Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Натася

Натася Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

от і даремно!
    хоча не знаю, чи починала б я їздити зараз - під час вагітності. все таки, то напруження і нерви.
    а враховуючи, що вже майже три роки за кермом - їжджу без проблем.
    жартую, що повезу сама себе в пологовий:D, якщо чоловік буде дуже хвилюватись.

• Подобається Подобається x 4
  2. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Знаю, що під час вагітності мене це хвилювало, тому напишу про вагу. До вагітності - 55кг, набрала 15 (до 70). Зараз, 2 тижні після пологів - 59, живіт майже сплас, правда шкіра ще дуже негарна. І та смуга не думає сходити. Словом, за вагу не дуже переживайте, але дитинку не розгодовуйте - важко родити. Ще про свій шов напишу. Лікарі казали, що 2 тижні сідати не буду. Я 3 дні мучилась страшно, а на 4-5 вже могла спокійно сидіти. Зараз фактично не відчуваю, що щось було:)

• Подобається Подобається x 11
  3. Андріана

Андріана Well-Known Member

бачиш,а ти так переживала за ті 100см шкіри, і смуга зійде і все буде ок!!!

• Подобається Подобається x 1
  4. Loyal

Loyal Well-Known Member

От і добренько! Все в нас проходить! І відновимося ми швиденько! Я наразі дужже переживаю за розтяжки на грудях. Але зрештою, купальники є різні...

5. Соня

Соня Well-Known Member

Зорянівонько, ти нічого не розказуєш як чоловік після пологів, у вас же сімейні планувались? :)

Додано через 1 хвилину
    І коли чекати повної розповіді на гілці про пологи? Дуже цікаво, бо ми вже на старті туди ж! :)

• Подобається Подобається x 2
  6. Loyal

Loyal Well-Known Member

Ага ж!

Додано через 22 хвилини
    От і добренько! Все в нас проходить! І відновимося ми швиденько! Я наразі дужже переживаю за розтяжки на грудях. Але зрештою, купальники є різні...

7. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

А я переживаю за вагу, набрала вже 11 кг. і звідки???:eek:
    Що дивно, коли приймала вітаміни - їла 3 рази у день. Коли вітаміни закінчилися, а я нові не купляла (хотіла у ЖК запитатися, які краще) в мене апетит став просто шалений, я хотіла всі фрукти, овочі і взагалі дуже багато їла! У ЖК моя лікарка сказала, що не віддає перевагу певним вітамінам, назвала декілька і сказала обирати згідно бажання і гаманця. Коли я почала знову приймати вітаміни - апетит за тиждень вгамувався, їм знову тричі на день. Тільки звідки повалили ті кілограми?!!!
    Як я читала про Мілу Йовович, що вона набрала 30 кг і казала. що їсть круасан з кавою, салат і ще щось там низькокалорійне, тоя думала, що то все наші журналісти перепутали... а тепер сама так почуваюся!!! :suicide:

8. Зорянка

Зорянка Well-Known Member

О нарешті дочитала дописи за тиждень...
    В нас ПДР на 13 червня, а це виходить п'ятниця тринадцяте:) :) :)
    Скажіть будь-ласка може хтось знає коли закривається медінститут, і на скільки ???

9. Abraira

Тільки не вір у ті забобони. Можу розповісти всю історію, звідки цей день вважають поганим, але це того не варте... просто це все фігня!!!

10. Зорянка

Зорянка Well-Known Member

Не вірю, мене то навпаки чогось тішить:D

Додано через 14 хвилин
    Глянула на свої ноги і згадала що хотіла запитати, чи в когось є набряки і шо з ними робити, бо в мене в неділю зранку появились набряки, і ходити стало важче, а шо з тим робити незнаю:no:

11. Abraira

Розказую не з власного досвіду, а те, що читала.
    Набряки виникають, коли майбутня мама споживає замало води, оскільки навколоплідні води мають постійно оновлюватись, якщо того не трапляється виникають набряки. Щось у тому дусі. Тому варто пити багато води, а не так, як радять при набряках - дуже мало, до літра у день.

12. Loyal

Loyal Well-Known Member

А от ні фіга подібного!!! Я п"ю багато! І до того пила! Але в один час почались набряки. Чоботи осінні, що купила собі, то взувала пару раз буквально. Потім просто не могла.
    Порада - поменше солі, бажано взагалі не солити. На ніч не пити багато (хоч за 2 год до сну). Трохи допомагає. Компот з сушки - трохи ганяє частіше. І ніколи не тримати "похід" в туалет!

13. Зорянівонька

Так, пологи були сімейні. Про те, що мені він дуже допоміг підтримкою - нема слів. Спочатку допомагав його масаж, а потім просто його присутність. Вже писала, що нікого крім нього не чула, то він мусів "командувати" що робити. Ніч татко був з нами (завдяки одномісній палаті). То я відходила від пологів, а він займався Левком. Думаю завдяки цьому в нього сильніші почуття, він не боїться подивитися до дитини, зробити все необхідне. Ми дуже раді, що були разом!

• Подобається Подобається x 11
  14. Натася

Натася Well-Known Member

от і у мене таке ж питання.
    в п'ятницю ледве приповзла додому - ноги як колоди - самі ступні - від кістки і нижче.
    зробила ванночку з літньою водою - трохи допомогло. потім ще полежала з задертими догори ногами - теж легше стало. але повністю не пройшло:sad:
    теж не знаю що робити.
    у мешти не влажусь...

15. Зорянівонька

Я не могла заснути, поки не помила ноги зимною водою і спала з мокрими:)

16. Abraira

Ну я ж написала, що то НЕ з власного досвіду, а те що я прочитала! :sad:

17. dream

dream Well-Known Member

я також читала, що вагітним потрібно добряче зменшити кількість солі у їді, наскільки помагає не знаю, бо ще не вагітна :o

• Подобається Подобається x 3
  18. Loyal

Loyal Well-Known Member

ванночки з Валідолом помагають трошки... В мене ще ускладнена форма - мене підошви на ногах печуть страшенно!!! Я вже думала якийсь грибок. Але так розумію, що просто на додаток до набряків ;(

19. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Привіт всім!!! Трохи поперечитувала дописи, така за вас всіх раденька:crazy: Тепер на форум майже не заходжу, бо шеф контролює:bazar: .
    Дрімко, в ввас вже процес пішов, чи ви ще думаєте???:o . Бо ми знов відклали всю ту справу, з житлом справи ніяк не просуваються:babruysk:

20. Abraira

Так, це аксіома! Як те, що паління шкодить вашому здоров"ю. Сіль затримує воду і виникають набряки. Про "пити більше" було у контексті того, що сіль вживається у мінімальних дозах, а ще не має проблем з нирками і т.д. та буду усе стверджувати, коли на власній шкірі перевірю.

Статус теми:
Закрита.