Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Цукерочка

Цукерочка Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Наскільки я знаю, робиться останнє УЗД, в терміні 32 - 36 тижнів. Але це робить лікар в якого Ви плануєте родити, а якщо ні то тоді Вже ваш лікар. Так мені принаймні казала моя лікарка.

2. syavych

syavych Well-Known Member

Ваша лікарка неправа :). Більшість лікарів що приймають роди УЗД навіть не вміють робити. В них є чіткий поділ: одні сидять в своїх кабінетах і роблять УЗД, інші в родзалах приймають роди. Хоча, не заперечую, є і такі що роблять і те і те, але їх дуже мало.

3. Мишка

Мишка Загублений

А список, що потрібно Ви самі склали і з лікарем узгодили чи він сам дав список, що потрібно?

4. Drimka

Drimka Well-Known Member

Чисто мої думки ... Один до одного :)

Я вже зібралася, хоча також не знаю як то буде з тим перепусканням. В мене так вийшло: пакет №1 "на пологи", в якому передягання і тапочки мені і чоловікові, там також одяг для малюка на пологи, водичка, печенько і термос; пакет №2 "для мальошки", там в мене все для дитинки: одяг, пеленки, аптечка; а №3 "для мами", то вийшов не пакет, а я запакувала таку трошки більшу валізку(бо там і постіль, і рушники, і засоби гігієни, і т. д.), чи як то назвати, коротше, то упаковка з набору постілі (покривало і подушки), то вона така досить велика і прозора, що мені має бути зразу видно, що де лежить. Планую на то все, ще зверху понатягати по одному тонкому, але великому кульку і в приймальні їх знімати, а решту брати з собою. Хоча теж не знаю добре, так чи ні. Хто недавно родив на Батальній - підкажіть, як то відбувається.:scare:

Додано через 9 хвилин
    В принципі такий типовий список є на сайті "Школи народжувати", я брала його за основу + дещо ще дописували на заняттях в школі + Ваша інтуїція і побажання. А зі списком з пологового, то мені вже здається залежить від лікаря і від пологового. Нам не давали, а моя коліжанка родила в медінституті, то їй видали той список, як вона приїхала родити і зробили круглі очі, як то вона приїхала родити і нічого з того не має...:sad: Чоловік чи мама бігали і купляли.

5. Марічка

Марічка Well-Known Member

А я "жінка програміста" :).
    Сама філолог.

• Подобається Подобається x 1
  6. То я

То я Member

програмісти і жінки програмістів "розродилися" :). І я програміст.
    ото дітки в нас розумні будуть :) і гарні.

• Подобається Подобається x 3
  7. Oksanka

Oksanka Well-Known Member

я купувала капрі(джинсові і шматяні-прікольненькі,сучасненькі) дала- 180 і 160 грн, на краківському базарі(ВСЕ ДЛЯ ВАГІТНИХ):radist:

а тепер читаю список,що собою брати в роддом, і вже страшено хочу купити для маленького(носочки,шапочки, і т.д.),:rolleyes: Каляску і ліжечко буду купувати,після родів,:shy: напевно я забобона,дотримуюсь цієї точки зору.(хоча виберу до родів:shutup:+,-,щоб знати що хочу ). А на даний час мене перепонюють лише позитивні емоції, не зважаючи що дитинка тисне з боку.Але коли я уявляю, що я його вдягну в гарненький одяг,притулю до себе свого рідненького, і нікому не віддам:) :p .
    Вот так то!!!!

8. Натуся

Натуся Well-Known Member

Я теж на краківському купувала,там трохи дешевше...Але всеодно мене ті штани для вагітних нервують...:suicide: Та вставка аж до грудей, вічно жарко в пузіко...Найбільше я люблю свої штанці,які просто купила на Краківському,без всяких приколів для вагітних,на легенькій резиночці,акуратно лягають під пузіко,ніде не тиснуть...Але то мені так,а кожному своє...:o

9. Цукерочка

Я не сперечаюсь з Вами, просто кажу як казала мені моя лікарка, вона мені порадила 2 лікарів, і казала, що вони роблять УЗД, тому вона мені не робила, но в кінцевому результаті всеж таки зробила, тому що той лікар в якого я буду робити він мене не дивився на УЗД. :)

Додано через 3 хвилини
    Мені цей список дали на лекції в Інтерсоно. А щодо медикаментів, то мені сказали щоб я нічого не купувала, біля батальної, чи навіть в самій лікарні працює цілодобово аптека, і якщо щось буде потрібно то без проблем чоловік купить. Навіщо купувати, якщо воно мені може і не буде потрібно. надіюсь.

10. Марічка

Марічка Well-Known Member

Погоджуюся, не тільки шкідливо, але й не зручно. Особливо, якщо робота сидяча. Коли стоїш чи ходиш в джинсах, то ніби добре, а як тільки сядеш, а ще як поїсиш...
    Я вже кілька тижнів не ходжу в звичних штанах. Так загалом фігура ніби не змінилася, хоча живіт трошечки виступає нижче пупка до лобкової кістки, там де зараз локалізована матка, але це може бути й наслідок підвищеного апетиту :) ... А зручний одяг - це важливо.

Щодо одягу, то я вже вирішила на осінь-зиму пошити комбінезон чи сарафан, щоб тепло було, бо я змерзлюха. Може й куплю, якщо побачу...

А взагалі, в нас сьогодні 13 тиждень почався. От!

11. Кристина

Кристина Загублений

12. Олюська

Олюська Well-Known Member

Нині зустріла свого колишнього одногрупника, він вже 4 дні татко. Казав, що "народжував" разом з дружиною, але до кінця не витерпів (нерви здали):D

13. То я

То я Member

я цю книжку якраз сканую. Якщо комусь треба буде - можу поділитися ;). Справді гарна книжа.

А відносно речей для вагітних - я позичаю :shy: і шию. як на мене - це здирство платити за одяг 300-500 грн :ireful1: . Взагалі все для вагітних значно дорожче, ніж аналогічні речі для "не вагіних". Користуються нашими відчуттями та емоціями.
    До речі, в "трикотажних" магазинах продаються такі милі розпашоночки, бодіки, повзунки, шапочки, шкарпеточки для діточок за 2-20 грн(згадаю, сльози на очі находять, коли ж я мого карапузяку одягати вже буду:rolleyes:) . Чим вони відрізняються від тих одьожок за 50 грн в спеціалізованих магазинах і модних мережах?
    І взагалі дитинці найголовніше - любов, увага, циця :). А не модна фірма одягу.
    --
    п.с. я не жадна і не хочу на дитинці економити. просто, справді, невже наш одяг поганий?.

Додано через 7 хвилин
    .
    А я зараз читаю Ж. Ледлофф. «Как вырастить ребенка счастливым» - тут її найшла http://breastfeeding.org.ua/infants/liedloff.html.
    імхо, гарний сайт про грудне вигодовування http://breastfeeding.org.ua/

• Подобається Подобається x 3
  14. Oksanka

Oksanka Well-Known Member

15. Натуся

Натуся Well-Known Member

А от і моє пузіко.Правда не голеньке,ще потім сфотографую у всій красі:radist:

• Подобається Подобається x 8
  16. То я

То я Member

в мене сорочка така ж :) . Ну майже... тільки з дельфіном :) і штори подібні. :))).

17. Цукерочка

Якщо можна, то я була б вам дуже вдячна.
    На ПП напишу свій e-mail. Дякую

18. То я

То я Member

Наступну вагітність планувати через рік :) :) :). Мені чомусь здається, я сумуватиму за цим станом. насолоджуюся звоїми останніми 8-ма тижнями. :). Я вчора вночі розплакалася зі щастя, розбудила чоловіка, і йому сонному почала дякувати за нашого синуську, який він буде розумний, гарний, чемний, кмітливий....

Додано через 2 хвилини
    Добре, Цукерочко. Як тільки відсканую. Книжка товста. думаю за сьогодні-завтра справлюся :)

19. Цукерочка

А я вважаю, що в жіночому гардеробі, повинен бути одяг для вагітних.

20. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

В мене тепер є цілий гардероб для вагітних :) Речі куповані просто більшого розміру перейшли у спадок мамі, решта запаковано в мішок і закопано в шафі.

Статус теми:
Закрита.