Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Ще додам, що якщо з своїм лікарем можна домовитися, то з педіатром дуже важко... Нічого не пояснить, назначить якісь процедури, словом, не сподобалась мені. Прививку БЦЖ зробили. Більше нічого.

2. Натася

Натася Well-Known Member

ви пробували від неї відмовитись?

3. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

всім привіт.
    довго не показувалась на форумі - занесло в крим (євпаторію) на відпочинок. погода була досить прохолодна, але дуже гарна, море чистеньке, хвилі такі з баранчиками і все активно цвіте... те, що було прохолодно навіть добре - 24 години поїзда до сімерополя, потім 1 годину маршруткою до євпаторії, приблизно двічі по дві години до бахчисарая і севастополя - в спеку важко було б, точно би закачало. також багато гуляли пішки з чоловіком, а по дорозі назад заїхали на пару днів до родичів в чернігів (22 години дороги). враження дуже позитивні - там люди надзвичайно коректні :)
    щодо давно обговорюваної теми місць в маршрутках - як для вагітної вона також болюча:sad:, але не буду про погане
    от іду в понеділок до лікарки поважитись-помірятись, розібратись як там справи.
    щодо імен - то ляля моя ім"я собі вибрала сама - я його з початку михайлом називаю, навіть коли ще не знала статі, хоч раніше інші імена подобались. а щодо того, на якого святого народиться - брат народився на романа - назвали максимом (також сам ім"я вибрав, вважали максимом ще до того, як взнали, що то хлопчик). сестра народилась на успення - дали подійне ім"я, хоч "марійка" не подобалась, і свекруха марія, і стосунки з нею не дуже (як в в мами, так і в тата), але послухали різних родичів з їх "як то так?" і побоялись проігнорувати таке велике церковне свято... так всі сестру кличуть мартою, а баба - марійкою (2 рази в рік:))
    а щодо давно забутих і мало використовуваних імен - десь читала думку, що їх не даремно перестали використовувати - можуть дати тяжку долю. правда, це думка невеликої групи людей.
    словом я вважаю, що ім"я лялі мають вибирати батьки, керуючись своєю інтуїцією і любов"ю, а не родичі чи ще хтось більш далекий.

• Подобається Подобається x 3
  4. pampyshka

pampyshka Well-Known Member

яка тверезомисляча людина в таку рань піде в гай? тільки ті, хто закінчує курси екскурсоводів і треба той гай здавати... хоча загалом там зараз дуже гарно :) на деревах поки більше пуп"янків ніж квітів, але клумби біля будиночків вже рясніють різними нарцисами та дрібонькими квітами :) болота нема, лише тро-ошка, якщо зручні кросівки - то навіть непомітно :) а підйом до гаю - невелика зарядочка+дихальні вправи, словом суцільна користь :) там тіко позитивних емоцій набиратись :)
    Я, правда, ще сьогодні на личаківському кладовищі була(в межах програми), то там теж так нічо, але може там трохи не ті емоції, бо в мене зір зупинявся на надгробках малих діток і це засмучувало :sad: то не місце для гулянь вагітних хіба дійсно потреба є...
    загалом тільки в 17 додому прийшла, аж стопи спухли....

Дівчатка, хочу всіх запитати - може хто знає...про електронні ваги(?). Моя одна знайома вичитала в інструкції до них, що вагітним на них важитись не рекомендовано, бо між ногами(чи поногах) проходить слабенький струм, який власне і визначає скільки жирку, скільки води і т.д., а для дитинки в животику навіть слабенький струм може бути шкодою. Хоча я сама тої інструкції не бачила і яка фірма, що робить ті ваги не знаю :sad: а моя гінеколог на таких тільки важить, а на класичних радянських з гирьками не хоче. Може хтось шось знає - кажіть, а то до магазину побутової техніки ноги не доходять :sad:

Додано через 13 хвилин
    я хочу футболку, де буде написано: "Я ВАГІТНА, УСТУПІТЬ МЕНІ МІСЦЕ, будь-ласка". і так щоб написане булона самому животі. може хоча б це поможе? раз їхала в маршрутці і зле чулася, довелося попросити хлопчину років 20 уступити місце - ну і аргументувати, що я вагітна, бо без аргументації невступав...зате потім вибачався і казащ, що в мене ж на животі не написано, що я вагітна...от я і думаю, коли футболочний сезон почнеться, мо замовити собі таку футболку? чи флешмоб зробити(як ше хтось підпишеться..). бо як те суспільство виховувати?

• Подобається Подобається x 10
  5. Зорянівонька

Пробувала. Навіть скандалила. Але я не була настроєна на воювання, бо лікарка сказала, що проблем не буде.

6. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

чи поможе - сумніваюсь, лише добрі тьоті лишній раз поляпяють язиками. а маленький електророзряд в п"яту точку точно би поміг встати:) тим більше, що вагітні не відносяться до пільгових категорій і платять по повній за проїзд

7. Зорянівонька

Ой, ще забула написати - бачила в лікарні Астер. Вона там на підтримці лежить, передавала всім привіт:)

• Подобається Подобається x 7
  8. Юлія@

Юлія@ Well-Known Member

І в мене ПДР 1-2 червня !!!

9. zara

zara Well-Known Member

Вибач, але то те саме, коли на заднэ скло авто вішають логотип з каблучком, що означаэ "подальше від мене! я мавпа з гранатою! жінка за кермом!". Я не розумію ваших вимагань щодо місця в маршрутних таксі(. Звідки ви знаэте, може людина, що сидить, теж погано почуваэться? Або теж вагітна(але не видно), або той же чоловік сидить, бо чимось засмучений. Чому вагітні вимагають собі місця? знаю, що навряд чи знайду прибічників моэї думки, але вже так я мислю.

Додано через 1 хвилину
    ох багатенько нас вже збираэться на ті числа!) Де народжуватимеш, вирішила?

10. Юлія@

Юлія@ Well-Known Member

Напевно на Джамбула!!!:) :) :)
    А ти ??? Вже домовились чи ще ні ???

11. zara

zara Well-Known Member

я категорично проти джамбула(бо там проти сумісного перебування з малям), :sad: і мед.інститута (говорять, що там прохідний двір). Схиляюсь до Батальної або на Мечнікова (буду там, де відкриють). Наразі не маю лікарів і ще не домовилась, тільки збираю інфу:)

12. Юлія@

Юлія@ Well-Known Member

Я чула, що на Джамбула є на одному поверсі сумісне перебування з дитиною...!!!:) :) :)

• Подобається Подобається x 2
  13. мацьопка

мацьопка Well-Known Member

А я не можу стояти в маршрутці. От просто неможу і все. Мені відразу підкошуються ноги і хочеться просто -напросто впасти на підлогу . Немає сил стояти. Що тут зробиш?
    І навіть в такому стані коли мені погано і для мене уступають місце (я за це дуже вдячна) , я почуваюсь дуже незручно, що хтось мусить вставати, бо я зайшла в маршрутку. Тому стараюсь по-менше їздити.
    Повірте, я не хочу щоб мені уступали місце через те що я вагітна. А через те, що нема сили стояти.

• Подобається Подобається x 8
  14. vanilia

vanilia Miracles are real

Я перед самими родами їхала в маршрутці, не переповненій. Сиділа одна пацанва, попивали пивко. А я з тиском 200/110 і набряками страшенними (все тіло було вже набрякле) стояла. Я не вимагала місця, але скажу вам чесно: це виглядало негарно. Навряд чи всі ці молодики почувалися погано, ще й п.ючи пиво.
    Я взагалі ніколи не вимагала місця в маршрутці. Але коли заходила, то мужчини (якщо їх так можна назвати) відразу в вікна втуплювались, щоби не уступити, а одного разу старенький дідусь мені місце пропонував. Звичайно, я не сіла. Та й ще пару разів було, що старенькі бабці мені місце пропонували, а сиділи дівулі, реготали. Одного разу мені мужчина звільнив місце, так підбігла дівчина, всадовилася. Він їй пояснив, що не їй уступив, а вагітній, то вона відповіла, що їй важко стояти на 6-см шпильках. Отак от. Вагітній легше :haha:
    Я ніколи місця не вимагала і не сварилася. Як уступали, то сідала. Але така поведінка молодих людей багато про що говорить.

• Подобається Подобається x 18
  15. Nata

Nata Well-Known Member

Тим молодим теж доведеться пройти через таке. Може тоді задумаються. А у мене взагалі казус був. Я вагітна мусила уступити місце мамі з немовлям, бо більше не було кому. Все-таки в животі легше тримати маля ніж на руках.

• Подобається Подобається x 15
  16. vanilia

vanilia Miracles are real

А ще одного разу я їхала на екзамен, маршрутка була повна. Місце ясно, що ніхто неи уступив. А одна дівчина, коли я проходила до переду, щоби вийти, крикнула на мене: "Корова! Плодяться, блін!" Штовхнула мене в дверях і я впала на тротуар з маршрутки.
    Що на це скажете?
    Слава Богу, таких людей не багато.

17. Leila

Leila Well-Known Member

vanilia перша думка що сама вона корова, і взагалі я не знаю чи є в неї діти тої дівчини, але дай Бог щоб були, тоді на собі відчує як це добре, коли тебе коровою обзивають, я по собі знаю що коли вагітна то від всіх образ плакати хочеться, а не хамити у відповідь, хоча зараз я б не промовчала, а за малого "пасть порву, моргала выколю" :)

18. Андріана

Андріана Well-Known Member

який жах, невже такі жорстокі люди:scare:?...

19. Charovnisa

Charovnisa Well-Known Member

Ужас,я в шоке. Попадаются же такие...

20. Юлія@

Юлія@ Well-Known Member

І мені тепер стає взагалі важко стояти і не тільки в маршрутці...!!!
    А маршрутки - це взагалі окрема тема : одні так не хочуть уступати місце, що раз-за-разо у вікно і на тебе-чи ти часом їм щось не скажеш, чи ти дійсно вагітна..., інші-коли тобі хтось уступить місце: "о...!, то даже нічого не видно з-під плаща..." і так дальше...
    А я хочу сказати , що ТОЙ ХТО НЕ ХОЧЕ ЦЬОГО БАЧИТИ - ТОЙ І "НЕ БАЧИТЬ" !!!
    :) :) :)

• Подобається Подобається x 6
Статус теми:
Закрита.