Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Олюська

Олюська Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Люди, хто знає, чи можна під час вагітності ставити гірчичники?

2. Мія

Мія Well-Known Member

Можна

3. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Я всю вагітність мастила живіт, спину і попу:o олійкою бюбхен, в мене немає жодної розтяжки! Мені подобається. Та й малого зараз нею мащу.

• Подобається Подобається x 1
  4. Катюня

Катюня Well-Known Member

Ми люди, на відміну від тварин, вміємо контролювати бажання. От мені під час вагітності часто хочеться пива, хоча в "реальному" житті я його "не переварюю" і взагалі алкоголь не вживаю. Так от те, що я себе стримую, бо усвідомлюю, що мені це не потрібно, а дитині шкідливо - це елементарна сила волі. Я почуваюсь щасливішою від того, що розумію, що дбаю про свою дитину, а не про задоволення своїх бажань.

5. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Я, не мудра, проходила всю вагітність і не йшла до лікаря, бо добрі люди казали, що НЕМОЖНА! Грудьми годую, знову НЕМОЖНА! Думала зуби повилітають. А тут прийшла до тої лікарки в якої лікую зуби завжди. Вона мені сказала що не неможна, а треба. От я і почала все лікувати. Мало того що повно грошей пішло, то ще й страшенно запущені майже 2 роки не лікувала. От такот. Так, що робіть висновки самі!

6. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Мiя, я думаю що Маруся-Мама мала на увазi що якщо вам хочеться то не обдiляйте себе! А не "жерiть все бо ви вагiтна" - нiхто тут такого не радить. Але обдiляти себе теж не треба. Треба робити все що тiло вимагає при вагiтностi, i цi вiдчуття є зовсiм iнакшi i ви їх розпiзнаєте нiж тi якi виникають опiвночi коли "хочецца пожрать".

• Подобається Подобається x 5
  7. ЕНКА

ЕНКА Загублений

Точно вагітність, я робила УЗД на Батальній і мені підтвердили що вагітність 4 тижні..

8. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я довший час ходила в Софію, сама бачила як там щочетверга брали проби води

9. Андріана

Андріана Well-Known Member

Н-да...
    Ну,дівки вас вчора прорвало, стільки сторінок нашкрабати,так завзято дискусію вели, я аж не встигала за вами читати :) і пішла спати... Розумію,кожен залишився при своїй думці,але не сваріться,бо ще річницю відмічати

• Подобається Подобається x 4
  10. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Олюська ти переживаєш за ті 55 кг? А що мені казати? Я вже важу 61,500!:suicide:

11. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Трохи дивують мене оті норми набору ваги для вагітних. Чомусь люди з однаковимим параметрами і однаковим харчуванням набирають вагу по різному, в залежності від обміну речовин (навіть в формулі для обчислення потреби в Ккалоріях враховується обмін речовин і спосіб життя), а вагітна повинна строго набрати тих 300-500 гр. в залежності від терміну :suicide: без відносно до того ходить вагітна в басейн чи пів-терміну лежить на підтримці. Моя мама і зі мною і з сестрою набрала по 20 кг, ми народились не великі, але під час вагітності її теж за кращими традиціями рад. медицини садили на розгрузочні дні - в результаті кілька раз вона роботі втрачала свідомість і падала. Але це фігня - головне інструкція де вказано скільки людина має набрати. Я з першою набрала 11 кг, але це мені не забезпечило легких пологів, ну не від ваги вони залежать.
    Ніхто ж не казав тут їсти пампухи тазіками і "відгодовуватись" але і намагатись будь-що втиснутись в якісь норми теж не дуже розумно . ІМХО

• Подобається Подобається x 10
  12. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

А я 62:eek:
    І я не дуже мучне + жирне їм... 8 кг за 24 тижні... Але я до вагітності була захуда. І апетит вже пропав, не їм як минулий місяць...
    Як на мене, 20 кг забагато. Важко і дитині і мамі. Але яякщо до вагітності важити 44 кг, то може і нормально...
    В кожного по-різному...

13. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

Я під час вагітності набрала 16кг - важила 68кг! Доцю народила вагою менш, ніж 3кг легко і швидко. Правда,
    Їжте смачну і здорову їжу, народжуйте здорових діточок! Легких усім пологів!!!

• Подобається Подобається x 3
  14. julka

julka Well-Known Member

Да, настрочили ви дівки дуже багато,погоджуюсь з Андріаною, не треба сваритися, кожен вибирає для себе що краще, і кожен залишається при своїй думці, хочеш істи як слоник будь-ласка, хочеш сидіти на яблуках і сирі, немає проблем, це кожного добровільний вибір.
    Пам"ятаю, ще не включилася в обговорення, але перечитувала гілку, писали про епідуральну анастезію (+/-).Всі були проти, це добре коли з цим не стикаєшся, а коли мене привезли в пологовий і ніхто не питав вкололи в хребет, бо все було на межі, життя моїх дітей, моя життя....
    Добре коли носиш дитинку і ніяких ускладнень, але коли шось не так, якби не було намагаєшся довіряти лікареві, віриш у порядність чесність, що тобі допоможуть, але.....
    Встаю дякую Богу за прожиту ніч, і лягаю ввечері дякую за прожитий день, дякую за те шо я знову вагітна,дякую що вже 20 тиждень, тішуся як дитина що моє життя продовжується, що відчуваю як рухається моє сонечко в животику, дякую за все і не думаю як буде, а буде так як має бути і нікуди від того не дінешся...
    А сваритися, хто скільки їсть, як на мене не вартує уваги.
    Я потравилася тільки на 2,5 кг, вже 20 тиждень. Їм дуже багато, на роботі кажуть шо я їх поз"їдаю:D , але я тим не переймаюсь шо вага замаленька, животик росте, булочки дуже люблю, але обмежуюсь, бо запори страшна штука.(зранку їм булочку завжди), а от навечір, як добре повечеряю, то потім як підкрадається голод можу з"істи сиру (твердого), яблука, ну і деколи як настрій шось більше, але потім не можу довго заснути як з"їм шось важке:sad:

Мартусь, в мене було таке при першій вагітності, тому розумію, що це таке, так тягне і дуже неприємно, я їла сир+ пила Кальцемін(який потім мені заборонили, його не всім рекомендують), тримайся!!!
    Олюська, мені здається якщо постійно користуватися Біопароксом, то організм привикає, і ніякої лікувальної діїї вже від нього немає (це в мене так було). Постарайся більш народними методами, пий фреші, і гемоглобін і імунітет підніметься, часник, цибулю, +полоскати горло треба.Мені призначили після кожного прийому полоскання, я тиждень совісно полоскала, а потім стало ліньки, ну і крім того, горло не боліло, тому зараз не полоскаю:shy:
    Енка, вітаю з вагітністю!!! В мене коли були виділення, для закріплення пила запарену кору калини, звичайно не дуже приємне, але помогло.
    При цій вагітності десь на 4-5 тижні в мене почались виділення, я думала шо то вже почалися місячні, так було 2 дні і перестало.Потім на другий тиждень так само були виділення 1 день, трошки переживала, але пройшло. До лікаря не зверталася, бо затримка була тільки 5 днів.Хоча коли вже підтвердилась вагітність то краще не ризикувати, краще проконсультуватися з лікарем.
    Всім гарного дня!!!
    В п"ятницю мала йти на концерт (пам"яті Яремчука), але не вистачило квитків, тому буду вдома сидіти.
    Класно вам у Львові я поки з роботи доїду будь куди (додому, чи на зустріч, ) завдяки страшним коркам по 2-3,5 години, то вже не хочу ні басейну, ні істи...тільки помитися і спати!

• Подобається Подобається x 10
  15. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Я скоро дожену!!!

16. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Майбутні мамусі, Вам скоро народжувати, а отже постане питання щеплень. У зв'язку з цим рекомендую завтра і позавтру увімкнути УТ-1 о 20.00, будуть два документальні фільми про щеплення і Манту.

• Подобається Подобається x 4
  17. Руда Кішка

Руда Кішка Well-Known Member

Ось! І я про те ж!

18. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Я десь недавно читала, що перед вживанням продуктів, які можуть викликати печію, варто випити скоянку молока, вершків або з'їсти нежирне морозиво. Правда, не знаю на скільки це актуально, коли в малятка росте волосячко.

19. Мія

Мія Well-Known Member

А де Ви вичитали, що я казала що треба себе обділяти?... Я говорила про МІРУ! Бо вагітна жінка часто тої мііри просто не зауважує, бо хочеться і того і там того і я це говорю не тому що інша а тому що стикаюся з цим. Доприкладу страшенно хочу весь час тої хімічної бульби і пирога з Макдональдзу... їду додому і ледь себе стримую від того макдрайву, але ж то голова є і розумієш, що користі там нуль!
    То що Ви говорите про тіло і що воно вимагає то я з Вами цілком згідна може й так, але часто ми думаємо "смаковими якостями" особливо при вагітності... тому що тіло переходить в режим зовсім інший, воно сприймає по іншому і смак та апетит входить в цей перелік. Ми не звикли в буденності до таких яскравих відчуттів і розум не може насититися цими враженнями, тому підсовує нам "хочу хочу хочу". Я не проти того "хочу" я тільки говорю про міру яку розум часто нехтує "зірвавшись" на поводу нових вражень. І солодкі пампухи з пивом яскравий приклад потреби нових вражень.
    Коли читаю що говорять що вагітній можна все, то з одного боку цілком згідна а з другого зразу бачу як то потім тим висловом можна все оправдати. Але ж не в оправданні справа а в наслідках які не заставлять себе чекати і тоді починається депресія поганий настрій і оточуючі люди що поряд від того страдають... і погодьтесь зовнішній вигляд молодої мами грає не останню роль у причині виникнення депресії після пологів...
    Проте дехто тут вважає що я собі дієтами голову забиваю і по дурному раджу себе обмежувати бо фігура важливіше за вагітність...
    Ні шановні це не так я за здоров"я матері і дитини! Проте одна тільки надмірна вага + повернення до норми після важких пологів здатне зруйнувати рік життя молодої жінки і поставити під загрозу стосунки з чоловіком... проте це вже психологія про яку доведеться довго говорити.

20. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

оце точно. Я вже починаю сумувати за своєю фігурою, але надіюсь її повернути:) Бо зараз на себе ззаду дивитися страшненько :)
    Пильнувати себе треба завжди! Бо потім може бути запізно...

Додано через 1 хвилину
    А от про пиво не погоджуюсь. Якщо до вагітності його не хотілося, а зараз хочеться, то може таки чогось з нього бракує? Як сильно хочеться, я собі 50-100 грам дозволяю.

Статус теми:
Закрита.