Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Масік

Масік Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

я щось настільки розгубилася що чуть виписку не забула там в кабінеті, дуже переживала щоб позаматкова не була, та й термін малий щоб там щось розгледіти 4 тижні всього, але наступну обовязково зроблю і поставл. в рамочку

• Подобається Подобається x 4
  2. julka

julka Well-Known Member

Я зранку так бігаю по хаті, шо тільки чоловік мене стерножить, "Юля ти шо здуріла, не гони так, ти ж вагітна!!!!Ой, точно згадала:shy:.
    Животик виріс, але покищо тільки на боці спати дуже незручно, бо в мене таке враження що дитинку притискаю.

• Подобається Подобається x 2
  3. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Я теж така геройка була до недавна! Тішся поки ще все можеш робити, а мені тепер так "весело" по сходах ходити! З підлоги тільки навписядки можу щось дістати, добре що чоловік помагає, сварить мене коли я лишній раз нагнуся! Мені так приємно що переживає за нас!

• Подобається Подобається x 3
  4. Масік

Масік Well-Known Member

я теж боялася спати на животику, а на боці заснути не можу , поки мама не заспокоїла, каже вони дві вагітності чуть лі не до останнього спала на животі і все було до бре, то ж я тепер теж лягаю...

5. Соня

Соня Well-Known Member

Так нехай роблять ставки грошові! :) ще й заробите трохи :)

• Подобається Подобається x 4
  6. Loyal

Loyal Well-Known Member

Правильно! Всюди шукати позитив треба!

Додано через 2 хвилини
    і я, і я на животику спати люблю. Думала, що тепер відвикати треба, бо потім буду як на горі спати :)))

7. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Мені теж страшенно цікаво, хто ж там живе.
    Говорила недавно з чоловіком, кого б він більше хотів там побачити: хлопчика чи дівчинку. Каже, що йому всеодно, аби здоровеньке було. А мені так цікаво, що вже хочеться того часу, коли там можна розгледіти все :) Точно, як тільки можна буде, то дізнаємлся, хто там :)

8. Масік

Масік Well-Known Member

а мені мій внутрішній голос підказує, що у нас дівчинка буде, хоча чоловік дуже хлопчика хоче

9. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Ага, ото буде прікол! Нам тут всі дівчинку прогнозують, на УЗД два рази казали що дівчинка, а тут бац і хлопчик-горобчик вилізе!

• Подобається Подобається x 1
  10. Бурулька

Те, що чоловіки хочуть, це звичай но добре, але зазвичай їм то не допомагає. В мого чоловіка за останній рік народилося двоє племінниць і при цьому в сімях, де сталася ця радість, це вже другі за рахунком діти і відповідно другі дівчатка... Така ж ситуація в інших наших родичів, але там діти трохи старші :) Так шо, по чоловіковій лінії самі дівчатка.. навіть не знаю, чи перервемо ми цю тенденцію :)

11. Loyal

Loyal Well-Known Member

Слухай внутрішній голос! Бо я наслухалася всього ще до вагітності і начиталася. То я тепер до себе не можу прислухатись.
    Тільки одного разу поспілкувалась з вредним таким хлопчиком, то сказала чоловікові, що я хлопчика не хочу! І в той час мене щось так потягнуло в животику. От я і думаю чи то дівчинка підтверджувала, що то вона, чи хлопчик маму копав, щоб дурниць не говорила.
    В мене все навпаки хлопчика я хочу, а дівчинку - чоловік.

Додано через 4 хвилини
    А мені співробітник каже, що ми з чоловіком сильні особистості і заслуговуєм на хлопчика.
    А в знайомих, про яких так само казали, народилось... 2 дівчинки!!! От так воно!

12. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

а в мого чоловіка навпаки - самі хлопці в родині, і в нас хлопчик буде, то я вже переживаю, бо друге(або хоч третє) хочу щоб дівчатко було:)

13. Соня

Соня Well-Known Member

Сиджу форум читаю, дописую, а мій кавалєр ковбасить собі в пузі, але ше такі легесенькі ті поштовхи, але так тішать і веселять. :) Лікар сказала, щоб я повідомила, коли був перший рух, от я не знаю то ці легесенькі лоскотання повідомляти чи дочекатися конкретного копняка треба? :) Хто що порадить? :)

Додано через 50 секунд
    в нас 19 тижнів, а лоскотання почались з 18-го

14. Бурулька

Колись давно, ще будучи в школі, я прочитала в якомусь підручнику з психології, що дівчатка народжують, коли мама дуже переживає, і навпаки - хлопчики народжуються, коли мама веде себе спокійно. Моя мама справді під час вагітності багато хвилювалася, мала купу переживань, тому мені ця гіпотеза щодо дівчаток так запамяталася.
    Мабуть, твій співробітник теж десь читав схожу теорію :)

В моєї знайомої більше 10 братів (рідних, двоюрідних), а вона єдина дівчинка народилася та ще й наймолодша серед них

15. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Стать визначається в момент запліднення, і не має значення, чи хвилювалась мама під час вагітності. Можливо, чи хвилювалась перед заплідненням? Кажуть, що під час (і після) війни народжується більше дівчаток...

16. julka

julka Well-Known Member

значить це не лоскотання, а маленькі копнячки:D

17. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Нашим лікарям доказуй, не доказуй що то рухи, вони все одно напишуть:"Перші рухи почула в 20 тижнів!" В мене таке було, я навіть не спорила, бо то безкорисно!

18. Loyal

Loyal Well-Known Member

І я про теж. Мені подобається теорія, що стать залежить від моменту запліднення стосовно овуляції. Як на мене, то вона досить обгрунтована.
    А співробітник мій психологію любить і генетикою трохи захоплювався. Тому і філософствує...

19. Соня

Соня Well-Known Member

:) в мене лікар класна, вона навпаки ще на 16-му тижні наголосила "щоб точно запам"ятала коли копне, бо термін для того вже наближається..."

20. IraG

IraG Well-Known Member

Хоч я і не була активним форумчанином, а більше активним читачем, все ж хочу поділитись своїм досвідом народжування в пологовому будинку на Джамбула(Рапопорта)
    25.11.07р я народила хлопчика 4200 і 55 см.
    Найперше - що мені дійсно було потрібно, адже більшість з того, що я приготувала згідно списків, які знайшла в інтернеті не пригодилось.
    1.Паспорт.
    2.Обмінна карта.
    3.Халат, в мене було спочатку 2 шт., на 2 день віддала додому.
    4.Нічна сорочка 2шт.(бажано короткі)
    5.Одноразові пеленки на клійончатій основі (продаються в аптеках) 4 шт.
    6.Тапочки 2 пари (одні для душу)
    7.Мінеральна негазована вода 1,5л
    8.Телефон з зарядним пристроєм.
    9.Ліфчик для годування - 1 шт.
    10Трусики – мені пригодилось 3 шт, перші 2 дні вам буде не до них.
    11Шкарпетки 2 шт.
    12Рушники - 2 шт (великий і малий).
    13Чашка, тарілка, ложка, виделка.
    14Одноразові хустинки ноcові 2-3 шт.
    15Туалетний папір м’який 2-3 рулони.
    16Гігієнічні прокладки – 1 упаковка – беріть на натуральній основі.
    17Саморобні прокладки з подертого простирадла, так і лікар вимагає, і зручніше, можна марлю.
    18.Прокладки для грудей – на 3 день, коли приходить молоко дуже пригодились.
    19.Крем від тріщин на сосках Бепантен, доречі на 3 день приносять подарунки, де є маленький пробник крему, на час перебування в пологовому будинку буде достатньо, якщо буде потрібно.
    20.Термос і чай для заварювання, в мене була ромашка.
    21.Мило рідке, можна і звичайне
    22.Зубна щітка, паста.
    23.Гребінь, косметика – якщо хочете при виході з пологового вийти намальованою краще взяти з собою, чоловіки обов’язково забудуть
    24.Одноразові шампуні 1-2, як правило на миття голови нема часу, можна взяти гель для душу, якщо мило не підходить
    25.Бальзам для губ чи помада гігієнічна
    26.Вологі серветки гігієнічнім більшу упаковку.
    Все що потрібно для дитини вам скажуть на наступний день, з цим можна не поспішати, обов’язково 4 памперси в день і салфетки вологі, ще потім дадуть список медикаментів, можна купити готовий набір в аптеці при лікарні, а можна й заслати родичів, економія в 10грн.
    Все поскладати в кульочки, більшість може передати чоловік після пологів, але в мене було все з собою, медперсонал все переносив.
    Все решта доносив чоловік, з передачею нема проблем, і хоч пишуть прийом передач з 15-00 до 19-00, за 2 грн. медперсонал занесе все, якщо не буде можливості спуститись.

Щодо родів, звичайно було боляче, мала один розріз, але повірте, на другий день це вже найменше турбує, вся зосередженість на дитині: як годувати, чому нема молока, як з ним поводитись, на день виписки про пологи вже ніхто і не згадував, та і зарас вони вже згадуються як щось далеке й неймовірне.
    В палатах чистенько, мінус- туалет і душ на коридорі, не вдалось мені з окремою палатою і спільним перебуванням, дитина потребувала нагляду медперсоналу із-за великої ваги і швидкої її втрати, але це не настільки важливо, пару днів можна потерпіти.
    Лікаркою я цілком задоволена, народжувала в Куль Наталії Степанівни, на Джамбула це один з найкращих лікарів, чуйна, відвідувала кожен день, дуже допомогла під час перейм і родів, майже постійно була зі мною, приїхала відразу як тільки я подзвонила (4 ранку).

Окремо щодо цін – лікарю платиться 100-200у.о, дивіться самі, акушерці і педіатру по100грн., 20 грн. медсестрі, щоб були нянечки добрі 5 грн., мені не доводилось платити, за інші потрібні процедури платять по 5 грн., персонал взагальному доброзичливий, хоч один раз була зміна противна.

Одне хочу дати застереження, ні в якому разі не попадіть до
    Скибак Любов Василівни, зі мною народжувала і лежала разом в палаті дівчина, яка дуже постраждала від її «проффесіоналізму», мало того що три розриви і один розріз, зашивала під загальним наркозом, так ще й довелось робити чистку на наступний день, бо тампон забула всередині, і таких схожих історій тільки на момент коли я лежала було 3, при пологах від неї було чути тільки крик замість підтримки

Ось ніби все, малеча спить, я помалу адаптовуюсь до нової ролі, всім бажаю народити своїх сонечок здоровими.
    Поменше думайте про пологи, а більше про майбутніх діток

• Подобається Подобається x 20
Статус теми:
Закрита.