Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

Я колись край (половину) шкільного письмового столу застеляла бавовняною складеною учетверо ковдрочкою, зверху - клейонку, а ще зверху - пелюшкою акуратно затуляла усе, виходило місце для пеленання-одягання після купання, пізніше - для масажу, бо п'ять із шести перших місяців життя ми в стременах були (із-за дисплазії тазового суглобу), і тому кожного дня треба було масаж робити, щоб компенсувати скутість рухів. То саморобний "пеленатор" до року пригодився ще й як.

2. НАТКА

НАТКА Загублений

моя ася 207-303-027 - це буде зручніше мабуть, пиши:)

3. Капітан

Капітан Well-Known Member

Швидко міняєм памперс... "Ловкость рук, и никакого мошенничества...и мокрых простыней" :)

4. НАТКА

НАТКА Загублений

от якраз ловкости в 1 й місяць і буде бракувати:p :D думаю далі піде все як по маслу;)

5. Капітан

Капітан Well-Known Member

Особисто можу порадити придбати ванночку для купання дитини, а також спеціальний тримач (не знаю як він правильно називається) дитини у цій ванночці. З незвички дійсно може дитина зісковзнути з руки и наковтатися мильної води.

6. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ой, а можна ще одну пораду майбутнім мамам "на потім"? :)
    Памперси - це класно. Але буває так, що на них або грошей бракує (всяке буває), або на етапі привчення до горщика потрібно щоб дитина відчувала некомфортність від мокрих штанців і це не позначалося на килимах. :)
    То тоді в пригоді стануть такі (італійські, здається) трусики з сітчатою поверхнею з якоїсь дуже м'якенької клейоночки, на 4-ї гудзиках.. поглянете у спец-магазинчиках, вони є 3-х чи 4-х розмірів. У них вкладається пелюшечка (зручного для малечі розміру зручним же чином складена), зверху - штанці, повзунки, колготки.. Якщо до горщика не встигне - не біда, зазвичай колготки не промокають. Зручно ще й тоді, коли .. ну, добігти добіжить, а трохи підмокне вже... :)
    Принаймні, коли памперс вже буде виходити із вжитку, чи влітку - такі трусики "дихають", не парять - що особливо шкодить хлопчикам для майбутньої репродуктивності! вченими доведено. Тому рекомендую придбати, але не одразу - а потім, орієнтуючись на розмір малюка.

• Подобається Подобається x 1
  7. Ольга

Ольга Well-Known Member

так, гірка для купання нам теж знадобилася.
    думаю для всіх було страшно купати дитину вперше, тому перші місяці ми її клали на гірку, малечі було цікаво, а я могла купати навіть сама (чоловік довго на роботі).
    пеленатор переносили куди хотіли, навіть на ліжко.
    капи пробували застеляти, але пеленатор значно мякший.

купували в пелікані, хоча на південному є більший вибір.

8. Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

На тот случай, если Вы не заметили моего сообщения на предыдущей странице, повторю (это важно!).

Осталять ребёнка одного на "пеленаторе" на столе (как и на столике пеленальном, кстати) ни в коем случае нельзя!

9. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Приєднуюсь до попереднього. Якщо потрібно відійти - краще за все у "загратоване" дитяче ліжечко класти, таке що з високими бильцями.

10. НАТКА

НАТКА Загублений

я прочитала, дякую, що нагадуєте;) ...я і подумати не можу, щоб залишити малятко без догляду, хай там що не дзвонить чи гримить, чи топиться, чи взривається...

11. Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

Вот и славно! :) Хорошо, что я неправильно Вас понял. :)

12. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Сьогоднi менi секретарка залiпила "Ооо, ти вагiтна, вiтаю!" я кажу, так 5,5 мiсяцiв. А вона менi "Ти це вдало приховувала" я їй кажу що я не намагалась нiчого ховати. Якiсь люди страннi, якщо жiнка не поправилась на 100кг з першого ж дня i якщо не кричить на весь свiт що вона вагiтна, значить ХОВАЄ! Тiпа менi нема що робити.

Пеленатор я теж буду купуват, з шуфлядками i антрисолями, щоб було куда складати дитяче барахло, бо в шафах iтак мiсця нема. У мене вже є спецiальний матрасик, тепер треба тiльки мебель докупити.

13. НАТКА

НАТКА Загублений

то гамериканці такі странні, і то не дивно, бо вони напевно в 1му місяці вже поправляються і то солідно так...:D

14. zet

zet Well-Known Member

Молоді майбутні мами, як би ви розуміли як приємно читати вашу гілку.. :) Щось таке миле й затишне..

15. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А я в Києві бачила таку штуку для купання - кладеш в ванночку а туди малого, воно таке як мікроманежик

16. Ума

Ума Super Moderator

О, дівки! Я за вами не встигаю :)

Я купила собі пеленальний столик. Це типу дерев"яна тумба з шухлядами. Верхня поверхня відкривається і туди можна вставити ванночку, хоча як на мене абсолютно не потрібна фіча. Коли ця поверхня закрита, то ставиться така м"яка, кольорова дошка з бортиками для пеленання. Сама тумба дуже нормально виглядає як частина мебелі (без тієї пеленалки). А ще є така додаткова підставка, яку можна використовувати для тримання банок, мила і тп. Купувала в Антошці. А ще купувала ліжечко дерев"яне там само в один колір з цією тумбою з випаленими звірятами на боковині. Гарне - таке універсальне для хлопчиків і дівчаток.

Думаю, що якщо є проблема в коштах, то цілком можливо обійтися без пеленатора (батьки наші обходились). А я просто вирішила окрему кімнату бебіку формувати (щоб звикав самостійно спати), то якось замало мені там одного ліжечка - брала вже повний комплект :)

17. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А я думаю спочатку в нас в спальні малого "поселити", кажуть ліжечко треба поставити коло свого, і таке щоб опускалися обмежувачі з однієї сторони. Почав плакати вночі - опустив, взяв накормив, навіть до кінця не просинаючись.

18. Ума

Ума Super Moderator

Щодо забобонів. То є один дуже переконливий, як на мене, аргумент. Насправді, цей забобон, що не можна наперід нічого купувати для немовля - має не так багато років. Тому, що наші предки (наприклад, 100 років тому), як тільки одружувалися, то чоловік уже починав витесувати люльку для дитини, а мама уже вишивала і шила одіж для малюка, хоча була ще не вагітна! Тому що тоді не було так як в нас магазинів, де можна було в будь-який момент купити все необхідне для новонароджених! Отож, наші предки не боялися невідомо чого і готувалися до такої події заздалегіть.

А моя особиста думка, то дитинка вже в утробі знає, як батьки готуються і чекають її, знає наскільки люблять її і яка вона бажана, тому нічого негативного з нею статися не може!

п.с. ну, а навіть якби сталося що (не дай Бог), то це не вина батьків, що вони заздалегіть готувалися до дитинки!

Ми з чоловіком були одружені три роки, аж поки вирішили завести дитину. Бо як казав мій чоловік, що це довготривала інвестиція на все життя і до того треба бути готовим заздалегіть!

• Подобається Подобається x 1
  19. Ksani

Ksani Well-Known Member

Немовля хоче бути з мамою і вдень і вночі, це необхідно для його психологічного комфорту. Я малого ще у роддомі поклала до себе в ліжко, так і спали, обійнявшись:)

20. Ума

Ума Super Moderator

Спочатку також так буде. Але я вирішила привчати дитину змалечку де є його кімната! Принаймні бавитися вдень ми будемо в дитячій, на ніч у спальні - не бігати ж мені що дві години в іншу кімнату :) Але як тільки дитина збільшить час на нічний сон - все! най спить сама і знає, що це є її приватна територія :)

Статус теми:
Закрита.