Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Та ми досить непогано, чекаєм. А натрій по всякому, стараюся не думати про пологи, а то зразу страшно стає. Налаштовуюся на краще, надіюся, що пологи будуть як в мами, бо вона в 24.00 на крісло залізла, а 24.15 народила сестру, а все тому що не хотіла щоб дочка народилася в понеділок 13, і чекала до останього:)

От їздили в суботу до мами в гості, то перший раз за всю вагітність ноги набрякли, але то недивно, бо дві години в маршрутці, при температурі 30.

2. Златка

Златка Well-Known Member

Трошки ноги і в мене набрякають, але при такій духоті так хочеться пити, що то і не дивно :confused:
    А ти уже певно бачиш ножки-ручки малятка, як воно товчеться? :lol: Бо я тільки бачу, як "ходить" одяг на пузіку, але ще ніяк не можу роздивитись, чим малятко мені подає знаки :)
    А ще мене одна знайома нині перепитувала, чи я випадково не чекаю двійню, бо дуже щось пузатенька як на мій термін :lol:

3. Mira_SH

Бачимо;), а особливо під ребами відчуваю, але то найприємніше, що можна відчути:)

А про Пузік не переймайтися, я більше набрала до 5 місяця ніж далі, а Пузік теж трохи великий, може тому і доця ще й досі там як навіжена гасає:)

• Подобається Подобається x 1
  4. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

А у мене малий, під ребрами теж товкся... скопав печінку до тієї степені, що сльози мимоволі текли, навіть, якщо долоню в область підребер"я покласти. Це було 2 останні місяці, то я пологів дочекатися не могла.

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

В мене теж буває ноги крутить сильно.... буває взагалі нічого не болить а буває просто сиджу або лежу... і чую.... як потяне... так що не розігнути не зігнути... а ще як вночі :ireful1:.... в такі хвилини дуже тішуся що зараз за кермом не їзжу ... бо як би вхопило мене посеред дороги... то взагалі б було :suicide:

Я десь на 8 тижні вагітності теж простуду підхопила..... хворіти довго не могла собі дохволити... тож приймала афлубін.... трохи меньше ніж звичайна рекомендована доза. Вилікувалась швиденько, і наскільки я знаю афлубін при вагітності можна в будь який термін, хоча взагалі краще не хворіти

Останнє редагування модератором: 10 Вересень 2008
  6. Анута

Анута Well-Known Member

наскільки я знаю, не кальцію, а калію :) в мене аж судоми зводили...

7. Nastyusha

Nastyusha Well-Known Member

Анута, не знаю чи калію, бо я в другу вагітність їла багато сиру білого то в мене судом не було, може 1 разочок, а в першу вагітність не їла сир і тааааааааакі судоми хапали......

8. Анута

Анута Well-Known Member

зацікавило мене це запитання і тому порилась і неті.
    отже, кальцій, калій, магній, фосфор. Сир, банани, курага :)
    здебільшого, по відгукам, кому призначили пити Магне Б6 кажуть, що їм стало легше.
    Тому, в кого судоми - радьтесь з лікарем :)
    і не хворійте ;)

9. Nastyusha

Ага, я Магне Б6 пила, частенько в першій половині вагітності.

10. Mira_SH

та ні, все таки кальцію:)

Кальций
    Другое название: calcium.

--------------------------------------------------------------------------------

КАЛЬЦИЙ – основная составляющая часть костей, зубов, участвует в процессах возбудимости нервной ткани, сократимости мышц, процессах свертываемости крови, входит в состав ядра и мембран клеток, клеточных и тканевых жидкостей, обладает антиаллергическим и противовоспалительным действием, предотвращает ацидоз, активирует ряд ферментов и гормонов. Он также участвует в регуляции проницаемости клеточных мембран, оказывает действие, противоположное натрию.

Дефицит кальция может провоцировать развитие гипертонических кризов, токсикозов беременности, повышение уровня холестерина в крови, развитие остеопорозов, что снижает механическую прочность костей.

Результат дефицита в рационе:

замедление роста, разрушение зубов, слабоумие.

нарушение нормального сердечного ритма, мышечные спазмы, нечувчтсвительность, одеревенение, покалывание в кистях и ступнях.

Вибачте, що російською, просто, таку статю знайшла:)

11. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

я його п'ю і зараз, правда дозу зменшила:8: класна штука

12. Женічка

Женічка Well-Known Member

а недостача кальцію може викликати випадіння волосся?

13. Cifalius

може...і не тільки волося...

14. Женічка

Женічка Well-Known Member

а що ще може випадати???
    у мене страшно почало сипатись волосся, нігті тріскають.....
    думала від чого це, а потім зрозуміла, що занадто сильно захопилась кавою....нема що робити - п"ю каву, хочу їсти щось калорійне - натомість п"ю каву, і так енна кількість чашок на день................

15. Cifalius

каву...Женічка..то жарт??? Ні проти кави я особисто немаю нічого, як тільки завагітніла перейшла на зелений чай...ну на чай взагалі... каву пити можна, але заварну, і то слабеньку..з молоком, і точно не декілька раз на день
    Кава вимиває кальцій з організму...Нігті, волося...кісточки...а саме головне...ЗУБИ, як писала Настуся...можуть початись судоми..

16. Loyal

Loyal Well-Known Member

І я за сир в тому питанні. Лікарка саме кальцій рекомендувала від судом. В мене до того ще й зуб надщербився.

17. Mira_SH

Тільки от в останьоиму треместрі не радять, щоб голівка не затведла завчасно, і взагалі тоді кальцій тільки з продуктів;).

QUOTE=Женічка;379349]а що ще може випадати???
    у мене страшно почало сипатись волосся, нігті тріскають.....
    думала від чого це, а потім зрозуміла, що занадто сильно захопилась кавою....нема що робити - п"ю каву, хочу їсти щось калорійне - натомість п"ю каву, і так енна кількість чашок на день................[/QUOTE]

Я трохи вище теж про каву писала, хоча сама її обожньою. Зараз частіше ніж раз на тиждень не п"ю.

А з волосям і нігтями, я б порадила вітаміни від вітрум, ефект супер, я їх якраз перед вагітністю пропила.

А зелений чай не такий безобідний як здається, краще вже білий там корисного багато.

Останнє редагування: 10 Вересень 2008
  18. Cifalius

Я з лікарем точно не радилась, а порадилась з подругою, яка до того вже родила і мала такі самі проблеми з судомами...я купила собі ВІТРУМ ОСТЕОМАГ, судоми пройшли після прийняття 2-ї таблетки, нігті стали красивими...все було супер :)

19. Nastyusha

Mira_SH, ну Магне Б6 до кальцію немає ніякого відношення ;)
    Кальцій я теж тільки натуральний їла - в сирі білому і молоці, але до останніх днів вагітності, бо нічого не могла з собою зробити, так молочні продукти хотілося. Після пологів - як відрізало, не хочу нічого, хіба кусочок жовтого сиру.
    Але тім"ячко дійсно в доці маленьке. Педіатр каже не їсти кілограмами сир домашній поки годую грудьми, бачила б вона мене під час вагітності :D:D:D

• Подобається Подобається x 1
  20. Анута

Анута Well-Known Member

а також вітамін Е - вітамін життя.
    тому на каву не варто сильно налягати, навіть не вагітним ;)

Статус теми:
Закрита.