Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Mishell

Mishell Загублений

Відповідь: Для майбутніх мам

А для чого їх рахувати?

• Подобається Подобається x 1
  2. Цукерочка

Цукерочка Well-Known Member

Потрібно слідкувати за рухами малюка, щоб було не менше як 10 рухів в день, якщо є менше, то потрібно звернутись до лікаря. Значить з дитиною щось не так.

3. Натуся

Натуся Well-Known Member

Я думаю,що 10 рухів в день нарахувати елементарно,то напевно ви маєте на увазі в годину,десь я про це читала,але я теж в такій годині ще сплю,а рахую тоді,коли проснусь,і малятко почне товктись,тоді від першого руху засікаю годину,і рахую 10 рухів,а так як донечка в мене активна,то проблем з цим немає...:) :) :)

4. Цукерочка

Цукерочка Well-Known Member

Це так Натусь, але буває, що і в день 10 рухів можна і не дорахуватись (не в мене, в мене доня активна), тому лікарі нам рекомендують рахувати, щоб нічого не трапилось.

5. Надя К.

Надя К. Well-Known Member

Привіт, дівчата!
    З 21 тижня виявили передчасне дозрівання плаценти. Зараз я на 35 тижні і вже III степінь. Я боюся, що плацента може почати відслоюватися. Може хтось чув про таке? Напишіть будь-ласка хто, що знає.

6. Drimka

Drimka Well-Known Member

Все, зрозуміла! Від сьогодні в нас дома вже 20 вересня :). Дякувати Богу, татка нашого ніде не забирають, то він буде у Львові біля нас крутитися. Правда, хотіли його на тиждень на Херсонщину відправити на нашому 39 тижні, але ми з мальошкою не пустили. Точніше, татко нас запитав, вже після того, як сам відмовився. Так, що в нас не така загрозлива ситуація, але трошки дурити будемо :D.

Додано через 4 хвилини
    Я таким питанням не цікавилася, бо не було потреби, але думаю в неті є про це інформації достатньо. Трошки пошукайте. Але можу Вас потішити, що з 36 тижня вагітність вже доношена і Вам вже можна буде не боятися за своє малятко! А поки-що ще трошки побережіться. Удачі Вам!

7. Олюська

Олюська Well-Known Member

Додано через 2 хвилини
    Надю, а як вам це визначили? Бо я не дуже орієнтуюсь в цьому, але мені робили аналіз крові на РАРР і лікарка казала, що цей аналіз визначає процес формування плаценти. Результат був трохи вищий норми (тоді нам було 13 тижнів), тобто, я так зрозуміла, що це означає дещо прискорений процес формування плаценти.

8. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Закінчується 39 тиждень.

Корок по трошки виходить.:p

Drimka!!! Я вже думала, що ти родила! Вже теж не можу дочекатися пологів. Дуже добре розумію тебе.:8: Всю вагітність думала, що не доношу, а тут вже 40 тиждень на носі.

Додано через 4 хвилини
    В мене боліли тазові кості але коли малеча опустилась, то стало легше. Трохи дивно, по логіці, навпаки, мало б більше боліти, а мене менше болить. Правда, хода стала, як у пінгвінів,:D до того хода нормальна була.

Додано через 11 хвилин
    Я не рахувала. Звичайно, слідкувати треба, але зазвичай це просто залякування. Діти різні, кожен день по-різному поводяться... А 10 рухів в день точно можна нарахувати.:)

Додано через 48 хвилин
    Думаю, потрібно просто розмовляти з малечею, тоді й буде рухатись і розвиватись добре, бо буде відчувати любов...

• Подобається Подобається x 2
  9. Натуся

Натуся Well-Known Member

Ступінь зрілості плаценти вказують на УЗД,сама з таким не стикалася,та і в знайомих не чула,але постарайтеся в Google ввести російською мовою
    "плацента+старение"(російською чомусь завжди більше інформації...:sad: ),я там багато побачила цікавого,може і ви знайдете те,що вас цікавить.

10. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Drimka все буде у вас гаразд! Наша доця народилась у перший день 42-го тижня і без стимуляцій всяких. Правда я напередодні перемила вдома все що на очі потрапило :)

11. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Спробуй задати питання тут http://www.teddyclub.com.ua/consult/gynaecologist/
    Там відповіді досить детальні, правда, моє питання проігнорували, мабуть, через українську мову...

12. Ольга

Ольга Well-Known Member

вже колись говорили про цей сайт, досить добре зроблений!
    Ось тут почитайте http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=36175&postcount=762

13. Mishell

Mishell Загублений

Цукерочка, всі дітиє різні - хтось активний, хтось повільний,
    рахуючи рухи можна дістати параною.
    Згідна, що краще спілкуватись з дитиною.
    На курсах дуже гарно вчать спілкуванню за методом Гаптономії.
    Якщо цікаво - я напишу як.

Додано через 2 хвилини
    Надя, а які це ознаки?

14. Зорянівонька

Дуже цікаво, якщо можна, то хоч кілька слів...;)

15. Mishell

Mishell Загублений

Придумав цю систему спілкування датський лікар,
    вона допомагає налагодженню емоційного зв'язку між мамою і дитиною.
    Спілкуватись може вся сім'я (у нас навідь кішка приймала участь)
    Кожен член сім'ї вибирає собі окремий клаптик животика і характер спілкування (хто пісеньку, хто погладжування), у мене чоловік машинкою їздить по пузу - готує до подорожей.
    Але головне все ж таки мама.
    Час спілкування має бути сталим, кожен день.
    Через 4-7 днів малюк починає відповідати у це місце. ЦЕ ПРАВДА!!!
    Коли такий контакт налагоджений, мама може навідь морально заспокоїти малюка під час перейм, сказати йому, що все гаразд, мама поруч.
    Кому цікаво, це сайт курсів:
    http://papamama.lviv.ua

• Подобається Подобається x 2
  16. Ольга

Ольга Well-Known Member

о! новенький сайт для львівських мам! вітаю! ;)

17. Зорянівонька

Дівчатка, я до вас за порадою.Користуючись рекомендаціями з даного форуму купила Фолієву кислоту.

Таблетки, що я купила називаються "Фолієва кислота", виробник - "Технолог", м. Умань. Одна таблетка мітить 1мг Фолієвої кислоти.

В інформаційному листку вичитала таке:
    "...За необхідності застосування препарату під час вагітності для профілактики розвитку у плода вроджених вад розвитку рекомендовано застосування Фолієвої кислоти у іншій лікарській формі..."

Так от, що означає "у іншій лікарській формі" :8: , і яка повинна бути денна доза?

Чи варто її взагалі починати приймати на 8 тижні? Дякую!;)

Додано через 11 хвилин
    Надибала на сайт http://www.lady.if.ua/index.php?do=cat&category=vagitnist/

18. Надя К.

Надя К. Well-Known Member

Привіт, дівчата!
    Мені це визначили під час УЗД, тоді лікар сказав, що плацента передчасно дозріває (старіє), але так, як в мене буде дівчинка, то це не страшно. Більше нічого не пояснював.

Додано через 4 хвилини
    Якщо чесно, то ознак я сама не знаю, бо почуваю себе нормально і нічого не болить. Читала, що вроді до дитини поступає менше кисню (хоча УЗД показало, що все нормально), може початися розслоєння плаценти.

Додано через 13 хвилин
    Я також її приймала з 5 тижня вагітності. Лікарка виписала для закріплення вагітності і нормального розвитку плоду. Але, якщо ви не впевнені, чи приймати, то краще зачекайте, може хтось ще щось порадить.

19. Бузайка

Бузайка Загублений

Надя К., зазвичай лікарі при подібних випадках виписують підтримуючу терапію дуже розповсюджені серед вагітних ліки - курантіл та актовегін. Ці ліки для живлення плаценти. Також мають робити КТГ, щоб перевірити відсутність гіпоксії в дитини.

Зорянівонька, фолієву кислоту починають приймати за три місяці до вагітності і весь перший триместр. Не менш 0,4 мг на день. А з приводу форми так вона в таблетках випускається, може бувають в інших дозировках. Ось тут є календар вагітності, можна прочитати про все. http://www.malecha.org.ua/index.php?pid=27

• Подобається Подобається x 3
  20. Олюська

Олюська Well-Known Member

Зорянівонько, я думаю, що на восьмому тижні вже запізно, бо її треба пити лише до 12-ти тижнів, а починати за три місяці до вагітності. Але я починала десь на 4-5 тижні. Взагалі-то, найкраще було б, якби ви порадились із лікарем. А денна доза має бути 0,4-0,8мг. Я пила по пів-таблетки раз на день, бо ті, що я купувала, мали по 1 мг.

Статус теми:
Закрита.