Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. nester

nester Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Я просила щоб мене операційним ножем зарізали!!! :ninja: Ніхто не погодився!

• Подобається Подобається x 1
  2. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

nester, що ж ви себе так не любити, надіюсь ви не серйозно?

3. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Однокурсниця моєї сестри родила в Італії пів року тому. Всьо пройшло нормально, нарікала тільки на те що родила довго - 14 годин. Просила лікарів щоб щось зробили, а вони відмовлялись - казали терпіти і думати про дитину, для дитини пологи без медикаментозного втручання таки краще і здоровіше. Зрештою перші пологи природньо довгі, це нормально і нічого такого щоб не можливо буловитримати немає.
    Хоча сама з другою теж просила щоб щось зробили :), стимилювали десь останню годину пологів.
    До речі маю трохи з чим порівняти - з першою дитиною 10 годин стимуляції - дитина не спокійна і гіперзбудлива. З другою, навіть не година стимуляція - спокійна і без проблемна.

• Подобається Подобається x 4
  4. nester

nester Well-Known Member

Звичайно жартома, але просила!!! Одинадцять годин перейм і постійні обіцянки акушерки що ще три перейми і ідем родити виснажили мене настільки, що я просила все що завгодно, тільки би це скорше закінчилось!!!
    А коли народила, то була супер задоволенна що все йшло саме так. Повільно, але без труйки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Головне - це малятко, а мама може і потерпіти!

5. Mira_SH

nester все добре, що добре закінчується:). Інколи лікарям краще видно:)

6. Златка

Златка Well-Known Member

Ой, не знаю, Ljolik, від чого залежить, спокійна дитина чи легкозбудлива, ніхто не може точно сказати. Я не є ярим прихильником стимуляції, але мені здається, що лише від того все ставити в залежність неварто. Просто коли щось стається, ми зразу в голові починаємо щось підганяти і придумувати, що ж було причиною...але не факт, що ми праві

• Подобається Подобається x 3
  7. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

я читала в квітневому номері "Мой ребенок",купую йогго щомісяця,але вони мають свій сайт.
    поглянь отут- www.moy-rebenok.ru/article/pregnancy/?page=3

8. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Дружині (29й тижд.) в поліклініці сьогодні лікарка, яка заміняла нашу постійну "ляпнула" (інакше не скажеш):
    — Йой! Я так бачу ваша дитинка (в пузяті) вже біля 3600г має!!! В кого родити будете? А чому ж вам ще не кажуть в лікарню лягати? Ляжете — прокесарять — і ок...
    Нема слів... Настрій зіпсувала (м’якокажучи)... ясно, що мозок ледве взяв верх над емоціями після почутого... як таке можна впарити?!?!?
    Ну ок, най там навіть 5кг, то нащо різати раніше часу? Дитя ще навіть не подає ніяких натяків на те, що пора вже. То не кажучи вже про те, що 3600г в принципі середньостатистична вага новонародженого.
    Але про всяк випадок сиру більше не їмо, "лягати" нікуди не збираємось ну в крайньому випадку за день-два почнемо може сірники збирати чи підлоги мити :).

9. Анута

Анута Well-Known Member

як мене ЖК на останньому прийомі теж до істерики довели. Весь час ходила (не постійно, але пару раз була) і все було ОК, а тут як видали обмінну карту на руки, та й ще відкоментували, мало в коридорі не осунулась.
    Батько мій по сей день каже, що дуже добре що він тоді під"їхав мене забрати, бо на мені лиця не було і він страшенно боявся що я з тих емоцій вчудю щось абсолютно неадекватне :sad: я розумію, що вони перестраховуються, але навіщо ж вразливу вагітну жінку доводити до істерики?? одразу їй прогнозувати найгірший варіант, щоб потім не було "прикро"? доречі, лікарка, яка приймала пологи читаючи дану обмінну карту так мило посміхалась, що мені стало все зрозуміло щодо ЖК ;)

10. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

почну з хвоста: від сиру краще не відмовлятися повністю, організм досить сильно потребує кальцію, тому краще до нестачі не доводити, щоб потім всякі кальцієві сполуки не пити (деякі на смак ще та гидота, а засвоюваність не дуже хороша).
    приблизно на вашому терміні мене також в жк почали питати в кого буду родити. таки пора визначатись, може, поговорити з кількома спеціалістами. така визначеність, коли починають "тиснути", що треба лягати, треба додаткове узд, таблетки прописувати і т.п., дасть можливість почути іншу авторитетну думку і зробити так, як вважаєте за потрібне.
    щодо миття підлоги і сірників - мені не помогло :). 41 тиждень йде, а ляль не спішиться, видно, має свої міркування, коли виходити.
    а вага дитини - узд може суттєво помилитись, не те що людина. тільки людині бажано таки слідкувати за словами...

• Подобається Подобається x 2
  11. olenkastar

і як то вони вам таку вагу дитини нащупали на 29 тижні? узд? воно дає похибку в 200гр,а деколи і неосвідчений уздист може дати похибку.
    визначтись з лікарем і сходіть до нього-йому-то краще буде видно шо і як робити!і головне-заспокойте дружину,щоб не панікувала і вперед в ПБ до лікаря.

Додано через 2 хвилини
    Незнайомка ,доброго ранку!є ше хтось такий як ми,кому не спиться! я вже думала шо ви з Пампишкою десь по ПБ бігаєте:clapping:
    як самопочуття?вже на торбах?

12. нталька

нталька Well-Known Member

Мені лікар, в якого мала народжувати казав, що дитина велика. А дитинка і невелика виявилась - 3 500. :) Тому бачу, що помиляються досить часто. ну а в ЖК завжди бажають до свого направити народжувати. Не хвилюйтесь, їште менше солодкого і більше гуляйте і все буде добре!

13. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Не стверджую що це залежить тільки від стимулуції, є і інші чинники. Але ж і стимуляція своє дає. Ну не може 10 годин стимуляції минути без наслідків для дитини, це ж все поступає в кровотік дитини, якщо маму "ковбасить" думаєте на дитину воно не діє ? Зрештою є випадки коли і стимуляція необхідна, але ж не так масово як це зараз в нас практикується :)

14. dimalozz

Ой! Перепрошую... написав по інерції... то ж вже 39 тиждень! :clapping:
    Про пологи вже домовились і з лікарем, і з акушером, і на УЗД з ними ходили (там теж 3500-3600г напрогнозували і при цьому не робили круглі очі і казали спокійно чекати природнього початку пологів).

15. olenkastar

а-а-а! ну тоді все в порядку! це нормальна вага.я на 37 тижні мала 3100 вагу,а ляля в тиждень набирає 220 грам,так що на 39-му буду мати лялю з приблизною вагою 3500-3600!і це нормально! гени таткові має доця!(наш татко родився 60 см і вагою 4500!!!!-і родився природнім шляхом)

16. dimalozz

От і я про те ж!!! А вона вже різати посилає!!! Клініка!!!
    Дуже не заздрю наївним та непідготовленим мамам... отак же на будь-кого можуть страху нагнати... і жодних мук совісти напевно...

17. Mira_SH

В мене складається враження, що вага немовлят трохи збільшилась впринципі. У мене всі знайомі своїх крихіток в районі 4кг народжували.
    Проте згадую слова своєї сусідки, яка любить повторювати, що лікар який приймав у неї пологи говорив: баба грім, а дітей як котиняток родить. Кожен з її 3 синів родився з вагою менше 3кг.

Людство піростає і наші малявки задніх теж пасти не хочуть:)

Та зрештою, мені вчора медсестр в ЖК сказала, та не переживайти ви так наші лікарі, явно люблять перебільшувати проблему:)

18. pampyshka

pampyshka Well-Known Member

Міра, спробуйте довіряти власному організму...
    мені теж казали що ляля занизько лежить, що є загроза передчасних...
    словом, я то знаю, що я здорова і що в мене все в організмі гаразд і знаю які в мене предки були і що колись фіз навантаження під час вагітності не завжди й можна було уникнути...то я ходила в походи з тою загрозою і низьким положенням лялі. і нічо мені не було :) правда доїзджала я до гір винятково на машині або автобусі - щоб не перетрястись, ходила з палкою - щоб спину не перевантажувати зайво і ще в мене було продумано ряд пунктів коли можна було повернутись назад залежно від самопочуття - правда ні жодного разу не довелося:)
    дивіться по собі, не судіть ТІЛЬКИ по чиїхось порадах(навіть по моїх :)) з мого досвіду - в жк надмірно залякують бо перестраховуються, а вам і лялі рух, чисте повітря і приємні враження дуже навіть потрібні:)

19. olenkastar

а оце особливо!!!!!!!!!!!
    мабуть чи не найбільший фактор,який впливає на нашу з вами вагітність!в мене загроза з'явилася після 3 днів депресії і нервів,а до того-їздила всюди,гуляла по 5-6 годин і все було в порядку,а варто було лише "довести" мене до стану,з яким їдуть на кульпарківську,як одразу тонус почався...

20. Mira_SH

pampyshka, я мала необережність росказати про все чоловіку. То він сказав, що якщо мене і візьмуть, то лишать на базі шашлик смажити:)

Статус теми:
Закрита.