Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Капітан

Капітан Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

Завжди був проти присутності батька під час родів... Я бачу, що пора змінювати думку. Буде народжуватись наступна дитина - буду стояти поруч з автоматом.

2. Ума

Ума Super Moderator

Я теж одразу зрозуміла важливість присутності батька під час пологів! Не знаю чому сусіди так не зробили (зараз вже не зручно питатися).

не хотіла цим прикладом лякати інших мамочок.

3. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

На захист працівників таких закладів хочу сказати, що кожного дня працювати в пологовому і перейматися усім серцем за породіль - то того серця і на рік роботи не вистачить.
    Але справа ж не так у жалощах і ніжному ставленні, справа у тому що робота медика є робота, і чим саме відрізняються пологи в пологовому від домашніх, то це саме тим, що жінці мусять там допомагати, прискорювати по можливості і контролювати процес пологів, а не байдужо очікувати коли "і сама справиться" до останньої межі невтручання, після якої вже є явний ризик що "будуть жертви"...

Чому потрібно обов'язково "домовитися" і заплатити, щоб на жінку звернули не більшу,ні!!, не носилися як із кришталевою, а просто належну мінімальну увагу в пологових будинках? :sad:
    Мені особисто пощастило. Ні з ким не домовлялася, але оскільки очікувала пологів у відділенні паталогії (серцеві проблеми), то ставлення можливо було дещо обережніше (хто його зна що там від "паталогічної" очікувати ;) ), та й просто "трапилися" на чергуванні дуже досвічена акушерка і лікар. Про рівень професійності тих лікарів маю самі гарні враження. Про рівень післяпологового комфорту "для всіх"- жах тихий. :) Але перемучитися тих три дні - і додому пошвидше...

4. Ольга

Ольга Well-Known Member

:sad: страшно...

ми можемо лише молитися за здоровя малюка!

5. piepie

piepie Guest

Слушно, Фрезіє - домовлятись зазделегідь вкрай негарно, зачасту у медакадемію потрапляють неочікувано для самих себе майбутні мами зі всієї области, подекуди і без гривні у ...кишені нехай. Стверджувати відсутність фахової допомоги в академії - перелякана неправдивість. Нещодавно краєм вуха дочув бувальщину: жіночка очікувала третього бейбіка: коли ж дійшло до діла, казна-чого впала в нестримну истереку. Спершу лікар ( мужчини-фахівці у цій царині куди більш викликають повагу в силу відсутности надмірної " людяности", жалісливости себто) обізвав словами, за котрі неминуче отримав би на форумі покарання :) - з великим неуспіхом, по чім як заюшить по милому, ніжному личку! Радикальний немедикаментозний засіб! ;) :D

6. Ольга

Ольга Well-Known Member

1. Дякую! Сайт ще наповнюю, та і дизайну ще немає людського, тому всі зауваження дуже актуальні!;)
    2. Стосовно законодавства, я б з радістю дала ці матеріали, але на жаль немає в кого просити, аби підготували хоч короткі інструціїї по законодавству. Так само і про нарахування допомоги. Може хтось з бухгалтерів тут є і має вже статті про те, які документи готувати, куди йти і як боротися за свої права?

7. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я не люблю такі розповіді, тим більше мені скоро вже народжувати, але чула зо в медінституті дитина повернулася додому сама, робили кесарське, дівчина не прокинулася.

8. Zoryanazirka

А одна акушер-гінеколог сама втратила дівчинку через відслоєння плаценти на 8му місяці - коли вона вже могла б народитися. Але зараз не час про таке говорити, треба настроїтися позитивно

9. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

piepie,

саме це я і мала на увазі, коли зауважувала що ступінь професійності медика залежить не від ступеню ніжного ставлення (на словах) до породіллі, а в його діях суто як медика.
    Але мова йшла саме про бездіяльність медиків, коли за 12 годин (як я зрозуміла) персонал не прийняв ніяких заходів щодо "родовспоможения" - є такий російський вислів. Не надання необхідної допомоги протягом 12 годин і непрофесійно зроблена епізіотомія - це ознака неналежного виконання саме медичних (а не людяних) обов'язків.
    Щоправда, дійсно, ми ж не знаємо, чи не отримала дитина травму внаслідок неналежного поводження самої молодої мами під час розтину, не знаємо інших подробиць, тому судити і тим більш лякатися майбутнім мамам не можна.

10. Ольга

Ольга Well-Known Member

11. Zoryanazirka

Хех, було б в мене трошки часу я б вам підготувала з прикладами розрахунків. Якщо встигну - зроблю - але не обіцяю. Крім того весь час доведеться слідкувати за змінами.

12. Zoryanazirka

Кажуть інколи медики незнають що робити - чи дитину приймати, чи батька рятувати :)

13. Ольга

Ольга Well-Known Member

думаю то більше жарти старих акушерок, які певне до війни працювали, або й купу мають забобонів :D
    Ті чоловіки, які бояться, то просто можуть виходити в сусідню кімнату. Іноді навіть лікарі просять вийти батька.
    То не обовязково має бути чоловік! Може бути чи мама чи сестра чи просто коліжанка! Все залежить від того - з ким Вам спокійніше... головне ж це спокій;)

14. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

От-от.. Зазвичай кажуть так: якщо Ви, молодий чоловіче, будете зомлівати, то лишитеся лежати тутечки, ми ж будемо займатися виключно Вашою дружиною. :D

Тим більше, що батько, якщо він не має медичної освіти, і сам може не знати що лікарі все роблять вірно, а ще раптом чинитиме обурення чи "захищатиме".. :)
    Я, наприклад, почувалася б психологічно комфортно не так від присутньості батька, як від впевненості що лікар не халатний, і що він не ділить пацієнток на тих за котрих "заплачено" - і там треба бути "на роботі" і бути фахівцем, і на тих, за котрих не домовлено - і там можна піти покурити, нічо з тією породіллю не станеться..
    Дай Бог здоров'я моєму лікарю, той не ділив. :)

15. oleksijt

oleksijt New Member

Хотів би дізнатись про питання з законодавства, на які ви хотіли б отримати відповідь. Спробую підшукати віповідні матеріали.
    Питання і пропозиції шліть на oleksiy@ymka.com.ua.
    А ще краще пишіть сюди.
    Буду по можливості відповідати. Потім зроблю якесь узагальнення.

16. piepie

piepie Guest

Бути присутнім батькові під час пологів вкрай небажано, як у " міцних" сім'ях, у котрих кохання хіба тимчасово гостювало - наївний розрахунок " прив'язати" втрачене співчуттям чи жалістю, котрий справджується протилежністю; так і у сім'ях, наріжним каменем гармонії яких є взаємоповага та глибокі почуття - чоловік нічим не допоможе, а психолоґічна підтримка може виявитись психонелоґічною. Не мовлячи вже про те, що саме споглядання того, чого мужчині бачити не слід, додасть образу коханої певної грузькости.

17. Ольга

Ольга Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

а Ви до якого типу себе відносите? :) Можна зробити відкрите обговорення для наших чоловіків, хай вони скажуть свою думку в іншій гілці, аби жінки не втручалися :)

18. oleksijt

oleksijt New Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Вибачте, не можу з цим погодитись. Сам був при пологах дружини. Не можу сказати, допоміг я їй своєю присутністю, чи ні (хоч каже, що допоміг). Але щодо останнього речення можу заперечити. По-перше ніякої "грузькості" образу не додано. По-друге, не зрозуміло, хто має вирішувати, чого мужчині бачити "слід", а чого "не слід".

Натомість я був першим, хто побачив мого сина, не на екрані монітора. І я не стояв під вікнами пологового відділення думаючи, чи все гаразд.
    А ще залишилось багато приємних спогадів. І жодної "грузькості".

Дівчата, вибачте, що втручаюсь в ваші посиденьки :)

19. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Чомусь всі переймаються присутністю чоловіка під час пологів. Моя ж мрія - присутність чоловіка одразу після пологів. :) Разом з малятком.
    Саме тоді жінці потрібна найбільша допомога, і підтримка, до речі, теж. Вже не кажучи про те що чоловік міг би дуже навіть допомогти молодій мамі у догляді за бейбіком, оскільки вона сама ще не є досить сильною щоб усе брати на себе. І потім - це зближує усіх трьох куди більше на мою думку, аніж просто присутність батька при пологах. IMXO.

• Подобається Подобається x 2
  20. piepie

piepie Guest

Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

Ольго, я не втручаюсь, просто так заглянув і, вразившись природі страхів тих, хто в очікуванні первістків, подамся краще геть. :) Справа у тім, що моя мама - лікар, фахівець саме у цій царині, подекуди таке розповість, у що годі повірити, як про пологи, котрі вона, до речі, страшенно боїться приймати із-за неабиякої відповідальности і можливих комплікацій, так і про природу сімейних взаємин, котра не становить для неї жодної таємниці. Проте, лікарська етика не надто сприяє балакучости, у свою чергу мене це теж не вельми цікавить. :)

Статус теми:
Закрита.