Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Loyal

Loyal Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Куратил дають попити як є проблеми з плацентою (її старіння). А от щодо серцебиття, то я вже не пам"ятаю - моя лікарка в ЖК по тому виступала.
    Зорянівонько, дякуєм! Заглядайте до нас частіше!

Додано через 1 хвилину
    це за умови, що ви ніде не працювали. В іншому випадку ці гроші дають безпосередньо на підприємстві

2. Mari_JA

Mari_JA Well-Known Member

ось який список я склала,прошу дуже поправляти,коректувати,оскаржувати.не ображусь,а з користю візьму до уваги.
    1. Паспорт
    2. Обмінна карта
    3. Тапочки резинові, що миються
    4. Халат на замку
    5. сорочки 2 шт, на пологи і щоб передягнутись потім
    6. бюстгальтер для годування
    7. прокладки для грудей
    8. накладки для годування
    9. труси одноразові , або які не шкода викинути
    10. пеленки для себе (я взяла прокладки післяродові Чіко)
    11. засоби гігієни: зубна паста, щітка, мило, крем для сосків( від тріщин, Бепантен), туалетний папір, вологі салфетки антибактеріальні(знайшла «аура» 72 шт за 10.93 в Білій вороні), рушник.
    12. постіль(радили свою брати)
    13. електрочайник (вдома на поготові)
    14. блокнот і ручку для записів, моб. телефон.

Для малечі:
    1. підгузки «1» 5 шт
    2. шапочку тоненьку, шапочку теплішу.
    3. розпашонки (льолі) тоненькі 3 шт
    4. комбінезони з «ручками» і «ножками» 3 шт
    5. шкарпетки
    6. пеленки (2 тоненькі і 2 байкові)
    7. пеленки одноразові(в аптеці 2 грн за шт) 5 шт
    8. зеленка, перекись, вата, бинт.
    9. палочки з обмежувачами
    10. одіяльце маленьке, або рушник більший.
    11. на виписку конвертик і по бажанню костюмчик
    12. салфетки вологі дитячі

кажуть, щоб дитячого одягу було на кожен день перебування чистий.
    І ще таке: у кожного різні потреби на різні речі. Тут стандарту нема .

таку дуру,в якої ти була сьогодні до людей точно не варто підпускати.хіба їй місце в патанатомці,і то там з такою проблеми будуть.

• Подобається Подобається x 4
  3. pampyshka

pampyshka Well-Known Member

Масік! не хвилюйся!!! таких стервів старих ніякими методами не пробєш!!
    Думай про своє дитятко, якому потрібна спокійна мамуся!!!
    Фіг з ними, з ідіотками-лікарками!!!
    я після ставання на облік весь день проридала...
    неварті вони навіть одної вашої слізоньки!!!
    просто незважайте!
    і всьо у вас з дитятком буде чотко!:)

• Подобається Подобається x 4
  4. Xomka

Xomka Well-Known Member

Наші малявки йдуть нога в ногу:p

Додано через 4 хвилини
    Так, справді зараз офіційно не працюю:o, однобоке пояснення вийшло:o

• Подобається Подобається x 1
  5. Масік

Масік Well-Known Member

Ще раз вдячна всім за розраду :) Так що там на рахунок басейну, курсів іт.д. щось азарт у мене до всього появився :)

• Подобається Подобається x 2
  6. Xomka

Xomka Well-Known Member

Колись Zorianazirka (якщо це був хтось інший - вибачте) писала, що якщо будуть шви, краще поменше часу перебувати з прокладкою, щоб шви дихали а не мокли - швидше заживуть, напевно треба брати і пеленки непромокаючі(лежати на них без прокладок) і самі прокладки (коли кудись йдеш)

Додано через 11 хвилин
    І ще на наших стрийських курсах для майбутніх матусь, які тривали всього пів-години:D сказали щоб мати на самих пологах для дитинки трикотажну шапочку (щоб тягнулась трошки), "рукавички" і носочки, бо найбільше дитинка мерзне в голову і кінцівки, і то все так вигядало що ніби народжується дитинка, їй це вдягають і тоді кладуть на живіт щоб смоктала молозиво. Але читаючи форум щось я сумніваюсь що так буде, бо багато тут писали, що малечу спочатку одягають у лікарняне страшне, але точно стерильне. Хоча може тут в Стрию вже навіть лікаряного не лишилось, настільки бідні:shutup: :sad: :sad: :sad:

7. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Приблизно так, один мазок - з носу, другий - з попи. Особисто мені урочисто вручили паличку і направили до туалету, чим особливо втішили, бо щось мені так ніяково стало, коли було оголошено, що треба робити (це я про другий мазок, бо перший, лікар брала самостійно)

Я не працювала! І думала, що мені дикретні не мають бути нараховані. Вперше про це чую. А як це все оформити???????

8. zara

zara Well-Known Member

плюс тапки звичайні, 1 пара для душу, інша пара для простого ходіння

це якшо соскИ втягнутої форми, якщо розробляти їх- не треба насадок ніяких

щось малувато 5ти штук! кажуть, що тільки на день 6-10 штук витрачається! я беру цілу пачку тих хаггісів "ньюборн"

напакувала 10 шт. простих і байкових, там же під все треба буде підстилати, пригодяться.

рукавички для оглядів, кажуть, треба взяти, та ще шприци, марлю.

9. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Мда... краще дійсно вдома народжувати, бо стільки, скільки тут перераховано при переїзді з собою беруть! :) :) :)

• Подобається Подобається x 3
  10. zara

zara Well-Known Member

якраз на 30 тижні в ЖК відкривають декрет , при чому, незалежно від того, працюєш чи ні. Обовязково видають довідку, з якою деш потім в соцзабез, ну і далі все по списку..збираєш решту довідок, робиш рахунок в банку, і отримуєш собі грошики :) (правда, непрацюючим особам видають трохи менше, ну це нічого, все одно приємно щось від держави поімєть)

11. pampyshka

pampyshka Well-Known Member

Була я сьогодні на басейні...сама-а-а-а...:sad: не вдалось мені шось з жодною з майбутніх форуМАМ домовитись. може й моя вина....маю настільки запланований графік діяльності, що дірки для такої втіхи як басейн з"являються рідко і непередбачувано...
    ше раз про дельфін - загалом все так же гарно як завжди, але сьогодні був такий нюансик, шо вода в басейні була надиво холодною..я аж з першого разу не змогла залізти...тіко з третього...і нумо швиденько плавати, шоб не змерзнути :) але наплавалась кльово..ше якісь чуваки питливо дивились в мою сторону, але як взнали шо я на 7 місяці(я взагалі-то тіко на самому початочку сьомого), то зразу заспокоїлись:)))
    в басейн хочу й на наступному тижні піти...тіко не знаю коли...

бачила як тут Лоял розказувала про курси на озаркевича - дуже постараюсь в цей четвер теж втрапити...тіко я номеру будинку не знаю...дівчатонька-курсантки, підкажіть хто може:)

Додано через 15 хвилин
    я вже найшла номер будинку - 4 :) але все-дно всім дякую:) за те шо ви є:)

• Подобається Подобається x 3
  12. Mari_JA

а тобі вже казали які?бо то розмір тих рукавиць треба знати,які шприци?кількість.Мені за те ще не згадували.поділись скільки чого

Додано через 5 хвилин
    а я студентка,отримую стипендію.і грошенят мені не відать.нема хап хап!так заявили,або відмовляйся від стипендії.Але то де там:) є різниця:300 грн стип. і 100 з копійками ДОПОМОГА:)

Додано через 14 хвилин
    або вона нас!поки побігаєш за тим всім,пооббиваєш пороги...треба зразу ставати над головою тої,хто з вами говорить(я б ще пістолєта приклала до чола),і казати пиши всьо що треба зразу,я бігати не буду! і підпис свій ставить нехай під тим ,що написала!:ireful1:

ну вобше то я добрий человек:) (кажуть)

• Подобається Подобається x 9
  13. мамочка

мамочка Well-Known Member

моя мама теж казала, що у мене сосків нема і треба буде насадки купляти, але доця так добре їх "витягнула" в ПБ, що про насадки навіть не згдували)))

Додано через 1 хвилину
    нам вистарчила 9 шт (3 памперси в день). Дитина спочатку пісяє дуже мало.

Але то можливо через те шо ми перший раз покакати нормально не могли. Розкажу детальніше, може комусь знадобиться: доця через 30 годин після народження почала дуже сильно плакати. Якраз попало не перезмінку, і я не могла докликатися жодної медсестри. Через годину дитячих криків я нарешті всунула якісь медсестрі 20 грн з словами "зробіть шось..." Вона 15 хв масувала животик аж поки мала змогла покакати....

і ще собі нагадала: дитинку після народження оглянули, сказали що здорова, виклали на груди і залишили нас самих в родовій палаті. Дитина почала рвати. Я дуже злякалася, тим більше що встати не могла (чоловік пішов зустрічати перших гостей). Я за ці 5 хв мало не посивіла. Коли нарешті прибігла медсестра то пояснила це тим що дитинка наковталася навколоплідних вод і то нема нічого страшного... Але звідки я то мала знати???
    Я ходила на курси для вагітних (Озаркевича, Сихів, Левандівка) але ніде не розповідали які можуть бути перші складності з дитинкою!!! Як йшла народжувати, то думала що знаю ВСЕ...

Дівчата, я в ніякому разі не хочу вас налякати, але можливо попросіть п.Зореславу і п.Наталю нехай розкажуть про перші дні з дитиною, які можуть виникнути проблеми, бо краще наперед підготуватись.

• Подобається Подобається x 11
  14. Улянка

Улянка Well-Known Member

100%!!!! Коли там жила то старалась туди взагалі не попадати. Вже ліпше в приватну. За звичайний аналіз крові вони чомусь здирали завжди по 2 грн. А з вени - 5. Класно ті тьотки жили.

15. Зорянка

Зорянка Well-Known Member

Видно мені просто везе, я стою там на обліку то і лікарка в мене нормальна, і один єдиний раз коли здавала кров з вени сказали дати 1 грн. на вату і спирт, ото я везуча стала:)

16. Улянка

Улянка Well-Known Member

В мене теж була дуже хороша лікар. І я вдячна їй дуже сильно, бо в критичний момент вона зробила все для того щоб мені допомогти. Але шкода що вона одна нормальна в тій консультації. А решта такі як ота вищезгадана

17. Зорянка

Зорянка Well-Known Member

А можна її прізвище?

18. zara

zara Well-Known Member

мені в пологовому(на Мечнікова) дав лікар списочок медикаментів, що бажано би було мати на пологи (але то нічого, якщо не буде- просто потім напевно прийдеться доплатити, але вже в два рази дорожче). вата-100г, марля-1м, рукавиці стер. №7,5-4пари, №8,5- 4пари (але то він напевно, на свій розмір сказав:))), катетер довенний 1шт, система(крапельн) 1шт, шприци- 20мл-1шт, 10мл-2шт, 5мл-2шт, окситоцин- 2амп, фіз розчин 200мл, КЕТГУТ №4 або№5- 1уп., пеленки одноразові-10шт. Сподіваюсь, мені тільки рукавиці та останнє знадобиться)

• Подобається Подобається x 5
  19. Mari_JA

ой,краще брати тільки пеленки,повзунки,шапочки...а то як прочитала те все ,що зверху,і моторошно стало,я боюсь всіляких таких роцедур.

а хто твій лікар?

20. Loyal

Loyal Well-Known Member

Просвітіть мене що то таке?
    Я маю пачку Памперсів "Нюборн" (там шось 27 шт) (мама купила без мого відома, тому попробую їх замість ліберо)
    Труси купила дешеві і ше візьму ті одноразові - їх дужже вже мені хвалили дівки (аналогічно з тими прокладками чіковськими).
    Решта - список аналогічний. Тільки ще не спакувала (щоб було чим на схватках зайнятись вдома), то там буде видно скільки чого саме брати буду. На виписку не беру з собою ніц - принесуть!
    З медикаментами - не знаю що брати. За то запитаю в лікарки вже в четвер.

Додано через 5 хвилин
    Я сама офігєла, мяко кажучи!!!

Статус теми:
Закрита.