Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Олюська

Олюська Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

В нас 15-тий тиждень почався. та й місячні в такий час вже закінчувались...:sad:

Додано через 2 хвилини
    А там прийом по запису?Якщо так, то може у вас є телефон?Буду вдячна:)

2. Ksani

Ksani Well-Known Member

Серйозних проблем не було, але я щовечора просила чоловіка масажувати мені нирки. Нирки були вдячні :)

3. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Гуцулянко, маленька дiвчинка це таке щастя що просто нема слiв передати!!!!! Щиро вас вiтаю!!!

Додано через 1 хвилину
    головне щоб не було яскраво червоних кровяних видiлень. Оттодi не на форум а до лiкаря бiгом. А так - нiчо. :)

4. Sashynda

Sashynda Загублений

Мої вітання всім вагітним, а також матусям з татусями, і побажання міцного здоров’я!:)
    Вже кілька місяців читаю вашу цікаву гілку, хоча, нажаль, ще не можу назвати себе вагітною. Я поки в розряді активно плануючих.

Дівчата, а які у вас були найперші симптоми вагітності? Ще до підтвердження лікарем?

• Подобається Подобається x 1
  5. Олюська

Дякую:)

Додано через 8 хвилин
    У мене особливих симптомів не було. Ну, єдине, що була затримка місячних. Я зробила тест на вагітність, він показав позитивний результат:radist: . А до лікаря ми не ходили для підтвердження вагітності, бо тест дає точний результат на 98%. Але вже через 1-2 тижні мене почало дуже нудити, так, що я навіть не могла нікуди вийти, бо дуже погано почувалась. Правда рвота була лише один раз і нудота тривала до місяця часу. Ну, і груди стали чутливішими. А взагалі-то в кожного вагітність проявляється по-різному. Хоча нудота і рвота притаманні майже всім вагітним:)

6. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Я всі три рази про вагітність знала ще до затримки за тиждень - починали боліти груди. (Перший раз бабуся помітила, що я мимоволі підмасовую, подивилася на мене так хитро: вагітна? - та, ні, кажу, не знаю... - Зате я вже знаю :)) За наступний місяць бюст збільшувався на розмір. Потім під час вагітності ще на 1-2. Десь так місяців за 5-6 після пологів - вертався до свого нульового :)

7. Sashynda

Sashynda Загублений

ой, я вже напевно починаю зациклюватись. Минулого місяца в мене такого не було. З острахом чекаю на завтрішній день :scare:
    А ви якось готувались до вагітності? Чи проходили якісь обстеження ще до того як?

Додано через 12 хвилин
    А у мене тягне низ живота. В принципі, я почитала на інших форумах, що у багатьох вагітних так починалось. Але з таким самим успіхом це може бути передвістям початку нового циклу... хвилююсь

8. Oksanka

Oksanka Well-Known Member

А чому розчарувалась, самим оглядом чи чергою не послідовною.Чесно кажучи, я 2 рази в неї була, нормальненько і чоловік задоволений, вона йому детальніше показувала, де щічки,де очка,:) ..... Зробила нам фотки,не знаю можливо просто мені немає з чим порівняти. Але що там в вас сталось,:shy:

9. Анджі

Анджі Загублений

Всім привіт! Підкажіть як користуватись форумом, я тут вперше

Додано через 2 хвилини
    Розкажіть про торч-інфекції, чи обовязково їх робити?

10. syavych

syavych Well-Known Member

Ну вот, написали повідомлення - значить розібрались ;)

11. Олюська

В нас була планова вагітність, тобто я планувала, приблизно на який місяць це має звершитись:). Тому десь так за півроку я зробила флюрографію (на всяк випадок), бо ж під час вагітності не можна, поздавала аналізи крові, сечі. І трошки підлікувала шлунок, бо з ним у мене завжди проблеми. Утримувалась протягом 2-3 місяців від якихось серйозних ліків, бо вони можуть довго виводитись з організму. І більше нічого такого. Взагалі-то я читала, що підготовка до вагітності має тривати 3-4 місяці. Треба зробити щеплення від краснухи, якщо ви не хворіли, кинути курити (і чоловік теж бажано, щоб кинув), вживати алкоголь. Мій чоловік, бідненький, два місяці навіть пива не пив:)

Додано через 3 хвилини
    Дівчата, а що можна приймати, якщо болить голова і чи нічого страшного в цьому нема? Бо я читала, що треба негайно звернутись до лікаря, якщо головний біль тривалий.А мене вже від обіду болить:sad: Що то може означати?

12. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Вул. Б.Котика, це бічна Личаківської, передостання зупинка трамваю №2, там на розі є магазин меблевий "Нова ідея". Наталя Миколаївна Прокопчук
    80501722766.

Дякую.:) В мене є три двоюрідні сестри, котрих я вибавила. То з підліткового віку хотіла тільки дівчинку..., а потім, коли вийшла заміж, все перевернулось.:) Коли в 20 тижнів сказали, що "ніби дівчинка", то я ще ходила і сама себе тайком від всіх переконувала - ні буде хлопчик...:) Але тепер, не знаю що так сильно вплинуло, - дійсно рада і дівчинці.:)

13. Ольга

Ольга Well-Known Member

дуже боліли груди, я спершу думала, що то білизна тисне - це друга ознака :)
    перша ознака було моє прокидання о 6.00 і біг до туалету. Спершу я злилася, що то мене розбудили сусіди, але потім задумалася, що сусіди не можуть щоранку мене так будити...
    третя ознака - голод! їсти хотіла дуже часто, якщо не їла то ставало дуже слабо.

І за усіма цими ознаками плюс затримка я ще пішла на аналіз крові.

Готувалася до вагітності досить поверхнево. Кілька місяців пила фолієву кислоту, підлікувала зуби, трохи спортом зайнялася... чоловік теж пив фолієву, спиртне практично не вживали... Ну і добряче відпочили на морі! ;)

14. галичанка

галичанка Well-Known Member

Наявність збудників торч-інфекцій перевіряють, якщо людину турбує запалення статевих органів (наприклад, кольпіт, ендоцервіцит) чи безпліддя.

А Ви плануєте вагітність і для цього хочете обстежитись?

Додано через 10 хвилин
    Не хвилюйтесь! Хоч раджу вам не хвилюватись, але знаю, як це нелегко, сама таке переживаю щоциклу... А все ж постарайтесь! Покладіться на Божу волю. Бог дасть Вам дитинку тоді, коли це буде найкраще для Вас - може цього циклу, а може наступного :) Все буде добре!:)

15. Олюська

Дякую!:) Наступного разу спобуємо туди піти:)

16. Sashynda

Sashynda Загублений

У нас також дуже бажана. На щастя ми з чоловіком не палимо, алкогольних напоїв теж практично не вживаємо. Чоловік раз на три місяці може випити трохи пива, а може й не випити:) Зуби регулярно перевіряю, тому що на ортодонтичному лікуванні. Кров, сечу здавала. Потім ще й аналіз на ТОРЧ зробила. Хоча в мене із ним була ціла епопея... лікарі з моєї поліклініки вперто відправляли мене місяць пити антибіотики. А я, почитавши багато різної інфи в неті, дуже сумнівалась чи воно справді треба. Довелось шукати іншого лікаря. Зрештою дійшла до медико-генетичного центру на Лисенка. Там мене заспокоїли і сказали, що за результатами аналізів у мене просто дуже сильний імунітет на токсоплазму. А в поліклінійі мене від того імунітету хотіли антибіотиками лікувати:/

Додано через 3 хвилини
    в туалет я теж часто бігати почала. голод також... а от в грудях абсолютно нічого. Хоча й перед початком нового циклу вони в мене зазвичай дуже чутливими стають. Сьогодні зранку зробила тест. Хоча офіційної затримки ще немає. Нічого втішного не показав:sad: Хоча надія ще є. Я вірю, що якщо не цього місяця, то пізніше, але все обов"язково буде гаразд.

Додано через 6 хвилин
    Дякую за підтримку! Я намагаюсь не падати духом та сподіватись на краще. Зрештою, це всього тільки другий цикл. Якщо не вийде, то у мене ще трохи часу підготувати свій організм:)

Додано через 15 хвилин
    Наскільки я знаю, вагітних, як правило, завжди направляють на ТОРЧ, але серед моїх знайомих є такі, хто їх не робили і все гаразд.
    Я вирішила не ризикувати та перевіритись на торч ще до вагітності. Адже якщо ти завагітнієшь під-час активної стадії хвороби, це може не дуже добре вплинути на дитину. А ще, ніхто з моїх рідних не пам"ятав, чи хворіла я на краснуху. Токсоплазму, уреоплазму, мікоплазму, цитомегаловірус та герпес я сдавала в Євролабі на Б.Котика. Кожен аналіз приблизно 40 грн. А от краснуху довелось сдавати в Біокурсі...це за готелем Дністер (не пам"ятаю назву вулиці) і коштувало це "задоволення" щось близко 150 грн.

17. Оксана

Оксана Well-Known Member

В мене сьогодні свято! Рівно рік тому я дізналася, що вагітна! (просто час до часу робила тести, більше нічого на початках не турбувало). Згадала, як все було:radist:
    А нашій Анничці вже 3.5 міс:) :) :)

• Подобається Подобається x 1
  18. Дана

Дана Well-Known Member

У мене були усі нижче описані дівчатами ознаки але самої вагітності не було. Я так хотіла тої дитинки що організм видавав мені усі ознаки вагітності і часте сечовипускання і ниття грудей і тошноту і головокружіння все що має бути у вагітної. А коли я кинулася того ровера і перестала рахувати скільки разів на день бігаю в туалет, нудить мене чи ні і т.п – я завагітніла, ні токсикозу ні рвоти ні болю в грудях ні частого сечовипускання в мене не було, вже десь на четвертому місяці знову почала бігати в туалет, але до того я і не знала що вагітна. Нудоти чи токсикозу в мене тьфу-тьфу так і не було і думаю що вже на дев’ятому місяці не буде.

19. Натуся

Натуся Well-Known Member

Якщо з організмом у вас все добре,і ви лише другий місяць хочете дитятко (я так зрозуміла бо ви пишете,що то тільки другий цикл),то все у вас гаразд.Але я така сама,ми з чоловіком від жовтня до січня намагалися,а нічого не виходило,і я як панікьорка побігла до лікарки.Вона тоді з мене сміялася,а тепер мені і самій смішно...:) Правда для заспокоєння "душі і тіла" лікарка мене оглянула,я всі аналізи здала,вибачте за прямолінійність,- порадила мені позу "раком" щоб легше завагітніти,бо якась там в мене структура матки трохи інша,ну і розказала про методи планування сім'ї- вимірювання базальної температури,дні,коли бажано утримуватись і мені і чоловіку (для більшої густоти сперми і її активності),дні коли можна,і дні коли треба.Не пройшло і місяця,як на початку лютого я вже взнала,що вагітна. :) Якщо дуже переймаєтеся,можете пошукати інформацію про планування сім'ї :),але то ще не горить,як кажуть,все може бути і без цих правил,просто довіртесь організму.Коли ви будете найбільше готові до цього морально і фізично,Бозя подарує вам синочка,або донечку,а може і того і другу :) :) :).У моєї подгуги так і вийшло... :)Я вже писала про неї і про те,що прогнозують двійню. :)

• Подобається Подобається x 3
  20. Oksanka

Oksanka Well-Known Member

це повідомлення було адресовано Галичаночці, про УЗД в Лотоцької.Я ще не вмію користуватись форумом, дуже добре, тому мої повідомлення такі костубаті:shy: :sad:
    а що таке карма???:shy:

Статус теми:
Закрита.