Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Дівчата, я не розумію, що поганого ви бачите в бажанні бути здоровим? Для вас це не є головним! Я дуже рада за вас, що ви рідко хворієте і не знаєте що таке проблеми з здоров'ям!!! Але не всі однакові...

2. Nadin

Nadin Well-Known Member

Левандівка, добрий день.Скажіть будь-ласка, тільки без сарказму, яку дозу пива в тиждень можна вагітній на 9 місяці вагітності, бо чоловік категорично забороняє, а мені хочеться?:sad:
    І до всіх мамусь питання, хто пив чи пє пиво. Я в цьому не дуже обізнана, бо потянуло саме під час вагітності.
    P.S. Левандівка, в мене насмарк і кашель, шо делать:sad: ?

3. Натуся

Натуся Well-Known Member

Як я вас розумію...деколи з чоловікової пляшечки пива налию собі 25-ти грамовий келішок,то на мене мама як гляне,то посеред горла стає...:sad: Каже,що дитину алкоголічкою зроблю:D (жартує,але від того погляд не стає менш суворим...:o ).Хоча моїй знайомій,коли вона вагітна ходила,лікар дозволила випивати стакан пива раз в тиждень,бо каже,якщо хочеш,значить маляті треба...:o Тут я нічого ні заперечувати ні доказувати не буду,бо і сама не знаю...:cowboy:може таки хтось скаже,хто знає...

Додано через 3 хвилини
    В мене теж...Лор назначила "Еуфорбіум-композитум","Синупрет",і "Аква-Маріс".Це все гомеопатичні препарати.Я вже три дні лікуюсь,то майже пройшло,хоча перший день ефекту не було взагалі,думала даром гроші викинула,а виявляється-ні,-помагає...Доречі насмарк був шалений,в понеділок навіть з дому вийти не могла,з очей сльози лились рікою,з носа теж,ще й температура піднялась,але її збивати заборонили...Тепер вже почуваю себе білою людиною...:) :) :)

Додано через 9 хвилин
    Так то ж "на здоров'я"!!!:D :D :D

4. levandivka

levandivka З яйцями...

Без сарказму? :no:
    Ну добре... Доведецця наступити на горло...
    Шкода, що Ви не вказали, "яку дозу пива в тиждень ХОЧЕЦЦЯ вагітній на 9 місяці вагітності". ТАК було би простіше відповісти. :bazar:
    Не вважаю шкідливим для здорової вагітної жінки невеликої порції вина, чи пива. Спирту ці напої містять мало, а шкода від незадоволеності може бути багато більшою. А в деяких випадках вживання вина/пива напевно (в польському значенні) навіть допомагає.
    Не вважаю що пара шклянок пива/вина, протягом тиждня, зашкодять Вам.
    Пийте, на здоров'я, раз сильно хоцця. :)

"насмарк і кашель"? Грип гуляє... слідкуйте за температурою. А решта або лікується тиждень, або хворіється 6 днів. :)
    Афлубін/хлорофіліпт/Дрогобицька - по вкусу...

5. Натуся

Натуся Well-Known Member

Ага,тільки тоді в мене насмарк неправильний якийсь,бо я ним перед тим два тижні хворіла,спершу думала що то гайморит,а виявилося що то насмарк такий шалений...Щось він за 6 днів не пройшов...

6. levandivka

levandivka З яйцями...

Перепрошую, для конкретного розбору насморків існують інші теми, а розбиратися треба поважно (всю історію/рецептуру), або не розбиратися. :) А я не дохтур, щоб цим поважно розбиратися...

7. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Вам пощастило що тільки насмарк і кашель! я за 17 тижднів вагітності хворіла два рази! Перший раз літом проблизно на 8-9 тиждні з високою температурою насмарком і кашлем! Дуже переживала щоб не було викидню, бо читала, що в першому триместрі температура може спричинити викидень! Другий раз хворіла два тиждні назад, ті самі симптоми що і попереднього разу! Лікувалася медом і лимонами! Останнього разу переборщила з цитрусовими і маю тепер алергію! На щастя все обійшлося, маля досі в животику!

На рахунок пива! До вагітності на пиво дивитись не могла! Зараз випиваю приблизно 0,5 л в тиждень! Як думаєте це не зашкодить?

8. klen

klen Well-Known Member

добрий день
    В мене ще одне питання до форумчанок. Цікавить особиста думка бо то всеодно кожний сам верішує але. Чи вартує лягати у пологовий завчасно? Я так вважаю що нема чого там робити. Але лікар досить наполегливо пропонує. Напитання навищо каже щоб прокапаті витаміни і фолієву кислоту щоб підготувати мене і дитину до пологів. І ще чи комусь також пропонували лягати завчасно навіщо і що ви робили?

9. levandivka

levandivka З яйцями...

для дільничного зручно здихатися і сказати "слєдующій".
    А залізати без потреби в лікарню - безпотреби...

10. klen

klen Well-Known Member

Левандівко, дякую за відповідь. Але якраз дільнична мене нікуде не загоняє (вона в мене взагалі пофігістка і ніколи зайвого не говорить і не страшить). Власне я нею дуже задоволена бо теж вважаю, що головне при веденні вагітності не заважати. А от лікар до якого ми звернулися у пологовому хоче мене класти завчасно. Я вже починаю думати що треба було до іншого лікаря звертатися(дуже нелюблю коли мене страшать і загоняють у лікарню). Але вже запізно до іншого лікаря йти, бо ми записані на сімейні пологи і в книзі прізвище цього лікаря записано, інший вже не візьме напевно.

В мене дитинка маленька по узд 35 тижнів реальних 38. Але лікар відразу почав з того щоб мене в лікарню класти, ще коли я йому про то узд не сказала. Спочатку мотивував тим що в мене таз трохи завузький і давайте вже ляжеш проконтролюємо. А коли я сказала що дитинка маленька дуже, то каже тим більше давай лягай бо то є дуже погано що маленька будем вітаміни колоти "щоб мала більше шансів". Ну як так можно страшити? Доречі вся ця розмова відбувалася по телефону, а бачив він мене тільки 1 раз 2 тижні тому.
    Ой щось я починаю сама себе накручувати

11. levandivka

levandivka З яйцями...

Лікарю зручно було б, якби через дві години після зачаття Ви лягли в лікарню. Про комерційну сторону мовчу.

• Подобається Подобається x 1
  12. Марта2

Марта2 Well-Known Member

На скільки мені відомо багатьох ложать! Раз ваш лікар такий наполегливий, можливо краще його послухати? У мої родині (мама,бабця) мали стрімкі пологи, і я дуже надіюся що і я матиму, але хвилююсь що можу бути сама дома коли застануть такі миттєві перейми! Отож, як що мій лікар наполягатиме, я відмовлятись не буду!

13. klen

klen Well-Known Member

Я чесно кажучі не розумію і навіщо то лікарю?

Мені цікаво навіщо ложать? Щоб вітаміни колоти(невже то так сильно може допомогти)? Чи щоб готувати шийку = стимулювати(так того мені точно нетреба)? Як лікарі мотивують то? Бо мене тільки настрашили поки що. Хочеться до зустрічі на огляді більше інформацією володіти, бо точно буде знову намагатися покласти.

Того що я не встигну доїхати я точно не боюся, мені стрімки пологи наврядче загрожують. А сама я дома не буваю, в мене чоловік вдома працює і мама з татом на пенсії і завжди вдома (в 15хвилинах пішки від мене) Мене вже 2 тижні саму а ні на хвилину не залишають або батьки або чоловік завжди поруч (носяться зі мною :) )

Може хтось з тих хто вже народжував і лягав завчасно може відповісти? Що саме робили у пологовому, які процедури?

14. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Мене теж при перших пологах намагалися покласти. І таки поклали за два тижні. Правда, нічого не кололи, лише обстежували, бо у мене ДЦП в анамнезі, а я хотіла сама родити. Наступного разу впав сильно гемоглобін. Теж хотів покласти, подивився на мою незадоволену фізіономію і відправив гуляти. Третій раз я була впевнена, що проваляюся купу часу, як не як 2 рубці на матці. А мені сказали приїжджати, коли щось почнеться. отаке от...

15. Олюська

Олюська Well-Known Member

Від нежитю і температури я приймала Афлубін, але як будте пити уважно почитайте спосіб вживання і дози. Від кашлю наніч обов'язково пийте тепле молоко з медом і маслом, а ще мені дуже допоміг був Евкаліптовий бальзам Др.Тайса, його треба наніч добре втирати в груди і накривати груди вовняною хустиною (дуже допомагає!).

16. Марта2

Марта2 Well-Known Member

В жіночій консультації я прочитала вивіску які медикаминти потрібно мати з собою в пологовий, там написано що треба Фолікулін,ви не знаєте що це таке і для чого?

17. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Ех лікарі...лікарі... До мене в п"ятницю з ЖК лікар дзвонив, наговорили мені купу гадостей... що я безвідповідальна і т.д. Мала прийти 30.08 на прийом, але так більше і не пішла, бо думала от-от станеться (наївна:D ). Невже важко зрозуміти, що до них далеко... що треба брати таксі або відпрошувати чоловіка з роботи, що треба на когось старшу дитину залишати, та і просто не хочеться, бо поважитись і вдома можу, а при потребі мене огляне лікар у якого планую родити... Взяли з мне обіцянку прийшти завтра і написати відмову від їхніх послуг:crazy: ну що за дурні порядки? А мені прийшла в голову безбашена мисля...посидіти ще 2-3 вдома, може вони самі до мене прийдуть?:D :crazy: В них все-таки транспорт службовий:D

• Подобається Подобається x 5
  18. Nadin

Nadin Well-Known Member

Дякую всім за поради. З пивом розібрались, а от з нежиттю будемо ще працювати,ну не без ковбаси "конечно". Між іншим Афлубіну в мене кілька баночок і ніколи його не вживала, чомусь.

19. levandivka

levandivka З яйцями...

Намагаються покласти завчасно з дуже простої причини... :)
    Щоб ВИ не попали на чужу зміну.
    Аргументують вони різними страшилкими.

20. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Мене поклали на 42 тижні, лежала я 2 дні до пологів (стимульнули), але чесно кажучи більше б і не витримала. Незнаю яка там користь від вітамінів (підозрюю що сумнівна) але в лікарні ні виспатись нормально, ні помитись, та й взагалі, суцільне розстройство. Більше нервів і сил витрачається, ніж коли вдома з сім"єю. Як на мене можливо і варто лягати якщо є явна паталогія, а просто так....не варто.

Я через це ще на облік в ЖК і не ставала (25 тижнів), мене з першою так дістали, що десь ближче до 30-го тижня піду.

З.І. З нежиттю і кашлем вже тиждень і я і мала мучимось, таке враження що це щось інфекційне, хоча т-ри немає. Лікуюсь хіба лимонами і медом, всім решта страшнувато.

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.