Для мамусь і татусів (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Відповідь: Для мамусь і татусів (2)

А я чесно не знаю відповіді на то питання. Підозрюю, що він співставив зображення букв в абетці (питав що там намальовано, ну і я на рівні з "котик", "зайчик", "лисичка" на автоматі говорила "а", "д" ,"б" і т.д., без теорії, що то там букви, їх треба вчити, їх можна читати і т.д., ну то він запам"ятав назви) з буквами в тексті. Малому тоді було десь 2,5 роки.Ну і тепер відповідно розуміє, що як на сторінці "багато букв", то читатиму я довго і навпаки.

2. Orman

Orman Модератор-бомба

я за все хвалю

це інша справа, друге питання чи дитина усвідомлювала, що вашій дитині може бути боляче.

некоректний коментар, очевидно. Зважаючи, що іншу дитину травмовано.

я про принципову позицію.

пойняв

3. Ная

Ная Well-Known Member

то для нас так виглядає обезцінено, а для дитини важлива річ. Цікаво чи всі дорослі охоче зі всіма діляться своїми "іграшками" - телефонами, машинами, інструментами і т.д.?. Я, наприклад, не зі всіма і не завжди, тому і від дитини не вимагаю, як вона сама того не хоче.

4. veronka

veronka зла друзя

я розумію) просто мала ніколи не бавилась, а завше вимагала читати) в 10 місяців знала алфавіт, десь біля 2-х сама склади складала... їй напрвду це дуже цікаво)) потім я вийшла на роботу+робота вдома і ми це "підзапустили"... а зараз у нас період "коників" і небажання читати
    о, це вона знає - ми щодня ласяємося досхочу і балакаємо про нашу сімейку і як ми один одного любимо))
    згідна, але Маргош любить читати)

5. natorella

natorella Well-Known Member

6. Orman

Orman Модератор-бомба

звичайно, що мачуха, з нашої секти мачух. Не одмажешся, тобто не відмиєшся

7. natorella

natorella Well-Known Member

любить але не хоче
    то нашо пропонувати?
    я тож люблю читати, але деколи так набридає
    хочеться кіно ся дивити....

8. Nana11

Nana11 аспіранточка

І моя така сама, то дві улюблені гри: бігати з візочками (пустими, бо всіх ляльок вона просто викидає подальше) по хаті по колу, я за нею, або вона за мною і називати букви, буде ту азбуку листати годину, ну і взагалі книжки любить страшно, ніколи їх не рвала і просто обожнює їх листати, роздивлятися малюнки.
    нам не показують букви взагалі, ніразу такого не було, тому впринципі повязати любов до букв і розвивалку не можу. Мені здається це якась спадковість, я була така ж, в 2 я знала всі-всі букви, а в 3 я читала. Так само наприклад з чоловікової сторони є "художні" гени і наша мала любить малювати, навчилася (уточню- вона бачить як тримає олівець тато і собі повторяє) правильно тримати олівець і малює сонечко і дощик без проблем. Взагалі бачу шо в нас такий настав перод- повторяння, тобто зараз вона січе все-все шо роблять батьки, таскає по хаті мою макроекноміку і розгяладає там "шось", не можу сказати картинки бо їх там нема:girl_haha:, намазалася сьогодні собі смачно тональним, насипає (типу) в машинку порошок, варить собі на кухні каву (бо я часто пю каву) і.т.д. Мене часто просто вражають її дорослі дії, які ніхто їй не показував. Наприклад сьогодні мала найшла батарейку, і пішла шукати свого бегемота, де батарейка сіла, і тикала в нього зі всіх сторні, пробувала замінити...
    Кидайте в мене тапки, але в такому віці дитина не буде займатися тим, що їй не подобається, ну не буде, не заставиш ніяк...Тому альтернативи дає мені здається будь-яка мама, ну бо як не будеш давати альтернативи то дитина всерівно кине то шо їй не цікаво і найде їх сама :girl_wink: пра?
    Я не розумію, що поганого в тому щоб бачити здібності своєї дитини і їх розвивати? Я не говорю сидіти і зубрити з дитиною, хоча я просто не розумію як в такому віці можна зубрити...Може то в мене така дитина, яле як вона не хоче то каже "Бе" і йде. От не любить коли хтось співає і все, хоть трісни, зате ті карточки де намальовані всякі фрукти буде 100 раз за день перебирати.

9. zetta

zetta Well-Known Member

та не про то йдеться, навіть ситуації такі що дитина і не проти щоб хтось взяв ту лопатку а самі батьки вже стоять над душою... таких мало, але є. я все тягаю торбу іграшок стараюсь відволікти увагу моєї дитини від відра з іншим кольором ніж у нас. і нашого не шкодую, а то шо шкода то на вулицю не витягую .
    раз була ситуація прийшли мама з дитиною, розклались на цілу лавку, бульбашки, вітряк, повітряна кулька на паличці, торбинка, і ше причандалля... самі пішли кататись. бідні діти .. не в матеріальному плані бідні, але то було важко ..ну бо як воно лежить а помацяти не можна. їм потім хтось зробив зауваження, а хтось забрався і пішов. реву було купа. все таки то можна інакше робити. чи принаймі в пакет сховати.

10. arkka

arkka Well-Known Member

недавно методист з дитячого садка розказувала, що колись по методиці їм казали пояснювати дітям, що все спільне(іграшки) і треба з дітками ділитись, а зараз кажуть, що треба пояснити, що це власне, приватне і якщо ти захочеш, то можеш дати комусь, а можеш і не дати.

11. zetta

zetta Well-Known Member

то є правильно на мою думку.

12. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Підкажіть, як ви навчили дітей засинати самих??? Я свому читаю книгу, він мене тримає за руку(це замість ведмедика, пупсика) і так засинає. А я хочу щоб почитала, цьом і засинай сам. Дні три то безрезультатно, дитина ходить за мною до 12 ночі. А я як вкладаю то часто засинаю, прокидаюсь о 3 ранку і все коту під хвіст.

13. Fast

Fast Well-Known Member

Цьом, я маю ще зробити те і те, я тебе помила, ще мені потрібно помитись, переодітись і уже іду спати. Світло тобі виключу, двері закривати не буду, а в кухні буде світло включене (унас суміжня кухня з спальнею), але на кожну провірку звязку приходила :)
    Усьо, якщо до 9-30 не поклала спати, сама мені каже, що вже іде спати, і сама переодівається лягає в ліжечко, інколи в моє і кричить щоб дала цьом :)
    У нас то якось дуже просто все було.

А на рахунок букв взагалі ніякого криміналу не бачу, щоб дитині сказати яко то буква конкретно, а не просто відмахнутись буква.
    Недавно я розмальовку купила, а там виявилось ще завдання - писати англійські букви. Так це зараз наше усьо. Пишимо всюди і тащимось. То, що на тему - що то замаленькі рисочки, я маю відповідати рисочки? я їй розказала, що якщо це все зєднати то буква вийде. І навіть показала як то робиться. Я тиждень дитини навіть не чула (що у нас це просто неймовірно) вона всі букви пообводила, і всі рядки тими буквами понаписувала. Каряво, але молодець.
    А цифри за вечір вивчились, коли захотіла сама набрати номер до бабці. Прийшла до мене і каже, що вона набирає, а бабця трубки не бере. Я пояснила, що треба цифри набрати в певній послідовності. Вона захотіла їх набрати, довелось вивчити цифри. Тепер всі номери набирає Міюська.
    Всьо завчила свою дитину.

14. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Ну є ціла теорія про те, чому до певного віку не варто знайомити дитину з символами. Але то всього лише теорія, в ній багато цікавого і корисного, але особисто мені не все виглядає логічним. Це так, як у кожної методики раннього розвитку є в основі якась теорія, але тут ще більше абсурдності. Я керуюся власними відчуттями щодо своєї дитини.

15. veronka

veronka зла друзя

де б її почитати??

16. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Та от хоч би ті 2 статті, що Сюзі дала на початку дискусії. А так, то гугла питаємо: "раннее развитие за и против", ще можна спитати "естественное развитие ребёнка". Тут мамська дискусія.

17. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Розкажу Вам про Паросток життя на Батальній. Була на одному занятті. Ясно шо більше для себе, ніж для Марти, Марті то нафіг нада.
    Навіть не знаю шо сказати.
    Словом, мами малявок, якщо хтось хоче шось з дитиною, щоб не було в хаті скучно, то можу сказати з власного досвіду, кльово, коли є близько якась мама з дитиною (у випадку, якщо мамі це потрібно, бо мені потрібно) і ви можете разом гуляти/швендяти вгості туда-сюда - це класно, так було з Софком. Ну і з Софком було так: сестра дістала підробіток і в нас дуже часто була Тоня, то ми просто товклися і гуляли разом.
    Зараз з Мартою ми ходимо на Ківі-фітнес на ту програму КІВІ-мама. Але то кльово)
    Марті дуже пішло. Мама вже майже займається сама, Марта повзає по всьому залу, дуже любить ті величезні дзеркала і тому, якщо Вам хочеться шось з малюком, скоріш для себе, бо малюку і вас достатньо, то мо пробуйте отакий варіант. І користь мамі і мама "вийшла з хати" і не треба шукати де пристроїти ляльку (в нас нема де пристроїти, а в суботу я хочу бути вдома, а не йти на спорт, тому мені це дуже-дуже підійшло). З нами ходить через раз Усмішка з Олесею і ще одна мама з хлопчиком, якому 2 роки. Той хлопчик дуууже любить цьомати Мартусю:)
    На наст раз піду з двома дітьми, бо Софії стало цікаво, де ходить мама і Марта, раніше її то не зацікавлювало. В час коли ми йдемо на фітнес - Софія з бабусею.
    На розвивалку віддала Софію в 3 ,7 років. Не заради розвивалки, а заради колективу дітей. Тобто в садок вона не хотіла, маю можливість зробити як хоче дитина, а зустрічі мамо-діти я не хотіла, бо мені з малою Мартою вдома було після нелегкої вагітності якось дуже вже добре. Ми завели Софію на Розумничку і вона з 2-го разу просилася, щоб її залишати саму. Тобто самотьок самотьоком, але до дитини точно треба дослухатись. Наприклад, ще в 3 роки, Софії нічого не треба було, їй було досить мами, вона мала няню, няня в нас була лінивувата, і багато з Софкою власне бавилась, малювала, Софія могла просто лежати на килимку, няня їй читала. Але настав час, коли Софія захотіла сама якогось колективу.

18. Женічка

Женічка Well-Known Member

Дівчате, я в діком ужасе...
    Моя Настя пішла відносно пізно, так, як і Сашка, але пішла вона с умом і сообразітельностю, так сказать, а от малий.... я впріваю 100 раз на день, я вже з ним плачу, мене трясе, як він ходить. Скажіть, що ще в когось таке було... і минулось і забулось.
    Верхня губа розбита, нижня тріснута, чоло в гулях і синяках. Я ще не бачила, щоб діти так бездумно ходили. Під ноги він не дивиться впринципі, я вже мовчу про те, що фішкою е бігання з руками за головою, або з обернотою головою назад, у нього навіть нога зо ногу плутаеться :sad: я просто емоційно виснажена дивитись, як падае дитина, потім ридати з ним, бо губи поростовкав і цицю взяти навіть не може. Коли нарешті прийде відчуття самозахисту, чи як його назвати :sad:
    Я вже про масажі думаю. Чи я не в оому напрямку мислю. Голова гуде від того постійного напруження, чесне слово. Може, гіпотонус якийсь, ой...

19. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Було :)
    І ще не зовсім минулося-забулося, але зараз хоч вже певніше ходить, ніж рік тому, то можу іноді трооошки розслабитись. А так то наша дитина ніколи не має часу, він і сидіти почав не рано, бо нІколи було, треба було кудись повзти:)
    А ходить і дотепер так: голова назад, ноги вперед і летииить! Найбільше колінка страждають, але краще хай так, ніж тою голівкою маленькою постійно до чогось гриматись.

20. nattsol

nattsol Well-Known Member

моя доня пішла в 10міс., але під ноги досі не дуже дивиться.
    падає рідко (на щастя), але має звичку повертати голову назад саме в той момент, коли попереду якась перешкода (особливо бордюри) :girl_crazy:

Статус теми:
Закрита.