Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

(тихенько шепочу по-секрету) Ми сьогодні на УЗД ходили. Маємо 38 тижнів. Калькулятор «наважив» 3600... лікар(ка) каже що чуть менше напевно, дитя зріле але ще не час родитися тож хвилюємось щоб надто не набралося. Разом із тим не збираємось пришвидчувати, молимося за все щоб було природньо і більш-менш легко.
    Ходили на Мечнікова знайомитись. Там перший поверх вже закінчують — така краса! Палати для сімейних пологів з усіма вигОдами. Новісіньке обладнання, меблі душові і тп. крісла "родильні" ще в поліетилені стоять. Відкриття в п’ятницю тож ми якраз встигаємо нормально.
    120% хочу бути з дружиною весь час там, якщо буду почуватися адекватним, то і пуповину дадуть перерізати, хоча думаю що напевно в той момент моя душа на кілька хвилин вийде з тіла і буде дивитися на нас трьох зі сторони :).
    Йой... пишу і відчуваю, що нарешті трохи хвилюватися почав...
    Питання до чоловіків, які не були з дружинами на пологах, а сиділи вдома: як то можна пережити (без алкоголю) не знаючи що там робиться?

• Подобається Подобається x 21
  2. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Сльози виступили - так зворушили!..
    Щастя великого вам із вашою дружиною і майбутнім дитятком!

• Подобається Подобається x 9
  3. Анута

Анута Well-Known Member

в знайомого дружина пішла на огляд, а в обід він отримав СМС що вже став татком. провів цей час без алкоголю на роботі, бо навіть не здогадувався про процес ;)

я думала що такі крісла вже пережиток минулих часів..... є ж багато різних більш природніх варіантів на пологи, а тим кріслом тільки маму лякати

4. anka

anka Well-Known Member

я спостерігала за братом, коли братова народжувала, він приїхав за мною на роботу, і далі я мала можливість спостерігати за братіком, поки в нього не народився синочок. спочатку в нього тряслися руки- він навіть не міг телефон в руках тримати- я періодично телефонувала в родзал, де казали "ще ні:)". потім, посидівши ще якийсь час в авто під пологовим, ми відчули олод, поїхали в ресторан. і я зрадила обіцянку, яку давала братовій, що прослідкую, щоб брат не напився- майже сама його накачала. Вже коли телефонувала з ресторану в ПБ, сказали, що народився хлопчик. я вперше тоді бачила братіка, завжди малослівного, витриманого і всього такого наїжачено-чоловічого дуже розчуленим, зі сльозами в очах і неймовірно безпорадним!!!. думаю, йому було б значно простіше бути на пологах, аніж зі мною сидіти і здогадуватися.
    десь через 20 хв до брата дійшло, що йому сказали, що малий є, а що з дружиною йому не сказали. поки він намагався додзвонитися до лікаря- за 10 хв ледве не посивів! хоча все було гаразд!
    такі моментти трба переживати разом!!!

• Подобається Подобається x 10
  5. dimalozz

Я щось думаю, що можна і іншими способами, але ж самі розумієте, коли процес іде "трошки не так" то потрібен повний контроль лікарів/акушерів і такі столи (чи то крісла) якраз найкраще для того пристосовані. Є ручки за які можна вхопитися, є куди ноги закинути і тому подібне. А як по-вашому краще?
    А якщо процес іде як по маслу — то можна хоч на сіні родити, ясна річ.
    Ось фото. Правда фото неякісне і не видно його, яке воно в розкладеному вигляді покажу пізніше ;)

• Подобається Подобається x 3
  6. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Зі слів моєї мами, чоловік під пологовим ходив круг машини і довго думав над відповідю коли мама щось питала! Був малослівний і розгублений. Очі бігали - шукали того лікаря, який приймав у мене пологи!:)

• Подобається Подобається x 4
  7. мамочка

мамочка Well-Known Member

особисто я не хотіла народжувати на тому кріслі і лікар дозволив мені народжувати на звичайному ліжку
    (але потім йому було дуже незручно мене зашивати)

8. Анута

Анута Well-Known Member

в родзалі де ми народжували навіть крісла не було. Було лише ліжко. Пробували ми народжувати інакше ніж "породілля лежить на спині", бо це в принципі найважча позиція, але, нажаль, в іншій позі (вибачте за подробиці) в мене схватки затухали. Тому вирішили щоб не затягувати процес і не виснажувати мене народжувати "стандартно"

Додано через 2 хвилини
    і лампа такої "дикої" не було. світло було приглушене і лише на сам процес (тобто безпосередньо пологи) принесли щось типу лампи-прожектора і освітлювалось тільки там де потрібно.

9. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Анута, а де і в кого Ви народжували?

10. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Я не мала часу стіни і крісла роздивлятись, тіки приїхала в ПБ то через 15 хв почались потуги, а тоді вже й не до розглядань, тим більше я була в передродовій де нама красла, воно було в сусідній палаті, може це і на краще...:)

11. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

але якщо чесно...я шось трохи вже боюся....так моторошно від вигляду тої техніки...треба якось відволіктися,десь поїхати,піти,не знаю....забагато мені того всього.дуже багато раз уявляла собі свої роди-як то все буде проходити,як я побачу доцю,як я її кормлю,але от за ці неповних 2 тижні,що лежала у лікарні так звикла до вагітних,що вони приходять в палату,знайомишся,потім вони стогн4уть ночами,їх забирають і на другий день вони вже без пузиків прибігають з розповідями а ми бігаем дивитися на їхніх малеч...і от мене виписали...ми дома...читаю дописи,згадую те все і шось моторошно мені...не готова я ше все-таки морально до того що буду матір'ю...а може то страх що вже так скоро..не знаю.мабуть,щось зі мною не так!! всі ви тут на ЛФ такі схвильовані,щасливі,в очікуваніі,а я....розгублена!

• Подобається Подобається x 2
  12. olenkastar

ну взагалі глухо тут у нас на гілці!
    а я займаюсь вивченням жіночих імен-шось то так важко вибрати ім'я.мала на меті аж 4 імені,а тепер уже і не знаю чи вони подобаються мені....які ми вагітні все-таки кумедні,нам не догодиш.:)..все не так:o

• Подобається Подобається x 1
  13. dimalozz

Бо всі хто з пузями — сидять чекають коли в іншу гілку вже переберуться. Решта вже там. :)

Додано через 15 хвилин
    Тому тим краще займатися коли малятко буде вже на руках.
    В нас знайома є, каже що над іменами ніколи не думала. В один момент в її "осіняло" і імена приходили самі собою.

14. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Оленко, не переймайся цим...даю тобі гарантію 100% шо ти забудеш про свою розгубленість коли побачиш свою крихітку!!! Ти б навпаки зібралась перечитала чи дочитала трохи літератури...про пологи...дихання...про догляд за мацьопкою...зрозумій шо потім на це часу не буде!!! Повір мені - все буде добре...вже зовсім незабаром ти станеш мамою і забудеш про всі негаразди...просто треба дочекатись.... цю мить(схватки,пологи і зустріч з малечею) не можливо передати словами...її треба пережити...Не сумуй....налаштуй себе на позитив!!!

• Подобається Подобається x 10
  15. Златка

Златка Well-Known Member

Ой, не завжди, моя знайома після пологів уже третій тиждень вибирає ім"я - уже хрестити малятко хоче, а ім"я вибрати не може :rolleyes:
    Так що мені здається, вагітність - то саме той час, коли на такі речі треба знаходити час :)

Додано через 1 хвилину
    Удачі вам у виборі :)

• Подобається Подобається x 1
  16. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Тому тим краще займатися коли малятко буде вже на руках.
    В нас знайома є, каже що над іменами ніколи не думала. В один момент в її "осіняло" і імена приходили самі собою.[/QUOTE]

Не знаю, ми хоч тільки на 19 тижні, але вже точно знаємо, що буде хлопчик. І ім"я вибрали для лялі, і називаємо його деколи по імені коли гладимо пузік. І мені здається, що він відчуває, коли я до нього звертаюся по імені, починає рухатись. А може це просто мені здається, або дуже хочеться в це вірити.

Додано через 2 хвилини
    Оленка, не переймайтесь так сильно. Уявіть собі, як скоро ви обіймете свою лялю, і забудете про все на світі. Говоріть до неї частіше. На все ви готові і морально і фізично. Це просто страх перед незнайомим. Все у вас буде добре. Успіхів вам у Ваших легких родах.

• Подобається Подобається x 4
  17. anka

anka Well-Known Member

повірте на слові- тут ніхто так не боявся як я!!! а тепер згадую з приємністю не лише мить зустрічі з малечею, а й пологи. насолоджуйтеся і нема чого боятися. і взагалі під час пологів треба думати про малечу- намагатися бути спокійною, бо найважче в цьому процесі все ж малечі, а не нам.

• Подобається Подобається x 5
  18. olenkastar

дякую вам дівчатка за підтримку і за поради:)влучне і добре слово іншої людини здатне підбадьорити найліпше.я от займаюся пранням...нам передали багато дитячих лашок,то я їх перебрала(відібрала усі з розмірами 56,62),попрала і розвішала.:)а вони такі мацьопкі,милі...аж дійсно захотілося побавитися вже з ляльою.я все відкладала ту справу з перебиранням і пранням лахів на потім(шоб до порлогів ні-ні) а бачу,що то приготування для малечі допомагає морально настроїтися і дає таке відчуття щастя:):) а тут ше на ЛФ зайшла і ваші дописи прочитала...то прямо і забула про свої нещодавні вагання і переживання...в нас просто нелегка ситуація,не можем до сих пір знайти квартири,в хаті безлад,хочеться вже все підготувати до ляліної появи...а нема житла,тут жити важко,а з дитиною мені буде взагалі неможливо розслабитися і відпочити,от і назбиралося все на купу:shutup:але за останні 2-3 години то прання і ЛФ додали позитиву і вже віриться,що є Бог на землі і він мусить нам помогти і все буде добре:)

Додано через 2 хвилини
    до речі,ТРИМАЙМО КУЛАЧКИ ЗА МАСІКА:):):) вона у родзалі:radist::radist::radist::radist::radist::radist::radist::radist: дочекалася:radist:

• Подобається Подобається x 11
  19. Златка

Златка Well-Known Member

Дівчатка, трошки стидно питати, але я ж практично новачок на форумі :shy: Як відзначити, що запис певного форумчанина мені сподобався ? :shy::shy::shy:

20. olenkastar

внизу біля слів ЦИТАТА ВИДІЛЕНОГО | | ВІДПОВІСТИ є дві руки:n:-клацнути якщо не сподобався і :y: -клацнути якшо сподобався

Додано через 51 секунду
    якщо ви лише недавно зареєструвалися,то ця функція може ше не працювати-треба зачекати трошки

Статус теми:
Закрита.