Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Virginia

Virginia Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Я читала, що чим більше рухається мама тим менше рухається малятко, а коли мама лінива то малятко мусить активно рухатись, щоб кров і всі користні речовини гарно до нього надходили через пуповину. Тому мамусі не лінуйтеся:)

А я согодні зранку встала, а моя малеча ще спала, я трошки почекала (бо переважно дитинка мене будить), а тоді поставила руку на живіт і сказала "Доброго ранку сонечко", а воно мене зразу буцьнуло в руку:girl_in_love::girl_in_love::girl_in_love: А ще коли воно дуже активне, особлио вночі, то мені варто почати говорити до нього, то воно зразу завмирає і слухає:girl_in_love:

2. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

В мене все навпаки, я мало рухаюся, цілу вагітність сиджу вдома. Може воно в мене вдалося, такий лінтяй як я)))

3. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Я особливо тими рухами не переймаюся. Рухається маля багато і регулярно. З першим лікар здається, тільки спитала, чи я відмічаю в таблиці і навіть не подивилась. На УЗД в 22 тижні все в нормі.
    Тепер відмічаю, але то для лікаря скоріше. Маля в мене рухливіше ніж перше. Відмічаю так - коли починає вовтузитись, відмічаю в таблиці. А вовтузитись може і до 1 хвилини. Починає рухатись, коли я прокидаюсь - о 7.30 - 8 годині. Десятий рух припадає на 19-20 годину.
    Нещодавно налякав мене - майже не рухався на протязі дня, порівняно з іншими днями. Проте вночі відфутболив мені шлунок по повній програмі.

Ще на минулому тижні в мене була безсоння - не засинала до 1 ночі, прокидалась о 4 ранку і не спала до самого світанку. Тільки після 8 могла трохи поспати.
    А тепер у мене сонний період - була б моя воля, спала б цілу добу.

4. Vika

Vika Well-Known Member

я ще тут. лягла спати і все пройшло. зато встигла перевірити пакети чи нічого не забула:girl_blum:. добре що бритися дурно не почала. і ще я помітила що як багато пю то немає набряків, а як мало то на вечір зразу руки пухнуть. на наступний тиждень знімуть шви. неможу дочекатися, хоч і трохи побоююся тої процедури, але лікар каже що то не болить.

5. mashynka

mashynka Well-Known Member

Дівчата, нагадайде, будь - ласка як іти за декретним лікарняним (не хочу ходити стонадцять разів в ЖК). Прийти на прийом до лікарки з ЖК і все, вона виписує лікарняний? Зразу віддає на руки і з ним на роботу?

6. Рибка

Рибка Well-Known Member

Так, виписує лікарка, потім несете на підпис до завідуючої відділенням, потім в кабінеті, де видають лікарняні, ставите печатки/штампи і все, на роботу в бухгалтерію.

7. AlbinaK

AlbinaK Member

Краще приходити на прийом зранку(бо в нас наприклад Завідуюча тільки до 2 год. буває), спочатку до свого лікаря, потім до завідуючої, потім в реєстратуру(саме там вони виписують лікарняний), потім знову до свого лікаря і завідуючої, а потім ще раз в реєстратуру за печаткою. Враховуючи, що в нас ЖК на 4 поверсі, а реєстратура на 1 в той день я набігалася добре і зайняло це в мене 3 години часу(бо довелося почекати щоб зайти до лікаря і до завідуючої). Але за день це зробити реально. А потім лікарняний несете на роботу.
    Я правда офіційно не працюю, тому мені ще треба було парочку довідок позбирати і потім в собес, а вам простіше.

8. Dolche

Dolche Well-Known Member

Дівчатка, от якраз маю питання про рухи немовляти.
    Я поки не знаю що це, але вчора здалося, що було щось схоже на то, пішли спочатку такі дивні бульбашки, а потім так легенько чуть вище пупка з правої сторони щось затріпотіло, так ніби до шкіри із внутрішньої сторони хтось доторкнувся. Я розумію, що термін в мене ще замалий для того, щоб вже щось чути, пішов 17-й тиждень, але от думаю, може з двійнею швидше рухи відчуваються? Я не знаю чи це були саме рухи, але я так розчулилась, аж заплакала :girl_tender:

9. nalia

nalia Member

Вітаю ви відчули перші рухи,а на рахунок терміну,нічого не заскоро,я рухи при першій вагітності відчула на такому ж терміні

10. vanilia

vanilia Miracles are real

та не такий вже і маленький у вас термін :) Якраз...
    Я з першою дитиною рухи почула на 15-му тижні, а зараз - на 14-му. :)
    Думаю, це рухи дитинки у вас ;)

11. gulechka

gulechka New Member

і мене теж в компанію березнево-квітневий прийміть::girl_smile:
    зі своїм терміном я також вже зовсім заплуталась, але вже не переживаю, бо дитинка сама вирішить коли їй краще з"явитись( по моїм підрахункам 15 березня народжувати, а за УЗД останнім аж 11 квітня). але лікарка на УЗД сказала ,що ще залежить від того чи були місячні регулярні:girl_smile: бо якщо не були- то календарик не дає достовірної інформації. але УЗДне можна довіряти на всі 100 теж. от і розберись:girl_wink:
    я до речі теж збираюся :girl_bye:на мечнікова

12. Lithium

Lithium Active Member

Ну то я вже заспокоїлась, а то щось моя малеча тихо сидить, тільки деколи вовтузиться, що я аж переживати почала. А сама цілий день якісь справи, туди сюди, вже свекруха моя кричить, та відпочинь. А я тут вже думаю, коли то тепло, щоб городину посіяти ранню, мати свої вітамінки для діток коханих.

13. napoleona

napoleona Well-Known Member

а у мене пішов 15 тижднь і я вже кілька днів теж чую ті дивні бульбашки:) хоча щось не вірю, що це вони, а особливо, коли щось малечі не подобається, то дається знати і навіть сьогодні у маршрутці почула, бо якось так сіідала, що самій було не зручно і воно мені булькало, а ще коли штани якось засильно одягнені, то теж дається знати, мені переважно з лівої сторони

14. xdusia

xdusia New Member

От читаю ці всі коментарі про перші рухи маляток і просто переповнюють емоції, тепер до кожного бульканя в животику прислухаюсь - вже чекаю-недочекаюсь коли і я почую своє щастя. Хоча якраз сьогодні були в лікаря, то вона казала що десь тижня з 20 можна буде вже чути :girl_cray:

---------- Додано в 13:32 ---------- Попередній допис був написаний в 13:27 ----------

до речі, а це вже виходить що у вас повних 14 чи 15 тижнів? бо по лінієчці так ніби повних 15, а пишете що пішов 15. В нас якраз повних 14 і зараз ми на 15 )

15. Ташка

Ташка New Member

насправді, кажуть так, але почути можна й раніше. В нас хоч і перша вагітність, але вже у пару днів до 18 тижнів почули, як доня бумцяється....
    Тому прислухайтеся до свого пузка і пам"ятайте, що те, що говорять лікарі - то середньостатистичне.... у когось раніше, у когось пізніше.... вони вас просто координують. ТОму ще трошки і будете з своїм малятком дотиками спілкуватися.....

п.с. а наша кнопа сьогодні півдня коліно своє не знає куди притулити... давно вже колінцем не буцяла, а це ту гульку по всьому животу відчуваю.... :girl_tender:

16. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

У вас повних 15. Пішов 16-й.

17. Girljanda

Girljanda New Member

З 20 тижня вже конкретно буде чути:girl_smile:

18. Олюнчик

Олюнчик New Member

в мене в 18 тижднів вже конкретно було чути, але я тільки на 19 тиждні зрозуміла шо то вже рухи. Я спочатку думала шо то просто розлад шлунку:girl_haha:

19. Андріана

Андріана Well-Known Member

дівчата, я знову до вас, щойно тест зробила:girl_yes2:

20. Nana11

Nana11 аспіранточка

Ага..от і я ніби відчуваю шось, може навіть і рухи, але потім собі думаю може то кишечник так булькотить:girl_yes2: сьогодні от відчула так в одному місці три рази підряд ніби поштовхи, але думаю може то спазми мязів:girl_spruce_up:

Статус теми:
Закрита.