Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

По перше, якщо вже при вагітності виявлені антитіла....... то це найперший признак що в тебе з дитинкою різні резуси ( в тебе - а в дитинки +) Антитіла тому і виникають що твій організм як би не сприймає іншу кров дитини і виробляє антитіла...але усе гуд...якщо вагітність перша...ці антитіла ні тобі, ні цій дитині не зашкодять на зараз ні після народження.
    по друге, а при чому тут грудне вигодовування до несумісності? Несумісність може зашкодити дитині коли вона всередині тебе ( крім 1-ї вагітності)... а вже з яким резусом народиться з тим і буде все життя жити. До чого тут грудне вигодовування?

Додано через 7 хвилин
    Я в неті гарну статейку знайшла

Перепрошую що так довго, але як на мене там дуже зрозуміло все написано.

2. levandivka

levandivka З яйцями...

Угу. Все, що в ПБ роблять - строго "во благо"!
    В аптеках товарообіг - кипить. :)

А можуть і не почати, ні при першій, ні при третій.
    Людина - цар природи, я помню... Тільки з банальними речима не дає собі ради.
    Тому волію, щоб лікарі, як в анекдоті про чукчу на космічній станції: погодували собак Бєлку і Стрєлку, і НІЧОГО НЕ ЧІПАЛИ!

3. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Не хвилюйтесь, в мене 1 гр. резус "-" і малий теж народився з 1 гр. резус "-", хоча я усю вагітність продумала, як швидко Юрко той препарат мені має привести

• Подобається Подобається x 3
  4. Ірена

Ірена Well-Known Member

в моєї мами негативний резус а в мене - позитивний. всі живі і здорові.

• Подобається Подобається x 2
  5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

не надо утрировать ;)
    так, можуть і не початись ( а якщо в дитини кров буде як в мами то взагалі супер), тоді у другій антитіл точно не буде..... як друга дитина буде з "-" то і при третій не буде антитіл.
    а якщо в дитини при народженні виявится "+" а уколу не зроблять,а при другій вагітності як почнуть антитіла масово вироблятися... лікті буде піздно кусати і уколи робити.
    Тому кожен випадок розглядається окремо. І я запевняю.... лікарям простіше не колоти імуноглобулін, ніж колоти.

Додано через 52 секунди
    ви мабуть або перша дитина, або друга але тоді в першої дитини резус був як і у мами "-", або це рідке виключення коли антитіла матері на змогли нашкодити дитині :)

Додано через 4 хвилини
    але в Вас мабуть не було при вагітності антитіл? чи не так?
    А в Mira_SH вони вже є.....тож в неї вже дитина з резусом "+"

Ще раз пояснюю..... якщо при вагітності є антитіла в крові матері то це однозначно вказує на те що в дитини інший з матірью резус. Інакше б антитіл ніколи не виникло.

6. levandivka

levandivka З яйцями...

Вашими ж словами перепитаю:

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

levandivka тому що це не входить в розуміння "прийняти роди"....... почитайте на інших форумах якщо Вам цікаво...якщо прийняти роди и отримати ванагороду лікарю треба пошвидше... то колоти імуноголобулін чи ні це особиста справа жінки....лікарю від того ні жарко ні холодно, тож він тим особливо не переймається.
    І мені щось здається що ми знов в дискусію непотрібну впадаємо.... давайте може припинимо?
    З огляду на 2 останні сторінки кожна майбутня мама з резусом "-" або зробить для себе якісь висновки або ні ( найбільш любопитні полузуть в нет і знайдуть там купу інфи).....але то будуть її власні висновки.

• Подобається Подобається x 1
  8. levandivka

levandivka З яйцями...

ТАК я і читаю:
    Є ТАКий анекдот про мавпу: "дура-нє дура, а 3 рубля в карманє..."

9. Kristin_Daae

Kristin_Daae Well-Known Member

levandivka, мені, як новачку на форумі, приємно, що ви мене вже цитуєте)))
    У мене кров 1-ша -, в малого 1-ша +. Першу половину вагітності довелось здавати аналіз з вени на антитіла щомісяця, в другій половині - кожні два тиждні. Нічого не знайшли. Малий народився із жовтяничкою, казали, що це можливі наслідки резус-конфлікту. Ми з чоловіком, як молоді-зелені батьки були налякані страшенно, але все минулося за місяць.
    Імуноголобулін вкололи мені на другий день після родів. Чоловікові довелося ще кудись за ним їздити, зараз вже й не згадаю.

• Подобається Подобається x 4
  10. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

levandivka, я бачу що ви трохи не в курсах нарахунок імоноглобуліну ;)
    Так от: він ніколи не продавався в аптеці..... його можна придбати тільки на станціі переливання крові, і то він там є не завжди. І знаю пару випадків коли чоловікам доводилось екстренно іхати до Києва, бо тут його днем с огнем не знайти було.

Так що
    до імуноглобуліна не має жодного відношення :p

11. levandivka

levandivka З яйцями...

Кока різниця, де? :)
    Важливий принцип: "одно лєчім - другоє калєчім".
    Ви подивіться уважніше на "маленькі чуда"...
    Там іноді ТАКі залікОвані личка - дивитися боляче.
    Я не чудо-лікар, по фоті діагнозів не ставлю, але...
    Сльози мєшают смотрєть! (с)

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

давйте не офтопити ;) імуноглобулін до залікованих личок не має жодного відношення ( а от як не вколоти то наслідки для 2-ї дитини можуть бути вражаючі) Його колять для того щоб без перешкод жінка могла народити другу дитину при умові що при першій вагітності в неї був або резус конфлікт або дитина з іншим резусом. І тільки.
    Мабуть в вашої жінки резус "+"...інакше Ви б не були такі принципіальні.

І взагалі як когось цікавиить докладніша інформація про резус конфлікт про його наслідки и як того можна уникнути... то в неті тої інформації навалом. І кожен сам собі зробить висновки..... і це не буде нав'язана кимось думка.

13. levandivka

levandivka З яйцями...

Жодного відхилення від теми... ;)
    Майбутнім мамам варто пам'ятати:не всі лікарські маніпуляції однаково корисні! (і необхідні)
    Приказка каже "сім разі відміряй, один - розріж".
    А у нас все навпаки: сімох розріжуть, з одною - подумають.
    Думайте, мамочки!
    За сєбя, і за того парня...

14. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

ми ще ні...але в процесі;)тренуємося і стимулюємо,поки ше маємо таку можливість:D маємо тренувальні перейми,але вони затихають,але то є добре...ми готуємося помаленьку,щоб все пройшло якомога прородніше і для малята легше;)
    а вчора ми відірвалися курочкою гриль з кетчупом і огірком амаринованим-давно такої гадості не їла,ну і смачнюче все те,що не можна;) сьогодні ше треба пражського тортика придбати-дуже ми його полюбляємо;)

Додано через 6 хвилин
    вірно...думайте мамочки,але думайте позитивно...не все в нас так і погано!
    а ви ,п.Левандівко,переставайте негативно настроювати нас всіх тут! вам не подобаються наші лікарі і те,шо вони роблять-змініть шось!вчитися ніколи не пізно,ідіть в медичний,беріть диплом і гайда в ПБ змінювати ситуацію...тут і так своїх накрутів в голові хватає

• Подобається Подобається x 10
  15. levandivka

levandivka З яйцями...

ТАК і я пропоную "думати позитивно", без зайвих ін'єкцій. :)

Не маю я "трьох корів на продаж" для вступу в мед. (і бажання теж)

ЗІ: не кажіть мені, куди йти, зробіть ласку... :)

Додано через 9 хвилин
    Знаєте, то як з резус-фактором: у когось "+", у когось "-", а у когось - забагато антитіл (все сприймають негативно).
    Трудно...

16. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Уляночка, з приводу резус-факторів я не хвилююсь, якби то тільки тих клопотів. А знаючи як у нас аналізи роблять, то може й помилились, кому зайві 40 грн., щомісяця:). Народиться побачемо.

І на укол імуноглобуліну піду обов"язково як треба буде, він дитяті точно не зашкодить, бо робиться 48 годин після народження, це так на всякий випадок, щоб потім відторгнень не було при подальших вагітностях.

Ніколь, грудне вигодування до того, що в маминому молочці є всі необхідні речовини, щоб позбавити мацьопство жовтянички, яка в таких випадках майже завжди присутня.

17. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

В нас з чоловікаом резуси однакові, але в мене 1 група, то мене заставляли щодва місяці здавати кров на конфлікт. Я, правда, злавала рідше, але всеодно шкодую, що здавала. І приписали мені 2 шт якихось ліків приймати. Я не приймала, бо спитала в п. Зореслави з курсів, то вона сказала, що ті ліки допоможуть як корові сідло, а найгірше що може бути - жовтянка. Жовтянка в нас таки була. Але при наступній вагітності ніяких аналізів і здавати не буду. А про всякі СНІДи - і мови нема.
    Про резус-конфлікт не знаю, але теж консультувалася би з кількома. Колись люди про це нічого не знали і нормально народжувалися...

18. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Ой, то хіба проблема: я що два тижні здавала, бо маю 1 групу ще й мінус...Але мені не тєжко, бо живу в 1 хвилині від поліклініки...

19. nata-k

nata-k Well-Known Member

Конфлікт по групі крові буває рідко. А якщо й буває, то, дійсно, не дає серйозних наслідків.

А от резус конфлікт - то серйозніше. Найчастіше спричиняє викидень при другій вагітності, рідше -вагітність зберігається але можлива шкода дитині. Тому на резус конфлікт треба зважати.

20. levandivka

levandivka З яйцями...

Не проблема. То, радше, зайвий ризик (вештання у медзаклад) і витрата часу (іноді нервів на ідіотку медсестру чи помилившогося лаборанта).
    Оно Вам треба? :)

Додано через 1 хвилину
    Треба! Мови нема. Але без пшесади...
    От тут прошу розшифрувати: НАЙЧАСТІШЕ=обов'язково?
    Чи найчастіше з ускладнень, ЯКІ ІНОДІ ТРАПЛЯЮТЬСЯ?
    ;)
    Різниця ж суттєва...

Статус теми:
Закрита.