Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Yarka

Yarka Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

Ого, перший раз таке чую, я робила трійний тест на 15 тижні вагітності, але мені ні мій лікар ЖК такого не казав, що треба перед тим піти на УЗД, щоб сказали термін, ні лікарка, яка впринципі мене "веде". Взагалі, на скільки я знаю цей трійний тест головне встигнути зробити з 14 по 19 тиждень (бувають варіанти з тижнями, одні дають по одному, інші - по другому).

2. Ума

Ума Super Moderator

я вже виправила :)

то з фільму по сімейним обставинам :)

логопед не говорив половину букв... замість Д казав Ф

3. Ума

Ума Super Moderator

Дівчата, щодо басейнів консультувалася з гінекологами - одні кажуть, що то не підтверджено, одні переконані що саме так можливо інфікуватися.. питання спірне. Але в будь-якому випадку обирайте басейн з хорошими фільтрами і регулярними змінами води.. Я перед тим як піти в басейн декілька раз брала воду на аналіз (набирала в баночку і здавала в лабораторію за свої кошти). Нормально все було. Деякі гінекологи радять під час плавання користуватися тампоном, а в душі митися бактерицидним милом для інтимної гігієни. Я ходжу на Петрушевича.

4. Ума

Ума Super Moderator

ми не проти :)

5. Ума

Ума Super Moderator

Наші ряди поповнюються :)

До речі, я останнім часом спостерігаю конкретний бум на вагітних!! За день стільки "штук" можу побачити і що характерно більшість з них - не перша вагітність - дуже багато старших жінок вже зі своїми першачками ходять :)

Візки як і всі інші дитячі речі (типу ліжечко) значно вигідніше купити не нові... ціни направду дуже менші... але то вже зрозуміло Вам :) У Вас вже не перша лялька підростає... А моя свекруха вмре, як дізнається що її єдиному (поки що) внуку будуть купувати щось а-ля секонд хенд... і чоловік у мене транжира :o

6. Ума

Ума Super Moderator

Мене власне дивує те, що мене аж на 19 тижні направляють.. хоча там свята випадають... але я боюся того, що вже в останній тиждень показники будуть вищі і щоб вона часом їх неправильно інтерпритувала мені (у моїх подруг так було). Я напевно знову зроблю по своєму :) Потрійний тест здам раніше, а на УЗД тоді коли назначили - з 20 тижня :)

7. Ума

Ума Super Moderator

а в мене вчора почався 16 тиждень :D

не знаю чи всі (при першій вагітності) знали як то рахувати ці тижні, але я собі думала, що це від зачаття рахується, тому була трохи здивована як прочитала, що перший тиждень рахують від першого дня останніх місячних! Вєк живі, вєк учісь :) Хоча все логічно... яйцеклітина - половинка початку бебіка вже народилася... :)

8. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Хiба вiд останнього дня? Я думала що вiд перiоду овуляцiї, ну тобто, я знаю коли у мене була овyляцiя, i приблизно коли зачаття, так що мої пiдраховування збiгаються з лiкарськими. Хоча, не саме з лiкарськими а з показами на УЗД. А оце в понедiлок менi лiкарkа взагалi приписала останнiй день мiсячних на мiсяць ранiше, для аналiзiв, не знаю де вона таке взяла.
    Я думаю що на 20му тижнi УЗД скажуть точнiше коли малиш народиться.

9. Ума

Ума Super Moderator

О! Ви так само рахуєте як і я. Я собі рахувала теж від овуляції :) А нє... принаймні на наших теренах перший тиждень починається першим днем останіх місячних. Во як :)

http://www.mama.ru/pregn/

тут прикольний календар. введіть внизу дату останніх місячних і Вам одразу розрахує усі тижні - лише звернуть увагу на те, що дата там вказується коли тиждень закінчується, а не починається.. а то я мала теж непорозуміння :)

10. Yarka

Yarka Well-Known Member

Є так звані акушерські тижні і тижні від зачаття:
    акушерські тижні (це ті, яких 40) рахуються від першого дня останніх місячних,
    а тижні від зачаття - це власне коли була зачата дитина (це припадає на день овуляції - приблизно 14 день після першого дня останніх місячних), тобто коли була овуляція. Ось ці терміни різняться між собою у 2 тижні, тому інколи є "нерозбериха"

11. Ума

Ума Super Moderator

Це дуже приблизно 14 днів після місячних :) ну але все вірно, в нас рахують акушерські :)

12. Yarka

Yarka Well-Known Member

а мені що ось цей календарик подобається
    http://www.cironline.ru/guzov/sroki.html

• Подобається Подобається x 1
  13. Yarka

Yarka Well-Known Member

так, це так само приблизно як цикл триває 28 днів, у кожного він свій, але за норму прийнято саме ці цифри. Але я не сперечаюся, що може бути зовсім по інакшому:)

14. Ума

Ума Super Moderator

2 Chortenia: згадала, що не сказала Вам про зуби :D Ось це таки точно вартувало б ДО вагітності підготуватися! Кажуть, що бувають страшні проблеми... у мене ніби нічого не змінилося, але я регулярно відвідую стоматолога. Але помітила, що у мене тепер коли їм яблука може закровоточити десна - один зуб тільки. Була у стоматолога з цього приводу, вона перевірила і каже, що це в мене вагітна десна, тобто у вагітних таке може бути, після пологів усе стане на свої місця. На всякий випадок порекомендувала мені поміняти зубну пасту і ополіскувач зубний, на спеціальні. :rolleyes:

15. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

А я вже рік мию зуби без пасти взагалі. Різниці, чесно кажучи, ніякої. Підтверджено стоматологом :)

16. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

О, да, зуби і так не найсильніше моє місце

17. Yarka

Yarka Well-Known Member

А я ось всі зубки підлікувала, але зараз, коли вагітна, мене вже просто замучила кров з десен:sad:. Вже все перепробувала, а толку мало:sad:

18. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Є така травичка, калгон називається (не плутати з засобом для пральних машин :) ). Можна на краківському у травників купити. Її треба жувати - вони розкажуть. Але я не знаю, як воно суміщається з вагітністю.

19. недопонимающая

недопонимающая Загублений

Доброго всім здоров'ячка!

Умо, дуже за вас рада!

І за всіх інших теж дуже рада! Жінка в очікуванні дитини - це прекрасно!

Я от і сама не дочікаюся, коли зможу приєднатися до вашого товариства :)
    Але ви певно тоді вже будете на другу дитину будете чекати. І зможете дати набагато більше корисних порад :)

20. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Ой як мене сьогоднi витошнило в електричцi по дорозi на роботу, ледве до туалету добiгла. Така зла була на малиша, а тепер так себе сварю. :sad::sad::sad:Хоча, думаю що не одна вагiтна злиться i до i навiть пiсля родiв.

Статус теми:
Закрита.