Для мамусь і татусів (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Мені здається, що він за день так змучується, що вночі дійсно дуже хоче спатки.

2. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

В мене малий почав часто і активно перевертатись, коли поповз (майже в 9 міс.) , при тому сам сидів з 6 місяців, а перевертись вмів, де логіка? Я не переймалась, зрештою, бачу, що є в нього така риса в характері: можу, вмію, але НЕ БУДУ, БО НЕ ХОЧУ :girl_smile: Шукала в тому позитив: поки мамусі ловили дітей, як активно перевертались, я хоч не переживала, що гепнеться з розгону.

3. Xomka

Xomka Well-Known Member

Олексійко теж спочатку повзати навчився, а тоді сідати:)

4. kljysochka

kljysochka New Member

і сяде,і перевернется!!!:) ми перевертались з 6 місяців,і то дуже зрідка.помагайте,робіть вправи,масажики-і всьо буде путьом!Деякі діти взагалі не повзають,але ж вони цілком нормальні і ні в чому не відстають:girl_yes:

5. Лідочка

В нас аналогічно. Він і сідати сам почав практично як поповз (в 9м.). До того теж сідав, але не часто, "с трудом" я б сказала - хіба, ну конче йому треба було. Так само і з повзанням - в один день просто поліз за іграшкою, бо її йому дуже треба було, так ніби завжди вмів - просто не хотів:)

6. Мар'яся

Тепер в принципі історія продовжується. але вже в іншому вимірі, і то мені тепер подобається набагато менше, бо він мене чує, тільки тоді, коли він хоче мене почути, при тому прекрасно все розуміючи. Загалом, він дуже спокійна і чемна дитина, але слово "не можна" для нього існує лише тоді, коли він сам з ним погоджується. Татків впертий характер,

7. Лідочка

І в нас щось подібне ВЖЕ!!!Спочатку як казала "не можна" - то він собі сміявся і далі робив те, що хтів, думав, що то я з ним так граюся. А тепер кажу "не можна, впадеш, не лізь" - то він сідає, сердиться-кричить-пищить але не лізе вже - розуміє, хоч і показує, що йому то не подобається. То я вже думала, що ми тепер так будем слухати - ага, щоб не часом:) Сьогодні лізе до дверей, буде вставати-відкривати-пробувати йти-падати-плакати - кажу "не можна, не йди туде, бо впадеш" - обертається-дивиться намене-повзе ще швидше (щоб я не встигла його завернути) і все одно встає біля дверей і відкриває їх. Тобто, якщо він дуже хоче щось, то йому те, що я забороняю не заважає:)

8. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

в мене також Саша не поверталась, поки не постелила їй на пілозі одіяло. Діткам легше повертатись на твердому. То ми зараз покотом по всій хаті крутимось))))

9. Ная

Ная Well-Known Member

Наша Таюся останнім часом теж характер показує,як не отримує того шо хоче,то вигинається дугою і кричить аж до хрипоти! Навіть не знаю як себе з тим поводити,бо з Софійкою в такому віці подібних проблем не було... Наразі просто ігнорую ті крики...
    А я таке не забороняю робити,хіба якшо є небезпека зі сходів впасти,чи на шось гостре...а так,то хай іде,впаде,буде знати на наступний раз) І намагаюся не вживати "впадеш", кажу "можеш впасти".

10. kljysochka

kljysochka New Member

в такому віці так і тра:)а якщо
    то треба обмежити доступ до того.бо дитя ще не усвідомлює-не бери,бо поріжешся.пояснювати і розказувати треба,але і мати такі речі поза зоною досягнення!ну і дрібні предмети теж!ви не уявляєте шо і куди дітиска можуть позапихати!!:girl_flag_of_truce:

11. Лідочка

Ну там і є якраз небезпека впасти. До інших дверей хай лізе, я ніц не кажу тільки підстрахувати можу. а він якраз до тих хоче. Ну і там де він хоче йти дуже зимно, тому і не пускаю. Але він як схоче йти туди на ганок, то капець - він у всіх кімнатах повідкриває двері і буде вперто йти туди...:)

12. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

підтримую...я говорю в таких випадках "вважай,гаряче", "обережно слизько"..
    ні, він доказував вам,шо він те "може",бо для дітей "не можна" означає фізичне "не можна"-не можна зрушити шафу з місця, не можна до неба доскочити і тд.

у нас так було з дідуся кімнатою-там всі його ліки стоять на виду і на доступній висоті.він їх не клав вище,була небезпечна теритоорія,куда Софії звжди було цікаво залізти.але я не казала,що туда не можна, пояснювала просто,що туда заходити не потрібно,бо...(і тут називала всякі дієві причини-шо там холодно,дідусь розсердиться,шо там може шось впасти,бо купа хламу стоїть ну і всяке різне).вона туда заглядувала-з порога вивчала кімнату і шла далі,а туда не заходила. просила її,кликати мене або тата,якшо їй там шось буде потрібно.

---------- Додано в 16:47 ---------- Попередній допис був написаний в 16:45 ----------

я би поставила не 2 знаки оклуку в кінці речення,а кому і продовжила б його...виглядало б то так-
    ви не уявляєте шо і куди дітиска можуть позапихати, якшо від них все ховати і не дозволяти)))

13. Мар'яся

отут згідна, тому я стараюсь уникати того слова, але на моє "не треба цього робити" він реагує аналогічно. І навіть якщо впаде, чи ще щось. все одно туди лізе, або робить. Я ніколи не забороняла робити йому те, що не принесе якоїсь аж такої шкоди.Проте зараз, у нього можливостей фізичних зробити шкоду собі набагато більше. а ще й до всього оця впертість, в результаті буває всяко.

14. Натуля

Натуля Well-Known Member

Я теж так кажу. І коли щось трапляється то ніяк особливо не реагую, а тільки розтираю синці. То малий як впаде або вдариться ніколи не плаче(хіба вже насправді боляче вдариться або злякається), а показує, що вдарився і щоб я потерла. А на днях була свекруха (кілька годин з малим посиділа), то мене вже аж нервувати почало. Вона постійно до сина казала, щоб не бігав бо впаде, бо вдариться і буде плакати. А як впав, то вдогонку кричить "а я казала, що впадеш і будеш плакати, а я казала...". Я вже захищалася за дитину, що все рівно буде бігати і падати і вдарятись і шкоду різну робити бо то дитина і не потрібно його переконувати, що він буде плакати. Але то як горохом об стінку. Тішуся, що вони дуже рідко бачаться

15. Надька

Надька Well-Known Member

ой а моє чудо вже від тепер так превертається на ліжку, що невстигну відвернутись а він вже на животику і так вертиться шо один раз чуть не впав з ліжка...

16. kljysochka

kljysochka New Member

я про копійки,сємкі,горішки,горошки,дрібні детальки...і про дірки в їх тілі,які вони тим наталовують...можете дозволяти,але принаймі пильнуйте!!!(без ком:))

17. Лідочка

Коли їй було 10 місяців??? Я теж пояснюю. але ж то не означає що він мені скаже "добре, мамо", він ще замаленький щоб то зрозуміти..

---------- Додано в 18:30 ---------- Попередній допис був написаний в 18:27 ----------

Дівчата, а ще подивіться на свої лінієчки і на мою:)
    Я, до речі теж коли впаде, чи вдариться, особливого нічого не роблю - просто кажу "нічого-нічого, нічого-нічого" - він швидко заспокоюється.

18. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

дякую за пораду :) усім тим бавиться дитина усіпшно:) єдине,що ховаю-ліки

19. kljysochka

kljysochka New Member

це добре,бо не всім так повезло як вам...:girl_yes2:

20. Ная

Ная Well-Known Member

Спеціально тим бавитися не давала але діти все собі знайдуть,те шо десь закотилося або погано лежить,крім як до рота не помічала шоб ше кудись запихали.Софійка в півтори роки проковтнула 10 коп.,дізналися вже аж на виході) Більше випадків не було... Зараз взагалі впильнувати не можу,бо Софійчині іграшки містять дрібні предмети,копійок вона собі назбирає або гудзиків,або намистинок і бавиться ними,ну і розкидає по хаті,періодично витягую те добро Таюсі з рота,частіше випльовує сама.

Статус теми:
Закрита.