Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ума

Ума Super Moderator

Відповідь: Для майбутніх мам

як говорила колись мені моя дільнича, то гіпретонус ПЕРЕДНЬОЇ стінки - це нормальне явище при УЗД, небезпечнішим є гіпертонус ЗАДНЬОЇ, що свідчить, що це матка тонусує не при обстеженні, а періодично

Не хвилюйтесь, відпочивайте більше і краще на свіжому повітрі :)

п.с. у Вас такий термін як у моєї сестрички :)

2. Олюська

Олюська Well-Known Member

Привіт всім! Прийміть у свій колектив:o
    Бо я ще "першачок"-досвіду ніякого, перша вагітність. А у вас тут так цікаво!!!:y:

• Подобається Подобається x 3
  3. Олюська

Маю одразу питання. Ви не знаєте як впливає застуда на вагітність? У мене 13-тий тиждень і вже цілий тиждень не можу відійти, хоча цілими днями лежу в ліжку, полощу горло, п'ю Афлубін, а температура 37,2 не пропадає:sad: А ще, що найгірше, постійно переживаю, що це може нашкодити дитинці

4. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Вітаю Олюська! Як я застудилась цієї зими (тоді страшний грип ходив) нам було теж 3 місяці приблизно. Так от я постійно лежала під теплою ковдрою і пила чай з малини і молоко з маслом і медом, і горло полоскала. За тиждень горло вже не боліло і кашлю не було, але ще тиждень мучив нежить. Основне відлежатись до повного одужання. А на рахунок ліків незнаю, я пила лише кілька разів парацетамол, коли вже дуже голова боліла.

5. Олюська

Анастасіє, дякую за відповідь,стало легше, а то моїм переживанням меж не було:)

6. Мишка

Мишка Загублений

Привіт! ми тільки на 29 тиждні, наш термін 11 листопада. Ходили вчора в гості до друзів - це у них друга дитинка, дівкинка Поліна 4 тиждні, тримала на руцях маленьке чудо дивились як цицю бере, як мама памперс міняє, домовились, що я зможу по п’ятницям приходити, брати уроки "Для майбутних мам - практикум". Їм подарували слінг, вони його вже освоїли, я теж навчилась одягати і класти туди ляльку.
    Все супер я вже зовсім не панікую, був період, я почала переживати за дитяче придане, але чоловік мене настроює "Моє, завдання - молочко", а придане по списку, який завдяки форуму і порадам друзів уточнюється і редагується, (типу це ми вам дамо, а це не потрібно).

• Подобається Подобається x 2
  7. То я

То я Member

привіт вам в цій гілці.:) І я до вас сюди. Можна?:).
    Хвилююся... Ті,що вже щасливі, :) як ви шукали пологовий будинок і свого лікаря. Поділіться досвідом :shy:. А то я не знаю як почати.. Брати чоловіка і робити прогулянку по ПБ?

8. То я

То я Member

і нам сказали чекати на чудо десь в таких числах. А взагалі дату чомусь точно поставити не можуть...:sad: розкид від 15 жовтня до 14 листопада. Як так можна....

9. Кристина

Кристина Загублений

Гіпертонус у першому триместрі є нормою. Не потрібно хвилюватися з цього приводу, оскільки хвилювання тільки підвищують цей гіпертонус.
    А ще краще підіть з чоловіком на курси.

10. Натуся

Натуся Well-Known Member

Мені теж сказали що приблизна дата пологів-2-9 листопада,але то по останніх місячних,а по узд,висоті матки,розмірах і вазі малявки,її розвитку,сказала лікар,що вже почався 31-ий тиждень,зробила я вже декрет,гроші правда дадуть не раніше кінця вересня,така вже в нас держава,але і то добре...:).Так по всім параметрам кажуть мені що родити мені таки не в листопаді,а в кінці жовтня,але то ніхто вгадати не може,бо коли я завагітніла- не знаю,а з місячними останні два місяці був повний капець,то ніхто точно і не визначить,тут сказали прислухатись до малявки і слідкувати за її здоров'ячком і своїм :) .

11. То я

То я Member

От і ми слідкуємо. :)
    А взагалі, дівчата що ви робите з втомою, а то ходити деколи доводиться багато, а потім помираю.... Мені лікар казала приймати "колінно-ліктьову позу". Взагалі-то помагає. Може ще хтось знає як собі помогти з ногами і поясницею?

Я без роботи зараз. Пішла геть, тим більше не подобалося мені там :). Як з безробітними. Їм держава щось дає? Які документи потрібно. І взагалі звідки починати?

12. Натуся

Натуся Well-Known Member

Та і я не працюю,вчуся,але то всеодно,держава має видати декретні,вони правда менші ніж в тих,хто працює(чотири ставки без знімання ПДВ),мені сказали,що нарахують десь біля 570 гривень,не дуже багато,але всеодно не зайві гроші!

13. Натуся

Натуся Well-Known Member

Вид допомоги і документы, для подачі в соцбез
    Допомога по вагітності та пологах
    • Заява матері;
    • Листок (довідка) по тимчасовій непрацездатності установленого зразка, виданий лікувальною установою;
    • Довідка з основного місця служби (навчання);
    • Довідка ліквідаційної комісії для жінок, звільнених з роботи у зв‘язку з ліквідацією підприємства;
    • Довідка державної служби зайнятості для жінок, зареєстрованих у державній службі зайнятості як безробітні;
    • Довідка з місця проживання для непрацюючих жінок про те, що вони не працюють (не служать, не навчаються);
    • Рішення про усиновлення чи встановлення опіки (для осіб, які усиновили чи взяли під опіку дитину протягом 2 місяців з дня її народження)
    Одноразова допомога при народженні дитини- після народження,але не більше ніж до 5-и місяців дитині,бо коли виповнюється 6 місяців,допомоги вже не дадуть:
    • Заява одного з батьків (усиновителя, опікуна) затвердженого зразка;
    • Копія свідоцтва про народження;
    • Копії трудових книжок обох батьків (усиновителя, опікуна);
    • Довідка з місця служби (навчання) заявника;
    • Довідка про склад сім‘ї батьків (усиновителя, опікуна);
    • Копія рішення про усиновлення чи встановлення опіки (для усиновителя і опікуна)
    Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею 3-ьох років
    • Заява матері (особи, яка здійснює догляд за дитиною);
    • Виписка з наказу по місцю служби про надання відпустки по догляду;
    • Копія свідоцтва про народження;
    • Довідка з місця проживання заявника про те, що з ним проживає дитина;
    • Копії трудової книжки особи, яка здійснює догляд за дитиною;
    • Довідка з місця навчання (для осіб, що навчаються);
    • Довідка ДПІ про те, що особа не займається підприємницькою діяльністю (для непрацюючих осіб);
    • Довідка з державного центру зайнятості про те, що особа не стоїть на обліку (для непрацюючих осіб);
    • Довідка про те, що виплата допомоги по безробіттю не проводиться, а також довідка з місця проживання про те, що заявник не працює (не служить, не навчається) (при перебуванні на обліку в центрі зайнятості);
    • Копія рішення про усиновлення чи встановлення опіки (для усиновителів і опікунів);
    • Довідка ліквідаційної комісії про звільнення з роботи у зв‘язку з ліквідацією підприємства (для осіб, які звільнені)

14. То я

То я Member

Дякую. Черг надіюся там не має?

15. Натуся

Натуся Well-Known Member

В самому соцбезі - як коли,але туди треба йти вже зі всіма документами,і ще треба копію свого паспорта і ідентифікаційного номера.Ще треба в банку відкривати рахунок,на який будуть переводити гроші,якщо вже є рахунок,то треба знати номер рахунку і вказувати його в заяві,яку пишеться в самому соцбезі.Черга може бути в всіх інших закладах де берете довідки,але від того теж нікуди не подінешся...:) Тримайтеся!Все не так складно як здається на перший погляд!:) :) :)

• Подобається Подобається x 1
  16. Натуся

Натуся Well-Known Member

Знайома проблема...:) Я лягаю на диван (майже лягаю- позиція- напів лежачи,бо важко дихати,коли рівно лежу-задихаюся,бо ще й ніс постійно забитий(просто забитий,без насмарку,це один з "привілеїв" вагітності :) )),під ноги кладу ще дві величезні подушки і відпочиваю в позі яка нагадує латинську літеру "V",мені допомагає.А ще деколи спина дуже болить,то чоловік легенько розмасовує копчик і вище,але легенько,бо якщо трохи сильніше натисне,то біль стає взагалі невиносимим,не знаю чого так,така в мене фізіологія :) .

17. Мишка

Мишка Загублений

Поки, що я зробила такі кроки:
    1. Є 4 пологових. з них
    а) на Рапопорта - відпадає, дуже далеко з Сихова через Городоцьку чи Центр їхати ну ніяк нехочу, умови не дуже, діток приносять тільки годувати, але можна домовитись, щоб дитина була з мамою, якщо не пощастить в палаті може бути до 9 чоловік.
    б) медінститут, якби в мене були ускладення, чи я там лежала на підтримці, може й так, але всетаки насторожує "прохідний двір", багато вагітних з районів і до них кажить: родинами приїжжають. Лікарі кажуть хороші.
    в) лишається Мечнікова або Батальна. Хотіла на Батальну, але історія така: мій чоловік не ведеться на спільні пологи і я не хочу себе настроювати, що була можливість бути разом при народжені дитинки а він такий сякий не "ведеться", на мечнікова з спільними пологами трудно. На Батальній після пологів "тримають" 5 днів, а на Мечнікова 3, якщо все ОК, звичайно. На Мечнікова високі стелі, вікна більші, дихати легше, ну це просто особисте, люблю старі будинки, товсті стіни а не новобудови.
    2. Склала користуючись дописами форумчан і порадами подруг, які вже народили, список лікарів (ПІП і пологовий).
    3. Найближчим часом буду визначатись, думаю провести переговори з 2-3лікарями. Основний критерій, щоб розуміла/розумів, що для мене - це не щоденна робота, тобто розуміння і увага, щоб до мене віднеслись не як до товару вартістю в 250-300 дол.
    4. Я вже давно склала перелік питаня що, я хочу задати лікарю, і якщо я отримаю відповідь типу: "Ну, що ви переживаєте всі народжували і ви народите, я до того лікаря більше не піду". Я не всі і я хочу знати як і що будуть робити мені в різних ситуаціях, так як чоловік, на жаль, не вважає за потрібне бути поруч і все проконтролювати, бодай виключити можливість "безпределу".

18. Натуся

Натуся Well-Known Member

Я коли лежала на підтримці,з діагнозом "Виражений гіпертонус обох стінок матки",то постійно діставала лікарку,аби та пояснила мені що це означає,вона мені на хлопський розум сказала,що це моя матка напружується,скорочується і виштовхує моє дитятко.Ух,яка я зла була на ту матку!!!:)А потім я почала випитувати ту причину через яку мій організм виштовхує мою дитинку.Відповідь була дуже проста : "90% всіх хвороб і нездужань - нерви,10% решти- всякі там бактерії і т.п."Я для себе висновок зробила,і вам раджу- ніякі проблеми,сварки,негаразди не варті життя вашої дитини.Заспокойтесь,забудьте хоч на деякий час про все що вас оточує і побалакайте зі своїм малятком,воно ще дуже малесеньке ,але все дуже добре розуміє,і не забувайте,що ви- одне ціле і ваш настрій передається маляті.Усе в вас буде добре! :)

19. Мишка

Мишка Загублений

Смішно, але коли я ходжу багато - я не втомлююсь, а от коли сиджу на роботі чи в дома, за копом, тоді мене на сон і крихтіння пробиває.

20. Марічка

Марічка Well-Known Member

Привіт, Олюська!
    Як на мене, підвищена температура (~37,2) в вас мала з'явитися від зачаття дитини і триматиметься на такому високому рівні протягом усієї вагітності. Так що за високу температуру хвилюватися не варто :).

Статус теми:
Закрита.