Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. dream

dream Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

хм... а якщо 1,5 дня?

2. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Так, ану допоможіть, як то правильно той графік базальної температури складати, а то ніяк не розберуся - чайник.
    П.С. На Любка ніц не визначала і не вимірювала, а тут треба попрацювати, щоб доцю "забацати". ВОСЬ!

• Подобається Подобається x 4
  3. Loyal

Loyal Well-Known Member

То тре так, коли хочеться (особливо нам), бо найбільше хочеться в більшості в дні овуляції... От вам і причинно-наслідкові

• Подобається Подобається x 6
  4. pampyshka

pampyshka Well-Known Member

мало, хоча б 2,5 :sad:
    ми прораховували шоб кінець утримання припав на овуляцію, а її паличками вимірювали і маєм результат:radist:

зачаття дитини від нас вимагало неабиякої витримки і знань в математиці :haha:

• Подобається Подобається x 4
  5. Loyal

Loyal Well-Known Member

Йой - то складна філософія так во на пальцях... Зайдіть у "Свідчадо" там є книжки 2 про планування. 1 книжка, а 2-га таблиці. Я їх ше як на науках в церкві бачила. Думаю, що тре буде придбати після пологів

Додано через 1 хвилину
    Мда... а ми такво з першого разу... Тобто з першої овуляції (якщо я правильно прикинула коли вона в мене).

• Подобається Подобається x 1
  6. Уляночка

Подивлюсь в кіоску біля церкви Ольги і Володимира

7. pampyshka

pampyshka Well-Known Member

я з тим не мучилась, пішла шляхом паличок для визнач овуляції, якби не помогло то тоді б міряла басальну температуру, такшо не зараджу :sad:

8. Loyal

Loyal Well-Known Member

9. Уляночка

паличок - то тестів. Я їх теж купила, але думала ще й базальну повимірювати, щоб потім себе не картати

10. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

+/- так само! Але мені на УЗД лікар казав, що найкраще що 2 дні, тому що зберігається лужність, що не така "вбивча" для сперми. Щодня - сперма не дозріває, що 3 дня - у жінки може бути сильно кислотне середовище і сперма гине, тому кожні 2 дні - оптимально.

11. Loyal

Loyal Well-Known Member

А хто сьогодні на курси?
    Пішли всі! Бо я точно збираюсь - тим більше сонечко вилізло :)

Додано через 16 хвилин
    Ну от ніхто не реагує... Так я і сама не дійду

12. галичанка

галичанка Well-Known Member

- Уляночко, вечером кладете біля ліжка стряхнутий термометр, а зранку, не встаючи, міряєте температуру протягом 5 хвилин. Якщо ви походите, а тоді поміряєте - температура може бути вже іншою.
    - Можна міряти t і в роті, графіки виходять нормальні, овуляція визначається.
    - Бажано міряти t напротязі циклу в один і той самий час, наприклад, в 7-30. Така рекомендація є тому, що щогодини, приблизно з 6-00 до 11-00 температура зростає приблизно на 0,1С. Коли не виходить поміряти в звичний час (наприклад, на вихідні, ви спите на 2 - 3 години довше, ніж завжди), можна врахувати приблизний щогодинний підйом температури на 0,1 С і відняти потрібну кількість десятих градуса. Але при цьому треба памятати, що можливо це неточний показ.

Як скласти графік
    Берете листок в клітинку чи робите собі на компютері такий листок. По вертикалі листка відкладаєте температуру: 36-00, 36-05,36-10, 36-15, 36-20, 36-25 і так далі десь до 37-30. Як бачите враховується і 0,5 градуса. Їх можна визначити по звичайному ртутному термометру, якщо уважно придивитись.
    По горизонталі листка відкладаєте день циклу і дату.
    Записуєте час вимірювання температури.

13. dream

dream Well-Known Member

два дні чи дві доби?
    тобто якщо сьогодні ввечері ми "спробуємо кексу", то тоді коли наступний раз?

14. галичанка

галичанка Well-Known Member

Уляночці продовження

Як інтерпретувати графік базальної температури

Після менструації є фаза низьких температур, в цей час дозріває фолікул з яйцеклітиною. Далі відбувається овуляторний скачок на 0,2-0,3 С або і більше і температура тримається так далі на високому рівні приблизно 9-14 днів. Якщо вища температура тримається більше 16 днів - висока ймовірність, що ви вагітні!!! 20 днів - точно вагітні!!!

Овуляція наймовірніше відбувається в якийсь момент такого періоду: останній день низької температури або перший день високої температури. А далі яйцеклітина ще чекає кілька годин на сперматозоїди, просуваючись по трубах. Скільки часу - в різних книжках по-різному подають, десь від 8 до 24 годин.

Про цей метод важко написати все зразу. Якщо є якісь питання пишіть мені ПП, із задоволенням допоможу. Можу вислати вам бланк, який зробила собі на компютері для спостережень.

Ще добре вести спостереження за цервікальним слизом. Бо слиз зазделегідь "попереджує" про початок плідних днів.

• Подобається Подобається x 3
  15. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Через нічку.

16. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

От мені чомусь здається шо за допомогою вимірювання базальної температури легше зачати хлопчика аніж дівчинку...чи мені тільки здається?

17. Масік

Масік Well-Known Member

всім привіт, от і я дорватися до вас ніяк не можу, вірніше кілька днів пропустила так тепер поки дочитаю, то вже втомлююся і писати лінь, особливо про молоко сторінки важко читати, не люблю його страшенно і впхати в себе не можу. От задумалася як швидко час летить, я зайшла на форум нашому пузіку було лише 4 тижні і читаючи дописи пузатіків зі стажем по щирому заздрила бо так самій вже хотілося відчути оті стуцани малятки, а тепер пишу тут і чую як він руцями в маминому животику теж щось вистукує, ніби теж там на клавіатурі цокає, а може наші мацьопи теж свій форум мають, тільки віртуальний.....:)

• Подобається Подобається x 11
  18. Мія

Мія Well-Known Member

Йдіть обов"язково, потім часу не буде, а зуби псуються кожного дня. Будете годувати, то з молоком кальцій ще більше вимивається. І повірте до 3 місяця на зубного часу не буде. Мала таку саму проблему. Два зуби просто розсипалися після того як пломби вилетіли на 33 тижні.

19. zara

zara Well-Known Member

та краще походіть на узд з 8 дня циклу, раз на пару днів, вони вам там подивляться, чи є домінантний фоллікул, а ближче до овуляції буде видно, чи визріє він, чи ні. температуру теж мона вимірювати, але то вже таке.. для тих, хто не квапиться, бо ті графіки інформативні тільки якщо міряти кожного циклу підряд 3-4 місяці.

• Подобається Подобається x 2
  20. Мія

Мія Well-Known Member

Єдиним недоліком каляски було те що перший час вона не гойдалася зі сторони в сторону, жорстка. Але зараз все ок. В кріселко садимо але рідко. Ще рано.
    А так все знімається переться, в люльці є спинка яка регулюється по висоті, тобто коли дитині ще не можна в кріселко, то вона в люльці може пів лежачи лежати, дуже зручно. Немає правда де чіпити ті забавки на гумці, що тарахають. Приходиться викручуватися.
    Всі ті накривалки з файної тканини зпіднизу, а прогулянкова має утеплення яке відщіпається. Коляска якісна все акуратно зшите, ніде нема браку, як то буває. Ну і не типова вона, хоч і не блеще оригінальністю.

Статус теми:
Закрита.