Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

А я на 20 тижні важу 52,5, до вагітності була 48 кг, ріст 164 см...Всі ті калькулятори приросту кажуть. що маю вже важити 55 кг...
    Росинко, а у тебе вже видно животик? Бо я зранку виглядаю так, ніби сильно попавилась просто, але боком трохи видно...

2. Тетянка

3. Тетянка

http://work.a.ua/laws_ua/kzot-article-186/ - хтось з дівчат цікавився законодавством - все про наші права :) :)

4. Ума

Ума Super Moderator

Тетянко, я звісно в тому не можу бути радником, але я думаю, що це все індивідуально.

Моя мама худорлява, коли вагітна мною ходила, то набрала 20кг - лікарі забороняли їсти, казали що не народить - дитина велика буде. Я була 3600.
    У мене ніби трохи відстає вага від калькуляторів, але набираю вагу лише в пузі - ні руки, ні ноги, ні бедра не поправились! (хоча бедра просто розійшлися трохи). Але в мене вже такий гарний пузик, величенький і це тільки початок 7 місяця. Подруга моя заміж виходила на 7 місяці, то я навіть не здогадувалась, що вона вагітна :D А у мене, якщо дивитися зі сторони спини, то навіть не скажеш, що я вагітна. Нещодавно, якийсь хлоп до мене почав залицятися, я йшла перед ним і тут повертаюся і мало пузом його не зачіпаю і кажу: Припустімо обручку ви не помітили, але ж живіт я не приховую!!! :D Хлоп почервонів, вибачився і пішов геть.

Тому я думаю, що якщо у Вас самопочуття нормальне, то вагу ще наздоженете. Єдине що, якщо вона почне раптово збільшуватися, то це трохи зле для шкіри, я так думаю, але Вам зате напевно легше ходити :)

• Подобається Подобається x 1
  5. Тетянка

:) :) :) :)
    Ой, у мене теж схожа ситуація була!!!!!! Зато таак приємно!!!!! Я тепер собі навіть подобаюсь - такі великі груди стали - прийшлось нову білизну купляти :) Але мій чоловік безмежно щасливий, щодня каже, яка я гарна, і як я йому подобаюсь такою. Намагається розмовляти з моїм животиком - а мені чогось так смішно! Вночі тихенько гладить мене по животі і грудях - типу чіпається, а я роблю вигляд, що міцно сплю:).
    Трохи переживаю за груди, вони не були великі, а зараз прям такі буфера зробились, що всі мої сорочки тріщать і трохи розходяться там. У моєї мами позалишались страшні розтяжки....
    Може хто знає, які креми-олійки ефективні, і коли починати мастити? Хто що може сказати за фірми "Green Mama" і "Чіко"?.....

• Подобається Подобається x 2
  6. Тетянка

Щось зовсім не хочеться працювати - читаю на форумі, всі такі активні, якби могли, то до родів б працювали, а я щось не хочу...Рахую дні :).

7. Ума

Ума Super Moderator

Тетянко, тут Ольга наводила рекомендаційний список, що варто взяти у пологовий будинок, то там написано, що після пологів знадобиться білизна для годування груддю і така собі ремарочка, що білизну вартує вже купити на 2 розміри більшу, ніж під час вагітності :eek: Куди вже більшу?

8. Ума

Ума Super Moderator

Я зараз домазуюсь кремом Чіко і кремом Доктора Ірени ... (не пригадую всю назву). Перед тим використала якісь французькі креми (в Антошці купувала). Про результат сказати ще не можу :):):) Але чула хороші відгуки і про чіко і про грінмаму (раніше на форумі десь писали про це). Тепер от думаю на останні місяці взяти олійку чіковську, бо шось я не можу зрозуміти як моя шкіра має так розтягнутися... тож просто буде, як Коза-Дереза казала кулька надута, а потім здута... :sad:

9. Росинка

Росинка Well-Known Member

Животик вже добре видно(зараз 24 тиждень),але з'явився не так давно.Ви,Тетянка ,головне не переймайтеся зайвим.Якщо ви нормально харчуєтесь,не перенапружуєтесь,не нервуєтесь,якщо добрі аналізи,то значить просто у вас такий організм.Моя одна подруга за всю вагітність поправилась аж на 9 кіло і народила малого 3 кг здорового і нормального.
    Вище голову,пам'ятайте,що найголовніше для вас і малюка- це позитивні ємоції;)

• Подобається Подобається x 1
  10. Росинка

Я теж рахую,у нас у колективі одні молоді хлопи,до яких туго доходить ,що таке вагітна Я;) Майже не можу з ними спокійно спілкуватися,так часом мене дратують дурними питаннями..

11. Ольга

Ольга Well-Known Member

найсмішніше було в пологовому коли доця вже народилася і я побачила ЩО залишилося на місці животика мого :) таке враження, що там лежала миска холодцю :D :D чи просто мішок шкіри.
    На диво за кілька днів все стало на свої місця, жодних поясів я не носила і прес теж не качала. Всі зайві кг залишила в пологовому. Пояс не радять вдягати ні до пологів ні після. До пологів можна нашкодити дитині, а після пологів він погіршує кровообіг! Що є небезпечним, адже матка сама повинна стати на своє місце...

Стосовно білизни на 2 розміри більшої. Особисто в мене лише на розмір змінилася, при тому, що я вже 10 місяців годую грудьми. В пологовому мені білизна не була потрібна, тому чоловік купував вже згодом сам.
    До речі знайшла досить гарні станики в Новому ЦУМі на 2 поверсі. Ціна біля 80 грн, але дуже гарненькі!!

12. Росинка

Я вам заздрю по доброму.Мій чоловік каже.що не може говорити з пупком.Каже:"Ну що я йому анегдоти буду розказувати?"Але вночі тихенько теж гладить животик,думаю він просто стидається виявляти свої почуття .Взагалі чоловіки інколи смішні дуже.:)

13. Капітан

Капітан Well-Known Member

Я пробував говорити з малою в животику. Прикольно :) Особливо коли вона у відповідь починала рухатись. І все думав, як це бути батьком. Ще масаж жінці постійно на спину робив, особливо нижню частину - живіт був досить великий, і м"язи спини боліли від навантаження.

• Подобається Подобається x 3
  14. Тетянка

А мені здається, що ніхто з чоловіків-керівників і не помічає мого стану...Певно, якщо щось і думають, то це те, що я розкабаніла так....Так роботою різною грузять!!!!! А я зовсім не хочу думати...а по-друге, страшно казати, що ще трохи і я піду у декрет - у нас на фірмі до вагітності ставляться як до персональної зради :sad:. Типу, як ти могла ТАКЕ зробити!!!!! треба працювати, працювати і ще раз працювати....Тому не знаю що гірше - зараз сказати. чи коли вже у них самих очі відкриються? Та й якос ьне зручно - як я підійду і скажу:"Ви знаєте, а я вагітна?" Отака от двозначна ситуація...Річ у тому, що у нас з/п є біла і чорна...У мене офіційно тільки 1/3 вд реальної суми. Одній дівчині. коли дізнались, що вона вагітна зняли неофіційну з/п, от тепер мені і страшно...не знаю, що робити :sad:

15. Ума

Ума Super Moderator

то на розмір більше ніж під час вагтіності? тобто у мене вже на розмір груди виросли, а то ше може бути на 2 чи 1??? чи вже більше не буде?

я якісну білизну бачила в магазині Мамочка, що нещодавно відкрився в Скрині на Городоцькій. Я там купила собі дві модні вагітні сукні і вже майже купила білизну на потім, але опам"яталася, бо не впевнена на скільки більшу треба брати :p

16. Тетянка

:eek: :eek: :eek: мама мія!!!!! Це мій найстрашніший жах щодо вагітності - обвислий живіт, такі ж груди і розтяжки....Раніше я гордилась собою - була досить кругленькою, але схудла і тримала результат в 48 кг донедавна....А як буде потім?....:confused:

17. Тетянка

А ще я не впевнена, чи то дитинка в мені ворушиться, чи то щось з інше....Скільки всього різного читала, яке це відчуття - хтось пише метелики, хтось рибка в животі, або як перистальтика шлунку...У мене просто якісь слабкі рухи - я щовечора слухаю, але невпевнена. Може, це я так хочу почути, що видаю бажане за реальне? :sad:

18. Ума

Ума Super Moderator

ой, як я Вас розумію - таке саме мала. Усіх вже копала дитина, а в мене невідомо що... Але ще трішки зачекайте і буде вам копняк "моцний" від дитинки Вашої :D

зараз полюбляє малий під ранок, коли я вже не дуже міцно сплю - так швидко-швидко покопати в бік, зупинитися, а потім знову і так пару разів, я його легенько по тому місці долонею постукаю і він затихає і засинає

19. Ольга

Ольга Well-Known Member

думаю у всіх по-різному, у мене змінилися лише на 1 розмір від початку вагітності аж до сьогодні.

я нічого такого не боялася і за собою не спостерігала :) Зараз дещо поправилася, але зате годую грудьми - це найважливіше, що можу зробити для дитини. А з часом 2-3 місяці шейпінгу і все стане на свої місця ;)

20. Капітан

Капітан Well-Known Member

Нам лікарі казали, що ці рухи в животику треба рахувати. Повинна бути певна кількість на добу. Якщо менше від певної - то звертатися у консультацію щодо обстеження. Нічо, не хвилюйтесь :) На пізніх термінах так буде товктися, що ні з чим не сплутаєте.
    А на рахунок живота після родів - все з часом нормалізується, особливо якщо приділяти увагу фізичним вправам. Наприклад хула-хуп крутити можна, чи легенька аеробіка. Проти ростяжок я жінчин живіт оливковою олією змащував поперемінно з спеціальним ейвонським кремом - жодної ростяжки! :)

Статус теми:
Закрита.