Orman Модератор-бомба

люди, в Болгарію їде поїзд :) берете ціле купе і їдете з малям. Бо як їхати в автобусі з малям я не уявляю. Я без маля в тому автобусі чуть не окочурилась.

4. Neverland

Neverland Well-Known Member

Та в мене якраз "загвоздка" в часі. Малий довго не може всидіти на одному місці. І добу їхати з ним в купе, навіть цілому я не уявляю як, бо буде вити. Хаба ще в машині пару годин може витримати.

5. Ная

Ная Well-Known Member

Ми з Софійкою їздили в Карпати коли їй було дев"ять місяців,а через рік їздили в Крим. Дорога автомобілем трохи виснажує,в Крим ми їхали з двохденним перепочинком на півдороги,в Карпати по дорозі теж часто зупинялися шоб вийти погуляти.Поїздом-літаком,думаю,легше але з дитиною(а тепер і з обома) тре брати купу речей,не знати як з тим багажем носитися.Ну і не люблю десь сидіти на одному місці,з машиною є можливість об"їздити всі околиці,маршрутками в Криму з дитиною я б точно ніде не їздила... А сам відпочинок з маленькою дитиною без якихось особливих пробем,нам усім дуууууже сподобалося.З Таюсею їздили в Карпати,коли їй було чотири місяці,цього року спланували собі поїздку на море але через фінанси мусимо відмовитися,поїдемо знову в Карпати.

6. Orman

Orman Модератор-бомба

а по коридору походити? Для мене поїзд найбільш "щадящий" засіб транспортування. Хоча я не дуже розумію чому б не полетіти літаком (якщо є можливість матеріальна).

7. Ная

Ная Well-Known Member

по поїзду можна походити,не тре весь час сидіти як в машині.

8. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

А пошуком скористатись?;) в гілці про відпочинок є вагон розповідей:)
    Ми в 2,5 місяці в дощ на майскі свєта були на Шипоті і на Синевирі, все літо Карпати/ Закарпаття, в вересні літали в Софиних 7 місяців в Туреччину, в рік і 4 місяці були 2 тижні в Криму, їхали поїздом туди і назад, в Карпатах я була вагон разів з Софією, навіть сама, Славське, Шешори, Яремче, Верховина, Криворівня, Косів, он зараз планую в вівторок, не знайду компанії то поїду з малою сама на 4 дні, в кінці червня їдем на 2 тижні на море, ну і кілька раз традиційно за літо в Карпати
    Чого то боятися з дитиною десь їхати, чесне слово, не розумію.
    Чи дитина може захворіти? може. Софія на морі мала срачку, і нічого, в Карпатах теж мала срачку, ну і шо, вода інча, не бійтеся, у страху очі великі, а страшного там нема нічого, як каже один мій знайомий: власної дитина нема шо боятися, як всього, що з нею відбувається в житті;)

---------- Додано в 16:34 ---------- Попередній допис був написаний в 16:31 ----------

до речі це дуже зручно
    ми їздили маршрутками чи таксі всюди
    в Криму багато маршруток, які беруть між містами - напр між судаком і феодосією - тільки сидячих і все - а їхати 30-40 хв (це як приклад);)

9. Натуля

Натуля Well-Known Member

НАші фінанси, нажаль, дозволяють нам відпочивати тільки в таких місцях. Так от минулого року пляж від нашої бази очищався спеціальної машиною кожен вечір. ПІсок був чистенький. В морі малий не купався бо боявся, а лише бавився в піску. Пісок був всюди і в роті в тому числі. Все обійшлося. НІ глистів ні стоматиду. Малих діток до року було досить багато. І плавали в морі вони з явним задоволенням. Харчувалися ми в їдальні, то хоч їжа була не супер але малий каші їв і зі шлунком теж все ок. Цього року їдемо в Затоку. Головне в такі місця з дитиною їхати в червні - людей мало і чисто.

10. SoLana

SoLana Well-Known Member

Ми їдемо цього літа в Болгарію, малій ше рочку нема, правда їдемо машиною.

Ну так Ви і вдома так будете бігати, а там хоч веселіше, під шум хвильок морських...:girl_smile: І ше не факт, що почне бігати, моя поки не ходить.

11. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Позаминулого літа (Денису року ще не було) ми наїздили за 2 тижні 3 тисячі км по Україні на машині, з перервами. Їхали по 4 години, щоб малому легше було в кріслі висидіти, підлаштовували під сон.
    Як на мене, то залежить від мами - всю поїздку (немає значення на чому) можна організувати, щоб дитині було не важко і мама відпочила.

12. Yoda

Yoda New Member

Ми поїхали на море в рік і місяць. Для мене - це просто змінилась картинка і ще плюс що готувати і прибирати не треба. Донечка і секунди на місці не сидить, є улюблені місця де любить бігати, ліфти. Їмо ми з чоловіком по черзі, бо вона не сидить на місці. За день так набігаємся за нею, що вечером сил немає.... От зараз Домініка спить поруч, а я лежу, розслабляюсь - слухаю море і музику з дискотеки.
    Ще їй дуже сподобались басейни і море, любить годувати риб з пірсу булкою.
    В літаку поводила себе тихіше ніж я очікувала, під кінець польоту заснула.

13. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

А чим не сказали? Бо я якраз з такою дитиною тільки літаком і летіла б. (Бо влітку в поїзді повіситися можна від спеки). Літак - найбезпечніший транспорт. В Крим - 1 год і ви на місці, в Болгарію - десь 1,5 год. Це для мене найоптимальніший варіант. Туреччина - 2 год. Чорногорія - 1,5 год, Хорватія - 1,5год. Тільки на зліт посадку - цицю в зуби, щоб вушка не закладало (чи соску якщо ви не на ГВ, але ви вродь на ГВ).

14. Yoda

Yoda New Member

Забула написати, що моя дитина у візочку не їздить, вона туди навіть не сяде, тому на відпочинку я з білою заздрістю дивлюсь на батьків, які возять дітей у візочках а не ганяють по місточкам, газонам, сходам.... Або мирно сидять за столиком і п'ють каву, а дитина поруч у візочку сидить або спить.
    Добре, що хоч у слінгу трохи сидить ( Наторелла - низький уклін за МЕГА кільці :) ).

15. allusya

allusya Well-Known Member

А в мене зараз величезна проблема з малятком. Вона має багато слюни (так кажуть дохтори) і вона нею захлипується. Дуже сильно через то кашляє, а інколи аж задихається, бо слюна, як я розумію, попадає в легені :girl_sad: картина не для слабких :sad: Лікарі нічим зарадити не можуть, кажуть, що пройде, хось каже сироп пити, хтось воду. Може хтось з таким стикався чи порадить нормального педіатра. Буду дуже вдячна.

16. natorella

natorella Well-Known Member

шось я не розумію
    а шо ти хочеш лікувати?
    в тому віці всі діти таким *хворіють*. хтось більше, хтось менше
    в легені вона не попадає. вона подразнює гортань (напевно)

17. allusya

allusya Well-Known Member

я не то шо хочу лікувати, а просто вирішити проблему, бо мала задихається в прямому значенні (( а двитись спокійно на то не можу. можливо можна полегшити такий стан? Вклала спати, через 30 хв. чую кашляє, забігаю і бачу, що нею аж тіпає і скручена вся червона, брак повітря. Якби просто кашляла, то одне, а то все-таки задихаться. На скільки я розумію, мала просто не вміє ковтати слюну. Тоді може починати давати пити, щоб вчилась ковтати. (

Останнє редагування: 28 Травень 2011
  18. Анута

Анута Well-Known Member

Може то не слюна, а мокротиння?

Коли ми були слабі і було багато мокротиння, то щоб легше було малому спати - клала його на подушку. Але не голову, а зробила таку покату конструкцію, суцільний нахил (на кшталт люльки в пологовому - під головою вище, а під попою нижче, плавний спуск)

19. natorella

natorella Well-Known Member

алла, шо за .... перли
    молоко вона шо жує і випльовує? хто тобі таких ідіотизмів нарозказував?
    клади її на бочок тоді, шоб слина витікала. коли її забагато в роті, до дитина зразу відкриває його і слина витікає

---------- Додано в 23:32 ---------- Попередній допис був написаний в 23:31 ----------

власне так мокротиння стікає куди не треба((
    я так з соплями мала - як тільки на подушку покладу - зразу кашляє
    на бочок, або на живіт. шоб само витікало

20. Анута

Анута Well-Known Member

А як смокче цицю, то молоко вона не ковтає? ;)
    ІМХО хтось в міру своєї некомпетентності наплів вам з мудрим виглядом бздури.
    Мокротинням ми теж давились оскільки його було багато, а щодо слини - мені ця теорія здається абсурдною

Статус теми:
Закрита.