Для мамусь і татусів (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. lawyer

lawyer Member

Відповідь: Для мамусь і татусів (2)

в Туреччині батьки маленької дівчинки підходили до батьків мого племінника (йому на той час було 2 рочки) і робили зауваження, що не хочуть, щоб їх дитина бачила хлопчика, який бігає наголяса

2. natorella

natorella Well-Known Member

а батьки були хто за національністю?

3. fiesta

fiesta Well-Known Member

У мене є смітник для одноразових підгузників; туди заправляються одноразові пакети спеціальні... Не можу знайти таких у продажу. Може, комусь зустрілися такі в магазині чи в інтернеті? Підкажіть.

4. lawyer

lawyer Member

росіяни.:)

5. zetta

zetta Well-Known Member

бо говорили по росiйськи? Як знаете громадянство?

6. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

На amazon.com точно є, я купувала. Але до різних смітників підходять різні мішки, врахуйте це :)

7. glasses

glasses Member

Я сьогодні в паку аознайомилась з жіночкою з дівчинкою. Мальоті 5 місяців, дівчинка має 8кг. Дівчинка була на ГВ до 4 місяців, зараз вже їсть ЗУПУ, печево і ще щось я вже забула. Але саме найбільше мене вразило, що дитинка з 2.5місяців з нянею, мама на роботі. Мені так стало шкода цю мальотку як мама може вирвати такі найщасливі моменти з життя дитинки і зі свого життя.Я вчора мала троха справи, так вийшло, що мама була з малим весь час, ну і я була звісно відходила тільки коли він спав, то мені так його бракувало.

8. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

Такі приклади не поодинокі. Але мене вразив інший приклад - мама в 6 місяців пішла на роботу, на повний робочий день, дитину лишила на няню. На роботу пішла не тому що потрібні гроші (майже вся сума, що вона заробляла, йшла на оплату послуг няні), не тому що могла втратити посаду, не тому що робота суперцікава (звичайна офісна робота з документами), а тому що вдома скучно, а там вона в колективі. Фейспалм
    ще й мене агітувала так само вчинити і дивувалась як то я вже стільки часу вдома сиджу

9. lawyer

lawyer Member

бо вони з Москви були. принаймні, так казали;)

10. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Я не залишаю ні на кого . Мама з малим сидить хіба як я вдома маю багато до роботи. І то кожні пів години максимум мама його до мене носить бо крутиться за мною. Я якось не уявляю , чи могла б лишати... вчора знайома каже: "щоб візок не таскати, лиши малого я за ним нагляну". а я "ні-ні" - малого в сзк і пішла

11. invisible

invisible Well-Known Member

Я собі теж того не уявляю. Дітки ж так швидко виростають, мені здається, що оті моменти, коли дитинка на ГВ і так сильно прив'язана до мами - дійсно найщасливіші. Я теж іноді подумую почати працювати (ну в мене робота на дому, то трохи інше), але як уявлю, що для того доведеться жертвувати такими цінними моментами - одразу бажання пропадає :) Мрію, щоб у малої налагодився режим і щоб я знала, що вдень вона буде спати точно тоді-то і стільки-то годин і дасть мені можливість трохи попрацювати :)

12. Olka Sherolka

малоймовірно, в мене малий десь до 4-5 місяців так спав, майже по графіку, і то я не була впевнена скільки він проспить. А потім полізли зуби, спати став менше, тепер він може поспати і 15 хвилин, і 40, і 1,5 години - ніколи не знаю коли скільки. Ні, звичайно у вас може бути інакше, але я б не дуже сподівалась на спання по чіткому графіку

13. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Дівчата, поділіться-но як Ви граєтесь чи грались з зовсім мацьопками (3-4 місяці), а т окрім шезлонга і іграшок на ньому, або музика на мобілі, або торохкання погремушками я не знаю чим малого забавити. А він між снами "гуляє" по 2 години.

14. invisible

Питалася я теж про це в темці Забави для наймолодших", але щось ніхто не поділився досвідом :) Моя останнім часом іграшки не дуже шанує, суне їх в рот і тільки злиться. То ми багато просто розмовляємо-дуріємо-корчимо рожі. Трохи на розвиваючому коврику бавиться. Як має настрій, то розглядаємо книжечки і читаємо чи я розповідаю, що там намальовано (цікаво наприклад показувати казочки з об'ємними розкладними малюнками). Найбільше любить, коли я їй включаю дитячі пісеньки (я в той час стою чи сиджу над нею, приспівую і граюся ручками-ніжками, або можна ще взяти на руки і разом танцювати :)) Ото все, на що в мене фантазія спромоглася наразі... Взагалі, її тепер якісь предмети більше цікавлять, ніж іграшки. Може кружку ручками мацати чи от сьогодні були в гостях, то їй шалено сподобався святковий ковпачок (такий кольоровий, що на голову діткам надягають на всякі дні народження).

15. Orman

Orman Модератор-бомба

та бо не треба якось дуже спеціально забавляти дітей. Носитесь туцькаєте, пританцьовуєте, приспівуєте, приговорюєте покидругою рукою борщ мішаєте, от і забава.

ну ось золота мама :)

я би тільки пісеньки не вмикала (я і не вмикала), а сама співала за принципом "што віжу то пою".

16. fiesta

fiesta Well-Known Member

Я купила книжечки з маленькими дитЯчим Віршиками. І коли не знаю що робити, читаю (вже розказую бо вивчила) їх при цьому бавлячтсь руками-ногами типу легенької зарядки. Ще показую в книжці звірят і розказую про них...

17. invisible

Нє, то просто вже коли руки відпадають, тре щось терміново вигадувати, щоб хоч трішки полежала :)

А чому ні? Для слуху шкідливо буде чи чого? Бо сама я ну гееееть зле співаю...

18. Orman

Orman Модератор-бомба

нє не для слуху. Дитині мамин ЖИВИЙ голос (хоч шоби мама і вчитель музики про нього не думали) в сто разів приємніший, а головне корисніший. Бо пластинка кожен раз співає однаково, а мама по різному. То в одну ноту не попаде, то в іншу :)

19. Olka Sherolka

я теж співаю досі щось незрозуміле, ну але мусить терпіти - ну нема в його мами голосу і фантазії, що поробиш :)
    а щодо пісеньок - я вмикала просто музику, яка подобається мені.

20. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Мені одна мудра жіночка говорила, що можеш дитині хоч телефоний довідник читати (співати), чи газету, головне мамин голос.

Статус теми:
Закрита.