Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Mishell

Mishell Загублений

Відповідь: Для майбутніх мам

Ті курси для вагітних на 18, а друге заняття в суботу можна замовити
    www.papamama.lviv.ua

2. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Я вдарилась в порядки! В хата шмонт навожу! Свята на носі, а вхаті фіранки не прані, тумбочки не миті! Ще поки маю силу і час щось робити, то прибираю! Я вчора в магазині бачила ялинку прикрашену от і подумую, може то собі вже поставити! Вже так хочеться!!!

3. julka

julka Well-Known Member

4. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Та я не все сама роблю! Ще чоловіка трохи запрягла!

5. julka

julka Well-Known Member

То само собою (шо чоловіка треба запрягти:)), але я знаю по собі шо азарт страшний з"являється, коли шось прибираєш, переставляєш, такі ми вже вагітні, і нема на то ради:)

6. Марта2

Марта2 Well-Known Member

То в мене сьогодні щось так поперло на порядки, хочеться всю хату перемити, а нераз так лінь пилосос в руки взяти!

7. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Знаю, що ця тема неодноразово піднімалася на форумі, але знайтивсі дописи буде складно і, мабуть, не всі знайду. Отже, чим ви лікували застуду? Вчора трішки боліло горло, а сьогодні горло вже не болить зате кашель починається. Ви зверталися до лікарів? Просто чомусь є острах, що як тільки піду до лікаря, то зараз понавиписує ліків, незважаючи на вагітність... дже вони іноді помиляються щодо того, чи можна певні ліки вагітним. А я боюся зашкодити малюкові. Допоможіть, хто вже подужав недугу

8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Моя мама до безтями любить мого сина, нічого йому не жаліє - все б віддала. До дівчаток відноситься нормально але нема такого захоплення. Але її любов до внука не змінила її відношення до зятя.:D

9. мацьопка

мацьопка Well-Known Member

Я тоже була застуджена (горло,кашель,насмарк).Мій лікар-гінеколог порадив мені від кашлю-мукалтин ( за 70коп), а від насмарку-піносол (за 6 грн.). Кашель майже пройшов і насмарк теж. Лікуюсь 4 дня. Горло полощу розчином 1 чайна ложка хлорофіліпту на стакан теплої води. Ніби-то помагає. А ще вечером п"ю горяче молоко з медом і маслом. Виздоровлюйте!!!!!!!!!

• Подобається Подобається x 2
  10. галичанка

галичанка Well-Known Member

Mishell, а ви вже знаєте, кого чекаєте?

11. Charovnisa

Charovnisa Well-Known Member

Чай с медом и лимоном и молоко!!! Малина.Нос капала пиносолом, горло полоскала содой. Если есть температура віше 38 , то растереть по капельке спирта( можно водку) мочки ушей , грудь, ладони...если температуры нет , то не растираться т.к. перегрев нежелателен...Выздоравливайте скорее...

• Подобається Подобається x 1
  12. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Була в ЖК сьогодні. Все ніби нормально, тільки вага - 64 кг. (тобто за 26 тижнів - 9кг). О!!!!!! Яку мені дієту виписали:crazy: Можна їсти тільки яблука (сирі і печені). А коли дуже "черв"ячок морить" - можна з"їсти кусочок чорного хліба:D :D :D Я нічого не сказала, але їм все, що вважаю за потрібне. Правда, з солодощами треба обережніше :p

Додано через 1 хвилину
    А, і нічого, що як не поїм теплого - мені слабо робиться...

• Подобається Подобається x 10
  13. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Але ви молодець. Головне все їм підтакувати - так, так, так. Завтра ж почну розгрузочні дні. Хліб і вода, ні хліб віддам ворогові а лише буду пити воду.:D

• Подобається Подобається x 5
  14. julka

julka Well-Known Member

Лікувала нежить народними методами:
    1. Полоскання горла (майже кожні 40 хв) розчином ромашки, шалфею.
    2. При насмарку, промивала ніс не концентрованим розчином солі із солою (на 200 мг води пів чайної ложки соди+пів чайної ложки солі).
    3. Чай з малини, дуже часто, і треба лежати накритися теплою ковдрою щоб спотіти.
    4. При температурі,ставила на чоло пов"язку яка просочена оцтом (процедура не дуже приємна, але дієва) , також оцтом натирала долоні, стопи.
    За 2 дні я на ногах, навіть зараз для профілактики полощу горло, бо погода така, шо сприяє розмноженню мікробів.
    5.Коли почався кашель, то використовувала Проспан (на основі хвоща), в нього немає фарбників.Пила молоко з медом (один раз пробувала молоко+пів ложечки соди+ложечка масла, але не пішло)
    Бажаю швидкого одужання, дівчата не хворійте!!!!
    Зорянко, вони в твоїй ЖК шо живодьори, як вагітній можна тільки яблука і чорний хліб?Добре Маруся-мама каже, може краще взагалі на воду перейти, продукти зекономиш;)
    Ще розумію, солодке дійсно можна обмежити, а решту харчів, запропонуй лікарці, шоб вона для солідарності з тобою посиділа на цій дієті:p.

15. Зорянівонька

Спробую ще написати про попередні курси, бо не мала часу.
    Спочатку п. Зореслава(я так зрозуміла, що саме вона) розповідала нам про пологи - як все виглядає. Висновок - до них варто підготуватися, щоб знати, чого чекати і воювати за свій комфорт і права. Дуже добре, якщо чоловік в цьому допомагатиме.
    Робили дихальні вправи.
    Але найцікавішим була розповідь молодої мами, яка прийшла з синочком. Малому 9 місяців - дуже весела і потішна дитина. Подібний характером на маму, вона теж дуже енергійна і весела.
    Що мені запамяталося - її спокійне ставлення до стерильності. Тобто, дозволяла малому брати ло рота речі, які впали, все облизувати... Казала, що все кипятили тільки спочатку, а потім - хай привикає. Я ще для себе не вирішила, як краще. Над моїми двоюрідними довго тряслися, все мили-перемивали... Мабуть, найкраще - золота серединка.
    Про щеплення. Вони робили тільки від туберкульозу в ПБ. Причому, сказала, що жаліє. Тепер би не робила. (навела приклади, коли люди з щепленнями помирали від туберкульозу).
    Що мені сподобалося - коли малому було 4 місяці, вони їздили в гори і спали в спальниках в наметі. Хлопчик був дуже задоволений, все розглядав і прислухався до річки...
    Вони на ГВ, сплять з дитиною разом, ліжечко не використовують. Памперси - ящко кудись йдуть...
    Принесли слінг для немовлят, показували, як використовувати. Я так зрозуміла, що позичили той слінг в Уки. Так, Уко? Бо розказувала, що в мами з трьома доцями, яка вивчає тему щеплень, теж зразу їздила в гори...
    І ще згадалося. Про звязок з дитиною. Розказувала випадок, як їй потрібно було на деякий час відійти і залишити сина самого, то попросила його чемно полежати якийсь час. І він лежав! А просто-так - не лежав би. І ще кільки подібних випадків.

Заняття було дуже цікаве. Шкода, що чоловіка зі мною не було(ще в відрядженні). До речі, про чоловіків теж говорили. Їх в жодному разі не мождна ставити на другий план, а навпаки, все робити разом, радіти разом, щоб він не ревнував, а брав активну участь!
    Купила собі книжечку. Там коротко про пологи і годування, ...

Ще щось згадаю - напишу

• Подобається Подобається x 9
  16. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Дякую за поради. Постараємося скоренько виздоровіти.
    Щодо дієти, то трохи розсмішили :) Я їм значно більше, ніж до вагітності. Якщо колись мені на обід могло вистачити булочки з чаєм, то тепер війна війною, а обід за розкладом... і уявити собі не можу, щоб зараз сісти на якусь дієту. А як же користь всієї тієї купи продуктів, які необхідно їсти для забезпечення малятка всіма необхідними матеріалами?
    Я за 10 тижнів набрала приблизно 1,8-2 кг. Правда, до того часу поки не зважилася думала, ніби набрала всі 10 :) Особливо це відчуття загострюється, коли дивлюся в дзеркало на ще непомітне пузо і думаю про те, що там живе маленька людина, яка змінить життя моєї сім'ї

• Подобається Подобається x 1
  17. Зорянівонька

Ще якщо є насмарк, то можна капати алое. А від горла мені полокання хлорофіліптом допомогло. Виздоровлюйте!

Додано через 2 хвилини
    Про вагу. Я на початку вагітності похудала страшно. А зараз швиденько набираю:) Хоча, набираю не там, де треба:8: Не знаю, як я потім його скину:crazy: в м"яких місцях

18. Соня

Соня Well-Known Member

В мене проблема, моя дітуська почала копатись тиждень тому (19 тижнів), два дні підряд рухи було добре чути, а потім перестав масяй маму товткти, так тільки декілька разів на день ледь відчутно, я переживаю чи з ним все ок, а до УЗД ще довгенько чекати, чи це нормально?

19. Зорянівонька

В мене таке теж було. Думаю, просто розвернувся інакше, тому не чути... Або вночі товчеться. Не переживай!

20. Соня

Соня Well-Known Member

А коли дитинка регулярно кожен день буде копатись, десь з 22-го чи раніше?

Статус теми:
Закрита.