Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Жменька

Жменька Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Це точно - я за два дні свят набрала 1,5кг, то мене сьогодні лікар висварила в ЖК!!! Навіть по одягу відчуваю: піджак, який в суботу ще легко застібала на нижній гудзик - сьогодні вже не защіпнула!

2. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

От мені так дивно... Я важуся у ЖК і розумію, що набираю забагато і заскоро, але при цьому багато не їм... То моя лікарка ніколи мене не сварила, спочатку казала "Роби висновки!" А зараз, коли у мене самої шок від тої ваги і я питаюся, чого це так вага стрімко зростає, то вона каже "Гормони роблять свою справу" І дійсно, я не їм багато, можу з"їсти щось ситне один раз на день, а потім 2-3 рази перекусувати (як засмокче) і все.... А от нащо страшити?! Жінки і не вагітні, за свята по 3 кг. набирають, а потім по-трошки воно все сходить.

• Подобається Подобається x 5
  3. Масік

Масік Well-Known Member

Христос Воскрес! давненько я не забігала,все у клопотах, похвалюся , цього року вперше пробувала пасочку пекти, так от коли тісто місила мабуть синочок морально помагав, бо так добре вимісила, пасочки вийшли пухкенькі і дуже смачненькі! Про набрані кг на свята...ну наш бумбосик на 2 кг збільшився але планує зараз трошки фруктиками побалуватися і все стане на місце. А ще хочу запитати що там таке у Космачі буде що так всіх туди тягне?

• Подобається Подобається x 1
  4. Жменька

Жменька Well-Known Member

Так, дійсно, що буде у Космачі? Ми хотіли на вихідні поїхати в Яремче, але не знайшли вільних місць (нас їде велика аомпанія), то їдемо на Закрпаття в Сваляву. Хоча я трохи боюся гірських доріг - щоб не укачало.
    А пасочки я ще не ризикую пекти - я ще з дріжджовим тістом ніколи не бавилась, то мені ще цього року мама спекла, а на наступний рік вже хочу сама пекти.

5. pampyshka

pampyshka Well-Known Member

я хіба можу пояснити чого мене туди тягне:) я ще ніколи не була на етнофестивалях загалом і в Космачі зокрема, от і думаю, що то мій останній шанс на найближчий час відчути нових вражень :) а ще мій хороший друг там святкуватиме своє день варення, і це, чесно кажучи, було головною мотивацією :)

Дівчатка, я таке-е-е розкажу: цього року не припасла лушпиння цибулі на крашаночки і тому вирішила фарбувати травою - кропивою і деревієм(я бачила що досить гарно виходить). але для того діла були потрібні вже непотрібні капронки, а в мене звичайних не було, довелося скористатись сіточками...тому крашанки в мене вийшли "спайдерменські":rolleyes: тобто на них відбився і деревій і маргариткі і петрушечка, але то всьо перекривала сітка різних розмірів:haha:))) словом не знала я яким боком такі крашанки в кошичок класти, щоб люди не полякались...от така кумедна історія:haha:

• Подобається Подобається x 4
  6. Loyal

Loyal Well-Known Member

Ну то я не сказала б, що дорогувато!!! Нам пропонували від 100 грн... Правда вже з 2-ох разовим харчуванням. Я на фестиваль хочу так, що аж пищу. Але мені реально мало залишилось до родів, і 300 км дороги... Щось мій настрій і оптимізм впав після поїздки в село на свята всього за 80км. Вже й сама не знаю що робити...
    Пішла до лікарки в ПБ (вже через добре знайомих). Подивилась на аналізи, пощупала живіт і... послала на УЗД на Доплера, щоб побачити як дитинка постачається всім необхідним. Якого милого? Сказала, щоб уточнити те моє старіння плаценти, бо на її думку для таких висновків нема підстав. Я вже хора зовсім з тими думками...
    Чи то плюнути і поїхати таки світ за очі і без тих всіх УЗД і аналізів...

7. pampyshka

я точно плюну :) мені те старіння стіко нервів зїло...без узд цоьго діагнозу мабуть не ставили, я ше думаю шо в кожної жінки то індивідуально...такшо я забила.
    і ще стосовно плювання - в мене вже усталилась думка, що вагітність то величезна кількість самостійно(!), тільки мною самою прийнятих рішень(бо всі радять збоку, а я ж відчуваю зсередини), від яких буде залежати не тільки мій добробут але й здоровя і життя моєї мацьопи. і все тут. Лоял - уважно прислухайся до себе - не переоціни і не недооціни. це ж тіко ти знаєш зсередини на що ти здатна. чому впав оптимізм??? може родичі підзамучили? зі мною буває, хоча в мене всі хороші але все"дно інколи підхарюють :) словом, чи поїдеш - чи не поїдеш - все одно будеш права, бо тобі видніше :)
    стосовно помилкових діагнозів про старіння - я про таке вже чула, але не хочу чвоє дитя ше на одне узі волокти. доведеться повністю взяти на себе відповідальність того шо я не жеру курантил...от таке от:)

• Подобається Подобається x 3
  8. anka

anka Well-Known Member

якийсь обвал логіки. пощупала живіт і відправила на Доплер щоб уточнити старіння плаценти... на доплерометрію, наскільки мені відомо, направляють коли хочуть пересвідчитися в постачанні малечки кров"ю, киснем. нічого вам не казала про серцебиття малька?
    я намагалася вдома вислухати серцебиття малечика, нічого не вдалося- треба таку айболитьську слухавку як в ЖК.
    а на УЗД Вас направляє лікар з ЖК, чи той, котрий прийматиме пологи?

9. Loyal

Loyal Well-Known Member

Направила та, що буде приймати пологи. Скажу вам тепер продовження. Не шкодую, що пішла, бо підстави таки були. З 3-ох судинок 1 працює незовсім добре. Нічого страшного нема, але треба бути готовою до передчасних пологів (це слова УЗД), а лікарка сказала, що подививмось за тиждень ті самі аналізи і тоді буде видно. А швидше, ніж почнуться перейми вона мене бачити особливо не хоче. Так що не переживати.
    За тиждень дасця все чути.

Додано через 14 хвилин
    Лікарку насторожили розміри дитинки і вона вирішила перевірити постачання дитинки.

Пампушка, ти, звичайно, сама вирішуй, але жартувати тут неварто. Краще ще в когось проконсультуйся. Бо в мене вже останні дні, а тобі ще ходити і ходити. Повір, тут купа дівчат, які тобі розкажуть що таке постільний режим чи полежати на збереженні в лікарні.

• Подобається Подобається x 3
  10. Соня

Соня Well-Known Member

Христос воскрес! А ми ще з вами :). По УЗД ПДР була 27-28-го, за місячними ПДР сьогодні. Була сьогодні у лікаря свого в ПБ, послухали сердечко, помацали животик, все супер, т-т-т, головка вже дуже низько. Відпустили нас гуляти до понеділка, якщо до того не наролимось, в понеділок з речами! І знову ждьомс! :) Кому цікаво, Батальна покищо не закривається, і невідомо чи цього місяця взалі закриється.

11. Loyal

Loyal Well-Known Member

Красота!!! Дивні вони якісь. Але я вже налаштувалась на Джамбула - най вже так і буде.

Соня, вам гарного перебування останніх днів в одному тілі ;) Ти на Батальній народжуєш? В кого?

12. Натася

Натася Well-Known Member

я так розумію, що взагалі не відомо, коли закривається?

Успішно Вам доходити і народити!

13. pampyshka

не буду:)
    з понеділка всім займусь серйозно - свята закінчились...
    я собі так думаю, якщо на узд подивляться тіко плаценту - то ж не буде довго? хочу піти на якесь альтернативне узд. і точно-точно піду до ще одної лікарки...
    але в космач поїду...хочеться вже дуже:)
    а ти тримайся - головне ляльку гарно виносити! :)

• Подобається Подобається x 2
  14. dream

dream Well-Known Member

скажіть будь-ласка, а у центрі ті тести соло міні де можна купити, бо заходила в дві аптеки то там їх не було...

15. pampyshka

о, ше шо забула дописати - мій нік читається коректною англійською, тому пампИшка :)

16. Loyal

Loyal Well-Known Member

Дякую! Постараюсь. В мене чомусь з самого початку було передчуття, що народжу швидше, тому і не переживаю. А в Космач їдь! Ви ще маленькі і добре захищені!

Додано через 1 хвилину
    Як скажеш - Пампишка, значить!

• Подобається Подобається x 2
  17. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

І я тепер купила соло міні, бо минулого місяця брала соло, але ті за 65 грн., а міні взяла в аптеці біля церкви Володимира і Ольги за 43 грн.

18. dream

dream Well-Known Member

а це де?

19. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

вул. Володимира Великого, навпроти церкви є державна аптека - це там

20. Юстина

Юстина Well-Known Member

А це часом не Симоненка?