Для мамусь і татусів (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

Відповідь: Для мамусь і татусів (2)

то ще залежить від культури харчування в сім"ї, мабуть.
    ми от не маємо звички їсти всякі такі "смакоти", ні соки, ні вафлі, ні кока-коли, ні сумнівні цукерки в нас не йдуть.
    якщо солодощі - то переважно домашня випічка, чи шоколад, на пиття компот, чай, вода.
    всяких снеків не купуємо взагалі.
    і коли дитина щось таке захоче - пояснювати чому ми їмо те, і не їмо інше.

2. Dolche

Dolche Well-Known Member

Соломку, сухарі звичайні, якісь бублики чи булочки ми їмо, але маю чітке переконання щодо цукерок, шоколаду, соків і т.п.

тобі повезло, мої би цілими днями щось таке жували.

та не знають, але хочуть, бо колєга має, а на вигляд воно не таке як мама пропонує (якесь печенько чи соломку)

тут проблєма не в тому, що мамочки пригощають моїх дітей (якось всі питають спочатку мене, перш ніж щось дитині запропонувати, але більшість знає, що я такого не даю), а в тому, що мої діти плачуть, коли бачать, що інші це їдять, а їм мама такого не дає.
    Додам, що всі люди при тому дивляться на мене як на тирана і співчувають дітям (((

3. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Ну співчуваючі, якось собі раду з ти дадуть. А діти то твої, і їх здоров"я, погані/гарні звички, в тому числі і харчові залежать в більшій мірі від тебе. Як вже так критично і дуже сльозно діти просять, то замов їм органічні льодяники. Не знаю чи все там зі складом в порядку - не купувала, але читала дівчатка наші купували, хвалили. Мабуть таки хоч трохи ліпші за ти чупа-чупси.
    Що взагалі-взагалі цукерок не їсте?
    Навчіть мене)
    Чи под "сумнівними" маєш на увазі чупа-чупс? Я думаю що мало хто з батьків ними ласує)

4. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

О, в нас недавно був випадок в магазині. Заходжу з малим, магазин звичайний, не самообслуговування і моя дитина жаліібним голосочком біля вітрини видає "Кобаска" (ми вдома рідко їмо, практично не купуєм, малий побачив в моєї баби і запамятав). Я каже дитині щось на зразок - ми прийшли купити інше, а не ковбаску і тд. Тоді синочок ще більш жалібно каже "Хліііб?" Продавець і люди в магазині подивились на мене з підозрою)))

А якщо серйозно, то я малого теж обмежую. Солодощі в нас - печиво (в основному куповане, типу марії, до чаю, соломка, бублики - синочок одне-два максимум зїсть), ягоди морожені, сухофрукти, галяретка (або роблю сама, або, інколи, куповане желе), літом морозиво даю лизнути, мед розпробував, то теж по трошки даю.
    Чупа-чупсів не купую, соків, кока-коли теж, ми самі такого практично не їмо. Гірше з цукерками. Малий десь попробував і вже знає, що це смачно. Я сама люблю шоколадку-цукерку зїсти. То як син бачить, що їм, можу йому маленький шматочок дати. Намагаюсь при ньому не їсти і спеціально не даю (трошки ще й має алергію, правда, невідомо на що). Зовсім нічого не давати дитині теж не добре, так знайомих мала в гостях їсть цукор з цукернички ложкою - вдома їй все забороняють. Просто пропонувати заміну (у випадку "кобаски" - сину час від часу відварюю язик або запікаю курину грудку)
    Є в нас також продукти, які категорично під забороною. Напр, брат купив чіпси ( я давно вже не їм) і синочок побачив пакет. В такому випадко твердо кажу "це для дорослих" і забираю геть. Так само кажу про каву, коли сама п*ю чи зараз вже їмо салат з ранніх овочів, малому не даю. Казати на такрі речі "кака-бека" вважаю неправильним, бо ж дитина бачитть, що дорослі це вживають

---------- Додано в 22:19 ---------- Попередній допис був написаний в 22:07 ----------

Мамусі, а ще таке скажіть. Сьогодні була ситуація на пісочку. Прийшов хлопчик (видно, що збитошник-хуліган :)) і почав забирати в дітей іграшки. Мій малий (в червні буде 2 роки) опускав при тому очі, повні сліз, іграшку віддавав. Потім до мене прийшов жалітись. Взагалі я вчу дитину, що іграшками треба мінятись-давати гратись, але як бути в такому випадку (хлопчик насправді ображав інших дітей і провокував конфлікти)?
    Аж надто багато досвіду спілкування з ровесниками в малого нема (сусідські дівчата, з якими грається в основному, старші, 5 і 7 років, відповідно не ображають), але вже було кілька разів на майданчику, коли син не міг дати собі ради. І я бачу, що в нього такий характер *інтелігентний*. Як правильно зреагувати в таких ситуаціях? Як навчити дитину постояти за себе, але разом з тим не спонукати до бійок і тд. Раніше писала, що малий пробував мене бити, кажучи "бий-бий", але я забирала руку, пояснювала, і вже такого нема, може нехотячи вдарити, чи граючись, але я відразу це присікаю, пояснюю, що мені боляче.
    І от сьогодні сказати дитині, яку вчу не битись, щоб дав здачі забіяці, якось нелогічно було

5. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Ми такі ж. Правда, якщо мала щось має в руках і цим бавиться, а хтось хоче це забрати, то не віддає, з рук не видереш. Якщо іграшка не особливо їй потрібна, то може віддати, але захоче тоді щось взамін, бо має звичку мінятися. Але я не думаю, що дворічні діти можуть за себе постояти перед такими агресивними дітьми. Я б, по-перше, сказала, що той хлопчик зробив негарно, що він нечемний, по-друге, підійшла б до його мами і попросила бути уважнішим до дитини, щоб він іграшки в дійте без дозволу не забирав. Якщо то якийсь старший хлопчик і без батьків на майданчику - підійшла б безпосередньо до нього з дитиною і попросила б віддати наші іграшки, може, трішки насварила б спокійним тоном.

6. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

В нашому випадку мама попросила приглянути за її сином, сама мусила побігти додому (живу за містом, діти грались на вулиці) Хлопчик той трошки старший за мого сина, не набагато. Зрозуміло, ми, мами, які були присутні, намагались того розбишаку приструнити, і я б не дала образити свою дитину. Просто на майбутнє розумію, що постійно з ним не буду. Рано чи пізно (чи це буде дитсадок, чи школа) він повинен вирішувати такі питання сам, хочу навчити це робити правильно

7. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

У нас така "інтелігентність" трохи пройшла з віком, але зявилось ото - я з тим і тим не бавлюсь, бо вони не попросили вибачення, неуважні, нечемні, і я вже себе трохи картаю, бо, як виявилось, дитина усі мої пояснення аж занадто пропустила через себе. Тепер планую походити до дитячого психолога, бо інколи важко вже розібратись де та межа.

По солодощах - то своїм практично нічого не даю, і на співчутливі погляди і коментарі просто посміхаюсь, чого я маю тим перейматись. В наш час тотального доступу до інформації, коли вже по ТВ цілодобово трублять про шкідливість всього - така поведінка батьків вже є смішною. Ну не розумію я того чупсу в ротику 2-річної дитини чи морозиво в руках річної дитини в возику.

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я садила прямо у візочок. Ткнанина ну, як тканина, сіделко мягеньке, то ніби все нормально було.
    Я не давала абсолютно ніяких цукерок до двох рочків з копійками. З двох з половиною помаленьку ми почали хрумати різні, бо пішов в садок і там почались "виставляння" за дні Народження діток і т.п. Ну, вже як не дасиш. А так, я б напевно до цих пір не давала. А то з тими цукерками ціла біда. Тільки хтось збирається кудись іти, відразу біжить і торочитть своє " купиш кєйки" (цукерки)))))
    Писи: цукерків типу чупачупсів і морозива ми не їмо до цих пір. Інколи купую цукерки типу Несквік, чи вафельки їхньої фірми, кіндер шоколадки маленькі, Мілки і т.п., ну а в садочку вже що покладуть в шафку, те мушу дати. Як то незамітно ліквідувати, я так і не придумала.

9. Zhovten

Zhovten New Member

[/COLOR]
    +100. Я теж не даю (дитині 1 рік і 10 міс.). Взагалі. Дитина не просила жодного разу, бо не знає, що це таке. При цьому про співчуття до дитини чую досить часто. "Ой, бідна дитина!" :) Ставлюсь до таких речей, як до порожнього базікання. Сприймаю с посмішкою. Хоча одного разу (коли я це "Бідна дитина" почула в 101-й раз), то спокійно відповіла: "Чому? Бідні ті, що в лікарні лежать і лікуються через надмірне вживання хімії. А здорова дитина не бідна, вона щаслива!". І, ви знаєте, людина не найшлась, що відповісти.
    Розумію, що коли син піде в садок, то абсолютно обмежити вживання солодощів не вдасться. Але хоч поки що.
    П.С. Нещодано в інтерв"ю у Порошенка спитали, чи їдять цукерки його діти (власне з Рошену), він зніяковів і сказав: "Ні".

10. Pulupjak

Pulupjak Active Member

Про цукерки, до недавна Настя не знала що таке шоколадка, цукерок чи щось з купованого печева. В мене на це своя думка, маленьким діткам цього зовсім не потрібно і ніякої користі шоколад не принесе. В дома, родичі можливо і не погоджуються зі мною але слухняно не дають шоколаду, якщо хочуть то купляють фрукти. На майданчику спокійно реагує коли хтось з діток їсть щось солоденке, може попросити дати печенька (ість тільки "марію", або соломку), а і ще даю трохи морозиво, пломбір.
    Правда зовсім недавно Настя скуштувала шоколадку, а потім ще один раз, то після цього нам було дуже весело, було чути тільки- дай цуцю! Так ми три дні з тим перемучилися, я постійно пояснювала що маленькі дітки того не їдять, що потім можуть зубчики боліти і т.д. Правда я теж розумію що коли
    Мене зараз цікавить інше. В п"ятницю на майданчику спостерігала таку картину яка мені не сподобалася. Гуляли на майданчику, багато діток як завжди, Настя бавилася в пісочниці, прийшла бабця з онуком приблизно 2 років. Дивлюсь на дитину і бачу що він хворенький, соплі рікою, щочки червоні(температура точно була) і ще трошки висипаний. Дитина капризна, нервувалася. Чую, бабуся розмовляє по телефону і жаліється що онук вже другий день як хворий, температурить і є підозра на краснуху, тому донька привезла його до неї на цей тиждень щоб молодший онук не заразився. Скажіть мені чи обов"язково хворих дітей вести на майданчик де багато малих діток які можуть заразитися? Я теж гуляю з дитиною коли вона захворіла, але навіть коли є проста застуда стараюся гуляти собі окремо від інших діток, а як вже дуже хоче на пісочок то можна вибрати момент коли там нікого немає, мені здається потрібно поважати інших. Можливо то я просто така вже перелякана, чи перестраховуюся:sorry:

11. Людок

Людок New Member

підкажіть, чим положення дитини в автокріслі відрізняється від шезлонгу?
    чи можна користуватись вдома автокріслом, натомість шезлонгу?
    чи всетаки різниця є в положенні дитини?
    автокрісло в нас з чікко трио тур, ось таке

12. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

не знаю, я користуюсь автокріслом. Але в нас Рекаро (для немовлят), користуємось з 2тижнів (бо тоді купили). Правда я не зловживаю, кладу туди дитину не на довго, в основному ми на руках або в слінгу (на вулиці).

---------- Додано в 12:44 ---------- Попередній допис був написаний в 12:41 ----------

старший в мене теж виріс в автокріслі. Ніби нічого (поганого) йому не є. :)
    шезлонг, напвно, зручніший тим, що легший, можна переносити по квартирі.

13. Brenda

Brenda Member

Дівчатка, зголосіться будь ласка, чи в когось з ваших манюнь була пупкова грижа і що ви робили (запостила питання в темці про здоров*я, але там відповіді ще немає...), я переживаю, бо не знаю, чи той пластир, яким нам заклеїли - добре чи краще його відклеїти...

14. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

Брендо! В нас не було, було в знайомої дівчинки, їй 4 рази клеїв хірург той пластир, ніби все гаразд. Поки ніхто по суті не відповів, задайте тут на форумі в пошук "пупкова грижа" отримаєте трохи дописів на ту тему.

15. Megan

Megan Well-Known Member

Коли ми лежали в лікарні з паховою грижею, чула як лікар сусідці по палаті, у якої був 2-місячний хлопчик сказав, що пупкові грижі не рухають до року, за ними просто слідкують і дають шанс самим вправитись. А вже після року, якщо не зникне, можна звертатись до хірурга.

16. Gabi

Gabi Dum spiro spero

В синочка куми була пупкова грижа, то вони клеїли пластир і робили масаж.

17. kljysochka

kljysochka New Member

щодо грижі - моя мала мала. пластиром виправили ситуацію. ніц не знімайте. потерпіть. але пов"язка має бути широка, тоді є сенс.
    в мене своє- може хто знає, чи є на форумі тема про харчування та якісь рецепти алергічним дітям? мала дістала алергію, і відповідно строга дієта.. як би то урізноманітити..?

18. Людок

Людок New Member

Виправте поки " зелену мамочку "
    в мене нестиковка з тим триманням дитини після їди " стовпчиком"
    виходить, що мала засинає, я її піднімаю , вона будиться, і все по колу.
    це нормально? чи я щось роблю не так?

19. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я жодного з 3х стовпчиком не тримала, дитина засинала з цицею і я часом разом з ними. То мабуть після годування з пляшки треба тримати, чесно скажу не дуже знаю бо в нас жодної пляшки з 3ма небуло.
    Щодо автокрісла - з пологового додому ми вже їхали в автокріслі. І вдома часто там сидимо, та й в машині інакше ніяк якщо я за кермом

20. Holly

Holly Moderator

Засинає і хай собі спить, і ви можете поруч поспати. Я жодного не піднімала і стовпчиком не носила.

Статус теми:
Закрита.