Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Yarka

Yarka Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

Блін, а скільки подружніх пар в той час не можуть мати дітей!!!!!!! Чому так?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Нінусь, Ти знаєш, я теж перед пологами боялася. Мені моя подруга сказала, що просто треба думати, що нічого страшного не відбувається, це просто шийка матки розтягується. От коли не займаєшся спортом довго, а потім візьмеш і відкачаєш прес разів зо сто, то подібний біль у животі.
    За себе скажу, що я перші 4 години (всього було 6) не могла зрозуміти чого мене так поясниця болить. Потім до мене дійшло, що то вже перейми.
    При пологах все було спокійно, я постійно дихала і тужилася нормально, без більших проблем. Єдиний момент був важкий, коли голова пролазила. Але справді ніби кропивою і то дуже коротко. Потім приходить таке полегшення, що про біль забуваєш. Далі мене болі мучили, але були не сильнішими за такі, як під час місячних.
    Єдина проблема, яка в мене була, що мені зробили надріз, зашили, а моя шкіра тих ниток не сприйняла і коли нитки розсмокталися, шов розійшовся. Ось із цим я намучилася найбільше. І тепер ось думаю, що робити, як буде друга дитинка? Бо тоді мене навіть ніхто не питав, чи я хочу, аби різали, чи ні. Натомість моя подруга народжувала через рік чи трохи більше після мене і то вже було її рішення, що робити.
    Поділіться хтось думками стосовно цього.

3. Ума

Ума Super Moderator

Я думаю, Коза-Дереза, що коли унас з Вми буде вже 9-ий місяць, то ми самі нестерпно чекатимемо того дня. Я по собі вже бачу, що хоч мені вагітність дуже до вподоби ( я для себе відкрила нову себе), але я чим далі тим більше готова до пологів :) Ще трішки теж боюся, але то значно менший страх, ніж коли я ще не була вагітною :)

4. Ольга

Ольга Well-Known Member

як була вагітною думала абсолютно так як Ви! маю чутливі груди і не могла уявити як витерплю кусання дитини.
    а виявилося, що дитинка так ніжно з першого разу брала груди, що я навіть не завжди відчувала, що вона їсть! :D
    нічого не робила з сосками ні обливань холодною водою ні натирань...

кілка разів вона неправильно брала груди, тоді мізинцем намагалася відкрити десна. так радять.

Ознаки правильного прикладання:
    1. Підборіддям і носиком немовля торкається до груді (диханню це не перешкоджає);
    2. Ротик дитини широко розкритий;
    3. Губи немовляти вивернуті (особливо нижня);
    4. Щічки круглі або ніби розтікаються по груді мами;
    5. Більша частина ареоли захоплена ротиком дитини (губки розміщенні на 2,5-4 см вище основи соска);
    6. Дитина повільно смокче і чути, як вона ковтає молоко;
    7. Видно, як рухаються жувальні м’язи дитини (розміщенні в ділянці нижньої щелепи ближче до вух), коли вона смокче груди, та чути характерні звуки при смоктанні і ковтанні молока;
    8. Процес годування є безболісним.

5. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А я почала чекати того дня як настав 8й місяць. Вже 34 тижні нам, ше 4-6, а здається так довго

6. Ума

Ума Super Moderator

Лілю, про надріз - то дуже спірне питання. З однієї сторони, якщо шкіра натягнулася, а породілля проти надрізу, то шкіра сама може порватися як завгодно і це буде ще гірше, а з іншої сторони - може якраз і не порватися... я читала книжку давно одного подружжя (вони мали якесь відошення до якоїсь релігії християнської, я не пригадую назви і прізвищ), то власне там був цілий розділ, як жінка може підготуватися до того, щоб не порватися під час пологів... з усього корисного, що там писалося -я запам"ятала єдине - це тренувати м"яз (назву забула) - тренувати таким чином - ноги трохи розвести і намагатися стиснути м"язи піхви так, ніби затримуємо сечу. Щодня робити такі вправи по декілька хвилин під час якоїсь роботи - тоді зменшується дуже ризик самовільного розриву тканин.
    ще є недолік, коли зшивають ті тканини, то якщо пошкодили цей м"яз, то потім у жінки можуть бути проблеми з утриманням сечі чи калу, або навіть у сексі :sad:

7. Liliyah Romanova

Ну, мізинцем не відкриваються десна, а просто тоді пускається повітря в той вакуум, який дитинка створює засмоктуванням.
    Гм. Все одно якось страшно і неприродно звучить... :sad:

8. Ума

Ума Super Moderator

у мене позавчорашня ніч, після Карпат, була дуже жахливою - все мені було дискомфортно і ніяк не могла добре поспати, то на ранок вже була готова родити :D :D

9. Ольга

Ольга Well-Known Member

дівчата, :) та знайдіть хоч один день аби піти в Школу! там розкажуть і про вправи і про дихання і про передвісники пологів... у форумі важко показати як вправи робити :) і всі питання, які маєте, відразу там виясніть!

Цю вправу, про яку згадує Ума, радять робити сотнями в день :)
    а ще є вправа розведення колін, яка сприяє розтягненню м’язів внутрішньої поверхні стегон і підготовлює таз до майбутнього народження дитини.

10. Liliyah Romanova

Ой, це ж треба, я про цей м'яз знаю.
    Його також рекомендують "тренувати" жінкам, у яких проблеми із оргазмом, тобто вони його не переживають. Точно знаю, що помагає, бо деяким подругам повернуло посмішку на обличчі. :rolleyes: :D А от тим, хто дуже чутливий треба з цим обережно, бо можна пережити мініоргазм. Я таке тільки вдома робила, але все одно мене розрізали. :sad::sad:

11. Ольга

Ольга Well-Known Member

так вчили, я ще порилася в інеті, бачу на інших сайтах теж є
    Якщо годування продовжує бути незручним для Вас, зупиніть процес смоктання, засунувши мізинець між щелепами.

12. Liliyah Romanova

Та все правильно. Я просто намагалася знайти якісь інші слова на то, але як не описуй, все одно виходить якось сухо і предметно. Там же суцільна ніжність, тепло і взаємопереплетення... :rolleyes:

13. Ума

Ума Super Moderator

нє, ну всьо!!! я таки виберуся до тої школи!!!!

а я ту вправу вже автоматично роблю як сиджу на стільчику чи за кермом - вже пару років! во як! :rolleyes:

п.с. ну от, дочитала, що це ще дочогось причетне :):):) І одразу зашарілася...

14. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Нажаль, я цей сайт відкрила для себе уже після народдження третьої донечки і трохи пошкодувала, що так пізно. Може вам придасться: http://www.rojana.ru/ Там є цікаві статті і про підготовку до пологів, і про ГВ і ще купа всякого. Не можу сказати, що сприймаю все, але на багато речей подивилася зовсім інакше.

15. Liliyah Romanova

А уявляєте моє здивування, якщо я про вправу у зовсім іншому контексті читала. В якійсь книжці "свічадо" то було. Щось про роль жінки. Гарна книжка, яку в мене хтось позичив і не віддав... :sad:

16. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Свічадо тепер можна замовляти через інет, правда система ше не відпрацьована. Принаймні якщо мешкаєш у Львові простіше перейтися до книгарні і купити

17. Liliyah Romanova

Я ту книгарню дуже любила. Ходила туди щотижня. Зрештою, я виховувалася при студитах (духовно). Ох, так вже додому хочеться...

18. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Щодо епізіотомії.
    Можна вчитися у школі, готуючись до пологів, робити вправи і т.і., але під час пологів саме лікар приймає остаточне рішення, що його робити у конкретній Вашій ситуації- різати чи ні, і я вважаю, що це правильно. На то він і фахівець, щоб знати краще за нас, його пацієнток.
    Я теж свого часу готувалася до "нормальних" пологів, але під час самого процесу вчула "нараду" між двома лікарями, одна з яких, досвідчена акушерка, висловила прогноз, що голівка то пройде, а от з плечиками може бути проблема. І я дуже вдячна тепер що мене таки порізали (хоч три зовнішні шви і чотири внутрішні (розрив додатковий сам по собі після хірургічного розрізу) мені зіпсували кілька наступних місяців безхмарного материнства), бо ніхто мого бецика (4кг, 54 см) за ручки не тягнув і нічого йому не пошкодив при цьому, а випадки бувають.
    Головне при тих епізіотоміях, щоб міцно затягнули шви. При серйозних розривах зашивають під загальним наркозом, я, наприклад, відключилася і нічого не відчувала як їх шили. Воно, зараза, потім болить і тягне нестерпно, але на 5-й день шви знімають і стає нарешті зовсім класно. Ну там сидіти не можеш пару тижнів нормально - а потім все минає і заживає "як на собаці" :). Якщо лікарями все зроблено правильно - в подальшому те все не дає про себе знати ніяк, до наступних пологів. При наступних все залежить від розміру дитини, при крупному плоді можуть бути розриви у тих же місцях, а можуть і не бути.

Щодо м'язів тазового дна, то їх треба зміцнювати в будь-якому випадку, вправи називаються "вправами Кегля" і описані в книжках. Бо потім із-за того, що бейбіка постійно носиш на руках (як би там не було, все одно піднімаєш без кінця аж до року чи півтора) може з'явитися і опущення, і геморой, і що хочеш.. Тому чим міцніший прес і м'язи тазового дна - тим потім легше не набути купу проблем. З місяця третього-четвертого після пологів цілком можна починати якісь легенькі вправи, щоб повернути животика в колишні розміри. Наприклад, лежачи на спині із зігнутими ногами піднімати голову і дотігуватися кінчиками пальців рук до колін, або спрямовувати руки почергово до одного, а потім іншого коліна (косі м'язи живота, що формують талію).

• Подобається Подобається x 1
  19. Mariya

Mariya Well-Known Member

Мою товаришу розрізали за всіма правилами. Другу дитину (мою улюблену похресницю) вона народила без ніяких проблем, без жоних внутрішніх розривів. В мене є декілька знайомих, які перших дітей родили важко, розрізали їх і т.д., але другу дитину вони всі народжували без ускладень, легко і без розривів. Різниця між старшими і молодшими дітьми є різною, коливається від 1 до 10 років. Ага, так само і в моєї мами перші пологибули дужже складні, а я вже народилась швидко і без ускладнень. Але, я так розумiю, що в Лілі трошки інша ситуація, я читала, що шов розійшовся. В такій ситуації я б радила проконсультуватись з хорошим лікарем в пологовому будинку.

20. Liliyah Romanova

Бачите, Маріє, мій лікар був дуже добрим, крім того він приятель мого батька з дитинства, але в мене дуже чутлива шкіра і чомусь не сприйняла ниток на природній основі. Коли нитки розсмокталися, шов розійшовся. Мій лікар був у шоці, бо це перший випадок за його всю його практику (а він вже сивий). Отаке.

Статус теми:
Закрита.