Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Nastyusha

Nastyusha Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Добре, але звідки взялися такі космічні суми? 200-300-400 доларів за ОДНІ пологи! При чому навіть самий поганенький лікар не менше 10-ти пологів за місяць приймає. Ну от і порахуйте!!! Непоганий підробіток я вам скажу ;)

А на це чому ніхто не зважає?

2. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

ну це дійсно здирство! і наскільки я знаю,батальна займає першість по цінам! у мене вдома, зо пологи дають 100 у.о.,не більше,може тому що місто невелике,хоча народжують там тим самим способом:D я коли переїхала до львова-також здивувалася скільки люди віддають за пологи!особливо пам'ятаю,хтось писав у гілці про ПБ-600 у.о.:eek:-в німеччині машину за такі гроші б/у можна купити.

Додано через 1 хвилину
    цікаво,а якщо дати 100,то що попросять ще?прямо так і скажуть? мало????

3. Ніка

Ніка Well-Known Member

привітик усім!
    Оленкастар тут розповідала про Австрію, і на мене ностальгія напала - я там трохи пожила...там справді класно! соціальна система дуже продумана!!!і страховка, і пенсія ітд! якось мені здавалось навіть, що там не дуже цікаво жити, бо нема таких суцільних проблем, як у нас!:naci::shutup: сподіваюсь, ми колись на їхнє прийдемо!!! а поки що маємо боротись з тою системою, що маємо...
    а за ті костюмчики в "Антошці", то справді - за що віддавати такі гроші??? за те, щоб 2 рази вдягнути і скласти на поличку припадати пилом?
    мені сподобався дитячий одяг "АГУ" - в Луцьку роблять. він звичайно трошки простіший, але якість класна!!! в Пелікані він найдешевший, бо то офіційний дистриб'ютор. і ще я там класний конвертик знайшла - такий гарнючий!!! потім можна ще всюди його брати! і недорогий!
    а от що брати для себе на виписку???
    кажуть, що штани не дуже добре...треба, щоб нічого не тисло... хіба платтячка набирати...але така погода - брррррррррр!!!:sad:
    хочу сонечка!!!!!!!!!!!!!!!!!!:shy:

• Подобається Подобається x 3
  4. Масік

Масік Well-Known Member

я теж думаю що для себе брати на виписку, хоча думаю героєм дня буду не я , тому мало хто увагу зверне :) а все таки мабуть тре якийсь сарафанчик чи платтячко придивитися

• Подобається Подобається x 2
  5. olenkastar

я вже вчора повісила на вішалку окремо-платтячко легеньке з довгим рукавом(у випадку такої погоди як нині) і спідничку+футболку з середнім рукавчиком(на випадок гарної погоди)-най чекає свого часу,прийде час виписки-скажу щоб чоловік привіз(не хочу з собою брати,в кульку помнеться).
    штани навіть не знаю чи би брала-невідомо яка виписуватися буду і в які влізуся,а от легенькі спіднички і пляттячка в сам раз!

• Подобається Подобається x 4
  6. Nastyusha

А я думаю ще "вагітні" джинси взяти і якусь широку гарну кофтинку (живіт по-любе буде). Дуже не переймаюся тою випискою, бо ніяких гулянь же ж робити не будемо. А от хрестини...... то вже інша справа:) Там вже і для дитинки щось можна краще прикупити і собі якусь обновку на худішу фігуру (сподіваюсь:rolleyes:)

7. olenkastar

ото ти до речі згадала!я навіть про це і не подумала! як ж я не хочу щоб всі поприходили на оглядини:scare::no: то ж жах,мабуть хочеться примостити лялю вдома,відпочити,а тут купа родичів :scare:
    треба попередити буде чоловіка про то,що люду много не потрібно

Додано через 1 хвилину
    а від коли можна хрестити дитинку? має пройти якісь термін? здається після 40 днів від народження,чи то в кожній церкві по-іншому?

8. Nastyusha

То точно! Особливо зараз коли в роддомі не більше 3-ох днів лежиш.
    Можеш мотивувати родичам і знайомим тим, що до хрестин не хочеш дуже всім дитинку показувати ;)

9. olenkastar

іду я приляжу,а то спинка болить сидіти на кріслі і під реберцями активний протест!!!

10. Nastyusha

Я чула, що після 40 днів, так і малого посвятили коли йому виповнилось 2 місяці. Але багато зараз хрестять і раніше, 2-ох тижневих. А я намітилась хрестити на 5-річчя старшенького:p Як то кажуть в один день двох зайців... :) Якраз лялі буде десь 1,5 місяці.

• Подобається Подобається x 3
  11. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

Недавно, я так тішилась, що зможу приєднатись до вас...А болі внизу живота не були даремні - завмерла вагітність. Читаю про ваші переживання, про очікування пологів, про радість народження і сльози навертаються. Хочу порадити всім, кого бентежать буть які недомагання, не потрібно байдуже ставитись до цього.
    Надіюсь, що скоро я знову зможу тут поділитись своєю радістю.

• Подобається Подобається x 13
  12. Loyal

Loyal Well-Known Member

Ага! Я так і зробила - привезли мені "вагітні штани". То я їх по землі ловила! Видно вода вся вийшла, то ноги в тих штанах шукати треба було!
    Повір! Часу нема на то!!! Мене чоловік завіз на базар і я мала 1 год, щоб щось купити. Купила собі блюзочку, так більше на базар ще і не попала. Благо, що я у всі спідниці-штани (якщо бедровки) влізла практично зразу. В мене біда з блузочками і суконками (я собі минулого року 2 пошила), бо в мене в грудях нічого не сходиться. Врахуйте цей момент

Додано через 1 хвилину
    Я хрестила як нам було 2 тижні, а хрестять і тижневих. По 40 днів ніколи не чула

13. Nastyusha

Я точно ловити не буду, бо і так вже ледве в них влажу :D

Мені з тим заканало - я живу прямісінько коло базару:) Тому вийти зможу спокійно на пару годин. Тим більше хрестини плануються як дитинці буде 1,5 місяці.:)
    Так смішно, ще не родилася а вже хрестини планую :D

Додано через 7 хвилин
    MUCHACHA, співччуваю вам......... :sad:
    Головне - не здавайтесь!

• Подобається Подобається x 7
  14. Масік

Масік Well-Known Member

MUCHACHA усе буде добре, голвне молитися і вірити ! Ми з тобою!

Додано через 4 хвилини
    на науках нам казали , що хрестять після 40 днів, бо вважається що мати до 40 днів ще не чиста. Хоча зараз скільки церком , стільки звичаїв, я от планую щоб хресні ще на науки походили, бо хочемо хрестити в ц. Св. Юра, а там здається це обов"язково, єдине думаю це ж з нехрещеною дитинкою не бажано на двір ? а як же тоді ?...

15. Дана

Дана Well-Known Member

Я скажу зі свого власного досвіду, доця моя народилася недоношеною і лікарка наполегливо рекомендувала багато гуляти, щоб диитинка встигла ще трошки зловити сонячного тепла( доця родилася у вересні) а хрестини ми запланували на початок жовтня, так от я гуляла з нехрещеною дитиною, і без червоних ниток - дитину ніхто не врікав. Я розсудила так - що живуть люди і нехрещені і до бога приходять в 20-30 а то і 40років і ніц їм не трапляється, моя подружка закордоном хрестила сина в пів року, а мого племінника в Америці в 2 роки, і дуже дивувалися що у нас нехрещеній дитині не можна на вулицю виходити, все питалися чому?

• Подобається Подобається x 12
  16. olenkastar

і я так вважаю,але хотілося б раніше похрестити за гарної погоди ше.
    тут Настюша права,ще не вродили,а вже хрестимо:)
    а в вроки якщо не вірити,то і не вчепляться)))від всіх і всього не захистимося червоною ниткою,а от вірою в Бога і в добро-так

Додано через 1 хвилину
    я вже належалася,печія мучить з самого ранку-таке противне відчуття...як ви спасаєтесь від того? за мигдалем треба йти чи є ще шось шо спасає від печії?

• Подобається Подобається x 5
  17. Масік

Масік Well-Known Member

ще рятує соняшникове насіння, халва, ренні і т.д.

18. olenkastar

знайшла в запасах в себе гарбузове насіння і гризу-поможе?правда язик і пальці будуть боліти його лузати

19. anka

anka Well-Known Member

ми хрестили мацьопу в 2 тижні. хотіли хрестити в 1, але мали проблему вибору імені, тому перенесли. моя аргументація така- кажуть нехрещену недобре на вулицю виносити, а гуляти треба. тому і хрестили раніше. при чому не в хаті, а в Храмі в Шевч. гаю. вийшло просто казково:)
    дуже дивно- після хрестин родичі питалися, чи ми будемо червону нитку чіпляти. як на мене- то повна маячня.

20. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ми молодшу в 3 міс. хрестили, і нормально до того часу гуляли на вулиці :)

• Подобається Подобається x 5
Статус теми:
Закрита.