Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Nastyusha

Nastyusha Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Обов"язкова, сто процентів:)

О, то в мене так теж чоловік настроєний :D Я йому деколи кажу "Ну що, може таки разом?", а він "Нє, я ще там вб"ю когось, бо мені буде здаватися, що вони щось неправильно роблять!"
    Вже трошки проходить моя застуда:) Купив чоловік мені вчора в аптеці якийсь чай Інсті, запевняли що вагітним можна, то дійсно помагає!:)
    Сьогодні така жахлива погода, але вийти мушу, бо тре йти в ЖК за декретом... :sad: Дівчатка, хто вже відкривав декрет, розкажіть як та процедура проходить?:)

• Подобається Подобається x 1
  2. Зорянка

Зорянка Well-Known Member

Вітаємо з декретом!!! :)

• Подобається Подобається x 2
  3. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Мамусі, не робіть проблеми з такої дрібнички як флюорографія. Перевіритися ніколи не буває зайвим. Тим більше, що сама процедура займає 5 хвилин, а результат віддадуть вашій лікарці з ЖК. Вас же ніхто не змушує приймати якісь шкідливі препарати, і якщо чоловік робив флюорографію недавно, то вже не треба робити повторно. Ви ж не піднімаєте кіпішу, коли стоматолог каже зробити рентген зуба, а тут йдеться про таку процедуру...
    Знаєте, коли почула, що треба буде при ставанні на облік пройти медогляд, то втішилася, бо буде можливість перевірити своє здоров"я. Інша справа, що той медогляд то лише нерви в черзі, і нічого путнього. Але все ж зайвим перевірити своє здоров"я ніколи не вважала

Приходиш в поліклініку з паспортом. Тебе лікарка відправляє за лікарняним листком в реєстратуру, а далі з ним йдеш до лікарки і вона підписує його, потім ще заввідділом теж підписує і ставлять свої штампики. А далі на роботу і віддаєш той листок в бухгалтерію, пишеш заяви, які тобі скажуть і йдеш набиратися сили додому

• Подобається Подобається x 7
  4. Улянка

Улянка Well-Known Member

результат флюорографії дійсний 2 роки, і туберкульоз за 1 день не розвинеться. як мінімум до такої форми , що буде сіяти

5. Ksani

Ksani Well-Known Member

Так, мед персонал все успішно проходить. На папері. У нас жиж головне шоб бомага була в порядку.

• Подобається Подобається x 7
  6. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ну так і в чоловіка з нормальної сім"ї довести туберкульоз до такого стану треба умудритись ;)
    А як на рахунок перевірки персоналу на стафілокок? як часто це відбувається :))

До речі наскільки я зрозуміла, сім"ю вагітної обстежують на туберкульоз для того щоб попередити інфікування дитини туб-ом саме вдома, тому і питають хто прописаний, щоб всіх хто буде з дитиною тісно контактувати перевірити, а не для відвідин пологового.

• Подобається Подобається x 2
  7. Улянка

Улянка Well-Known Member

Ви вважаєте що туберкульоз загрожує тільки "не нормальним сім"ям"? Ага, і щоб не довести його ні до якого стану час від часу потрібно робити обстеження.

Додано через 2 хвилини
    Ну не треба ж керуватись "Хтось не робить і я не зроблю". В кінці кінців той папірець можна і купити. Але що в такому випадку буде з нами і з нашими дітьми?
    Після нас хоч потоп(с)

Додано через 6 хвилин
    В кінці кінців кожен керується своєю совісттю(якщо її має, звичайно) Від біди не застрахований НІХТО. Але коли ми йшли на сімейні пологи то чоловік здав всі аналізи, і питань робити їх чи ні не виникало. Щоб не приведи Господь ніколи не думати про той момент що ти міг стати винуватцем чиєїсь біди

8. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Звичайно що потрібно, тим більше якщо є тривожні симптоми, в першу чергу для власної дитини і власної сім"ї це потрібно, але не треба перебільшувати небезпеку від чужого чоловіка без флюрографії і мазка на стафілокок , небезпека як правило знаходиться набагато ближче (мед. персонал чи власні родичі).

9. Ksani

Ksani Well-Known Member

так, не треба. я і не керуюся, до речі. всі аналізи здавали чемно, флюрографію чоловік робив.
    Але не треба стверджувати, що медперсонал у нас - взірець чистоти. Знаю від медсестри, що в мед. середовищі ніхто не обтяжує себе аналізами. Прийшли, папірчик забрали і аналіз готовий.

10. Улянка

Улянка Well-Known Member

Виходить що якщо наша сім"я здорова то ми не наражаємось? Ризиків повно. Але ж потрібно зводити їх до мінімуму. Хай якась акушерка прохалявить, але за це буде своя відповідь. Але не робити флюрку бо "Петро не робив, Іван не робив, то й я не буду" Деяким лікарям все рівно що буде з вашими дітьми, тому й аналізи можна не робити. Та й прохідний двір можна робити, особливо якщо за це щось перепаде($$$$$)

11. Nastyusha

Nastyusha Well-Known Member

А я на власні очі бачила, як лікарки йшли здавати щоквартальний аналіз з вени на РВ, СНІД і т.д.
    Я запам"ятала той момент добре, бо вони всі пішли без черги незважаючи на те що під лабораторією сиділо повно вагітних мамочок:sad: Ніби іншого часу не було щоб здати...

12. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Тю, та чого вас це так обурює, кожен вибирає те що більше підходить, наприклад я зразу вибирала між пологовими з вільним відвідуванням, флюрографію з старшою взагалі вся сім"я пройшла, мазки ніхто навіть не казав здавати чоловікові, і ІМХО вони і не потрібні. Діти нічим не заразились в пологовому, чужі відвідувачі до них близько не підходили. Мене наприклад більше санітарка б хвилювала, яка помивши туалет в цьому ж халаті біля дитячого ліжечка шастає і підлогу миє, ужОс.
    Щоб звести всі ризики до мінімуму просто порібно іти в пологовий закритого типу, і мати чистий спокій . (Про третій варіан мовчу :D :D :D )

• Подобається Подобається x 6
  13. Олюська

Олюська Well-Known Member

Малинка і цитринка - можна, а калинка - ні в якому разі. На цьому мені дуже наголошувала моя гінеколог, коли я слабувала.

• Подобається Подобається x 4
  14. Улянка

Улянка Well-Known Member

Мене це обурює тому що я хочу спільні пологи в нормальних умовах. А не після ПБ довго лікувати дитину бо якийсь лікар всім ходить і каже "та нащо вам ті аналізи"

15. Зорянка

Зорянка Well-Known Member

Його Левандівка добре знає :):):):):):)

• Подобається Подобається x 5
  16. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Хто на курси сьогодні йде? На Озаркевича.

17. Юлія@

Юлія@ Well-Known Member

А я всю вагітність хотіла, хотіла піти на ті курси, а з того всього піду в роддом...!!!:) :) :)

• Подобається Подобається x 3
  18. Олюська

Олюська Well-Known Member

Точно як я:D А в останній четвер перед очікуваною датою пологів зібралися з чоловіком іти, я в туалет - а в мене пробка відійшла. Ось так і пішли:)

• Подобається Подобається x 4
  19. Соня

Соня Well-Known Member

Не має значення сімейні чи ні, це від лікаря або від вас залежить скільки коштують роди :). Єдине це добровільний внесок (скільки вважаєте за потрібне, хоч 10 грн.) за 2 лекціїї для сімейних пологів, на які дійсно варта піти, дуже цікаво!

20. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а мені сказали що ше копію трудової книжки потрібно. так?

Додано через 6 хвилин
    яка неприємна погода надворі:ireful1: я так звикла кожен вечір гуляти по парку і маленьке моє то любить-свіже повітря,пташки:) а сьогодні мусимо через вікно дивитися на вулицю:sad:

Статус теми:
Закрита.