Для мамусь і татусів (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Відповідь: Для мамусь і татусів (2)

З таким підгурнтям ні похід до лікаря, ні розмова про шкоду і поганий запах не допоможуть швидше за все. І це куріння мабуть не найгірше в житті тої дівчини. Їй треба нормальну дорослу людину поруч - яка порадить, розрадить, стане прикладом, авторитетом, другом. В дитини самооцінка нижче плінтусу.

2. marianast

marianast Well-Known Member

Судячи з описаної ситуації - навряд чи вдасться щось змінити. Тим не менше спробувати варто....

3. Suzi

Запропонуйте альтернативу. Він захищає як вміє. Покажіть як це можна зробити інакше. А тим часом фізично не давайте змоги бити інших,при цьому пояснюючи, що так не роблять,але можна зробити отак. (А ще було б добре вік дитини вказати).

4. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

А якщо не захищає? Наш просто штовхає дітей, без будь-якої "провокації" з їх боку. Я завжди внутрішньо напружуюсь, коли біля нього хтось проходить.

5. Suzi

Для чого він це робить?

6. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Уяви не маю. Припускаю, щоб подивитися, як дитина плаче /падає. Він це робить отак між іншим : йде, о! хтось стоїть! штовхнув і пішов собі далі. Гостював у нас хлопчик, трошки молодший, то синок його просто зацькував. Ну, тут ще про ревнощі думаю. А так взагалі - незнаю.

7. Orman

Orman Модератор-бомба

zetta, нехай я буду страшна жінка, аде моя порада - нічого не робити (лікарі і т.п.), батькам не казати. В мене таке враження що те куріння може одна розрада і є. І боротися тут не з курінням треба, і нажаль, не вам. Ставтеся до неї добре, як і ставились.

Цю дитину або удочеряти, або дати спокій, половинні заходи не допоможуть.

Як звати дівчинку? Помолитися за неї точно не пошкодить. І за батьків, щоб дав їм розум.

8. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

три роки..

А все почалося з червня місяця..
    Ми проживаємо в приват.секторі, тут він немає з ким бавитися, тому ходимо аж за 1.5км на великий дит.майданчик між багатоповерхівками щодня з першого квітня, знайшли купу друзів нашого віку з якими в один час гуляли-бавилися, все було просто супер, але почалися канікули і на тому ж майданчику постійно почали тусуватися хлопці 8-9 років на великих качелях, міністадіоні поруч, які вели себе досить неадекватно, бо іграми для них було штовхання-биття одне одного, втікання. крики і т.д., але це відбувалося на відстані д-ка метрів від пісочниці , ну і малий мій в цей час там був чимось зайнятий з друзями, тому я особливу увагу на це не звернула ( а виявляється. що треба було, оскільки попри свою зайнятість він все вловлював, що відбувається поруч і мотав на вус)...
    Через два дні синочок вперше просто так штовхнув свого товариша((((
    скільки раз я не просила, не благала, не пояснювала, що так не потрібно робити, що діткам боляче і т.д. - результату ноль(((((((((
    З часом він став просто ще активнішим...

9. Женічка

Женічка Well-Known Member

Святкова, а просто забирати з дитмайданчика одразу пiсля таких штовханiв? Звичайно, попередивши про наслiдок заздалегiдь. Штовхнув - додому шагом марш :) думаю, в три роки дитина зрозумiе таку вашу поведiнку i зробить висновки :)
    Про дiвчинку i сигарети. Цiлком згiдна з Орман. Курiння - найменша трагедiя ii життя. Курiння це наслiдок, усувати тре причину, що звичайно, неможливо, нажаль.

10. zetta

zetta Well-Known Member

Марiе, дiвчинку звати Марта. Живуть вони у Львовi а на канiкулах тут, у Львовi дитина весь час в пиятиках батькiв i розборках. Дiзналась що вона краде дома грошi, а потiм купуе все що хоче i всiх пригощае.

11. Svjatkova

так і роблю, але це не вихід, бо вже та напруга триває третій місяць, ну а найгірше, що зараз в нього новий етап в житті - дит.садочок і коли я його веду в групу, то шалено переживаю, щоб там нікого не набив за моєї відсутності.
    Ізх сьогоднішньої ситуації: забираю додому, на лавці перевзувся з тапочок і поніс ставити у свою шафку, за цей час на його місце сіла дівчинка на лавку, то він підбіг і відсунув її по лавці з "свого місця" силоміць, хоча причини-потреби сідати йому вже там не було...

12. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

Дозволяти такого не можна. Якщо починає битись, можна відвести в сторону і пояснити, якщо він знову починає - забрати додому і пояснити причину чому (!) або не дозволити дивитись мультики за таку поведінку.

Тим часом можна спробувати придумати якусь спільну гру без іграшок з дітьми: виліпити щось з пластиліну або глини, скласти піраміду, але щоб разом було.

13. Svjatkova

ну так ніхто ж не дозволяє! тут мови навіть немає.

так і роблю, але все повторяється щоразу наступного..
    Тому і питаю поради ЯК донести дитині. що його вчинки шкодять іншим, що це не гра??

Доречі, пригадала, як пару днів тому його дуже стльно штовхув хлопець і він впав-вдарився, але не плакав і не жалівся, а побіг до того хлопчика бавитися вже за секунду...

14. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Дякую всім за відповіді, я так і думала, що то гріх. Вчора дала дитині ложечку святої води, провела ще деякі маніпуляції (абсолютно не сумнівні з точки зору релігії), молилась. Можливо це збіг, але сьогодні вже дитина моя схожа сама на себе, звичайно не без крику і плачу, але на те є причини (коліки і т.п.). І навіть сам крик уже не такий. Важко описати, але не такий, спокійніший. А ще мала почала щось цвірінькати, правда не "агу", якось по-своєму, але так цікаво слухати, видно, що щось намагається виразити тим цвіріньканням

Про дівчинку і куріння - приєднуюсь до тих, хто вважає, що допомогти їй навряд чи вдасться.

15. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

16. Roxie

Roxie Галицька панянка

Скажу ще.. дитина на ГВ має настільки потужний захист від матері, що не вірте у вроки і інші дурниці.. моїй вже 2,5 р., вона позитивна, весела дівчинка, по дорозі майже кожному махає "Привіт" і зазирає в очі (старші тьоті кажуть, що я маю вважати, щоб її хто не врік і завішати червону нитку на ручку), а я не вірю в червоні нитки, і у вроки не вірю.. Дитина плаче, бо її щось турбує, а якщо і стається щось надприродне, повязане з темними силами, то вірю, що молитва зі всім справиться )))

17. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Сьогодні було щось дивне з синочком....
    Зайшли ми в гості на 10 хв до малявочки 1,5 місячної. Звісно родина була рада бачити ще одного карапуза. А моя спокійна і комунікабельна дитина раптом кидалась в плач коли бодай хтось з них до нього говорив. Навіть малечі не посміхнувся.
    Може то починається страх чужих? Чи як воно приходить?
    Дивно, в неділю були на весіллі, то такої реакції не було.. Хоч всі з ним говорили а дехто і на руках носив.

18. invisible

invisible Well-Known Member

Ну може просто чогось/когось злякався? Взагалі моя теж раніше була більш комунікабельніша, а от останній місяць уже така "мамина розмазня", що страх. Сьогодні теж в гостях були, то так обережно всіх розглядала, белькотіла щось собі в мене на руках, але до людей майже не сміялася. На руки комусь взяти - не дай Бог! Зразу пожежна сирена. Хоча до людей звикла, ми її скрізь з собою таскаємо.

В нас ото нє-нє вже давненько. Тільки мама, трохи бабця і під хороший настрій тато. Навіть іншу бабцю з дідом не сприймає взагалі.

19. Suzi

Скоріш за все :) Тому краще тримайте малявку самі.

20. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Та власне, що вчора ніхто крім мене і чоловіка не тримав його. В гості зайшли був на чоловікові в слінгу, коли почав плакати від звернення молодої мамусі до нього то вже я взяла що б заспокоїти. І так і тримала...
    Ех... не думала що так різко почнеться...

Статус теми:
Закрита.