Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. НАТКА

НАТКА Загублений

Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

а мені на СНІД брали лише тепер, коли всі аналізи здавала для декретної вдпустки

2. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

:)точно це я
    Привіт :)
    На здоров"я не жаліюся, одна проблема нагинатися тяжко, якщо просачкувати і кілька днів не піти в басейн - болить шалено спина :sad:

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Є дуже хороша вправа на біль у спині. Мені дуже допомагала. Але як її описати словами? Ми з чоловіком завжди показували усім знайомим вагітним сім"ям, описувати ще не доводилося.

4. Zoryanazirka

Це так вигинаєшся, а пом прогинаєшся стоячи на всіх своїх 4-х? Купила йога-чай для вагітних (з якоїсь трави) то там на пачці намальовано було :)

5. НАТКА

НАТКА Загублений

Привіт, Зоряна! Мені теж нагинатися вже важко і чоловік мене роззуває і завязує шнурівки:p і живіт мені здається, що вже такий великий...ти вже була на 3-му УЗД?

6. марта

марта Well-Known Member

Привіт всім майбутнім і теперішнім мамочкам. Вчора шукала в інтернеті якусь інформацію про курси для вагітних у Львові і натрапила на цей форум. Дуже класно, що є така можливість поспілкуватись з такими ж як ти. У мене 21 тиждень.

7. НАТКА

НАТКА Загублений

Марто, привіт.я вже на 33 тижні;) На курси можна піти в клініку Інтерсоно, я була там на 3х лекціях, вони безкоштовні, але треба попередньо передзвонити і записатися.Тепер ще хочу піти ще на одні курси.

8. Zoryanazirka

А ЩЕ КРАЩЕ - www.pregnant.simya.org.ua , Інтерсонівські купси чесно кажучи не найкращі

9. Zoryanazirka

Була на 3му - надрукували мені знимочку мого пампулі :)

10. НАТКА

НАТКА Загублений

і який він на знимочці?розкажи;) а я маю йти 30го січня...що тобі сказали, що маля лежить правильно, тобто голівкою вниз?я ще ходила в свою ЖК перед святами, то так і було і тепер боюся, щоб воно бува не перевернулося якось інакше від моїх рухів...на скільки ти поправилася зараз?

11. НАТКА

НАТКА Загублений

Зоряна а ти ходила на ці курси www.pregnant.simya.org.ua??? я маю намір піти і не знаю чи там кожного разу слухаєш одне і теж, чи різні теми...?

12. Ольга

Ольга Well-Known Member

курс побудований так, що теми йдуть по циклу. всього тем біля 20, а заняття раз в тиждень лише! тому чим скоріше Ви почнете ходити, тим краще!

я почала в січні ходити, пологи були в кінці травня і я ще не встигла прослухати лекцію про харчування після пологів...:sad: бракувало потім інформації!

А ще, вибачте за рекламу, але Школа для вагітних вчора знайшла форум-партнера, тому всі хто ходить у Школу (і не лише вони), можуть насолоджуватися розмовами тут http://forum.ymka.com.ua/

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Вправа виконується за допомогою чоловіка. :) Він стає напівбоком, одну ногу трохи згинає в коліні. Жінка "сідає" на зігнуту ногу, позиція мусить бути повністю розслаблена, аби можна було легко "потягнути" спину. Не треба впевнено стояти на ногах, а лише ледь-ледь (Можна руками обхопити шию чоловіка). Чоловік тримає жінку попід пахи і легко прогинається назад, таким чином "потягуючи" жінці спину. Кілька хвилин такої вправи дуже допомагають. Чоловікові це не надто легко і зручно, але чого не зробиш заради коханої дружини! :)

14. НАТКА

НАТКА Загублений

15. Zoryanazirka

В мене часу ходити немає:sad: придбала масу книг, як наших так і закордонних, причому підходи там різні

16. Ума

Ума Super Moderator

Лілю, дуже дякую за давно обіцяну розповідь про пологи :):):)
    Якщо можна, то мені теж в приват скиньте ту страшну оповідь з медсестрою. Буду дуже вдячна :)

п.с. як я не старалася з чоловіком, але в мене тільки один зайчик живе в животику ;) а діти в множині - то так випадково злетіло з вуст :)

17. Ума

Ума Super Moderator

я ще не певна, що мені потрібно йти на обстеження саме до неї, але вже теж знайшла близький вихід на ту лікарку. Казали, що пролобіюють моє питання :D :D :D

18. Ума

Ума Super Moderator

в ЖК ці аналізи безкоштовні, за рахунок держави (державна програма по боротьбі зі СНІДом). В принципі, достатньо один раз, але є ймовірність, що можливо інфікуватися під час вагітності (я не про статевий шлях передачі, хоча він теж не виключений, а, наприклад, під час манікюру, чи ще десь). Тому в Україні перевіряють на СНІД коли ставлять на облік в ЖК, і коли дають декретну відпустку.

І не сильно переймайтеся тим, що Ви не знаєте стать дитинки Вашої. Насправді, це не суттєво, я думаю. Хоча лікар мені невпевнено сказав, що можливо це хлопчик, але я не сильно налаштовуюсь (навідміну від моїх свекрухи і чоловіка :)), бо лікарі часто помиляються. Одній моїй знайомій під час трьох УЗД говорили, що хлопчик, а народилася дівчинка і якби, чоловік не був присутній при пологах, то певно думали б, що їм підмінили дитинку :) Вони аже занадто налаштувалися на хлопчика, тому щастя від народженої дитини було затьмарене невеликим смутком...

19. Ума

Ума Super Moderator

Як модератор форуму, неймовірно тішуся, що наші ряди форумчан поповнюються львів"янками чарівними :)

А як Ума-мама (я вже вважаю себе мамою :rolleyes: ) дуже рада бачити ще одного однотижневика :) У мене теж вже 21 тиждень почався.

Мартуся, приєднуйтесь до нашої вагітної (і не дуже вагітної ;)) спільноти

20. Ума

Ума Super Moderator

Не знаю, дівчата, як у Вас, але мені не вдається виділити час на одне заняття в тиждень, а щоб ходити на різні і частіше... :rolleyes: мєчта!!

Я сьогодні в своїй поліклініці в ЖК знайшла школу відповідального батьківства при якійсь кафедрі медінституту. В окремому кабінеті на тому ж поверсі, де й консультація, проводять певні лекції. Сьогодні повинна була бути лекція на 16.00 про грудне вигодовування. Читав професор. Але я, як все... заобідалась з подругою, а потім через корки на дорогах не потрапила туди взагалі.

Мені цікаво, чи є такі школи в кожній ЖК?

Статус теми:
Закрита.