Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Вчора була на лекції для подружніх пар на Батальній, так тітонька-лектор (неонатолог) сказала брати на пологи для дитинки шапочку без завязочок (типу лижної шапочки). Це справді так необхідно щоб небуло завязочок? І де такі шапочки можна купити - я щось не зустрічала таких, а може просто не звертала увагу :rolleyes:
    Я спитала її чи підійде шапочка звичайна якій відрізати завязочки - вона сказала що вже краще нічого не відрізати - хай буде яка є ;) . Тому і цікаво чим кращі "лижні шапочки".

2. Ольга

Ольга Well-Known Member

І чому ніхто не вітає!?!?

Вітаємо Уму і синочка!
    Вітаємо Ніну та Катрусю!

• Подобається Подобається x 3
  3. Ольга

Ольга Well-Known Member

Дитині у пологовому шапочка потрібна на перші години життя. Потім ніхто не вдягає шапочку.
    Крім того, моя мала не могла заснути поки не зняла шапочки з голови. Не могла їсти бо її дратували завязки. Ми вдягали шапочку після купання лише.
    В магазинах вибір не дуже великий таких шапочок :sad:

• Подобається Подобається x 1
  4. Цукерочка

Цукерочка Well-Known Member

Ума родила????? Хлопчика???
    МОЛОДЕЦЬ.

Прийміть Умо і мої вітання.
    Нехай росте козаком на радість батькам, і звичайно здоровим буде.

5. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

для маленьких діток підібрати шапочку ду-у-же важко ... особисто я завжди міряла, а всі шапочки приенсені в пологовий - були великі (тут вже не поміряєш:))... Шапочки з комплекту для новонарождених ми змогли носити аж через 2-3 міс... Для того, щоб шапочка без зав"язок втрималась на голові маляти в неї має бути досить туга резинка (щоб в обтяжку) і розмір підходящий... Нелегка задача... Може знайдете беретики дитячі, вони менше будуть парити, і тиснути менше... Для дівчаток підійде косинка (трикотажна, я бачила в пологовому на дівчинці)...

Дякую, що нагадали... а то я зовсім про шапочки забула... треба зайнятись покупкою...

6. Ольга

Ольга Well-Known Member

ми не маємо жодного підтвердження... але лише так можна пояснити її відсутність на форумі...

7. Цукерочка

Цукерочка Well-Known Member

:D :shutup: :shutup: :shutup:
    А я подумала, що Ви знаєте точно тому і вітаєте.

8. Ольга

Ольга Well-Known Member

або на Батальній запитати чи не бачили вони Уми з великою кармою...:)

9. Drimka

Drimka Well-Known Member

Anastasie, а розкажіть трошки про це детальніше. Як Ви туди потрапили? Чи то всі подружні пари скеровують (тобто то йде як обов"язковий курс перед партнерськими пологами), чи треба самому взнавати. Платно/безплатно? Це тільки одна лекція чи їх має бути декілька?

п.с. А Ви там вчора Уму не бачили??? ;)

10. Іринка

Іринка Загублений

Всім привітики:)
    Сьогодні мені приснилося, що я народила дуже гарного хлопчика, але відразу піврічного:))) взагалі то нам обіцяли донечку.... тому вже не можу дочекатися чергового УЗД, а вона аж через тиждень :sad:((
    зараз нам 31 тиждень, але за останні 2 тижні ми не набрали жодного граму.... хоча чуємося ттт добре. цікаво, чи все гаразд з моїм малятком?

11. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

А я маю шапочки і без зав"язок і з зав"язками.......Маю тоненькі літні і тепліші на осінь. Я взагалі всім так закупилась ніби пів-року не будуз дому виходити взагалі.......Для малечі купа речей, та й для нас - 4 бальзами для волосся, 3 шампуні, 4 гелі для душу, 5 зубних паст, блок туал. паперу.....:) :). Моя душа вимагає ще якихось покупок.....Ще не все із списку покупляла......

12. Дана

Дана Well-Known Member

Іринка, а чому може бути з малятком щось не гаразд? Не беріть собі в голову дурних думок і не накручуйте себе. І з вами і з дитинкою все гаразд, не заставляйте хвилюватися своє дитятко, воно так само турбується як і ви, і відчуває те саме що і ви.
    Я за останні місяць втратила один кілограм, і лікар нормально це сприйняла, було дуже жарко і я їла в основному тушковані і свіжі овочі. Свою вагу наберете, головне щоб аналізи були в порядку і ви себе добре почували.

13. Іринка

Іринка Загублений

в принципі в нас всі аналізи в порядку, єдине що маля ще не перевернулося, але думаю, що ще маємо час. Між іншим десь вичитала, що поки дитинка не перевернулася не варто носити бандажний пояс, щоб вона мала більше місця для маневрів. А от коли вже перевернеться, то можна її трохи "зафіксувати";)
    особисто мені дуже зручно ходити в такому поясі - добре тримає і животик і спину...

14. Ольга

Ольга Well-Known Member

а ще, дитинка від тиску бандажу може знову перевернутися :) вважайте!

15. Anastasia

А у нас вже 37 тижнів - так от ми також вже 2 тижні не набираємо вагу. І нічого - все гаразд :)

16. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Я вже нарешті обійшла всіх лікарів в поліклініці - була в різних чергах з пів-десятої до пів-другої!!!!!!!!!! Усі майбутні мамочки, які ще не проходили огляд в сихівській поліклініці - майте на увазі, що найперше чергу тре займати до окуліста - я зайняла в 10 год, а попала в першій (!!). Всі інші швидко проходяться........

17. Anastasia

Мабуть на курсах швидше побачимось - але розкажу всеодно.
    На Батальній для сімейних пологів потрібно (незнаю чи обовязково) прослухати подружжю 2 лекції. Вартість цих лекцій довільна - у квитанції написано "спонсорська допомога", але рекомендована вартість, яку сказали у перинатальному центрі (де проводять лекції) = 100 грн. Цю суму треба буде оплати в ощадкасу у фонд "світ дитини".
    Дізналась про курси коли дзвонила на Батальну і питала про сімейні пологи. Детальніше можете дізнатись по телефону 244-21-24 - перинатальний центр (центр лактації і сім. пологів). На лекцію бажано записатись заздалегідь - оскільки вони набирають групу.
    Лекція триває приблизно 1-1,5 години.
    На першій лекції розповідали як саме проходять пологи, як дихати, коли їхати в ПБ, що таке перейми і таке інше - про це все нам Галя уже на курсах розповідала :)
    На другій лекції розповідали що брати на пологи для дитинки, як дитина буде вигляди після народження (щоб ми не лякались її зовнішнього вигляду ;) не знаю чому ми маємо налякатись) і про грудне вигодовування - для чого, як правильно, скільки, що робити коли є якісь проблеми - теж про це все Галя нам розповідала :)
    Так що я і чоловік ще раз собі повторили те що знаєм :)
    Окрім цих двох лекцій для сімейних пологів потрібно "придбати" сімейний родзал. За сімейний пологовий зал треба буде оплатити у бухгалтерію лікарні і сума = 100 грн.
    Також потрібно мати аналізи чоловіка на стафілокок (за останні 3 місяці - це треба уточнити) і флюрографію (за останній рік).
    Якщо усе це маєте - треба буде ще дозвіл від головного лікаря.

І все :)

Тепер можете народжувати вдвох :)

На жаль Уму вчора там не бачила :)

• Подобається Подобається x 5
  18. Anastasia

Була щойно в дитячому магазинчику, що знаходиться в приміщенні лікарні на Батальній, так от там є такі шапочки без завязочок - але вони якісь теплі мені видались, така суцільна ніби двостороння резинка, коштують 4 грн. . А де ще можна подивитись за такими шапочками?

19. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

те що ви не набрали, зовсім не значить, що малятко теж не набрало.... Воно собі росте і повніє за рахунок ваших запасів...

20. Іринка

Іринка Загублений

а мій чоловічок не погоджується на сімейні пологи:sad:
    впевнена що його допомога і підтримка мені буде потрібна...
    шкода

Статус теми:
Закрита.