Для мамусь і татусів (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Відповідь: Для мамусь і татусів (2)

Ну да, кричати, капризувати - то непристойно, навіщо мамі нерви псувати? Плакати треба з якоїсь причини
    Плакала надворі один раз, але то я винна - занадто легко її одягнула, їй було холодно і некомфортно.

2. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Мирось, перечитай Сірзів "Ваш малюк: від 0 до 2 років", розділ про дітей з високими потребами. Подобається мені як написано про спокійних і неспокійних малюків :) Я вже перехворіла тою "ідеальністю" :)
    Угу, бачила я вчора таку "непрілічну" малявку: мінімум півгодини плакала в істериці поки мама: дойдедолавочки, розпакуєз тонниодіялець і..... потримає півхвилини з фразою "не допомагає" так же повільно посуне далі візок з дитиною кричащою....

3. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Ото заінтригували :) а можна в двох словах розказати що ті Сірзи пишуть про спокійних і неспокійних дітей?

4. Brenda

Brenda Member

Дівчата, я в такому шоці була недавно, капец! Були ми в Бухті Вікінгів на вихідних, там було багато візочків з таким маленькими літочками як моя - возились в люльках. Погода була досить тепла, десь 20 градусів і час від часу вітер. Короче, їхала одна мамуся з візком - мало того, що дитинка накрита тим брезентом, що накриває дитину в люльках ( ми такий брезент одягаємо тілтьки на дощ), так ще й дитина всередині була замотана в два слої шерстяного (!!!) одіяла! я чуть не вмерла! Я собі уявляю, скільки під тими слоями одіяла ще слоїв одягу...
    видно, що дитина маленька - може з 2-3 тижні, ну але аж так одягати???

5. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

У нас тут по сусідству живе польська сім'я з дитинкою 10-12 міс. З дівчинкою постійно гуляє бабця. Так вона вже вдягає ту дитину, що мені її просто шкода. В той час, коли я свого малого вдягала в бодік на короткий рукав (без штанят, шапочок, шкарпеточок і т.д.) та дівчинка була в шерстяній шапці, штанятах, під штанами видно було колготи, чи було щось під кофтинкою на довгий рукав я не знаю. В той же час бабуся була на короткий рукав і в шортах. А останні дні, коли була неймовірна спека, то дівчинку таки вдягнула в шорти, але кофтинка все одно на довгий рукав була.

6. Plenilunio

Вони намагаються не вживати термін "неспокійна" дитина, швидше з великими потребами (то я написала щоб зрозуміліше було).
    Якщо коротко... Що такі дітки більше потребують заспокоєння від мам, але тоді вони вчаться краще виражати свої потреби а мами, відповідно, краще розуміти своїх дітей і більш творчо підходити до спілкування з ними. То дуже зближує.
    Ну і якщо задовільняти їх потреби то з часом цей темперамент, через який дитину називають "неспокійною" може посприяти формуванню дуже позитивних рис характеру (як то чуйність, творчість, сила духу і тд)

7. invisible

invisible Well-Known Member

8. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

9. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

ми вдягаємо на дощ і на холодну вітряну погоду.
    Я отой брезент по різному бачила вдягнутим, але вчора був капец - він був застібнутим наглухо - по самий капішон, так що дитина була як в танку.

10. Redvisitor

Redvisitor Active Member

я як виймаю малого в парку з слінга, то бабульки там в тихому шоці - "дитина гола!" (в бодіку і як холодніше, то в шкарпетках)... а вчора був вітер, то купа дітей, навіть старших, по 2-3 роки були в в'язаних шапках

11. Lelijka

Lelijka Well-Known Member

На рахунок брезенту для своєї малої ще незнаю, а от закутувати навіть в таку жару мені прийдеться в одіялка, коли вже піду гуляти, тому що дуже!!! мерзне навіть в хаті при передіванні, зразу щикає і носик має холодний.
    Такщо то індивідуально, а зі сторони здається, що дитину мурдують, а воно мерзне

12. nattsol

nattsol Well-Known Member

звиняйте, а ви часто гикаєте, коли змерзнете? ну і ще одне, холодні носик-ручки-ніжки - це теж не показник ;)

13. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Кх-кх.
    То ж не песик а дитина. По носику змерзлючість не міряється.

14. Plenilunio

Мій починає гикати коли сміється :) Тож навряд чи до температурного режиму гикавка має відношення

15. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Вчора був дуже сильний вітер. Сама мерзла.
    Чесно кажучи я проти перегибів що в одну, що в другу сторону. Коли холодно, то таки холодно і слінг не панацея.

16. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

щикає бо щикає, мій малий в животі теж щикав. Мерз?
    щодо носа - він і не має бути гарячий, вже як так хочете мацати - мацайте шийку, побачите - вона буде тепла. А взагалі - ваше діло, хочете кутати - кутайте, тільки врахуйте що зараз в дитини формується теплообмін, звикне до температур, як в тропіках - не дивуйтесь що з першим похолоданням-протягом-осіннім вітерцем не вилазитимете з болячок. Воно вам треба? А дитині вашій?

17. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Дівчата, коли діти переходять на одноразовий сон? Менша спала осаннім часом двічі десь по 1,5 години. А от сьогодні на другий сон вкласти не можу.

18. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

мій малий теж вже 3й тиждень як майже не спить тричі в день, а по два рази, один раз хвилин 40, другий - 1,5-2 години. Навіть двічі було що спав один раз довго (2 години) і один раз зовсім трішки (хвилин 5-10). То напевно якраз той перехід, спочатку на 2-разовий сон, а потім на одноразовий. І коли я все встигатиму?:girl_in_dreams:

19. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Індивідуально все.
    Мій Ромік перейшов рівнесенько в рік на одноразовий.
    Але який одноразовий! З року до майже трьох років той обідній сон тривав 4 години.
    Зате в 3 майже зовсім перестав спати. Тільки десь, колись.
    До слова в садочку вже другий тиждень як почав спати, на мій подив. Видно "за компанію" все вдається краще.

20. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

То точно, що індивідуально, бо моє чудо теж рівно в рік перейшла на одноразовий сон, але він так і залишився годинка-півтори. І ото десь біля півтора року почала спати вдень довше, зазвичай 2-2,5 години.

Статус теми:
Закрита.