Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. anka

anka Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

до Настя- дуже правильно- пити молоко від печії! мені теж дуже допомагає. але може не вартує вживати непереварене, навіть домашнє.
    недавно з однією вагітною в черзі стояла- то вона їсть "чеколяди" і "так сі хоче, шо аж мусе вночі вставати-їсти чеколяди" і запиває поляною квасовою. це може і варіант, але дівчина не зі Львова і має можливість вживати домашнє молоко. випила, бідака склянку кави з автомату і жалілася мамі, що знову пекти почало.
    анекдот до теми
    - чого молдаван, після вживання шоколаду, печія мордує?
    - бо вони фольгу не знімають

• Подобається Подобається x 2
  2. Loyal

Loyal Well-Known Member

На жаль, кальцію там малувато...

3. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

А козяче мама привозити зможе? Воно корисніше від коров"ячого... нам просто пощастило, бути вагітними у період, коли будуть фрукти, молочко свіженьке... а-то взимку зовсім невесело було, магазинні фрукти тільки вигляд апетитний мали, а про користь взагалі забути можна, головне всю хімію змити або зі шкіркою зняти.

Додано через 3 хвилини
    Кава з автомату = гарячої смоли! Розчинна кава - це взагалі трутка, вагітній каву вживати можна, але у невеликих кількостях, а про розчинну треба взагалі забути, якщо хоч трохи шкодуєш свій організм.

4. Натася

Натася Well-Known Member

певно, шо правильно! точно краще, ніж якісь пігулки.
    та я п'ю пастеризоване. а про те, що непереварене не варто - погоджуюсь 100%.
    хоча колись в дитинстві в баби на селі пила прямо з-під корови - няма-няма і ніц мені не було:)

Додано через 2 хвилини
    знаю:sad:
    але шо поробиш...

на жаль....

5. Abraira

Молоко не є основним джерелом кальцію. Багато кальцію у капусті, особливо у білокачанній. Прада, остання ціна на неї (сьогоднішня) 8грн/кг та нічого. Шкода, що ту весняну ще не варто вживати, у ній хімікатів більше, ніж капусти.

• Подобається Подобається x 7
  6. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Дуже багато кальцію в сезамі (кунжуті), можна трошки підсмажити і так їсти, можна в салати давати , теж досить смачно, і головне корисно.

7. Abraira

Взагалі, у будь-якому насінні - найбільше корисних речовин, оскільки це зародок і він містить у собі все необхідне. Томі вживати насіння (горішки, соняшникове, мак) для вагітних є просто необхідно. Там і жири і амінокислоти і вітаміни....

• Подобається Подобається x 3
  8. anka

anka Well-Known Member

вона виправдовувалася, що "то ж кава з молоком!" каппєц! а її мамаша ( така сама розумна, як і донька) казала, що краще б "Марушья випила си плєшку пива, або стакан вина. а шо- дитині вшьо треба!". мій коханий там 100 разів пошкодував мабуть, що пішов зі мною :)
    про козяче молоко. алергетикам його пити не варто, або мінімально. так що не страшно, якщо нема можливості :)

9. Abraira

Погоджуюсь, я алергик була, то кояче молоко дуже акуратно пробувала пити, по 100 грам, та виявилось, що організм добре сприймає, навіть на запах не реагую, практично. Шкода, не маю можливості звідкісь привозити, а на Привокзальному купляти не стану... сама розумієш чому ;)

10. Loyal

Loyal Well-Known Member

мені знайомий 2 рази в тиждень 2 літри молока привозить - я знаю, що там умови утримання корови хороші. То воно в мене навіть не встигає скисати. А от перевареного не люблю!

11. anka

anka Well-Known Member

йой, я колись домашнє купила в бабці... мені і токсикозу не треба було! що ж то з тою корівкою робити треба, щоб молоко було таке паскудне!
    я беру молочко і сирок теж в знайомих- привозять з села. зробила собі кисле- ням-ням!!! з магазинного таке кисле не виходить. лише боялася про те, що не переварене.

• Подобається Подобається x 1
  12. Abraira

В мене сусідка, вже багато років підряд бере у однієї і тої-самої пані домашнє молоко, на Привокзальному, бо її родина любить молоко, наче котики. Та я щось навіть не наважуся з нею сходити, бо може у них один організм, який вже звик до того молока, чи вони вже зжилися родиною з тими мікроорганізмами, які у тому молоці присутні і їм нічого... щей мене ті пляшки з-під пива, квасу, кока-коли і всякого іншого напою, у яких молоко продають, не те слово, що кремпують... сама бачила, як їх на смітнику збирають... фе!

• Подобається Подобається x 5
  13. Loyal

Loyal Well-Known Member

На протязі кінця зими-початку весни важко молоко купити, бо корови тільні і це дає присмак в молоці і запах. Бррр...

14. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

А в мене знайома колись купила молоко в пляшці на базарі...прийшла додому,а то молоко смердить скажено...виявляється пляшка з-під ацетону була!!!

15. anka

anka Well-Known Member

і я бачила! огидно!
    і ще один секрет про молоко. інформація від технолога одного із молочних заводів- в нас ендемічний район по туберкульозу і в селах дуже багато худоби хворіє. і власники не завжди про це знають. так що страшно брати на базарі

16. Abraira

Нічого собі! Добре, що звернула увагу, а буває і нежить, що запах не почуєш... ото отруїтися можна... :ireful1:
    зато мікроби точно повиздихали!!!:crazy:

• Подобається Подобається x 4
  17. Юлія@

Юлія@ Well-Known Member

Аж невіриться, що в животику така мацьопка живе !!!:) :) :)

• Подобається Подобається x 4
  18. Abraira

Напевно засмучу тебе, але ареал розповсюдження туберкульозу - вся Україна, навіть на сході, частота трпляння, значно вища. Тому молочко сільське пити всюди небезпечно... а так хочеться :sad:

19. Юлія@

Юлія@ Well-Known Member

Loyal
    В тебе вже солідний термін... - вже домовились з лікарем ???:) :) :)

20. Loyal

Loyal Well-Known Member

Тільки сьогодні поговорила і то телефоном. Маю іти до нього або завтра або в п"ятницю. Зважаючи на плани чоловіка... Попадемо хіба в п"ятницю. Але шустрий дядько - то вже плюс

Статус теми:
Закрита.