Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ума

Ума Super Moderator

Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

Моя свекруха страшенно забобонна. Як тільки вона дізналася, що стане бабцею, як одразу сурово наказала мені нікому не казати і нічого не купувати. Я вже з досвіду знаю, що то безнадійно її переконувати, тому промовчала, і нічого не казала, що в мене вже всі давним-давно знають, що я вже стільки всього накупила і тп. А якось прийшли до неї в гості, а вона не витримує і каже, ти тільки мене не свари, але я тобі покажу, що я купила дитині!!! :) В мене тепер з нею перегони хто швидше купить те, чого бракує :)

2. Ума

Ума Super Moderator

я пару днів тому приїхала додому (вдома ще нікого не було) і не змогла заїхати навіть до брами, бо добрі двірники, коли трактором прибирають, то їм пофіг, що в нас виїзд на машину - геть все чисто завалили. Тож я, не довго думаючи, взяла лопату і так файно мені пішло... почистила увесь проїзд. Заїхала. Вечером чоловіку сказала, що заплатила двірникам (а то би вислухала, що я ненормальна). І от видно тою фізичною роботою заставила малюка перевернутися - він якось так ліг, що в мене пузо за одну ніч в два рази більше стало. То помітили всі!
    а в обід зустрілася з коліжанкою, яка ще по свіжим спогадам консультує мене з приводу вагітності і кажу їй, що у всіх діти копаються сильно, а в мене завжди спить... інколи перевернеться... це ж напевно в житті буде з шилом в дупі. Сказала, що навпаки, якщо в утробі спокійний, то потім теж такий... Я втішилась і одночас розчарувалася, а то виходить, що ледацюга в мене росте :)

3. Ума

Ума Super Moderator

А ще маю радісну новину. Мій чоловік сьогодні заявив мені, що він остаточно утвердився в тому, щоби бути присутнім на пологах! :) От як! А я його навіть до того не спонукала, бо не хотіла насилу (не відмовить мені). А тепер такий свідомий того вчинку! вже сказав, що весною разом об"їздимо пологові будинки і оберемо і місце і лікаря... то ж треба таке! :) Головне витримка ;)

4. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Ну не всi поправляються але так би мовити "простiшi" жiночки - їх розпирає до неможливостi, i потiм рiдко хто цiєї ваги позбавляуться. А молодшi мамусi, особливо "центровi" то за собою слiдкують. Є звичайно i дупатi якi нiчого не пороблять але бачу i багато худеньких мамусь з малишами по мiсту.

5. Koza-Dereza

Мiй чоловiк теж хоче бути на пологах але я йому сказала щоб "туда" не заглядав!!! Я б сама туда не заглядала а йому нема чого i подавно. :eek:

6. Ума

Ума Super Moderator

В принципі "там" немає нічого такого страшного :) Я студенткою була на пологах, як студент-медик (фіктивно) і ото дивувалася як то ми всі (хлопці і дівчата) будемо стояти і дивитися по ту сторону пологів. А один хлопець, що біля мене стояв спокійно їв яблуко і казав, що відбувається : типу - оце чорняве, це голівка показується, а оце шкіра бач яка біла - зараз надріз зроблять, щоб не порвалася і тп. Для лікаря то звичайне діло, для мене то через пару хвилин стало теж звичайним. Але думаю, що чоловікам туди не дадуть заглядати - вони біля дружин мають бути - ну максимум пуповину відрізати запропонують :D

7. Koza-Dereza

З моєї точки зору - я б не хотiла щоб вiн туди дивився, щоб потiм... коли вже все буде в нормi вiн собi буде уявляти ту картинку...

8. Ума

Ума Super Moderator

я думаю, що чоловіки самі будуть боятися "туди" подивитися :D Знепритомніють ще :D

9. Salata

Salata Active Member

У нас когда-то тоже возник вопрос - присутствовать папе (ребенка, конечно :)) при родах или нет. Все знакомые, конечно, были против :) Папа сомневался...
    Я поняла, что любому человеку морально довольно сложно там просто стоять. Либо он должен разбираться в процессе и чем-то быть занят (контролем дыхания обычно), либо нечего издеваться над человеком :)
    На обучение не было тогда уже времени, обошлись как-то...

10. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Нам на заняттях для мам показували весь процес. Я б не хотіла щоб мій чоловік це бачив, я сама після побаченого трошки в трансі ходила :)

11. Ума

Ума Super Moderator

стаття в ЛГ про імена:

http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2007/01/31/21273/

Найбільш незвичайними випадками реєстрації імен новонароджених 2006 року були Принцеза, Черешня, Цариця (у Закарпатській області), Принцеса (у Дніпропетровській області), Золушка (у Полтавській і Дніпропетровській), Атландита (на Івано-Франківщині), Мадагаскар (у Запорізькій області), Таймер (у Луганській), Сервер (у Запорізькій області), Космос (у Донецькій області) та Лимон (на Закарпатті).

:)

12. Zoryanazirka

Я це вже десь бачила :) Але більше тексту було,зара здибаю.

13. Ума

Ума Super Moderator

я лінк навела. там є увесь текст :)

14. Zoryanazirka

http://news.liga.net/news/N0704295.html

29.01.2007 23:38
    Названы самые популярные и самые необычные имена новорожденных в Украине

В 2006 году в Украине были популярны около двадцати имен. Об этом заявил Министр юстиции Александр Лавринович со ссылкой на данные органов регистрации актов гражданского состояния (РАГС) Министерства юстиции Украины за прошедший год.

Как сообщили ЛІГАБізнесІнформ в пресс-службе Министерства юстиции Украины, А.Лавринович отметил, что при регистрации грудных детей наиболее распространенными женскими именами были София, Дарина, Дария, Кристина, Анна, Мария, Виктория, Екатерина, Анастасия, Елизавета и Валерия. Мальчикам часто давали имена Вадим, Роман, Глеб, Владислав, Максим, Данила, Денис и Андрей. В зависимости от региона, были распространены также имена Богдан, Назар, Арсений, Тарас, Зоряна.

По словам А.Лавриновича, среди редких имен наиболее употребляемыми в 2006 году были Злата, Есения, Сабина, Сабрина, Николь, Лиана, Лия, а также Герман, Ерик, Емиль, Рувим и Ренат. В честь политиков, как утверждают работники РАГСов, детей в прошлом году, как правило, не называли. Так, имя Виктор сейчас встречается очень редко. А имя Юлия одинаково популярно уже много лет.

Все реже украинцы дают детям традиционные имена, такие как Галина, Нина, Людмила, Лариса, Зинаида, Валентина, Григорий, Леонид, Степан, Анатолий, Сергей и Петр. В большинстве случаев новорожденных называют так в честь кого-то из родственников. Вместе с тем, практически исчезли популярные в 80-х годах имена Анжела и Жанна.

В то же время, в числе имен, которые украинцы дают своим детям, каждый год появляется все больше редких и необычных. При этом девичьи имена разнообразнее и более современны. Большое влияние на это, по словам А.Лавриновича, оказывают популярные книги и сериалы.

Популярность в Украине набирают также библейские и исторические имена. Так, в 2006 году в Крыму были зарегистрированы дети по имени Ирис, Ратибор, Дарвин; в Винницкой области - Моисей, Серафим, Соломон, Магдалена; в Волынском регионе - Эра, Кармелита, Магдалина, в Днепропетровском - Добрыня, Адам, Елисей, Максимилиан, Платон, Спартак, Ясер, Аполлинария, Графиелита, Джасмин, Шакира.

В Донецкой области зарегистрированы Егорька, Дарий, Аттилло, Ариадна, Кармен. Житомирщина "отличилась" именами Шохруххон, Есфир, Залман-Исраель, Закарпатский регион - Ижак, Авель, Мими, Мальвина. В Запорожской области детям давали имена Парно, Князь, Эллада, Деврадж, в Ивано-Франковской - Рипсиме, Брооклин, Кинга, Адельфина, в Кировоградской - Флорин-Даниель, Мадонна, Ебигеиль Грейс. На Луганщине родились Фарада, Платон, Фабиан, Фаня, Аелита. Во Львовской - Ангел, Нобель, Ольвия.

В то же время, как отметил Министр, самыми необыкновенными случаями регистрации имен новорожденных в 2006 году были Принцеза, Черешня, Царица, Принцесса, Золушка, Атландита, Мадагаскар, Таймер, Сервер, Космос и Лимон.

ЛIГАБiзнесIнформ
    украинская Сеть деловой информации
    www.liga.net

15. Salata

Salata Active Member

Кстати, есть распространенное татарское имя СервЕр, ребенка ждет масса неоднозначностей... :0

16. Zoryanazirka

Я пам"ятаю у мами був довідник совєтськиї імен року 60го випуску :) Так там можна насміятися так :)

17. Полковник

Полковник миється в бані

Не ВЕРЮ!!!!!
    Где Гали и Оксаны??????:cool:

18. Ума

Ума Super Moderator

там далі написано! ;)

19. Полковник

Полковник миється в бані

Почему издеваетесь???
    Пять раз прочитал - где Оксаны????:cool:

20. Ума

Ума Super Moderator

Після Галь, треба розуміти і Оксани йдуть :) Мого імені взагалі у списку не виявилось, я ж не обурююсь :)

Статус теми:
Закрита.