Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

Я дуже люблю (скажемо) сашімі. Під час першого триместру просто шаленіла від різного роду сашімі, в якому місті ми б не були ми йшли їсти суші. З 2го триместру мене від суші-сашімі нудить. Від самої думки шо я то їм. Певно організму непотрібно. А про шкідливість.. Ви почитайте статті іноземних гінекологів. Якщо прізвище японське - їсти можна, навіть треба, ьвсі в японії їдять, якщо лікар не японець - не їсти тунця більш як 1 порцію на місяць - через великий вміст свинцю

2. Zoryanazirka

Червоного м"яса їсти не рекомендують бо воно тяжко і довго травиться. Але я їм. Дуже вже з кров"ю не їм, але максимум середньої прожарки. Гемоглобін зате 128.

3. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я вчора з'їла малесенький кусочок сирого тунця, i бiльше боюся. Але сушi я абажаю! Я беру тепер сушi з крабовим мясом i авокадо, або з креветками i аводадо, такi я думаю можна.

4. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

От я те саме хотiла сказати - японки їдять сиру рибу, це ж їхнiй рацiон. Я питалась в одної японочки як у них з цим i вона казала що всi їдять, i нiчо. А про тунець тут так i кажуть що великий вмiсть ртутi i ще в акули i риби-меча. В основному чим бiльше тiло риби тим бiльший може бути вмiст ртутi. I ще кажуть з малих водойм можить води бути забрудненi ... так що треба напевно помiрковано до цього вiдноситись.

5. Ума

Ума Super Moderator

як тут вже хтось говорив, то кожна вагітна може їсти те, що властиво для її території проживання. Тому, звісно, японцям то не шкодить. Певно, як нам сало ;) Воно ж теж сире буває (без достатньої термічної обробки);) Але я не через вміст шкідливих речовин, а через можливість інфікуватися токсоплазмозом, сальмонелльозом чи ще чимось ... Раніше ніколи про це не думала, а тепер як я не одна, то якось авоматичний бар"єр в мене - ні бастурми не можу з"їсти, ні іншого в"яленого м"яса, ні сирої риби чи морепродуктів.. :sad: Шкода, бо мені напевно б хотілося, але якось підсвідомо в мене ті бажання блокуються...

6. Zoryanazirka

А мені на тижні прийшло від pregnancyweekly що тра їсти багато риби через риб"ячий жир, ніби-то останні досліження кажуть що добре впливає на розвиток малечі. В кожного своя думка. Я думаю треба прислухатися чого потребує організм. Те і їсти. А напихатися через силу якимось шпинатом "бо корисно", тільки шкодить. Мама моя казала в неї низький гемоглобін був і ій в ЖК казали їсти гречку. І вона щодня напихалася гречкою. А я все життя думала ну чому я так ту гречку ненавиджу, непереношу нічого з гречкою.

7. Yarka

Yarka Well-Known Member

Ось і мені вчора в ЖК сказали, що в мене різко впав гемоглобін, я так розстроїлася, особливо як почитала в неті як негативно це впливає на дитинку... Таблеток не дуже хочу пити, але доведеться, бо вже занадто низкий показник в мене. Ще кажуть що добре їсти чорну ікру. Але мені хтось казав, що в Україні вона якщо і продається, то нелегально. Чи хтось чув про таке?

8. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Гемоглобін добре підвищують яблука і свіже повітря. Саме за умови достатнього надходження кисню відбуваються інтенсивніше оті процеси "гемоглобінізації".
    На 6-7-му місяці вагітності печінка малюка починає "запасатися" гемоглобіном, який він потім буде використовувати аж до 5-6-місячного віку, аж доки не з'явиться у раціоні жовточок чи м'ясце. Звісно, з молоком матері залізо йому теж перепадатиме.
    Так ось, це мною було і вичитано і перевірено на собі - на 6-7й місяць вагітності припав, пам'ятаю, неймовірний апетит на яблука. Але все одно яблук виявилося недостатньо - довелося прийняти упаковку "глобірону", щоб підняти гемоглобін, що впав був до 105 одиниць.
    Ще нам на курсах радили печінку тріски - там є певні жири, котрі сприяють засвоєнню заліза, ну, звісно, ще м'ясо і печінка теляча чи свина багаті на залізо.

9. НАТКА

НАТКА Загублений

Так ось, це мною було і вичитано і перевірено на собі - на 6-7й місяць вагітності припав, пам'ятаю, неймовірний апетит на яблука. Але все одно яблук виявилося недостатньо - довелося прийняти упаковку "глобірону", щоб підняти гемоглобін, що впав був до 105 одиниць.
    Ще нам на курсах радили печінку тріски - там є певні жири, котрі сприяють засвоєнню заліза, ну, звісно, ще м'ясо і печінка теляча чи свина багаті на залізо.[/QUOTE]

а який рівень гемоглобіну вважається нормою???120?бо в моїй обмінній картці різні дані - від 100 до 116 одиниць...це мабуть замало?

10. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Я не пам'ятаю точно, здається від 120-ти - то норма.
    А щодо анемії, то, здається, є три стадії: початкова, середня і важка. В межах 100-115 одиниць - це початкова чи середня, але підняти потрібно, нижче 100 одиниць - це вже серйозніше.
    Краще в лікаря запитати.

11. НАТКА

НАТКА Загублений

ДЯКУЮ...;) вле мені дивно що в моїй ЖК навіть ніхто увагу не звернув - всі аналізи добрі , то і я собі з того не роблю проблеми;) а виявляється таки треба піднімати гемоглобін

12. Yarka

Yarka Well-Known Member

Вчора вичитала в інтернеті, що в жінки рівень гемоглобіна нормальний 120-140, але коли жінка вагітніє, то він трохи опускається і нормальним вважається 110 (деякі джерела дають цифру - 105). Але в мене він впав нещадно низко, аж до 86:sad::sad::sad::sad:

13. Zoryanazirka

Поки що 9 кг, але тепер маля має швиденько набирати вагу :)

14. Zoryanazirka

Колись визначали анемію простим способом - відгортали нижню повіку - якщо червоно - добрий гемоглобін, якщо рожево або біло то тра шось робити :)

15. НАТКА

НАТКА Загублений

привіт Зоряно, відгорнула свою повіку - ніби так червоно-рожевого кольору, тепер буду їсти гранат...:o А я поправилася (важилася на поч.січня) вже на 10кг, а зараз після всіх свят думаю ще 2 кг додала, бо чую важко вже навіть вставати і зробити перші кроки після того, як посиджу з 1-2 год.перед компьютером на роботі, мушу спочатку помаленько розходитися....і взагалі думаю в лютомиу вже на роботу не ходити, бо малол рухаюся тут...

16. НАТКА

НАТКА Загублений

І що тобі рекомендують істи і пити?який в тебе термін?

17. Yarka

Yarka Well-Known Member

в Жк мені якісь таблеточки із залізом дали- сказали пити 1 раз на день+ курага, абрикосовий сік, печінку, м"ясо (побільше яловичини)... Завтра ще йду до однієї лікарки. Запитаюся, що вона мені порадить. Тоді ще напишу

18. Yarka

Yarka Well-Known Member

ах, забула сказати, що термін у мене 26 з половиною тижнів.

19. НАТКА

НАТКА Загублений

візьму і собі на замітку, а то їм всякого різного потрошки... а вітаміни якісь п"єш?

20. Zoryanazirka

А я їм і їм... Якщо сиджу за компом (а переважно з того моменту як протру очі і до того як іду їх закривати :) то цілий час мушу шось або пити або жувати..:sad: Тільки якщо вже десь йду то про їжу забувається. Мені чоловік купив цілий ящик апельсинів!!! - робить мені рано свіжий сочок на сніданок, а протягом дня я їх підїдаю.

Статус теми:
Закрита.