Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Дуже дякую вам всім за ваші дописи, дуже цікаво і повчально почитати, я ще правда не народжувала, але дуже хочу, правда ще не зараз але починаю збирати інформацію, тим більше тих людей, які мають певний досвід, бо якби в мене склалася якась подібна ситуація я мабуть би також "вуха розвісила", а так буду знати...

• Подобається Подобається x 3
  2. Злата

Злата Well-Known Member

я в книзі мати і дитина вичитала, що на 28 тижні повинні збільшитися бедра в об'ємі, це напевне якраз те що з Вами відбувається, і це нормально!

3. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Ой, а я так хочу 5 родити, в нашого татка день народження, так хочеться зробити йому подарунок! Чесно признаюсь, коли "робили" дитинку я рахувала коли б приблизно я мала родити і так щоб попасти на ту дату! Тепер надіюсь що дотримаю до 5 березня!

Додано через 1 хвилину
    Мене теж так боліло, і навіть зараз деколи поболює при ходьбі, але я в бедрах не стала більшою, я по штанах відчуваю.

• Подобається Подобається x 2
  4. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я би не радила. Буде плутанина зі святкуванням. Краще 2 дні святкувати, ніж 1!

5. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Можливо ти права, але нам що на день народження дитини що на чоловіка прийдеться кликати 20 чоловік і то ті ж самі люди! Ай, що там думати гадати, як буде так буде!

• Подобається Подобається x 1
  6. Вуаля

Вуаля Well-Known Member

А я маю родити на провідну неділю. Ото буде як всі почнуть святкувати і я нікого з лікарів не видзвоню!!!:8:

7. Злата

Злата Well-Known Member

А в нас,якщо чесно, у всіх дні народження влітку, у березні нікого з близьких родичів немає, якось незвично.. Загалом я коли думала про народження дитинки, то планувала десь на літо, але вийшла у нас така несподіванка:)

Можливо малася на увазі внутрішня адаптація, яка готує нас до пологів - щодо бедер, але в кожного по своєму, в мене було відчуття розтягнення лише одного разу і воно більше було схоже на поколювання голочками

8. Марічка

Марічка Well-Known Member

А в нас всі лютий-березень-квітень.
    Ми з чоловіком Риби (він з кінця лютого, я - з початку березня), і народиться в нас Рибка (всередині березня!!!)... :radist:

9. мацьопка

мацьопка Well-Known Member

Ось я вся в думках і деколи доходить до розпачу!!:sad:[/QUOTE]

Непереживайте! В однієї моєї знайомої дитина перевернулась перед самими родами прямо на кріслі для пологів. :) :) :) Все буде Ок!

Додано через 10 хвилин
    Пузатіки,поділіться досвідом. В мене 25й тиждень вагітності, а вже дуже тяжко сидіти. Мушу або ходити або лежати. А коли сиджу, то дуже тисне під грудями живіт, і дихати трохи тяжко. А що буде до кінця вагітності? Нас з чоловіком запросили на Новий рік, але напевно прийдеться зустрічати Новий рік вдома на ліжку, бо не зможу висидіти в гостях.

10. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Я теж таке відчуваю, часто чую як малеча ніжки під ребра пхає, і приходиться сидіти напівлежачи! З новим роком аналогічна ситуація, мені навіть не хочеться якихось шумних вечірок, сядемо собі з друзями дома і по всьому!

11. мацьопка

А я по китайському гороскопу Мишка і дитинка буде мишка. Зате тато в нас- тигр, а по іншому гороскопу-лев. Так що ми - "мишки" будемо з ним надійно захищені.:clapping: :radist: :clapping: :radist:

12. Марта2

Марта2 Well-Known Member

А я Змія малеча буде теж мишкою! Змійка зїла мишку!:)

13. мацьопка

Надіюсь наш тигрик нас не з"їсть, а буде захищати від інших хижих звірів!:shutup: :sad: :sad:

Додано через 5 хвилин
    А може у вас більший термін?, бо я навіть не уявляю що буде через 14 тижнів, якщо вже від тепер починати займати лежаче положення.

14. Марічка

Марічка Well-Known Member

По секрету скажу, що в нашої дитини буде прізвище КІТ... а за китайським гороскопом буде Мишкою...
    (отака плутанина :) ).

До речі, коли там рік Кота намічається??? можна і про справжнього котика ще подумати... :)

15. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

А я щурик і малеча буде щуриком:)

16. мацьопка

рік кота, тобто, ТИГРА буде 2010рік. Так що маєте час і подумати і "завести" собі тигренятко.

17. Мія

Мія Well-Known Member

Дівчата привіт.
    Галинко вітаю з ТАКОЮ ПОДІЄЮ, мацьопі Вашій здоров"ячка, а Вам сили духу та наснаги радіти щодня з життя свого чуда!
    Ось зібралася пакувати сумку в Пологовий, і виникло кілька питань до тих хто народжував на Джамбула.
    1. Чи потрібно мати свій одяг на самі пологи, чи там одягають у їхнє?
    2. Чи можна немовля зразу після народження у своє одягати?
    3. Наскільки тепло в пологовому і скільки лашків треба барти для немовляти (поки що взяла все по два, повзунки, роспашонки, пеленки ситцеву и байкову, комбінізончики трикотажні, кофтинки)?
    4. На вулиці зима і поняття не маю як тепло треба одягати динику при виписці? Кажуть навідь влітку малеча дуже мерзне, а що про зиму говорити? Порадьте щось:)
    5.Чи потрібно брати свою постіль (наволочки)?
    6. В пологовому є той сиписок з мила господарського, вати і т.д. можливо хтось має той перелік що потрубно на сьогоднішній день?
    7. І ще таке дурне питання:) коли йдеш народжувати в родзал то всі ті торби з якими приїхав в пологовий з собою переш ? чи то приносять потім? Щось важко собі уявляю жінку зі схватками і тими торбами...:)))

18. Олюська

Олюська Well-Known Member

Miya, на жаль, не можу дати відповіді на жодне ваше запитання, бо ще сама не знаю. Але бажаю вам легких пологів і щоб все пройшло на УРА!:)

19. Відповідь: Для майбутніх мам

1.Ну, в принципі, на пологи краще брати свій одяг (не дуже довгу нічнушку і халат). На крайній випадок вони одягають (крайній був у мене, коли я приїхала до лікаря лише на черговий огляд, а мене залишили наоджувати...) - але то виглядає як в американських фільмах - розпашонка з прабабусі з оголеною попою.
    2. Немовля можна вдягати у своє - це прасовані пелюшки, розпашонки (рекомендують з зашитими рукавами, щоб дитина себе не лякала) і море підгузників...
    3. Тепло в пологовому будинку залежить явно не від пори року. Коли я народжувала взимку і було -20 морозу - в роддомі була спека, іншого разу на початку осені на вулиці було +14, в приміщенні температура була аналогічна і нас вкриввали подвійними одіялами і діти спали разом з мамами, щоб не замерзнути.
    4.Звичайний одяг плюс тепле одіялко, теплу шапочку, і, за традицією - конверт (вони також є зимові - утеплені).
    5. Постіль можна брати свою, бажано не дуже яскраву, а то деколи попадається така, що просто складається з латок.
    6. В пологовому будинку дадуть "списочок" того, що треба їм - вату, бинти, марлю.... Мамам радять зеленку (пару баночок) - заливатися, господарське мило, свої рушники, посуд і т.д.
    7. Клунки принесуть за тобою і перед пологами скажуть, де залишити. Або після пологів підкладуть тобі вниз на каталку.

• Подобається Подобається x 5
  20. Соня

Соня Well-Known Member

От і я за це переживаю, в мене на саму паску термін, але може і на провідну неділю випасти також. Тому переживаю, щоб мене трезво в роддомі прийняли і необхідну увагу приділили.

Статус теми:
Закрита.